Sirija vol. 2

Locked
The 51st State

#135026 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Lincoln-Burrows wrote: 14/02/2020 14:11
sarajevoxxxx wrote: 14/02/2020 13:48
- Turska vojska granatira položaje sirijskog režima iz turske teritorije.
Znači može se očekivati i obrnuto da se gađa ciljeve u Turskoj,
to je rat mora se biti spreman na žrtve ili miruj i ne đarkaj.
Moze, samo sto bi ih tad bas satrali.
sumirprimus

#135027 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

to je karta eskalacije momentalne..
mirsek

#135028 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

The 51st State wrote: 14/02/2020 13:52 pitanje dana kad ce i avioni down,
Turski ?
Pa cim se opuste pa probaju da ih koriste..
dragma
Vozim: Pješe

#135029 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

sumirprimus wrote: 14/02/2020 10:10
dragma wrote: 14/02/2020 09:07

Eki, zločin je zločin, bez opravdanja, reče hladno lik koji je u ranijem upisu klanja svojih miljenika pravdao pitanjem kako bi se mi ponašali da je rat potrajao kao u Siriji. :(
Na stranu sto si nedosljedan onog sto pišeš, na stranu “zaboravljaš” da to (klanje, paljenje,strijeljanje) tvoji favoriti rade još od samog početka, na stranu sve infantilne gluposti koje pišeš, kako mi možeš pomisliti da lazem kad ti kazem “duša draga”? Pa bolan ti mene zabavljaš, Frojd bi dan i noć čitao ono sto i kako pises, ....pa kako onda da te ne gotovim!? Idi bježi Sumire, ljut sam na tebe! :kiss:

Da zlocin je zlocin, istina je jedna i pravda je univerzalna mada cesto tesko dostizna.

Pokusavam logicki da sam sebi objasnim toliku mrznju i zlocine jednih prema drugima.
I REALNO, ne opravdavam ali mogu da shvatim mrznju prema pilotima helikjoptera koji godinama nekaznjeno i nemilice bombarduju njihove gradove i mjesta, i na dusi imaju vise civila negoli vojnih meta, jerbo je prosto nemoguce biti precizan sa onakvim hip hop izbacivanjem buradi sa par kilometara visine po naseljenim mjestima.Isto tako pitam se kakav je to um koji godinama izbacuje te barele znajuci da najvjerovatnije (a u sirji se odma sve zna)ubija i civile, zene djecu itd etc.. kako zaspi navece, sta je njegov motiv? srusti kucu u kojoj spava citava familija i pobit ih sve bez trunke kajanja? to je ljudski i to se pitam citavo vrijeme.
nema potrebe za te "ad eminem" napade.
ovo se mora svako normalan zapitat.
Isto tako ovo mrcvarenje i snimanje mrtvih protivnika mi nikad nece biti jasno, ko sto kazem citava subkultura medju tim arapima dole.
Iato kao sto je realno da bi uvijek prije izabrao sekularno i multietnicko drustvo naspram klerikalnog jer su mi ideoloski blizi, a opet ideologija nema nista stim da je ovo jedan zlotvroski rezim koji u prvom mjestu ubija svoje stanovnike i 10 godina ih mrcvari sa samo jednim ciljem a to je opstanak vladajuce porodice na vlasti. zar nije bilo bezbolnije da su izvrsili neku tranziciju unutar svog klana? da su u pocetku izvrsili neke promjene reforme? zar to nije bila manja cijena za platit od stotina hiljada poginulih srusene zemlje, nema ko se na njima nije ispuco i kakve sve mrake niije doslo? nema logike.
I sto ih vise pravdate i racionalizirate njihova zlotvorstva to ste mi i vi sve cudniji, u nekom navijackom smislu, kako sami sebi to pobjasnite? ono asad je zao al je manje zao od ovih drugih? laze i asadova strana al ova laze malo vise?
Da li si pogledao dokumentarac? kap u moru u nizu razvaljivanja propagandne masinerije koja zatrapava svakodnevno vijestima iz sirije..

p.s s dijelom vezanim za nas. to se cesto pitam, jer mogu da povezem sa sobom vise nego ijednu vijest iz sirije, kako bi mi reagovali, na 10 godina rata i opsade i ovolikih stradanja?
Zajebanciju na stranu, uglavnom se slažem sa svim sto si napisao osim ovog u vezi nas i rata u BiH. Ja sam četri godine proveo u opkoljenom Sarajevu, preživio sam i Sodomu i Gomoru, majku su mi ubili a mene sa dvanaest godina ostavili invalidom bez noge, jednog bubrega i ne znam čega još u stomaku . Nebitno, ja i dalje nikog ne mrzim, presudio bih jedino tom majmunu sto je ispalio granatu i svima onim koji su mu to naredili i doveli ga tu (Karadžić, i Mladic i ta ekipa).
Ali na stanu to, problem sa vama je nedostatak kritičke misli o svojim pulenima. I to etikiranje, svako ko ne podržava ono sto kvazi-revolucionari rade taj je automatski asadovac, cetalj, pasce i sl. I onda se nesta ibretite, lafo zašto ovo-ono, kakvi ste ljudi i tako ti folovi....
Last edited by dragma on 14/02/2020 14:57, edited 1 time in total.
The 51st State

#135030 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

mirsek wrote: 14/02/2020 14:40
Turski ?

Nema ih ko oboriti zarusku i sirijsku avijaciju level izmad, sirijski ce padati of course.
The 51st State

#135031 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

dragma wrote: 14/02/2020 14:55

Eki, zločin je zločin, bez opravdanja, reče hladno lik koji je u ranijem upisu klanja svojih miljenika pravdao pitanjem kako bi se mi ponašali da je rat potrajao kao u Siriji. :(
Na stranu sto si nedosljedan onog sto pišeš, na stranu “zaboravljaš” da to (klanje, paljenje,strijeljanje) tvoji favoriti rade još od samog početka, na stranu sve infantilne gluposti koje pišeš, kako mi možeš pomisliti da lazem kad ti kazem “duša draga”? Pa bolan ti mene zabavljaš, Frojd bi dan i noć čitao ono sto i kako pises, ....pa kako onda da te ne gotovim!? Idi bježi Sumire, ljut sam na tebe! :kiss:

Da zlocin je zlocin, istina je jedna i pravda je univerzalna mada cesto tesko dostizna.

Pokusavam logicki da sam sebi objasnim toliku mrznju i zlocine jednih prema drugima.
I REALNO, ne opravdavam ali mogu da shvatim mrznju prema pilotima helikjoptera koji godinama nekaznjeno i nemilice bombarduju njihove gradove i mjesta, i na dusi imaju vise civila negoli vojnih meta, jerbo je prosto nemoguce biti precizan sa onakvim hip hop izbacivanjem buradi sa par kilometara visine po naseljenim mjestima.Isto tako pitam se kakav je to um koji godinama izbacuje te barele znajuci da najvjerovatnije (a u sirji se odma sve zna)ubija i civile, zene djecu itd etc.. kako zaspi navece, sta je njegov motiv? srusti kucu u kojoj spava citava familija i pobit ih sve bez trunke kajanja? to je ljudski i to se pitam citavo vrijeme.
Isto tako ovo mrcvarenje i snimanje mrtvih protivnika mi nikad nece biti jasno, ko sto kazem citava subkultura medju tim arapima dole.
Iato kao sto je realno da bi uvijek prije izabrao sekularno i multietnicko drustvo naspram klerikalnog jer su mi ideoloski blizi, a opet ideologija nema nista stim da je ovo jedan zlotvroski rezim koji u prvom mjestu ubija svoje stanovnike i 10 godina ih mrcvari sa samo jednim ciljem a to je opstanak vladajuce porodice na vlasti. zar nije bilo bezbolnije da su izvrsili neku tranziciju unutar svog klana? da su u pocetku izvrsili neke promjene reforme? zar to nije bila manja cijena za platit od stotina hiljada poginulih srusene zemlje, nema ko se na njima nije ispuco i kakve sve mrake niije doslo? nema logike.
I sto ih vise pravdate i racionalizirate njihova zlotvorstva to ste mi i vi sve cudniji, u nekom navijackom smislu, kako sami sebi to pobjasnite? ono asad je zao al je manje zao od ovih drugih? laze i asadova strana al ova laze malo vise?
Da li si pogledao dokumentarac? kap u moru u nizu razvaljivanja propagandne masinerije koja zatrapava svakodnevno vijestima iz sirije..

p.s s dijelom vezanim za nas. to se cesto pitam, jer mogu da povezem sa sobom vise nego ijednu vijest iz sirije, kako bi mi reagovali, na 10 godina rata i opsade i ovolikih stradanja?
Zajebanciju na stranu, uglavnom se slažem sa svim sto si napisao osim ovog u vezi nas i rata u BiH. Ja sam četri godine proveo u opkoljenom Sarajevu, preživio sam i Sodomu i Gomoru, majku su mi ubili a mene sa dvanaest godina ostavili invalidom bez noge, jednog bubrega i ne znam čega još u stomaku . Nebitno, ja i dalje nikog ne mrzim, presudio bih jedino tom majmunu sto je ispalio granatu i svima onim koji su mu to naredili i doveli ga tu (Karadžić, i Mladic i ta ekipa).
Ali na stanu to, problem sa vama je nedostatak kritičke misli o svojim pulenima. I to etikiranje, svako ko ne podržava ono sto kvazi-revolucionari rade taj je automatski asadovac, cetalj, pasce i sl. I onda se nesta ibretite, lafo zašto ovo-ono, kakvi ste ljudi i tako ti folovi....
Cim kazes kvazirevoluciju diskreditovo si se ka objektivac.
mirsek

#135032 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

The 51st State wrote: 14/02/2020 14:57
Turski ?

Nema ih ko oboriti zarusku i sirijsku avijaciju level izmad, sirijski ce padati of course.
Ajd za sirijsku avijaciju i nekako, al cuj za rusku lvl iznad ... :lol:
Sirija ce koristiti vrlo solidni PVO.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#135033 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

mirsek wrote: 14/02/2020 14:40Turski ?
Ko je bolan za level ispred? Turska avijacija?
The 51st State

#135034 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Challenger_ wrote: 14/02/2020 15:00
mirsek wrote: 14/02/2020 14:40Turski ?
Ko je bolan za level ispred? Turska avijacija?
Za rusku da, sta ti nije jasno.
The 51st State

#135035 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

mirsek wrote: 14/02/2020 15:00
Turski ?

Ajd za sirijsku avijaciju i nekako, al cuj za rusku lvl iznad ... :lol:
Sirija ce koristiti vrlo solidni PVO.
Molim te da koristis isprsvnu terminologiju, asadov rezim je preciznije, a oni ce koristifi ono sto im rusi kazu da koriste, ne postoji sirija kao autonomnisubjekt u odlucivanju. Izeael iih pocasti porcijom raketa kad pozeli, slicme kapacitere turci imaju.
Challenger_

#135036 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

The 51st State wrote: 14/02/2020 15:02Za rusku da, sta ti nije jasno.
Čekaj... Tvrdiš da je turska avijacija "za level ispred ruske"? To tvrdiš?
The 51st State

#135037 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Challenger_ wrote: 14/02/2020 15:08
The 51st State wrote: 14/02/2020 15:02Za rusku da, sta ti nije jasno.
Čekaj... Tvrdiš da je turska avijacija "za level ispred ruske"? To tvrdiš?
Za poslove vazdusne nadmoci i bliske podrsle,da.
Naravno, kada govorimo u geo okolnostima sirije, no nece doci do stand offa da se u to uvjerimo jer bi to znacko rat turske i rusije.
Za ocekivati je da ce aparati rezima ici dole i u narednim danima.
Challenger_

#135038 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Emocije su ti suspendovale racionalno sagledavanje stvarnih snaga.
The 51st State

#135039 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Naprotiv, u hipotetskom sukobu ruski avioni binestali za 24 sata u siriji u slucaju totalnog rata, dobri suda rokaju civile i fiksme mete, to ke sve

Btw, turci pustaju samo ruse na onom autoputu da prodju, toliko o rezimskim mogucnostima

Last edited by The 51st State on 14/02/2020 15:22, edited 2 times in total.
dragma

#135040 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

The 51st State wrote: 14/02/2020 14:58 Cim kazes kvazirevoluciju diskreditovo si se ka objektivac.
:lol:

A znaš koliko mene zaboli ona stvar šta neki zatucani papak (pristalica usljivih majmuna) misli o meni.
Eto streso sam se od muke kad sam pročitao.

Ma idi bježi ... :lol: :-)
The 51st State

#135041 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

dragma wrote: 14/02/2020 15:18
The 51st State wrote: 14/02/2020 14:58 Cim kazes kvazirevoluciju diskreditovo si se ka objektivac.

A znaš koliko mene zaboli ona stvar šta neki zatucani papak (pristalica usljivih majmuna) misli o meni.

Cemu nervoza i vrijedanje? Hoce to kad podrzavas koljaca br1 21 vijeka. Onda nesto aldinu prigovaras :lol:
Challenger_

#135042 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Navodno turska vojska, sa svoje kontrolne tačke unutar sirije, oborila vladin helikopter:

dragma

#135043 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

The 51st State wrote: 14/02/2020 15:20
dragma wrote: 14/02/2020 15:18
:D

Cemu nervoza i vrijedanje? Hoce to kad podrzavas koljaca br1 21 vijeka. Onda nesto aldinu prigovaras :lol:

Halali. Zao mi je sto si se našao prozvanim u onom sto sam napisao, ali vjeruj mi, to “ušljivi majmuni” se odnosilo na nusru, isil i sl. ;-) :kiss:
The 51st State

#135044 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

dragma wrote: 14/02/2020 15:30
The 51st State wrote: 14/02/2020 15:20
dragma wrote: 14/02/2020 15:18 :D

Halali. Zao mi je sto si se našao prozvanim u onom sto sam napisao, ali vjeruj mi, to “ušljivi majmuni” se odnosilo na nusru, isil i sl. ;-) :kiss:
Nema problema, nije neka uvreda biti papak, mislio sam da se meni licno obracas jer si me kvotao, izvinjavam se na pogresnoj interpretsciji.. Ne mislim nikog licno prozivati i vrijedajti ali dok traje rst u siriji necu propustati priliku da ukazujem na primarnu zlocinacku prirodu assdovog rezima kao uzroka svijh zala u siriji, pa ako koga to licno pogadja nije moj problem.
Akibh

#135045 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

dragma wrote: 14/02/2020 14:55

Tacno da covjek ne povjeruje.
Granate dolijetale I bombardovale civlna naselja u SA, ubile ti najblize, tebe ostavile invalidom.
Neki drugi rat, ti likujes na granate koje na isti nacin dolijecu I ubijaju civile !

Samo danas npr:
Five civilians were killed and others wounded by air strikes, targeting the village of Marata in the western countryside of Aleppo
Two civilians killed, others wounded in shelling on Atarib town in western Aleppo

Pa barem biti neutralan, ebavat mater I jednim I drugim. Boze sacuvaj
dragma

#135046 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

@51state

Samo tako, oštro i bRez milosti... :D
dragma

#135047 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

A evo nam i Akija rodila ga majka, od preksinoć jadan konta šta će napisati. :lol:

Fali vam još jedan pa da pravimo halvu :lol:
Akibh

#135048 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

dragma wrote: 14/02/2020 15:51 A evo nam i Akija rodila ga majka, od preksinoć jadan konta šta će napisati. :lol:

Fali vam još jedan pa da pravimo halvu :lol:
:roll: ja necu vise nista sigurno. Da zi ziv I zdrav
jefff

#135049 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

Turska se odlucila na rat iscrpljivnja. Pokusace da na duzi period sto vise iscrpe snage koalicije dok konacno ne iskrvare. Onda ce se vrata otvoriti sama.
The 51st State

#135050 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

jefff wrote: 14/02/2020 16:08 Turska se odlucila na rat iscrpljivnja. Pokusace da na duzi period sto vise iscrpe snage koalicije dok konacno ne iskrvare. Onda ce se vrata otvoriti sama.
Ima mana u tom boldrikovskom planu, i civili i rebeli su jos iscrpljeniji i ugrozeniji.
Locked