sadie_forever wrote: ↑13/02/2020 09:14
Kamper wrote: ↑12/02/2020 15:39
Ipak nije ukino FB nego mene blokirao.

I nisam tacno prenio sta je napisao (nisam mnogo ni fulio) pa evo screenshot.
ovo je u biti istina,a ja sam zena,i anti SBB
Sta je "u biti istina"? To sto je doticni ljigavac napisao?
Jeste li vi normalni, ljudi?!
Okarakterisati GRUPNO silovane zenske osobe(dakle fizicki slabije) od strane HORDE naoruzanih muskih(dakle fizicki jacih) monstruma nadrogiranih i pijanih po selima i gradicima, po BH koncentracionim logorima kao
SRAMOTU TIH ZENA, kao nesto zbog cega se kao trebaju zavuci u misiju rupu jer su kao "
izgubile CAST" time sto nisu bile hebeni RAMBO u tim gnusnim trenucima HARANJA i PUSTOSENJA od strane fasistickih dzelata?
Svak ko takvu "anegdotu" koristi kao "metaforu" je MAJMUN primitivni koji nema pojma o KONTEKSTU u kom su se desavala (masovna) silovanja u toku protjerivanja tj. takozvanog "etnickog ciscenja" 1990-ih i tacka
Pa pod prvo, SANU monstrumi su MJESECIMA pa i godinama unazad uvlacili STRAH citavim populacijama u ex-YU od 'onog drugog', dakle davno prije nego je krenulo etnicko "ciscenje".
Onda pod drugo, bili su naoruzani, nadrogirani i nacugani, nafurani Seseljevskim morbidnim 'dizalicama' zlocinackog "morala" tj. govorima, sa podrskom lokalnog prethodno sistematski INDOKTRINIRANOG i jednako zaplasivanog stanovnistva - famoznih "komsija" koji su na vrhuncu podrzali 'kokardase'. Te zrtve bile su bez ikakve
ZASTITE, bilo policijske bilo samoorganizovane, za sto je jednim dijelom kriva i nasa bajna vlast u Sarajevu, koja je sve cistke u najbitnijim strukturama drzave nijemo posmatrala, pa cak i ignorisala prve agresije(Ravno...).
Da ne pricamo o pshiholoskim aspektima tj. stanju zrtve u tim momentima siledzijstva, gdje se cesto mozak prakticno 'iskljuci' zbog prevelikog stresa i osoba padne u vrstu transa, polusvijesti tokom silovanja...
I majmuni SOVINISTICKO-MIZOGINI jedno takvo stanje-dogadjaj-kontekst, nazalost nama vrlo blizak, uzimaju kao osnovu svojih morbidnih "metafora", "anegdota", poruka za Drustvo
FUJ!