Recept, please
Ovaj kolac bi mogao posluziti do nedjelje pa onda u nedjelju pull-apart bread.
Moderator: anex
Ovo je -pravi gazpacho..
Tak. graha ima - ali je neka varijacija- toliko mrkve ne ide u grah, ako ista..
Tačno sam morala guglati...gdje ti je crvena boja od paradajza? I jesi li stvarno stavljala papriku, vidim u receptima da ide? Nekako mi paprika nije za juhu...i kockice hljeba se spominju, popečene po želji u malo maslaca...zainteresovala sam se
Ja napravim korice. U dublju tavu naspem mlijeka, stavim sir, tvrdi sir, ako imam nekih mliječnih namaza koje želim iskoristiti, komadic putera, to istopim i onda u to dodam iskomadan hljeb. Bude preukusno. Neki to još zovu i popara.sadie_forever wrote: ↑13/02/2020 10:53 Grah i domaci hljeb
kako iskoristit hljeb nakon toga? ne volim grah s kupovnim hljebom,medjutim uvijek ostane hljeb koji se baci jer ga jedino i jedem s corbama
znaci kako iskoristit?
da to je famozna popara,i ja je volim ,ali mislim da moja mama stavlja i vode,mislim moram je bas pitat :S ili u mlijeko sve ide?Miss Moonlight wrote: ↑13/02/2020 10:57Ja napravim korice. U dublju tavu naspem mlijeka, stavim sir, tvrdi sir, ako imam nekih mliječnih namaza koje želim iskoristiti, komadic putera, to istopim i onda u to dodam iskomadan hljeb. Bude preukusno. Neki to još zovu i popara.sadie_forever wrote: ↑13/02/2020 10:53 Grah i domaci hljeb
kako iskoristit hljeb nakon toga? ne volim grah s kupovnim hljebom,medjutim uvijek ostane hljeb koji se baci jer ga jedino i jedem s corbama
znaci kako iskoristit?
Sve u mlijeko, bez vode. Bitno je da imaš mlijeko, mladi sir i tvrdi, za topljenje. Ostalo proizvoljno, ne možeš pogriješiti. I ne soliš jer su sirevi slani.sadie_forever wrote: ↑13/02/2020 10:59da to je famozna popara,i ja je volim ,ali mislim da moja mama stavlja i vode,mislim moram je bas pitat :S ili u mlijeko sve ide?Miss Moonlight wrote: ↑13/02/2020 10:57Ja napravim korice. U dublju tavu naspem mlijeka, stavim sir, tvrdi sir, ako imam nekih mliječnih namaza koje želim iskoristiti, komadic putera, to istopim i onda u to dodam iskomadan hljeb. Bude preukusno. Neki to još zovu i popara.sadie_forever wrote: ↑13/02/2020 10:53 Grah i domaci hljeb
znaci kako iskoristit?
Ima paradajza-- -paprika crvena- 1/4, da, ide potopljnei stari hljeb, maslac ne ide- jer je hladna supa--- ali, ide 1/3 ulja ili po zelji... ja sam dodala i jedan avocado--bude lijepo -kremastocendlerbing wrote: ↑13/02/2020 07:45
Tačno sam morala guglati...gdje ti je crvena boja od paradajza? I jesi li stvarno stavljala papriku, vidim u receptima da ide? Nekako mi paprika nije za juhu...i kockice hljeba se spominju, popečene po želji u malo maslaca...zainteresovala sam se![]()
Ako pravis vecu kolicinu od jednog dana- ostatak zamrzni -nakon potpunog hladjena - isjeci na zeljene komade, zamotaj u plasticnu foliju i zamrzni- odlican je --odmrznuti- u frizideru----- preko noci...po potrebi..sadie_forever wrote: ↑13/02/2020 10:53 Grah i domaci hljeb
znaci kako iskoristit?
skuhaj grasak s povrcem i izblendajsadie_forever wrote: ↑13/02/2020 14:44 znate li neki recept za corbu od graska? imam grasak ne znam sto cu s njim![]()
Najbolji
nisam bebasumirprimus wrote: ↑13/02/2020 14:45skuhaj grasak s povrcem i izblendajsadie_forever wrote: ↑13/02/2020 14:44 znate li neki recept za corbu od graska? imam grasak ne znam sto cu s njim![]()
![]()