Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

eltroxin

#16601 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by eltroxin »

oaza85 wrote: 09/02/2020 20:31
Challenger_ wrote: 09/02/2020 15:57 Njihov establišment je gurao bezumnu krezubu seljadiju u Afganistanu, Kavkazu, Magrebu, širom Bliskog istoka, ohrabrivao i podržavao poražene snage iz WW2 od Ukrajine preko Baltika do Balkana, sada je red da i njihovim društvom zajašu demoni.

Jer, karma je kurava.

Ko im *ebe mater.

Koje su to porazane snage iz ww2, Ameri ohrabrivali i podrzavali na Balkanu?
I moju malenkost zanima odgovor!
GandalfSivi

#16602 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Jok ba, taj ubaci bombu i pobjegne, ruska skola trolanja...
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#16603 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger_ »

Ne pratiš fabulu pa pišeš gluposti.

Fabula: ide tema svojim tokom i uleti Cyprus osporavajući opšte pravo glasa: primitivizam, nacionalizam, populizam... Onda se nadovežem i napišem "to su podržavali worldwide" i karma je da demon "primitivizma, nacionalizma, populizma..." zajaše i kod vas.

Jasno kao dobar dan a ne #trolanje.

Što naravno ne znači da nemam simpatije za čikicu Sandersa.
oaza85

#16604 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

Challenger_ wrote: 10/02/2020 15:42 Ne pratiš fabulu pa pišeš gluposti.

Fabula: ide tema svojim tokom i uleti Cyprus osporavajući opšte pravo glasa: primitivizam, nacionalizam, populizam... Onda se nadovežem i napišem "to su podržavali worldwide" i karma je da demon "primitivizma, nacionalizma, populizma..." zajaše i kod vas.

Nije jasno.
Koga su podrzavali i ohrabrili na Balkanu, a porazen je u ww2?
madner

#16605 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

oaza85 wrote: 10/02/2020 15:49

Nije jasno.
Cetnike, srecom to je bio engleski rejon.
Challenger_

#16606 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger_ »

Ne samo engleski. I francuski, ako misliš na srpsko velikodržavlje. Da ne idem dalje, a neću da idem dalje, da se moj upis o destruktivnoj politici establišmenta širom globusa ne svede na slijepu, besplodnu priču o krvavoj balkanskoj krčmi u kojoj živimo.

Zato, over and out.

______
oaza85

#16607 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

madner wrote: 10/02/2020 16:08
oaza85 wrote: 10/02/2020 15:49

Nije jasno.
Cetnike, srecom to je bio engleski rejon.
Pa su ih onda bombardovali, zanimljiva podrska.
jeza u ledja

#16608 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pa jesu ih podrzavali u pocetku.

Nije to nista cudno.

Uostalom podrzavali su oni svakojaku mraku i decenijama poslije WWII, samo da su kontra komunjara.
oaza85

#16609 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by oaza85 »

jeza u ledja wrote: 10/02/2020 16:26 Pa jesu ih podrzavali u pocetku.

Nije to nista cudno.

Uostalom podrzavali su oni svakojaku mraku i decenijama poslije WWII, samo da su kontra komunjara.
Ovaj se ipak referisao na desavanja iz 90ih.
Ubacio Magrebe, Ukrajine, i na kraju dodao i Balkan.
jeza u ledja

#16610 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Aaa, ma ne obracaj se na njega. :)
madner

#16611 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Cinjenica je da je Draskovic bio njihov covjek, kao i cijeli SPO.
GandalfSivi

#16612 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

I kad bi bile gluposti (a nisu) bile bi moje, sto je opet milion puta bolje nego biti osudjem na to da si placenik na ovako malom prostoru. Zato, zajebi spinovanje i odgovori ljudima fino sta te pitaju, nemoj se izvlaciti i bjezati...
Challenger_

#16613 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger_ »

GandalfSivi wrote: 10/02/2020 18:40I kad bi bile gluposti (a nisu) bile bi moje, sto je opet milion puta bolje nego biti osudjem na to da si placenik na ovako malom prostoru. Zato, zajebi spinovanje i odgovori ljudima fino sta te pitaju, nemoj se izvlaciti i bjezati...
Ne pada mi napamet.

Kakav si ti bijednik, nemam riječi. Za ono "plaćenik" ti ide prijava, a u slučaju neintervenisanja administracije, od sada pa ubuduće imaš od mene verbalno čašćenje, svaki put kad me kvotaš.

EDIT: Mislim da ipak neću. Lud sam što uopšte reagujem na podkapacirane.

______
GandalfSivi

#16614 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Sta 400 kema mjesecno uradi od covjeka. Ni obraza ni principa...

Ali dobar ti je princip, bolje Banovici dvije sedmice za cascenje nego odgovoriti na cisto pitanje...

Zato, neka te ovdje, treba svi da vide tvoje stajaliste po pitanju protekle agresije i genocida...
belfy

#16615 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by belfy »

Challenger_ wrote: 10/02/2020 19:38
GandalfSivi wrote: 10/02/2020 18:40I kad bi bile gluposti (a nisu) bile bi moje, sto je opet milion puta bolje nego biti osudjem na to da si placenik na ovako malom prostoru. Zato, zajebi spinovanje i odgovori ljudima fino sta te pitaju, nemoj se izvlaciti i bjezati...
Ne pada mi napamet.

Kakav si ti bijednik, nemam riječi. Za ono "plaćenik" ti ide prijava, a u slučaju neintervenisanja administracije, od sada pa ubuduće imaš od mene verbalno čašćenje, svaki put kad me kvotaš.

______
podkapacitirane majku mu. korijen od "kapacitet"... ponavljas ovaj izraz zadnjih mjesec dana, a ti bi nekome da kazes reci da je podkapacitiran Krimska plazo? jel tebe ikada stid?
jeza u ledja

#16616 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

hahah meni je neki dan maksuz napisao post da mi ispravlja gramatiku :lol:

lik je vjeciti izvor zabave na forumu :lol:
MorningStar

#16617 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MorningStar »

Challenger_ wrote: 10/02/2020 19:38
Ne pada mi napamet.

______
Otprilike na ovog licis - tj tvoje pisanje :D
jeza u ledja

#16618 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ma jok, on je nesto poput ovog:

Maxxtro

#16619 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

madner wrote: 09/02/2020 16:58
Maxxtro wrote: 09/02/2020 12:09
madner wrote: 08/02/2020 05:39 Trgovacki deficit sa Kinom smanjen za 18%. Upitno je da li ce doci do promjene politike tu i da se promjeni predsjednik.

EU je sljedeca. :D
Odlicne vijesti! Mozes li jos samo staviti informaciju u odnosu na koju godinu je smanjen za 18%, i mozda da stavimo u neku perspektivu, generalno informacije o deficitu u posljednjih 10tak ili bar 8 godina, da mozesmo uporedit Obamin posljednji mandat sa Trumpovim?
Imas li jos neku muzicku?

:D
Mozda sam te pogresno razumio, ali ucinilo mi se da impliciras da je taj pad deficita znak neke genijalne trgovinske politike najimbecilnijeg predsjednika u historiji, pa je kao upitno bil iko promijenio tu politiku. Pa zato kontam da bi koristilo reci da je pad u odnosu na 2018god, koja je zabiljezila najveci deficit od 2008god: 
https://www.npr.org/2019/03/06/70065014 ... ting-wider
madner

#16620 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Maxxtro wrote: 11/02/2020 07:59
madner wrote: 09/02/2020 16:58
Maxxtro wrote: 09/02/2020 12:09

Odlicne vijesti! Mozes li jos samo staviti informaciju u odnosu na koju godinu je smanjen za 18%, i mozda da stavimo u neku perspektivu, generalno informacije o deficitu u posljednjih 10tak ili bar 8 godina, da mozesmo uporedit Obamin posljednji mandat sa Trumpovim?
Imas li jos neku muzicku?

:D
Mozda sam te pogresno razumio, ali ucinilo mi se da impliciras da je taj pad deficita znak neke genijalne trgovinske politike najimbecilnijeg predsjednika u historiji, pa je kao upitno bil iko promijenio tu politiku. Pa zato kontam da bi koristilo reci da je pad u odnosu na 2018god, koja je zabiljezila najveci deficit od 2008god: 
https://www.npr.org/2019/03/06/70065014 ... ting-wider
Deficit je nuspojava dolara kao glavne valute za trgovinu naftom i snage same USA. Cijeli svijet finacira americki san.
No puno bitnije od toga je sto je deficit sa Kinom smanjen. Ista je buduci problem za cijeli Zapad i bitno je istu stucnuti dok se moze.

To koliko je Trump pametan je nebitno, bitno je kakav mu je tim.
Maxxtro

#16621 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

madner wrote: 11/02/2020 13:15
Deficit je nuspojava dolara kao glavne valute za trgovinu naftom i snage same USA. Cijeli svijet finacira americki san.
No puno bitnije od toga je sto je deficit sa Kinom smanjen. Ista je buduci problem za cijeli Zapad i bitno je istu stucnuti dok se moze.

Uopste ne ulazim u to kako nastaje deficit i da li je to dobra stvar ili ne, fulas poentu ili se pravis da ne razumijes. Poenta je da je deficit eksplodirao u 2018.god, kao posljedica Trumpove politike, a zabiljezeni pad je upravo u odnosu na tu godinu. Prema tome, ako kreces od toga da je manji deficit dobra stvar (ne ulazeci u razloge istoga), onda bi po toj logici izgleda najbolje za Ameriku bilo da ovaj debil i njegov tim nikad nisu ni dosli na vlast.

Image

Prema tome, ne vidim uopste razlog sto spominjes pad kao nesto dobro kad je upravo on taj koji je usro situaciju koja se sad kao popravlja.
ultima_palabra

#16622 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Trump je toliko sludio republikance da su i zaboravili da su nekad podrzavali small government, free trade i tako te stvari. Bit ce im zajebano kad se probude nakon ovog derneka...
madner

#16623 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Maxxtro wrote: 11/02/2020 14:47
madner wrote: 11/02/2020 13:15

Uopste ne ulazim u to kako nastaje deficit i da li je to dobra stvar ili ne, fulas poentu ili se pravis da ne razumijes. Poenta je da je deficit eksplodirao u 2018.god, kao posljedica Trumpove politike, a zabiljezeni pad je upravo u odnosu na tu godinu. Prema tome, ako kreces od toga da je manji deficit dobra stvar (ne ulazeci u razloge istoga), onda bi po toj logici izgleda najbolje za Ameriku bilo da ovaj debil i njegov tim nikad nisu ni dosli na vlast.

Image

Prema tome, ne vidim uopste razlog sto spominjes pad kao nesto dobro kad je upravo on taj koji je usro situaciju koja se sad kao popravlja.
Sada pravis istu gresku kao Trump, ne moze on direktno uticati na postojanje deficita. Jos jednom, to je direktno vezano za snagu ekonomije. Sto im bolje ide, veci je deficit.

Medjutim moze uticati na podjelu, s kim prave taj deficit. Moze iskoristiti tu polugu da natjera Kineze i EU da ne vrse distorzije i guse konkurenciju. I to jesu problemi, ne samo za USA nego za ostatak svijeta. Ili mislis da je normalno da EU izvozi krastavce u Afriku?
GandalfSivi

#16624 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

U drugim vijestima, diktatura se sve vise manifestira. Prvo otkazi svjedocima koji su svjedocili pred kongresom, pa onda prijetnje ljudima koji su glasali za removal (pogotovo Romney i Manchin) i sada prihvatajne Guilania kao zvanicnog izvora informacija iz Ukrajine od strane DOJ-a. Znaci, privatni gradjanin, bez ikakvog odobrenja od bilo kojeg zvanicnog tijela, sada i zvanicno nosi predsjednikovu agendu, uz svesrdnu pomoc takve agencije kao sto je Department of Justice, koji sada javno stavlja drzavne resorse na raspolaganje Trumpu za njegove licne interese.

Ko zna gdje ce biti kraj svemu ovome...
Maxxtro

#16625 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maxxtro »

madner wrote: 11/02/2020 15:30 Sada pravis istu gresku kao Trump, ne moze on direktno uticati na postojanje deficita. Jos jednom, to je direktno vezano za snagu ekonomije. Sto im bolje ide, veci je deficit.

Medjutim moze uticati na podjelu, s kim prave taj deficit. Moze iskoristiti tu polugu da natjera Kineze i EU da ne vrse distorzije i guse konkurenciju. I to jesu problemi, ne samo za USA nego za ostatak svijeta. Ili mislis da je normalno da EU izvozi krastavce u Afriku?
Ok, hajmo onda posmatrati iskljucivo deficit s Kinom: https://www.statista.com/chart/16629/ch ... cit-grows/

Image

Sudeci po ovom grafiku, ako umanjimo za 18% ovu cifru od 323,3milijarde kada je deficit s Kinom desegao maksimum (ako je ova cifra tacna), dobijemo 265 milijardi, sto je koliko vidim opet vise od maksimalnog deficita s Kinom ostvarenog za vrijeme prethodne administracije, u 2015.god. Pa te opet pitam, sta je ovdje Trump korisno napravio? Naravno, ne garantujem za tacnost ovih gore cifara, pa ako imas neke druge podatke, volio bih vidjeti. Zato sam i odgovorio prvobitno.
Post Reply