Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cossack

#11826 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Sve se nema a zgrade niču kao gljive poslije kiše 8-) :mrgreen:
RJ57

#11827 Re: Sarajevo Construction

Post by RJ57 »

mk ultra wrote: 04/02/2020 15:06 sjeverna fasada zjapi... dabogda da ovo narednu godinu dana makne sa ove pozicije :skoljka:
najinteresantnije je da uopšte nema skele na sjevernoj fasadi, neznam kako je misle praviti
očito ne skoro!
Cossack

#11828 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Belamionix u Sarajevu: Prikuplja se dokumentacija za investiciju od 30 mil. KM

Image

https://www.akta.ba/investicije/belamio ... -km/112417
black64

#11829 Re: Sarajevo Construction

Post by black64 »

Ja stvarno ne mogu da vas razumijem, sta god da se pocne pravit to "ne treba". Ima li neki projekat koji je ok ?
Cossack

#11830 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

black64 wrote: 06/02/2020 13:07 Ja stvarno ne mogu da vas razumijem, sta god da se pocne pravit to "ne treba". Ima li neki projekat koji je ok ?
U pravu si 100%. MIslim da nijedan projekat nije bio a da nije bio dočekan na nož.
Thorgerson

#11831 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

MorningStar wrote: 06/02/2020 11:44 Ja jos ne kontam sta svijet ocekuje od marin dvora... downtown ovo i ono i ocekuje zgrade p+4 :D
Kakav ba downtown? Pa nismo mi amerika jebote. Cuj downtown.

Imas grad duzine 10km sirine 2 km i sad ces ga nagrdit neboderima. :-) Pri tome imas jednu jebenu cestu koja vodi do tog centra. Dakle, od Ilidze do Centra mozes doci samo jednom cestom, alternative nemas.

Sta ocekujem. Pa ocekujem da se grad siri. A ne da sve zivo trpas u tih 5-10km. u tom neboderu i fahrinom ce biti firme, tu ce ljudi raditi, morati dolaziti na posao. Kojim putevima? Kuda. Kojim prevozom. Kako?

Ovo ba nije normalno covjece, Fahro hoce zgradurinu 150m, ovi ovdje 50, oni dole po 16 spratova... :-) I to je jedva cekalo malo sunca da se zrak razbistri pa da opet pocnu sa ovim idejama. Naravno, niko nije smio da pisne dok smo se trovali ovdje prije 10 dana.

Eh sad malo bolji zrak, vadi planove, salji obavijesti...

MIslim, mene iskreno vise boli fkt i neka stvar, moj dugorocni cilj je da idem na periferiju, jer ovdje se nece moci zivjeti. Budite ubjedjeni u to. Ovo ce biti totalno rasulo.

I jedino ko je kriv za ovo jeste glupi narod, mi, koji sutimo i gledamo kako nam unistavaju grad.
Last edited by Thorgerson on 06/02/2020 13:29, edited 1 time in total.
holowey

#11832 Re: Sarajevo Construction

Post by holowey »

MorningStar wrote: 06/02/2020 11:44 Ja jos ne kontam sta svijet ocekuje od marin dvora... downtown ovo i ono i ocekuje zgrade p+4 :D
downtown bi bila ilidza, a carsija uptown...
azdralovic

#11833 Re: Sarajevo Construction

Post by azdralovic »

Ja sam za da se ne gradi nista sto ce biti vise od slatkog coseta... ako nam je valjalo tada sto nam sada ne bi valjalo
MorningStar

#11834 Re: Sarajevo Construction

Post by MorningStar »

holowey wrote: 06/02/2020 13:28
Ilidza,Hrasnica,vogosca vuku vise na suburbs. Uptown je po definiciji sve od originalnog "jezgra" grada u nasem slucaju onda od carsije pa dalje :D .Barem sad tako procita.
azdralovic

#11835 Re: Sarajevo Construction

Post by azdralovic »

holowey wrote: 06/02/2020 13:28
Downtown is a term primarily used in North America by English-speakers to refer to a city's commercial, cultural and often the historical, political and geographic heart, and is often synonymous with its central business district (CBD).

o Ilidzo biznis distrikte :bih:
Thorgerson

#11836 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

black64 wrote: 06/02/2020 13:07 Ja stvarno ne mogu da vas razumijem, sta god da se pocne pravit to "ne treba". Ima li neki projekat koji je ok ?
Konkretno Belamionix ili kako se vec zove bi se trebao graditi na trasi gradskog autoputa. Sta sad? Treba da kazem bravo, super, odlicno?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#11837 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

ima
recimo gradski autoput koji je ovaj belamionix definitivno zaustavio

niko se na bingov sa kinom umjesto bauhausa nije žalio
na I transferzalu
uređenje garaže i trga preko puta vijećnice
proširenje trga ispred pozorišta mladih koje je naravno brzinski razjebano

opet kažem, ja prvi živim i radim od projektovanja i ispitivanja, ali jebote kako je drdalo gore objasnio, dođe čovjek sa parama i oni mu se pride i naguze za "kafu", radi šta mu kurcu ćejf, to nije normalno i neće nikad biti. ima pametnijih koji trebaju reći kroz plan grada šta gdje treba, a ne bila nekad građevinska firma, niti u jednom planu nema TC već cesta, preko noći desi se gore navedeno guženje, i eto centra na 3 sprata :lol:
ako je to normalno, neka rade šta god hoće.

uostalom, evo pogledaj tibru
https://zpr.ks.gov.ba/sites/zpr.ks.gov. ... dopune.pdf

saberi parking mjesta od C32 do C36 koje koliko vidim pokriva tibra :mrgreen:
MorningStar

#11838 Re: Sarajevo Construction

Post by MorningStar »

Thorgerson wrote: 06/02/2020 13:26
Kakav ba downtown? Pa nismo mi amerika jebote. Cuj downtown.

Imas grad duzine 10km sirine 2 km i sad ces ga nagrdit neboderima. :-) Pri tome imas jednu jebenu cestu koja vodi do tog centra. Dakle, od Ilidze do Centra mozes doci samo jednom cestom, alternative nemas.

Sta ocekujem. Pa ocekujem da se grad siri. A ne da sve zivo trpas u tih 5-10km. u tom neboderu i fahrinom ce biti firme, tu ce ljudi raditi, morati dolaziti na posao. Kojim putevima? Kuda. Kojim prevozom. Kako?

Ovo ba nije normalno covjece, Fahro hoce zgradurinu 150m, ovi ovdje 50, oni dole po 16 spratova... :-) I to je jedva cekalo malo sunca da se zrak razbistri pa da opet pocnu sa ovim idejama. Naravno, niko nije smio da pisne dok smo se trovali ovdje prije 10 dana.

Eh sad malo bolji zrak, vadi planove, salji obavijesti...

MIslim, mene iskreno vise boli fkt i neka stvar, moj dugorocni cilj je da idem na periferiju, jer ovdje se nece moci zivjeti. Budite ubjedjeni u to. Ovo ce biti totalno rasulo.

I jedino ko je kriv za ovo jeste glupi narod, mi, koji sutimo i gledamo kako nam unistavaju grad.
Mislim da svakoga boli nesto otprilike sta mi mislimo jer trziste nekretnina i oni koji se bave istim su malo iznad od toga da im je misljenje forumasa bitno :D . Grad jeste duzine 10 sirine 2 a marin dvor je centar strogi, nijednom logikom ti nece neko napraviti male spratnosti jer je zemlja skupa, neboderi vec na sve strane okolo. A grad moze i ima gdje da se siri, naprimjer umjesto tibre da su napravili nesto sto lici na dobrinju ?

Opet dolazimo do zagadjenja... eno ti ilijasa sve sa najvisom zgradom od 5 spratova pa kad krenu da loze cernobil.
azdralovic

#11839 Re: Sarajevo Construction

Post by azdralovic »

mk ultra wrote: 06/02/2020 13:36
ima
recimo gradski autoput koji je ovaj belamionix definitivno zaustavio

niko se na bingov sa kinom umjesto bauhausa nije žalio
na I transferzalu
uređenje garaže i trga preko puta vijećnice
proširenje trga ispred pozorišta mladih koje je naravno brzinski razjebano

opet kažem, ja prvi živim i radim od projektovanja i ispitivanja, ali jebote kako je drdalo gore objasnio, dođe čovjek sa parama i oni mu se pride i naguze za "kafu", radi šta mu kurcu ćejf, to nije normalno i neće nikad biti. ima pametnijih koji trebaju reći kroz plan grada šta gdje treba, a ne bila nekad građevinska firma, niti u jednom planu nema TC već cesta, preko noći desi se gore navedeno guženje, i eto centra na 3 sprata :lol:
ako je to normalno, neka rade šta god hoće.

uostalom, evo pogledaj tibru
https://zpr.ks.gov.ba/sites/zpr.ks.gov. ... dopune.pdf

saberi parking mjesta od C32 do C36 koje koliko vidim pokriva tibra :mrgreen:
1450 ?
sadasnja garaza ima vise od 700, bez vanjskih mjesta a to je samo ispod 2 objekta :roll:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#11840 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

azdralovic wrote: 06/02/2020 13:43
1450 ?
sadasnja garaza ima vise od 700, bez vanjskih mjesta a to je samo ispod 2 objekta :roll:
taj minimalan broj mjesta mora biti dostupan... otvori bilo koji RP sa tekstom, što bi bilo recimo kao importanne, naplata garaže i zakup/prodaja stambenom dijelu.

al jebi ga, kad mu prođe gasna kotlovnica u visokom objektu ograđena rigipsom od stana, što ne bi i to, i onda kaže što se na nož dočeka... :run:
Hajvan

#11841 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

Image
MorningStar

#11842 Re: Sarajevo Construction

Post by MorningStar »

Hajvan wrote: 06/02/2020 15:05 Image
Vidim 3 zgrade institucija ovde... sta cemo sa strujanjem zraka :D
azdralovic

#11843 Re: Sarajevo Construction

Post by azdralovic »

mk ultra wrote: 06/02/2020 13:55
azdralovic wrote: 06/02/2020 13:43
1450 ?
taj minimalan broj mjesta mora biti dostupan... otvori bilo koji RP sa tekstom, što bi bilo recimo kao importanne, naplata garaže i zakup/prodaja stambenom dijelu.

al jebi ga, kad mu prođe gasna kotlovnica u visokom objektu ograđena rigipsom od stana, što ne bi i to, i onda kaže što se na nož dočeka... :run:
ne kontam ? gdje pise da mora biti besplatno ?
Hajvan

#11844 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

VladaFBiH wrote: 06/02/2020 09:35
edin_the wrote: 05/02/2020 23:24
Hajvan wrote: 05/02/2020 22:15 opet stambena zgrada u centralnom biznis distriktu?
Poslovna.

Image

Image
ovdje su otišli korak dalje od "zelenih krovova" - sad imamo i zelene čoškove :D :bih:
znaci, divlji parkinzi na setalisnim zonama
znaci, stracare u sred strogog centra centara
znaci, improvizirani parking na sljaci
znaci, improvizirani parking na bivsem bulevaru

to nista ne smeta

al smeta omanji poslovni neboder, kojem je svakako po RP tu mjesto

cudne prioritete imamo.

zasto je ovo dozvoljeno u kvadrantu kojem je namjenjeno da bude biznis centar?

Image

gospoda koja zivi u tim stanovima i parkira se dje joj je qurcu cejf oko ovih njihovom nebrigom oronulih stambenih zgrada, stopirala je izgradnju podzemne garaze. jel i to ok u strogom centru drzave? da li je ovaj dole javasluk na slici OK?

Image
korporativnapohlepa

#11845 Re: Sarajevo Construction

Post by korporativnapohlepa »

Jel' Tibra to svo zemljiste za toranj kupila od zavoda za izgradnju i opstine ili je nesto kupljeno i od fizickog lica?
drndalo

#11846 Re: Sarajevo Construction

Post by drndalo »

Hajvane, o cemu zboris?

Omanji? Dal si normalan imalo? Stanari? Pa ko treba da se pita? Stanari stanuju od 1959... Ili treba i njih poravnat Fahro i napravit 98 spratova? Ili da pitaju stanari Tibru dal smiju nesto?

Garaza? Sto je ne napravise ko i sve ostalo, bez pitanja? Ili bi i na njoj osvanulo omanjih 17 spratova?

Svi su protiv svega? Zasto su neki ZA SVE ?
Hajvan

#11847 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

stracare su OK u strogom centru grada
ilegalni parkinzi su OK u strogom centru grada
ustaklenji balkoni kako je kome qurcu cejf su OK u strogom centru grada
razrovani putevi su OK u strogom centru grada
stambene zgrade su OK u strogom POSLOVNOM centru grada
rusevne barake umjesto zacrtanog univerzitetskog kampusa su OK u strogom centru grada
neizgradjena univerzitetska biblioteka (iako postoje i novci, i projekti, i lokacija) je OK u strogom centru grada
neizgradjen muzej moderne umjetnosti (iako postoje i projekti, i lokacija) je OK u strogom centru grada
naka ambasda, koja izgledom nedoljivo podsjeca na kasarnu, je OK u strogom centru grada
razrovane fasade od gelera (cetvrt vijeka nakon srbo-cetnicke agresije) su OK u strogom centru grada

ja nemam s time problem, sto je vecini to OK

ovo Mjesto je ionako u silaznoj putanji
alibaba_i_30_godina

#11848 Re: Sarajevo Construction

Post by alibaba_i_30_godina »

Ovdje izgleda samo neki znaju odmah sve popljuvati, bez nekih argumenata.

A čovjek, tj. Hajvan fino iznad postavi i sliku kakav je ciganluk trenutno tu prisutan. I opet džaba. :roll:
drndalo

#11849 Re: Sarajevo Construction

Post by drndalo »

I novi toranj ce to sve popraviti? Sam sebe ubijas sakama u glavu...

Sta radi Opstina vaznija od 10 drugih po tim tvojim pitanjima, osim post festum "javnih rasprava"?

Sta rade inspekcije? Sto to sve ne pozarvaraju i poskidaju? E, ne mere, ne valja zestit izborno tijelo...

Sta de stambene zgrade u poslovnom centru? Ko je stariji, ko je prije bio tu? Ili treba i sami Marijin Dvor dati Jaeanu Tihi da posadi Najnoviji M.dvor sa samo do 15 spratova?
Hajvan

#11850 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

drndalo wrote: 06/02/2020 18:16 I novi toranj ce to sve popraviti? Sam sebe ubijas sakama u glavu...

Sta radi Opstina vaznija od 10 drugih po tim tvojim pitanjima, osim post festum "javnih rasprava"?

Sta rade inspekcije? Sto to sve ne pozarvaraju i poskidaju? E, ne mere, ne valja zestit izborno tijelo...

Sta de stambene zgrade u poslovnom centru? Ko je stariji, ko je prije bio tu? Ili treba i sami Marijin Dvor dati Jaeanu Tihi da posadi Najnoviji M.dvor sa samo do 15 spratova?
OK, u pravu si :-)

ja sam taj koji se zajebo pa pomislio da ce od ovog tzv grada nesto postat
neki prosperitet, neko ugodno mjesto za zivot
hoce qurac

dje kampus?!?
dje su transverzale, logitudiLale, GA?!?
dje su novi muzeji (opsada, moderna umjetnost)?!?
dje su pocket parkovi na svakih par stotina metara?!?
dje su biciklisticke staze?!?
dje su rekreacione zone najavljivane (jezero uz Zeljeznicu i slicno)?!?
dje su moderna naselja poput zapocetih, ni frtalj realiziranih Vrtova Riverine (naspram realiziranih idiotluka mesara iz Kiseljaka)?!?
dje su nove ulice?!?
dje su nove kvartovi sa isparcelisanim placevima za gradnju individualnih objekata?!?
dje je plan za smanjenje individualnih lozista u gradu/kantonu?!?
dje je plan za ukidanje i/ili reduciranje saobracaja osobnih vozila u starom, istorijskom dijelu grada…??

da darvin da da se svi pogusimo u smogu kojeg visoke zgrade proizvode.

:lol:
Post Reply