ma ne bi ovdje zivio ni dzaba da jeMorningStar wrote: ↑11/02/2020 10:50Odlicno ako se uradi kao na projektu.Cossack wrote: ↑11/02/2020 08:59 Pogledajte kako će izgledati novi objekat na Čobaniji
https://sa-c.net/news-archive/project-n ... a-cobaniji
Znam šta će hejteri reći ali meni ovo baš dobro izgleda.
Sarajevo Construction
- oldtajmer
#11951 Re: Sarajevo Construction
- MorningStar
#11952 Re: Sarajevo Construction
Zavisi kakva je izolacija na zgradi, kako ce temelje uraditi i naravno stolarija. A imas dosta svijeta voli tako strogi centar - mada meni su naselja tipa pejton mjera.
- Hajvan
#11953 Re: Sarajevo Construction
za te novce, u ovome gradu, ta zgrada mora biti top kvalitete- od kamene fasade (a ne jeftine demit), preko zavrsnih materijala top klase, do centralizovanog sistema grijanja/hladjenja.
naravno, investitor ima posao sa nezahtjevnim kupcima, kojima je u glavi jedino top lokacija i izdavanje stanova kao poslovnih prostora advokatima i slicnim qurcima-palcima. Stoga ce za par godina po fasadi jeftinog tipa osvanuti ukrasi poput vanjskih AC jedinica, rekalma za kancelarije i sl.
postoje ovo "grad u kotlini" i vidim da ce zabraniniti gradjenje visokih poslovnih zgrada jer "zagadjuju vazduh", ni necemo imati dovoljno prostora A klase . no, zato imamo i imacemo i dalje osiguravauce kuce i slicne top usluzne djelatnosti u poslovnim prostorima nastalim u garazama

jel mi se cini, ili je ova zgrada “narasla” za jos jedan sprat, na novom renderu:

naravno, investitor ima posao sa nezahtjevnim kupcima, kojima je u glavi jedino top lokacija i izdavanje stanova kao poslovnih prostora advokatima i slicnim qurcima-palcima. Stoga ce za par godina po fasadi jeftinog tipa osvanuti ukrasi poput vanjskih AC jedinica, rekalma za kancelarije i sl.
postoje ovo "grad u kotlini" i vidim da ce zabraniniti gradjenje visokih poslovnih zgrada jer "zagadjuju vazduh", ni necemo imati dovoljno prostora A klase . no, zato imamo i imacemo i dalje osiguravauce kuce i slicne top usluzne djelatnosti u poslovnim prostorima nastalim u garazama
jel mi se cini, ili je ova zgrada “narasla” za jos jedan sprat, na novom renderu:

- So What!
#11954 Re: Sarajevo Construction
Kompanija Infobip BH kupila četiri parcele na Šipu radi gradnje IT parka
eKapija
U Općini Centar u ponedeljak, 10. februara, je potpisan ugovor o kupoprodaji četiri neizgrađene parcele na Šipu, koje Općina Centar kao prodavac nakon obavljene javne licitacije prodala firmi Infobip BH radi izgradnje dva stambeno-poslovna objekta s ciljem formiranja planiranog IT Parka na Šipu. Vrijednost ovog ugovora je 503.000 KM.
U ime Općine Centar kao prodavca ugovor je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, a u ime firme Infobip BH Dino Ibrahimović, saopšteno je na općinskom sajtu.
- Meni je drago da smo završili sa ovim administrativnim poslovima, nakon čega nam sada predstoji izdavanje urbanističke i građevinske dozvole. Imam velika očekivanja od ovog projekta i moje mišljenje je da je IT park jedan od najvećih razvojnih projekata za ovu lokalnu zajednicu i šire. U okviru budućeg IT parka svim inženjerima iz općine Centar ćemo, pored zaposlenja, nuditi i mogućnost rješavanja stambenog pitanja, odnosno kupovinu stana uz beskamatni kredit. Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je u obavezi da izgradi pristupnu saobraćajnicu do parcela kako bi, kada investitori dobiju odgovarajuće dozvole, mogli započeti sa izgradnjom planiranih objekta, za šta je Općina Centar izdvojila finansijska sredstva i potpisala ugovor sa predstavnikom Zavoda - objasnio je Ajnadžić.
- Hajvan
#11955 Re: Sarajevo Construction
So What! wrote: ↑11/02/2020 11:25 Kompanija Infobip BH kupila četiri parcele na Šipu radi gradnje IT parka
U Općini Centar u ponedeljak, 10. februara, je potpisan ugovor o kupoprodaji četiri neizgrađene parcele na Šipu, koje Općina Centar kao prodavac nakon obavljene javne licitacije prodala firmi Infobip BH radi izgradnje dva stambeno- poslovna objekta s ciljem formiranja planiranog IT Parka na Šipu. Vrijednost ovog ugovora je 503.000 KM.
- Qler
#11956 Re: Sarajevo Construction
Ja koliko znam i u Vodnjanu imaju svoje stambene zgrade, za uposlene
ne za prodaju...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#11957 Re: Sarajevo Construction
ne znam kako je bilo, ali zgrada na sjevernom dijelu ima 5 spratova, ostatak 4, tako je otišlo u projektu 2019Hajvan wrote: ↑11/02/2020 11:07 jel mi se cini, ili je ova zgrada “narasla” za jos jedan sprat, na novom renderu:
https://i1.wp.com/www.biznisinfo.ba/wp- ... =700&ssl=1
- Hajvan
#11958 Re: Sarajevo Construction
aha, thx.mk ultra wrote: ↑11/02/2020 11:34ne znam kako je bilo, ali zgrada na sjevernom dijelu ima 5 spratova, ostatak 4, tako je otišlo u projektu 2019Hajvan wrote: ↑11/02/2020 11:07 jel mi se cini, ili je ova zgrada “narasla” za jos jedan sprat, na novom renderu:
https://i1.wp.com/www.biznisinfo.ba/wp- ... =700&ssl=1![]()
nekako mi drugi (poslednji ukupno) kosi sprat djeluje nadoddato..
prrodnije bi bilo da ide “kalasicna" fasada do predzadnjeg sprata na toj strani, tj da je samo jedan sprat pod kosinom (krovom)- govorim o mojem subjektivnom osjecaju.
to je sasvim OK i cak pozeljno i u ovom "IT parku"
no, meni je smijesno ovo pretvaranje poslovnih objekta u SPO
Poslovni i stambeni prostori u ovako ozbiljnom projektu se nebi trebali mijesati u jednom objektu, vec bi trebali biti razdvojenim..
no, ovo lici na klasicnu balijskiu prevaru sa jeftinijojom cijenom dozvola za stambene prostore, koje ce onda kasnije neko pretvarati u poslovne… pa opet na kraju dobijemo nefunkcionalne office…
- VladaFBiH
#11959 Re: Sarajevo Construction
pročitaj koje infobip pa onda komentarišiHajvan wrote: ↑11/02/2020 11:39aha, thx.mk ultra wrote: ↑11/02/2020 11:34ne znam kako je bilo, ali zgrada na sjevernom dijelu ima 5 spratova, ostatak 4, tako je otišlo u projektu 2019Hajvan wrote: ↑11/02/2020 11:07 jel mi se cini, ili je ova zgrada “narasla” za jos jedan sprat, na novom renderu:
https://i1.wp.com/www.biznisinfo.ba/wp- ... =700&ssl=1![]()
nekako mi drugi (poslednji ukupno) kosi sprat djeluje nadoddato..
prrodnije bi bilo da ide “kalasicna" fasada do predzadnjeg sprata na toj strani, tj da je samo jedan sprat pod kosinom (krovom)- govorim o mojem subjektivnom osjecaju.
to je sasvim OK i cak pozeljno i u ovom "IT parku"
no, meni je smijesno ovo pretvaranje poslovnih objekta u SPO
Poslovni i stambeni prostori u ovako ozbiljnom projektu se nebi trebali mijesati u jednom objektu, vec bi trebali biti razdvojenim..
no, ovo lici na klasicnu balijskiu prevaru sa jeftinijojom cijenom dozvola za stambene prostore, koje ce onda kasnije neko pretvarati u poslovne… pa opet na kraju dobijemo nefunkcionalne office…
- So What!
- Hajvan
#11961 Re: Sarajevo Construction
lol, znam ko je
napisacu opet, ovo je vrlo moguce klasicna balijsko-islamisticko-nazadnjacko-korupirano-religijsko-esdeaovska prevara
pretvori u SPO, da manje platis dazbina… zakiti nekog u opstini za taj marifetluk…
dakle, KORUPCIJA
a ako nije, mijesanje stambenog i poslovnog u jednom objektu, na ovako pompezno najavljivanom projektu je smijesno i pokazuje sitnosicarski, tezagarosko-piljarski mentalitet i investitora, kao i onog ko mu dozvoljava prenamjenu.
eh da..ima i treca opcija ( da ne budem potpuno otrovan)- mozda investitor nije siguran u vlastiti biznis i opstojnost istog na duze staze, pa ovom investicijom pokusava obebijediti priliv sredstava ukoliko isti padne.
no to i dlaje spada u ovaj tezgaroski mentalitet.
napisacu opet, ovo je vrlo moguce klasicna balijsko-islamisticko-nazadnjacko-korupirano-religijsko-esdeaovska prevara
pretvori u SPO, da manje platis dazbina… zakiti nekog u opstini za taj marifetluk…
dakle, KORUPCIJA
a ako nije, mijesanje stambenog i poslovnog u jednom objektu, na ovako pompezno najavljivanom projektu je smijesno i pokazuje sitnosicarski, tezagarosko-piljarski mentalitet i investitora, kao i onog ko mu dozvoljava prenamjenu.
eh da..ima i treca opcija ( da ne budem potpuno otrovan)- mozda investitor nije siguran u vlastiti biznis i opstojnost istog na duze staze, pa ovom investicijom pokusava obebijediti priliv sredstava ukoliko isti padne.
- MorningStar
#11962 Re: Sarajevo Construction
Tesko je u strogom centru posebno ako su nize zgrade u pitanju izbjeci mijesanje poslovnih i privrednih namjena objekta... jbg pariz komplet prve etaze prizemlje poslovna namjena iznad stambena.. Jos kancelarija predstavnistva firmi itd po stanovima i toga kolko oces.Hajvan wrote: ↑11/02/2020 11:54 lol, znam ko je
dakle, KORUPCIJA
- Hajvan
#11963 Re: Sarajevo Construction
MorningStar wrote: ↑11/02/2020 12:01
Tesko je u strogom centru posebno ako su nize zgrade u pitanju izbjeci mijesanje poslovnih i privrednih namjena objekta... jbg pariz komplet prve etaze prizemlje poslovna namjena iznad stambena.. Jos kancelarija predstavnistva firmi itd po stanovima i toga kolko oces.
Slazem se, u potunosti.
Sa stanovista urbanog planiranja, mijesanje stambenog i poslovnog je pozeljno… zivio sam u USA, pa znam sto znaci njihovi mrtvi centri gradova, upravo jer su strogo poslovni.
ja sam u prethodnim komentarima, mozda previse karikiranim i sarkasticnim, pokusao ukazati na goruci problem naseg drustva i korupciju (koji se u naznakama krije iz aove vijesti o SPO)
a mozda se varam.
mozda, vlasnik te firme zeli sebi izgraditi penthouse na vrhu zgrade, te je stoga SPO
- Haris.ba
#11964 Re: Sarajevo Construction
Kako se sa spo plati manje dadzbina nego sa samo poslovnim objektom?
- Hajvan
- MorningStar
#11966 Re: Sarajevo Construction
Jes samo sto prikljucak ti ide na mjerno mjesto, a neces dobiti prikljucak industrijski/poslovni za stan- ili da komplet zgrada ide na jedno brojilo - opet ako je SPO nece dati onda elektrodistribucija takvu saglasnost (osim ako sta se ne "dogovori). Tako da tu jedino moze zavesti da je stan poslovni prostor ali opet ima projekt i poslije tehnicki prijem tako da je to prilicno tesko izmanipulisati. Sada po lopovskim kanalima doduse moze se svasta nesto..
-
dzipalo
#11967 Re: Sarajevo Construction
Da se malo informisao o Infobipu ne bi ovoliko pljuvacke izbacio, ali hajd, nek se negdje lijece frustracije.
- Haris.ba
#11968 Re: Sarajevo Construction
Da je vise ovakvih projekata. Zivis u naselju i radis u istom. Zaradjujes pare bez zagadjivanja okoline. Posto se radi o zgradama, nema lozenja drva, parking ce biti uredjen, setnice....
- drndalo
#11969 Re: Sarajevo Construction
Jah, taman podjoh da se u dijelu slozim (najzad) s tobom, kad me ubode, opet... Klinac ce iko od ovih mentalnih bijednika ista visoko zabraniti, jednostavno, potcjenjujes uticaj 100 KM u dzep cak i kod novopecenih milionera... Nije pitanje para, nego principa. Ne znaju reci ne, dosta.Hajvan wrote: ↑11/02/2020 11:07 postoje ovo "grad u kotlini" i vidim da ce zabraniniti gradjenje visokih poslovnih zgrada jer "zagadjuju vazduh", ni necemo imati dovoljno prostora A klase . no, zato imamo i imacemo i dalje osiguravauce kuce i slicne top usluzne djelatnosti u poslovnim prostorima nastalim u garazama
![]()
S druge strane, razna Osiguranja imaju i vise nego dovoljno prostorija/zgrada A klase za svoje potrebe, sirom grada, samo nece da broje pare... Nego svi bi svega za 100 maraka, ali kraj Pozorista... Ili mislis da kod nas ima takvih sa 11.000 zaposlenih u centrali, pa da sami napune 2x Fahrov planirani toranj...?
Sto se kratice SPO tice, tu se najzad slazem s tobom, pun mi je kufer koristenja iste... Izraubovana je vise nego "demokratija" ovdje...
- Cossack
#11970 Re: Sarajevo Construction
Sarajevo: Ledena dvorana u Skenderiji dobit će novi i moderniji izgled

https://www.klix.ba/biznis/sarajevo-led ... /200211070

https://www.klix.ba/biznis/sarajevo-led ... /200211070
- Cossack
#11971 Re: Sarajevo Construction
Modernizacija stadiona Koševo nastavlja se promjenom travnjaka i ugradnjom grijača

https://www.klix.ba/sport/nogomet/moder ... /200211091

https://www.klix.ba/sport/nogomet/moder ... /200211091
- Hajvan
#11972 Re: Sarajevo Construction
zbog korumpiranog islamistickog baliliuka, u ovom gradu nista nije garant nicemu.
kupis kucu u (mozda) jedinom naselju rezidencijalnog tipa,
za par godina ti osvane dzamije dje joj nije mjesto, a nije joj mjesto jer je na nedovoljno prostora, pride bez parkinga.
pa onda auto-praonica u prizemlju kuce u blizini,
onda jedan otvori dom za osobe u trecoj dobi..iznajmi dvije kuce, te ih spoji nakaradno, asflatira zeleni pojas da ima dje parkirati sanitetska vozila
treci izgradi kucu, posjece drvece u drvoredu koje je tu od cca ’85. i napravi parking sebi (na javnoj povrsini, ulici)
cetvrti kupi kucu na cosku, sruci i gradi zgradu na 110% parcele (dakle uzeo malo i od plocnika, sta fali)
peti, sesti, sedmi u zgradama koje okruzuju naselje pretvorili garaze u poslovne prostore.. u jednoj je sada “slavno" Grawe osiguranje
osmi na cosku lamele izgradi kafic tako zagrdivsi put i protok saobracaja izmedju dva parkinga
i tako…
mogu do sutra…
a ja htio regularno sve da je
bolje da sam u doglodima uzeo 4-5 dunuma i izgradio sta sma hitio, te da mi niko ne moze prici.
jebo regularno i po zakonu u islamisticko-bali'skom gradu.
- Cossack
#11973 Re: Sarajevo Construction
U Vogošći planirana izgradnja novog stambenog naselja sa sportskim sadržajima

https://www.akta.ba/investicije/u-vogos ... ima/112656
https://www.akta.ba/investicije/u-vogos ... ima/112656
- Haris.ba
#11974 Re: Sarajevo Construction
Sta ima komsija? Vidim smeta ti dzamija u Luzanima. 
- Hajvan
#11975 Re: Sarajevo Construction
ne smeta mi dzamija per se
smetaju mi dzumandziji, koji dok klanjaju sebi za dzeneta, meni od zivotnog okruzenja prave dzehenem
a to je hak...
a shatro vjernici.
a i nije joj mjesto dje je izgradjena, pogotovu sa onom naknadno izgradjenom nakaradom od kuce za imama…
nek malo dzemtlije pogledaju kako im konkurencija gradi svoje bogomolje- na kojim/kolikim lokacijama, koje pratece objekte izgrade i u koje svrhe…
dzemtlije su poprimitivne i zaostale u nekim pradaavnim vijekovima, k tomu plemensik kourumpirani do srzi.
U restoranu je sjedio profesor Vladeta Jerotić sa prijateljima. Jedan mladić ih je htio častiti pićem, a ovaj mu je dao savjet koji nikada neće zaboraviti...
Prišao je, predstavio se i rekao da on profesoru Jerotiću mnogo duguje, zato što su mu njegove knjige pomogle u životu, pa bi htio, na ovaj način, zahvaliti mu se.
Profesor Jerotić je ljubazno odbio rekavši:
"Nemojte uvijek činiti ja tebi, ti meni. Ja sam nešto, kako vi kažete, vama učinio i vi sada hoćete meni vratiti. Kada vam netko učini nešto dobro, vi učinite dobro nekom drugom, on nekom trećem i tako se pravi krug dobrih djela. Inače, to ja tebi, ti meni, je odraz plemenske svijesti i osnov korupcije.
Zato ja kažem da je za plemenske narode korupcija nešto prirodno.