Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Locked
Dozer

#3101 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

LBVIEW wrote: 07/02/2020 14:13 Upravo tako, vecinska percepcija uloge cetnika kod Srba je pozitivna, kako u ovom, tako i u II Svjetskom ratu.
A to da oni kao ne zanju kako je taj pokret zlocinacki je prica za malu djecu.
Kakva je vecinska percepcija o dzihadlijama u BiH kod Bosnjaka?
Naravno da znaju oni sve sta su cetnici radili u njihovo ime. Drugi par rukava je da li se bas svi, ili je bolje reci vecina, uopste slazu s tim. Po licnim iskustvima kroz kontakte s njima, ja bih rekao da se vecini gadi to sto su cetnici radili u njihovo ime, ali eto... Vi vjerovatno znate bolje iz slika i komentara s interneta...
CPT

#3102 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 07/02/2020 14:27
CPT wrote: 07/02/2020 14:08 Ne samo da nisam napisa da ti treba (kontra btw), vec i zasto to ne treba. Da nije bilo NATO intevencije danas bi u BL isla samo sa pasosem uprkos zajednickoj naciji. Oni koji bi prezivjeli vojni poraz naravno...
A ja mislio da je zadnja intervencija (prijetnje\) spasila Banja Luku...al' mozda je do mene...
Do tebe je opet... Intervencija je sprijecila spajanje "VRS" i "SRK" tj. vojni poraz BiH i HR.
CPT

#3103 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 07/02/2020 14:34Po licnim iskustvima kroz kontakte s njima, ja bih rekao da se vecini gadi to sto su cetnici radili u njihovo ime, ali eto... Vi vjerovatno znate bolje iz slika i komentara s interneta...
Bas? A za "100 muslimana za jednog Srbina glasa" ko tacno? Kako to da je manje od 5% populacije glasa za "liberalnu" (i to uslovno) opciju?!
Dozer

#3104 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

CPT wrote: 07/02/2020 14:32 ”hladno naoružanje”, nekoliko kuhinjskih noževa i dvije lovačke puške
Rek'o bi covjek da si bio tamo u to vrijeme, ili da imas neke dobre veze s njima tamo :D
„Lišeno je slobode ukupno sedam osoba. Od toga šest će biti predato tužiteljskim i policijskim strukturama BiH, a jedna osoba Službi za poslove sa strancima budući da se ne radi o državljaninu BiH. Zaplijenjena je određena količina dokaznog materijala vezanog za ovu istragu, koja uključuje vatreno oružje dugih i kratkih cijevi, zatim hladno oružje, DVD i video materijale, računarsku opremu, kao i određena sredstva za vezu i komunikaciju,“ rekao je portparol Tužilštva BiH, Boris Grubešić.
Kuhinjski nozevi ne spadaju u ono sto policija zaplijeni prilikom racije. Doduse, ti znas bolje jer si bio nekad drot, jel' tako? :lol:
Bas? A za "100 muslimana za jednog Srbina glasa" ko tacno? Kako to da je manje od 5% populacije glasa za "liberalnu" (i to uslovno) opciju?!
Glasa ~25% od 7 M ljudi. To nigdje na planeti nije "vecina" ni u kojem smislu, a jos manje "svi". Mozda kod tebe jeste... :-)
Last edited by Dozer on 07/02/2020 14:41, edited 1 time in total.
CPT

#3105 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 07/02/2020 14:37
CPT wrote: 07/02/2020 14:32 ”hladno naoružanje”, nekoliko kuhinjskih noževa i dvije lovačke puške
Rek'o bi covjek da si bio tamo u to vrijeme, ili da imas neke dobre veze s njima tamo :D
„Lišeno je slobode ukupno sedam osoba. Od toga šest će biti predato tužiteljskim i policijskim strukturama BiH, a jedna osoba Službi za poslove sa strancima budući da se ne radi o državljaninu BiH. Zaplijenjena je određena količina dokaznog materijala vezanog za ovu istragu, koja uključuje vatreno oružje dugih i kratkih cijevi, zatim hladno oružje, DVD i video materijale, računarsku opremu, kao i određena sredstva za vezu i komunikaciju,“ rekao je portparol Tužilštva BiH, Boris Grubešić.
Ne moram biti tamo citavo vrijeme, sve je bilo redvno na raznim medijima. Kao i ocigledna zalost sto nisu nasli nista da bi mogli napraviti "ko nas bre zavadi" pricu. Niko nije optuzen ili osudjen. Pod GOMILU naoruzanja covjek bi ocekivao nesto konkretno i ne dvije lovacke puske i telefon :lol:

Cuj "odredjena sredstva za vezu i komunikacije"... Telefone valjda? Racunarsku opremu? Sumljivo! A tek DVD i video materijali :lol:
Dozer

#3106 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

CPT wrote: 07/02/2020 14:40 Ne moram biti tamo citavo vrijeme, sve je bilo redvno na raznim medijima. Kao i ocigledna zalost sto nisu nasli nista da bi mogli napraviti "ko nas bre zavadi" pricu. Niko nije optuzen ili osudjen. Pod GOMILU naoruzanja covjek bi ocekivao nesto konkretno i ne dvije lovacke puske i telefon :lol:

Cuj "odredjena sredstva za vezu i komunikacije"... Telefone valjda? Racunarsku opremu? Sumljivo! A tek DVD i video materijali
Ahaaaa.... Znaci ipak si veh-bi-aj i bio si u G. Maoci :lol: (zato se nisi ni osvrta ona moj opis prilaza i izgleda skole i ostalog - jer vrlo dobro znas kako to izgleda i znas da je ono tacan opis, a kojeg nema nigdje na netu ;) ).
Moglo bi se to prijaviti Slovencima, cisto da ti malo isprate IP i to, a :D

"Sredstvima za vezu" se ne nazviaju mobiteli, ali ti to znas, jel' tako :D
Last edited by Dozer on 07/02/2020 14:44, edited 1 time in total.
CPT

#3107 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 07/02/2020 14:37 Kuhinjski nozevi ne spadaju u ono sto policija zaplijeni prilikom racije. Doduse, ti znas bolje jer si bio nekad drot, jel' tako? :lol:
Bas? Oduzeto u toku racije u Bihacu...
Image

FAIL :lol:
Dozer

#3108 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Gdje je oduzeto? U necijoj kuci, ili u kafani? Epic fail :lol:
Znam da znas, ali eto, da ti pojasnim - racija moze biti u raznim objektima, kako privatnim, tako i poslovnim, a i javnim.
Kuhinjsko ?naoruzanje" se ne oduzima iz kucnih kuhinja, nego samo od osoba izvan privantih kuca/stanova :D
U kucama/stanovima se oduzima hladno oruzje koje nije - kuhinjsko (lovacko, takticko, itd.)
Znam da ovo znas, ali eto... :D
Last edited by Dozer on 07/02/2020 14:46, edited 1 time in total.
CPT

#3109 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 07/02/2020 14:42 Ahaaaa.... Znaci ipak si veh-bi-aj i bio si u G. Maoci :lol: (zato se nisi ni osvrta ona moj opis prilaza i izgleda skole i ostalog - jer vrlo dobro znas kako to izgleda i znas da je ono tacan opis, a kojeg nema nigdje na netu ;) ).
Moglo bi se to prijaviti Slovencima, cisto da ti malo isprate IP i to, a :D
Zasto tacno bi komentirao izgleda skole, gaca i stala... Sve to je bilo 10000x puta na TV, u reportazama... Nista od toga nece prebaciti Maocu u Afganistan. Ljudi koji lazu u svoje lazi obicano ubacaju nebitne detalje da bi lazi dali kredibilitet.
Dozer

#3110 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Stale nigdje nisam spomenuo, pa ce biti da licno znas da ih tamo ima i koliko ih je :D
Usput, hajde, nadji mi one slike koje sam psotavio u tim reportazama. Znam da ti ide Google :D
Last edited by Dozer on 07/02/2020 14:48, edited 1 time in total.
CPT

#3111 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 07/02/2020 14:44 Gdje je oduzeto? U necijoj kuci, ili u kafani? Epic fail :lol:
Djacki dom Bihac... Racija prije godinu i nesto...
A sad red price sta je kuhinjski noz.... :lol :lol: :lol: :lol: :
Dozer

#3112 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

CPT wrote: 07/02/2020 14:48 Djacki dom Bihac... Racija prije godinu i nesto...
I usla murija u kuhinju djackog doma i oduzela kuhinjske nozeve? :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Image majstore :D

Ajd' jope na foe :lol:
Last edited by Dozer on 07/02/2020 14:50, edited 1 time in total.
CPT

#3113 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 07/02/2020 14:47 :lol: :lol: :lol: :thumbup:

Stale nigdje nisam spomenuo, pa ce biti da licno znas da ih tamo ima i koliko ih je :D

Nemam pojma koliko njih ima ili nema. Bilo 5, 50 ili 500000. Stala, ljudi, krava... U svakom slucaju si lagao u vezi slike. Necemo sad ubacivati nebitne detalje da prebacimo sa cinjenica da si lagao.
CPT

#3114 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 07/02/2020 14:49
CPT wrote: 07/02/2020 14:48 Djacki dom Bihac... Racija prije godinu i nesto...
I usla murija u kuhinju djackog doma i oduzela kuhinjske nozeve? :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Image majstore :D

Ajd' jope na foe :lol:
Racija, migranti, djacki dom... Google... bila na prvoj stranici Klixa...

To ono kad nisu oduzeli kuhinjske nozeve :lol:
Dozer

#3115 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Znas ti tacno koliko tamo cega ima jer si malo i zivio tamo, a :D
Jel' i sad u SLO izgledas onako, ili si se malo "maskirao" ? :-D

Jesu li kuhinjske nozeve oduzeli iz kuhinje doma ili od ucenika licno i po sobama? :D

Ovo je isto kao sto se poteze odakle je slika, a zaobilazi poenta slike. Jer, bitnije je gdje je slika, nego sta je na njoj i sta predstavlja, jel' tako :lol:
LBVIEW

#3116 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by LBVIEW »

Dozer wrote: 07/02/2020 14:34
LBVIEW wrote: 07/02/2020 14:13 Upravo tako, vecinska percepcija uloge cetnika kod Srba je pozitivna, kako u ovom, tako i u II Svjetskom ratu.
A to da oni kao ne zanju kako je taj pokret zlocinacki je prica za malu djecu.
Kakva je vecinska percepcija o dzihadlijama u BiH kod Bosnjaka?
Naravno da znaju oni sve sta su cetnici radili u njihovo ime. Drugi par rukava je da li se bas svi, ili je bolje reci vecina, uopste slazu s tim. Po licnim iskustvima kroz kontakte s njima, ja bih rekao da se vecini gadi to sto su cetnici radili u njihovo ime, ali eto... Vi vjerovatno znate bolje iz slika i komentara s interneta...
Kakva je, de nam ti reci?
Sto se metode koju koristis kako bi dosao do spoznaje o vecinskom raspolozenju Srba glede cetnika tice, vec sam ti jednom rekao kako pojedinacne primjere ne mozes ektrapolirati na nivo zajednice. Mjerodavnije za ocjenu istog su su skupovi SUBNOR-a i RCP-a prilikom obiljezavanja pobjede nad fasizmom, skupovi cetnika po istocnoj Bosni uz nazocnost politickih i vjerskih prvaka, podizanje spomenika cetnicima koje osvestavaju svestenici SPC-a po istocnoj Hercegovini i bezbroj drugih primjera, sve bez znaka protesta, negodovanja ili javnog ogradjivanja, izuzev Susnice i Bursaca, dakle isti su za javno mijenje u skladu sa ovouspostavljenim etickim kriterijima, prihvatljiv frustveni fenomen.
Last edited by LBVIEW on 07/02/2020 15:02, edited 1 time in total.
oaza85

#3117 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

Dozer wrote: 07/02/2020 14:51 Znas ti tacno koliko tamo cega ima jer si malo i zivio tamo, a :D

Jesu li kuhinjske nozeve oduzeli iz kuhinje doma ili od ucenika licno i po sobama? :D

Ovo je isto kao sto se poteze odakle je slika, a zaobilazi poenta slike. Jer, bitnije je gdje je slika, nego sta je na njoj i sta predstavlja, jel' tako :lol:
Cime se ti sve ne sluzis, ne znam samo je li u pitanju povrijedjeni ego pa vise ne znas kud gonis, ili stvarno radis za neku od komsijskih agentura.
Ista metedologija.
Dozer

#3118 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Na glupost i spin se moze odgovarati samo na isti nacin. Ili ne odgovarati nikako. Ali, ako se ne odgovori nikako, onda se gluposti i spinu ostavlja prostor da se siri.
CPT

#3119 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 07/02/2020 14:51 Znas ti tacno koliko tamo cega ima jer si malo i zivio tamo, a :D

Zivio ja tamo ili ne zivio, ti si lagao. Sretan?
I ne, nisam tamo bio ili zivio i ti ljudi me uopste ne zanimaju. Sta imaju znam jer pise... Konkretno sta tacno imaju sam nasao (i prekopirao sa ove stranice:
https://--- NO LINKS ---/oluja-u-gornjoj-maoi/

Kakve veze gdje su oduzeli te nozeve ako te nozeve NE ODUZIMAJU?! Znaci ipak ODUZIMAJU?! Kakav si to drot bio da ne znas?!
Oduzeli su ljudima koji su boravili u djackom domu. Ne znam tacne GPS koordinate svakog od njih.

Ja na sliki ispod Gornje Maoca ocekujem Gornju Maocu i ne Afganistan. Hebiga.
Dozer

#3120 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
pemanapemani

#3121 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by pemanapemani »

The 51st State wrote: 07/02/2020 12:38
pemanapemani wrote: 07/02/2020 12:31
The 51st State wrote: 07/02/2020 12:16

objektivno govoreci talibanski najise nastupate vi koji agresivno furate "bosansku" pricu.
Jebi ga, ovo je bukvalno velikosrpska priča.

Čuj ti molim te, oni u Bosni i Hercegovini agresivno furaju bosansku priču. :-)

Još staviš bosanski pod navodnike da bi se kasnije mogao pravdati kako nisi mislio na onu pravu bosansku, nego na onu podmetnutu bosansku priču.

Ne shvatam kako pojedinci ne razumiju da bukvalno pričaju iste stvari kao velikosrbi i velikohrvati. Do prije deset godina si ovakve nebuloze mogao pročitati isključivo na poskoku i krstarici, ili kako se već zovu ti forumi.

Prije sam sumnjao, a danas sam definitivno siguran da je jedan dio Bošnjaka za podjelu BiH. Dobro je rekao neki dan Senad Pećanin - SDA traži modalitet kako građanima predstaviti da je podjela BiH neminovnost.

Sad mi je jasno zašto se niko od "patriota" nije bunio kada je na Popisu 2013. izjednačena narodna i nacionalna pripadnost. Ne bih se čudio da je neko od njih i inzistirao da se to izjednači.

Žalosno da žalosnije ne može biti.
drug, nastup poput dozerovog je upravo takav, ta nisam ja kriv sto nastupa ko slon u staklari, svi su isti, bosanci su jedini kul i ispravni, navodnici su striktno u kontekstu kritike na njegov stil i pricu.
a evo vidis upravo dozer to velikohrbatsku i velikosrpsku pricu forsira da su svi isti, tako da ti to sa njim vidi.
sto se tice podjele, ne znam koji je to dio u pitanju ali i ako postoji mogu razumjeti, umorni ljudi od dokazivanja i ukazivanja pa ono haj jebite se vise.
insistiralo se ko biva formalno jer se znalo da ce to biti odbijeno od srba i hrvata,
uglavnom cijeli koncept je pogresan cekajuci da stvari nadodju i ne bi li neko doso tobe.
Očito različito razumijevamo šta piše @Dozer. Mislim da on piše o pogubnosti etničke matrice po BiH, a ne o nekim bezgrešnim Bosancima.

Po stoti put - NISU SVI ISTI.
Ukratko, fazon je u tome da se prihvatila - prihvaća - pokušava nametnuti velikosrpska politička matrica, koja konačno dovodi do podjele BiH.

Ljudi nisu isključivo umorni od dokazivanja i ukazivanje, nego i od "patriota" i to najviše. Da sad ne širimo priču o ovlastima kantona i šta se sve moglo uraditi, a šta je urađeno.
Kao da je namjerno napravljeno rasulo da se svima pokaže kako ništa ne može funkcionisati, jer eto, anamo oni ne daju i blokiraju.

Eto, i ti na kraju isključivo optužuješ pogrešan koncept. :-)
hAZNADAR

#3122 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

CPT wrote: 07/02/2020 15:08

I ne, nisam tamo bio ili zivio i ti ljudi me uopste ne zanimaju. Sta imaju znam jer pise... Konkretno sta tacno imaju sam nasao (i prekopirao sa ove stranice:
https://--- NO LINKS ---/oluja-u-gornjoj-maoi/

Kakve veze gdje su oduzeli te nozeve ako te nozeve NE ODUZIMAJU?! Znaci ipak ODUZIMAJU?! Kakav si to drot bio da ne znas?!
Oduzeli su ljudima koji su boravili u djackom domu. Ne znam tacne GPS koordinate svakog od njih.

Ja na sliki ispod Gornje Maoca ocekujem Gornju Maocu i ne Afganistan. Hebiga.
I jos kad ga pitas jesil siguran da je to Maoca,.. on ti kaze ,.. ja bio tamo i licno se uvjerio. :mrgreen: Pazi sad kad kaze da nije :mrgreen:

Al neka ga,... meni su interesantniji ovi intelektualniji sto isticu uzvisenu moral i etiku, citiraju filozofe,... a podrze ga u svemu. Sto ti je moc emocija, fobija,... u politici covjek promijeni misljenje, u historiji nauci nesto novo,... ali gdje su fobije pod kozom, mrznja,.... tu su ti uvjerenja i spone medju ljudima jace nego u familiji.
Last edited by hAZNADAR on 07/02/2020 15:23, edited 1 time in total.
oaza85

#3123 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

Dozer wrote: 07/02/2020 15:06 Na glupost i spin se moze odgovarati samo na isti nacin. Ili ne odgovarati nikako. Ali, ako se ne odgovori nikako, onda se gluposti i spinu ostavlja prostor da se siri.
Exactly,
Pises gluposti i spinujes.
Dozer

#3124 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

pemanapemani wrote: 07/02/2020 15:17 Očito različito razumijevamo šta piše @Dozer. Mislim da on piše o pogubnosti etničke matrice po BiH.

Po stoti put - NISU SVI ISTI.
Ukratko, fazon je u tome da se prihvatila - prihvaća - pokušava nametnuti velikosrpska politička matrica, koja konačno dovodi do podjele BiH.

Ljudi nisu isključivo umorni od dokazivanja i ukazivanje, nego i od "patriota" i to najviše. Da sad ne širimo priču o ovlastima kantona i šta se sve moglo uraditi, a šta je urađeno.
Kao da je namjerno napravljeno rasulo da se svima pokaže kako ništa ne može funkcionisati, jer eto, anamo oni ne daju i blokiraju.

Eto, i ti na kraju isključivo optužuješ pogrešan koncept.
Ovako razmisljaju informisani, trezveni i svjesni ljudi (i razumiju ispravno o cemu pisem). Ostali ce u svemu pronaci (ili ce se upeti iz petnih zila da spinuju) napad na svoj tor, po bilo kojem osnovu (jal' etnicki, jal' vjerki, jal' kombinovano), i onda sve okrenuti na tu pricu, uporno povlaceci nekakve nesuvisle paralele na one druge i trece, a kako bi opravdali sebe/svoje.

Svi mi koji imamo dovoljno godina (preko 40) i koji zivimo ovdje sve vrijeme od pocetka '90-ih, vrlo jasno vidimo i razumijemo sta se radi. I zasto. Naravno - i ko sve to radi.
Ovo ne vide i ne zele da vide samo indoktriniratni ili oni koji su na neki nacin dio trostrane halke.

Evo, godinu dana su se lomili da skinu Vladu KS koja je pocela nesto konkretno raditi. Zasto? Da bi se opet oni vratili da vladaju najvecim budzetom u drzavi, ali i kako bi ove sprijecili da ljudima pokazu da stvari mogu ici puno bolje i daleko brze nego su to halkasi radili tokom protekle 23 godine.
Last edited by Dozer on 07/02/2020 15:28, edited 1 time in total.
Dozer

#3125 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

oaza85 wrote: 07/02/2020 15:21 Exactly,
Pises gluposti i spinujes.
De, vrati se malo nazad, pa malo bolje pogledaj ko spimuje i pise gluposti.

Evo samo neke od zadnjih...
CPT wrote: 07/02/2020 14:40 Ne moram biti tamo citavo vrijeme, sve je bilo redvno na raznim medijima.
I ne, nisam tamo bio ili zivio i ti ljudi me uopste ne zanimaju.
Ovakvih petljavina, gluposti i spina samo s ove teme ti mogu navaditi cca. 5 stranica, ne samo njegovih.
Locked