USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
jeza u ledja

#651 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

alijagoro wrote: 05/02/2020 04:29 Bernie je raja,valjda nece izdati ako bude izabran.
Naravno da je Bernie raja. Bilo bi odlicno da bude predsjednik. Medjutim sjebace ga njegovi najzesci fanovi. Oni su sami sebi izgleda dovoljni.

Otvorit oci, razmisljat hladnom glavom, vjerovat logici, vjerovat profesionalizmu. Ne teorijama zavjera. Ako toga nema, nastaje mrak. Trumpovi navijaci su vec u njemu. Jos da i mi ostali udjemo i da ugasimo svjetlo.

Evo, nisam od 6 gledao vijesti, nisam htio gledat ovu budalu. Sad otvorim MSNBC, kazu OPET, Sanders uzeo “first choice votes”, pita ga ovaj Jennings, cekaj zar se to ne zove “getting out to vote”? Evo sad Rachida Tlaib, Bernie supporter, prica. Kazu malo poslije ce nekoga iz njegove kampanje intervjuisati.
Cekam jos da spomenu Buttigiega, (mozda dodju i do 1000 minuta? ) osim sto su ponovili da nije uzeo “popular vote”, kako je sistem u IA koristio njemu. Ah da, i kako se ne zna jos ko je pobjednik u IA.
jeza u ledja

#652 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: 05/02/2020 05:02 Hajde, ako cemo se te igre igrati nije problem ni objasniti. Znaci, kasne rezultati 21 sat. Prva situacija, Pete objavi pobjedu bez ikakvih rezultata. Druga situacija, nakon 21og sata, izadje lik (Troy Price) i kaze da ce objaviti glasove koje imaju "do tog momenta", te da ce ostatak objaviti kada budu spremni, ne obavezujuci se na bilo kakav timeframe. I objavi ih. 62% glasova, u podrucjima gdje je Pete vodio svih 100%, u podrucjima gdje je Bernie vodio ispod 50%. Da ne kazem da su sva blank fields bila sasvim slucajno tamo gdje su kampusi, jer boze dragi, za koga bi studenti glasali. I onda svi mediji redom (uz obaveznu napomenu da se radi o samo 62% glasova) objave intervjue sa Petom, gdje on jos jednom proglasi pobjedu, i posvete ostatak dana (prije State of the Union) takozvanom "Pete efektu". Sve u redu, sve po pravilima, nista niko nije slagao, ali prodje od toga evo sest sati i nema nikakvih dodatnih informacija. Slazemo se ti i ja, da su po pitanju delegata ovo sasvim nebitni izbori, sve je do pitanja momentuma, pa da se vratimo na pocetno pitanje. Sta cemo kada objave potpune rezultate (za dan, dva, sedam, svejedno je sada) koji ce reci da je Bernie pobijedio za negdje izmedju pet i sedam bodova? Malo ce se spomenuti u medijima, proci ce kompletna fama oko Iowe (sto jeste cijela poenta Iowe) i zivot ce se nastaviti dalje. Momentum ukraden, delegati ionako nisu bitni, mediji ce vec naci opravdanje. Znaci kradja nevidjena.

I da, uvjeren sam da ce Bernie uzeti Iowu, ali su mu ukrali momentum. Htio si ti raspravljati ili ne, ovo su fakti...

Mali edit: Koliko god ti pisao da je Bernie taj koji unosi razdor i paniku, ova situacija je pokazala da je on najsmireniji, te da ne fata na foru. Pete proglasio pobjedu, Biden se priklonio Trumpovim teorijama zavjere, samo su Bernie i Elizabeth ostali mirni...
Znaci ne govoris o namjestaljci vec o spinu, ok.

Prvo, Buttigieg je jos sinoc proglasio pobjedu. Jutros subga svi prozivali za to. Kao, jel zna nesto sto drugi ne znaju.
On jednostavno rekao da govori na osnovu saznanja ljudi sa terena. Da se ostali ne zbune, ovo glasanje sinoc je bilo JAVNO. Znaci ljudi na svakom glasackom mjestu prisutni i broje doslovce pred svima glasove. Znaci koji postotak gore dole. Samo je pitanje matematike i kako se to pretvara u broj delegata, a i tu ima paper trail. Nije visa matematikaz

Sto me dalje vodi na drugo. Na svim izborima, skoro uvijek, kasne glasovi iz urbanih centara. Znaci ne sela, vec urbani centri. (u slucaju Iowe konkretno Des Moines gdje znamo tek pola rezultata, a gdje vodi trenutno Sanders. Zato sam i ja rekao da ima sanse da stigne Buttigiega.

Sto me dalje vodi do treceg, drug, nema sanse da Sanders uzme Iowu za 5-7 bodova. Ako bude, mozda bude 2 maksimalno. Ovo totalno vadim iz guzice i odokativno i rizikujem da ispadnem smijesan, ali vidio sam mapu, vidio sam brojke, nisu samo college towns i ne dobija sve bobe tamo samo Bernie. I evo sad ti odmah kazem da mislim da je upitno da ce Sanders pobijediti uopste a ne da ce uzeti sa 5-7 boba. :-) Nema sansi.

A i da pobjedi , opet je Buttigieg senzacija kao drugi, zar ne?

Na kraju. Ne znam ko je kako reagovao, samo vidim da Sandersovi navijaci izbacuju teorije zavjere.
jeza u ledja

#653 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: 05/02/2020 05:07
jeza u ledja wrote: 05/02/2020 05:00
GandalfSivi wrote: 05/02/2020 03:14 Hajde da te i ovdje ispravim. Buttigieg je imao preko 10 javljanja u medije u zadnja cetiri sata, ta je na major tv stations na njega potroseno preko 700 minuta. Pogodi koliko je Sanders (koji ce pobijediti u Iowi) dobio?
Kako znas koliko je imao javljanja i koliko je na njega minuta potroseno? 700 minuta u 4 sata na 4-5 major stanica? Vau. Impresivno. Znaci cirka 2 i po sata po stanici od ta 4. Ostalo otpalo na reklame.
Kako znas da ce Sanders pobijediti u Iowi?
Moguce je, vec sam napisao. Who the fuck cares? Pa Sanders je svakako bio favorit u Iowi. Sanders je svakako sa ove pozicije glavni favorit trenutno, mislim uopste na izborima. To su rijeci sa jedne od tih glavnih stanica koje su nekako uspjele u ta 4 sata ubaciti koju rijec o njemu. :-)

Njegovi procenti su bili ocekivani. Procenti Buttigiega nisu. I ako Sanders na kraju bude pobjednik, opet on nije najveca vijest, vec upsjeh Buttigiega i neuspjeh Bidena.
Vijest je isto tako da je dobio najvise glasova u prvom glasanju (sto su cak potpuno pogresno nazvali “popular vote”, mislim, te major tv stanice), ALI da je malo kome bio drugi izbor. I tako ga je prestigao mali Pete. To je prava vijest.

I naravno da ce se o Buttigiegu pricati. Lik je ili pobjedio ili za dlaki izgubio IA. Do juce je bio druga liga. Ne, trebaju pricati o Sandersu koju je vodio u anketama i sa 25% i dobio tacno 25% delegata. Uuu, big fuckin deal.

Sanders je od danas na konju. Zasto, jer je Biden toast, a Buttigieg ima cirka -0.5% podrske crnaca. U New Hampshireu je svakako predvidjena Bernijeva pobjeda. Sa cetvrtinom ukupne podrske i sa manje od pola progresivnog glasackog tijela je u poziciji da uzme izbore.

Place se o korporacijskim kandidatama? Ha ha sacekajte da uleti Bloomberg. :wink:
Sve ti je ovo divno i krasno, sem toga da mediji te stvari spominju na slamku, dok uveliko slave Peteovu pobjedu kao takvu. I da, minimalno 2 i po sata su potrosili na njega, bukvalno su svi redom o njemu pricali 90% vremena (Chuck Todd i malo vise od toga)...
Gledao sam od 5 do cirka 6.30. Bio gost David Plouffe, Chuck Todd se javlja odnekle, onaj smijesni lik sa mapom. I vodi Jennings. I ostalo standardna ekipa. Pricali su o svakome. Poslije se javio onaj stari Carville iz LA i posra se Sandersu i stranci maksimalno.
Ako mene pitas, previse pricaju o Bloombergu.
U jednom trenu pocese o Bidenu i njegovom padu.

S obzirom da je bio vodeci tremutno u IA, o Buttigiegu ne da se previse pricalo. Pricalo se nedovoljno. David Plouffe, koji je arhitekta Obaminog upsjeha (ista ekipa koja sad stoji iza Buttigiega) on kaze da je Sanders u poll position. Znaci lik za kojeg pise ispod da je drugi.

Stvarno se pitam jel gledamo isti program?

Uz sve ovo, glavna stvar koja se dobija u Iowi - momentum. Znaci onu vece kad se zavrse izbori, objave rezultati, glavna stvar iz te male drzavice sa nebitnim brojem poena, glavna stvar - je uskracena onom koji po svemu sto do sad znamo jeste pobjednik u Iowi.
Al namjestno, njemu. :-)

Koliko su procenata glasova nominalno moderate kandidatu, a koliko procenata nominalno progresivnom kandidatu dodjelili glasaci u Iowi?
Eto javi mi se i kad budu full rezultati, kad se doda New Hampshire, Nevada, SC. Saberi Warren i Sanders i onda ostale. Da vidimo tu progresivnu vecinu.
GandalfSivi

#654 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 05/02/2020 05:33
GandalfSivi wrote: 05/02/2020 05:02 Hajde, ako cemo se te igre igrati nije problem ni objasniti. Znaci, kasne rezultati 21 sat. Prva situacija, Pete objavi pobjedu bez ikakvih rezultata. Druga situacija, nakon 21og sata, izadje lik (Troy Price) i kaze da ce objaviti glasove koje imaju "do tog momenta", te da ce ostatak objaviti kada budu spremni, ne obavezujuci se na bilo kakav timeframe. I objavi ih. 62% glasova, u podrucjima gdje je Pete vodio svih 100%, u podrucjima gdje je Bernie vodio ispod 50%. Da ne kazem da su sva blank fields bila sasvim slucajno tamo gdje su kampusi, jer boze dragi, za koga bi studenti glasali. I onda svi mediji redom (uz obaveznu napomenu da se radi o samo 62% glasova) objave intervjue sa Petom, gdje on jos jednom proglasi pobjedu, i posvete ostatak dana (prije State of the Union) takozvanom "Pete efektu". Sve u redu, sve po pravilima, nista niko nije slagao, ali prodje od toga evo sest sati i nema nikakvih dodatnih informacija. Slazemo se ti i ja, da su po pitanju delegata ovo sasvim nebitni izbori, sve je do pitanja momentuma, pa da se vratimo na pocetno pitanje. Sta cemo kada objave potpune rezultate (za dan, dva, sedam, svejedno je sada) koji ce reci da je Bernie pobijedio za negdje izmedju pet i sedam bodova? Malo ce se spomenuti u medijima, proci ce kompletna fama oko Iowe (sto jeste cijela poenta Iowe) i zivot ce se nastaviti dalje. Momentum ukraden, delegati ionako nisu bitni, mediji ce vec naci opravdanje. Znaci kradja nevidjena.

I da, uvjeren sam da ce Bernie uzeti Iowu, ali su mu ukrali momentum. Htio si ti raspravljati ili ne, ovo su fakti...

Mali edit: Koliko god ti pisao da je Bernie taj koji unosi razdor i paniku, ova situacija je pokazala da je on najsmireniji, te da ne fata na foru. Pete proglasio pobjedu, Biden se priklonio Trumpovim teorijama zavjere, samo su Bernie i Elizabeth ostali mirni...
Znaci ne govoris o namjestaljci vec o spinu, ok.

Prvo, Buttigieg je jos sinoc proglasio pobjedu. Jutros subga svi prozivali za to. Kao, jel zna nesto sto drugi ne znaju.
On jednostavno rekao da govori na osnovu saznanja ljudi sa terena. Da se ostali ne zbune, ovo glasanje sinoc je bilo JAVNO. Znaci ljudi na svakom glasackom mjestu prisutni i broje doslovce pred svima glasove. Znaci koji postotak gore dole. Samo je pitanje matematike i kako se to pretvara u broj delegata, a i tu ima paper trail. Nije visa matematikaz

Sto me dalje vodi na drugo. Na svim izborima, skoro uvijek, kasne glasovi iz urbanih centara. Znaci ne sela, vec urbani centri. (u slucaju Iowe konkretno Des Moines gdje znamo tek pola rezultata, a gdje vodi trenutno Sanders. Zato sam i ja rekao da ima sanse da stigne Buttigiega.

Sto me dalje vodi do treceg, drug, nema sanse da Sanders uzme Iowu za 5-7 bodova. Ako bude, mozda bude 2 maksimalno. Ovo totalno vadim iz guzice i odokativno i rizikujem da ispadnem smijesan, ali vidio sam mapu, vidio sam brojke, nisu samo college towns i ne dobija sve bobe tamo samo Bernie. I evo sad ti odmah kazem da mislim da je upitno da ce Sanders pobijediti uopste a ne da ce uzeti sa 5-7 boba. :-) Nema sansi.

A i da pobjedi , opet je Buttigieg senzacija kao drugi, zar ne?

Na kraju. Ne znam ko je kako reagovao, samo vidim da Sandersovi navijaci izbacuju teorije zavjere.
Daj ba, o cemu pricamo? Ne mogu izbrojati jebeni Iowa caucus za 26 sati sada od kraja istog. Obicno uspiju to uraditi i kada se rucno brojalo za dva do tri sata. To sto su ga malo, jako malo, prozvali, to mu je oduzelo mozda 2% momentuma. Nakon danasnjih rezultata mu je ostalo dobrih 98%. Opet ponavljam, i znam da se slazes, Iowa je sva oko momentuma, nista drugo. Sa ovim sto su danas uradili (objavili pola izbora, veze s vezom nema) su apsolutno se stavili na Pitovu stranu, da se ne zajebajemo. Kompletna poenta je ko ce biti proglasen pobjednikom, a bez obzira na tvoj pokusaj spina o tome kako su se ukupni glasovi isto pikali, nisu, ni pod razno. Da ti dam banalan primjer. CNN danas kada objavljuje trenutno prve po broju delegata, stavljaju slike. Kada objavljuju trenutno prve po broju glasova, stavljaju tabele. I dzaba, mozes pricati protiv njih koliko hoces, ogroman broj priproste stoke ih gleda. Vamo slika pa prvi, vamo nakva tabela, s tim sto je slika tu preko 90% vremena, jebo tabelu. Sva paznja koju je dobio sinoc i danas je apsolutno (jos) nezasluzena i vjerovatno ukradena. A kompletna poenta je u paznji.Dobio bi jedno pet posto air time-a zato sto je drugi od onoh sto je dobio danas, da se ne lazemo.

Anyhow, da sumiramo. Prvo su sjebali rezultate u potpunosti, pa su onda izasli sa polovicnim, nepotpunim, netacnim rezultatima, koje se uopste nisu potrudili updateovati. Realno bih manje sumnjao da nisu nista objavili dok nemaju kompletne rezultate.Je li tebi normalno da od pet danas nisu nista objavili? Neka stoji, neka se kiseli, navuci stoku, nikoga ne boli za istinu.
Nevidjeno. A vratit cemo se na temu sa potpunim rezultatima, s tim sto ces vjerovatno tvrditi da eto, Bernie je dobio svoje delegate, therefore no harm done, a obojica cemo znati da je to providna izvlakusa...
GandalfSivi

#655 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 05/02/2020 05:49
GandalfSivi wrote: 05/02/2020 05:07
jeza u ledja wrote: 05/02/2020 05:00

Kako znas koliko je imao javljanja i koliko je na njega minuta potroseno? 700 minuta u 4 sata na 4-5 major stanica? Vau. Impresivno. Znaci cirka 2 i po sata po stanici od ta 4. Ostalo otpalo na reklame.
Kako znas da ce Sanders pobijediti u Iowi?
Moguce je, vec sam napisao. Who the fuck cares? Pa Sanders je svakako bio favorit u Iowi. Sanders je svakako sa ove pozicije glavni favorit trenutno, mislim uopste na izborima. To su rijeci sa jedne od tih glavnih stanica koje su nekako uspjele u ta 4 sata ubaciti koju rijec o njemu. :-)

Njegovi procenti su bili ocekivani. Procenti Buttigiega nisu. I ako Sanders na kraju bude pobjednik, opet on nije najveca vijest, vec upsjeh Buttigiega i neuspjeh Bidena.
Vijest je isto tako da je dobio najvise glasova u prvom glasanju (sto su cak potpuno pogresno nazvali “popular vote”, mislim, te major tv stanice), ALI da je malo kome bio drugi izbor. I tako ga je prestigao mali Pete. To je prava vijest.

I naravno da ce se o Buttigiegu pricati. Lik je ili pobjedio ili za dlaki izgubio IA. Do juce je bio druga liga. Ne, trebaju pricati o Sandersu koju je vodio u anketama i sa 25% i dobio tacno 25% delegata. Uuu, big fuckin deal.

Sanders je od danas na konju. Zasto, jer je Biden toast, a Buttigieg ima cirka -0.5% podrske crnaca. U New Hampshireu je svakako predvidjena Bernijeva pobjeda. Sa cetvrtinom ukupne podrske i sa manje od pola progresivnog glasackog tijela je u poziciji da uzme izbore.

Place se o korporacijskim kandidatama? Ha ha sacekajte da uleti Bloomberg. :wink:
Sve ti je ovo divno i krasno, sem toga da mediji te stvari spominju na slamku, dok uveliko slave Peteovu pobjedu kao takvu. I da, minimalno 2 i po sata su potrosili na njega, bukvalno su svi redom o njemu pricali 90% vremena (Chuck Todd i malo vise od toga)...
Gledao sam od 5 do cirka 6.30. Bio gost David Plouffe, Chuck Todd se javlja odnekle, onaj smijesni lik sa mapom. I vodi Jennings. I ostalo standardna ekipa. Pricali su o svakome. Poslije se javio onaj stari Carville iz LA i posra se Sandersu i stranci maksimalno.
Ako mene pitas, previse pricaju o Bloombergu.
U jednom trenu pocese o Bidenu i njegovom padu.

S obzirom da je bio vodeci tremutno u IA, o Buttigiegu ne da se previse pricalo. Pricalo se nedovoljno. David Plouffe, koji je arhitekta Obaminog upsjeha (ista ekipa koja sad stoji iza Buttigiega) on kaze da je Sanders u poll position. Znaci lik za kojeg pise ispod da je drugi.

Stvarno se pitam jel gledamo isti program?

Uz sve ovo, glavna stvar koja se dobija u Iowi - momentum. Znaci onu vece kad se zavrse izbori, objave rezultati, glavna stvar iz te male drzavice sa nebitnim brojem poena, glavna stvar - je uskracena onom koji po svemu sto do sad znamo jeste pobjednik u Iowi.
Al namjestno, njemu. :-)

Koliko su procenata glasova nominalno moderate kandidatu, a koliko procenata nominalno progresivnom kandidatu dodjelili glasaci u Iowi?
Eto javi mi se i kad budu full rezultati, kad se doda New Hampshire, Nevada, SC. Saberi Warren i Sanders i onda ostale. Da vidimo tu progresivnu vecinu.
Kad me natjeras da se popenjem uz stepenice po telefon. Evo majstore, reci mi ti u cemu je problem ovdje...

Image
sinuhe

#656 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by sinuhe »

Otkud toliko liberalnih ljudi u 90% ruralnoj bijeloj Iowi da glasaju za gaya?
Hoce li ga podrzati Afro-Amerikanci jer Biden ispada?
GandalfSivi

#657 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

sinuhe wrote: 05/02/2020 06:03 Otkud toliko liberalnih ljudi u 90% ruralnoj bijeloj Iowi da glasaju za gaya?
Sad ce masina udariti, masovno pumpanje para... Samo treba prvo Bidena skloniti sa puta...
jeza u ledja

#658 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Slazem se da je sve u vezi momentuma. Ali si me izgubio u toj prici.
Samo cu ti reci ovo - AKO na kraju Buttigieg kad bude 100% izbrojano bude prvi po broju delegata onda je suprotno od toga da mu je odgadjanje objavljivanja rezultata pomoglo. Jednostavno - pobjedniku odgadjanje odmaze. Ako na kraju pobjednik bude Pete, hoces li tad isto govoriti?

Sto se tice slike iznad, ne znam sta je netacno osim brojke u desnom gornjem uglu. Kad je tek izaslo pisalo je 100%. :-) Sad je 62%, odnosno stoji tako vec satima. Des Moines je na oko 50%+, a Des Moines je cirka petina glasova. Tamo Bernie vodi 27%, Sanders 26%.

Evo...dok ovo pricam, povecalo se na 71% (sa 62%) i razlika se smanjila za .....0.1%. :D Smanjila se razlika nema sta. Jel i dalje ocekujes da ce promjeniti za jos 7-8%?
jeza u ledja

#659 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

sinuhe wrote: 05/02/2020 06:03 Otkud toliko liberalnih ljudi u 90% ruralnoj bijeloj Iowi da glasaju za gaya?
Podrzali su Obamu pa sto da ne i bijelog homoseksualca?
jeza u ledja

#660 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: 05/02/2020 06:09
Sad ce masina udariti, masovno pumpanje para... Samo treba prvo Bidena skloniti sa puta...
Steta sto ga ne uklonise na vrijeme, Buttigieg bi komotno pobijedio. :oops:
jeza u ledja

#661 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Evo gledam jebeni teve sat i po, o svima vise pricaju nego o Buttigiegu. :-)
GandalfSivi

#662 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 05/02/2020 06:17 Evo gledam jebeni teve sat i po, o svima vise pricaju nego o Buttigiegu. :-)
Ja sad ukljucih TV i prica kako je Pete uspio bito ispred sviju ostalih...
sinuhe

#663 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by sinuhe »

jeza u ledja wrote: 05/02/2020 06:15
Znam da su crnci glasali za Obamu ali da li ce i za gaya?
‘He’s white, male and gay’: Buttigieg hits obstacles with black voters
https://www.politico.com/story/2019/05/ ... rs-1322396
GandalfSivi

#664 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 05/02/2020 06:14 Slazem se da je sve u vezi momentuma. Ali si me izgubio u toj prici.
Samo cu ti reci ovo - AKO na kraju Buttigieg kad bude 100% izbrojano bude prvi po broju delegata onda je suprotno od toga da mu je odgadjanje objavljivanja rezultata pomoglo. Jednostavno - pobjedniku odgadjanje odmaze. Ako na kraju pobjednik bude Pete, hoces li tad isto govoriti?

Sto se tice slike iznad, ne znam sta je netacno osim brojke u desnom gornjem uglu. Kad je tek izaslo pisalo je 100%. :-) Sad je 62%, odnosno stoji tako vec satima. Des Moines je na oko 50%+, a Des Moines je cirka petina glasova. Tamo Bernie vodi 27%, Sanders 26%.

Evo...dok ovo pricam, povecalo se na 71% (sa 62%) i razlika se smanjila za .....0.1%. :D Smanjila se razlika nema sta. Jel i dalje ocekujes da ce promjeniti za jos 7-8%?
Ako pobijedi, izvinut cu se i reci da sam paranoican. Samo jos uvijek broje njegove countije. Drugo, slika se mogla “slucajno” zajebati jednom, ali je poslije stajala satima, ako jos uvijek ne stoji.

PS Svidja mi se ta tvoja teorija Bernie protiv Sandersa :izet:
jeza u ledja

#665 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: 05/02/2020 06:21
jeza u ledja wrote: 05/02/2020 06:17 Evo gledam jebeni teve sat i po, o svima vise pricaju nego o Buttigiegu. :-)
e jebi se ja vratio na cnn i cuomo udavi o buttigiegu. :lol:

gasim
jeza u ledja

#666 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: 05/02/2020 06:26
jeza u ledja wrote: 05/02/2020 06:14 Slazem se da je sve u vezi momentuma. Ali si me izgubio u toj prici.

Ako pobijedi, izvinut cu se i reci da sam paranoican. Samo jos uvijek broje njegove countije. Drugo, slika se mogla “slucajno” zajebati jednom, ali je poslije stajala satima, ako jos uvijek ne stoji.

PS Svidja mi se ta tvoja teorija Bernie protiv Sandersa :izet:
Pete 26%. umoran sam mrs :D
GandalfSivi

#667 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 05/02/2020 06:27
GandalfSivi wrote: 05/02/2020 06:21
e jebi se ja vratio na cnn i cuomo udavi o buttigiegu. :lol:

gasim
Taman ti htjedoh reci da upalis CNN. Pricaju o njemu kao pobjedniku i sada ide segment sta ce taj momentum znaciti...
jeza u ledja

#668 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

sinuhe wrote: 05/02/2020 06:24
jeza u ledja wrote: 05/02/2020 06:15
Znam da su crnci glasali za Obamu ali da li ce i za gaya?
‘He’s white, male and gay’: Buttigieg hits obstacles with black voters
https://www.politico.com/story/2019/05/ ... rs-1322396
nece. ne znam iskreno za koga ce ako nece za bidena.

mislio sam na iowu.
jeza u ledja

#669 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

omar little wrote: 05/02/2020 04:48 DNC Mulls Asking Donald Trump To Run As Democrat In Effort To Stop Sanders

WASHINGTON—As the beginning of primary season upped the stakes in their search for an alternative candidate, Democratic National Committee officials reportedly mulled Monday asking Donald Trump to run for president as a Democrat in an effort to stop Bernie Sanders. “He’s obviously not our first choice, but Trump has a track record of winning elections, not to mention he does well with the conservative voters we’ll need to swing some red states blue—if that’s who we need to ask to ensure Bernie doesn’t win, we’ll do it,” said DNC chairman Tom Perez, who had circled Trump’s name on a white board lising dozens of potential candidates the party could try to convince to jump into the Democratic Party primaries in order to obstruct a Sanders nomination. “This late in the game, we need somebody with name recognition and a built-in following, which Trump definitely has. He has political experience working with Republicans, which will help him win over moderate voters who are turned off by the idea of a socialist president. Plus, he’ll have the backing of the Democratic donor base, who generally prefer him to Sanders. Look, sometimes politics makes strange bedfellows, but I think I speak for party leadership when I say that we’d much rather see Donald Trump than Bernie Sanders as the Democratic nominee.” At press time, Perez was in negotiations to ensure Trump was on every Democratic primary ballot for Super Tuesday and changing the requirements to allow Trump to qualify for the next Democratic debate.
Sad ovo procitah.

Znaci forumasica iz Kanade hladno postavlja post, bez ikakvog linka, ista, gdje pise u clanku da sekretar Demokratske stranke zeli da stavi Trumpa na tiket Demokrata u primaries samo da bi pobjedio Sandersa. :lol:

Kakav mozak trebas bit da vjerujes u ovo? U kom crtanom je ovo moguce? Ovo je level Alex Jonesa i Sputnika.
salik79

#670 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by salik79 »

:lol: :-)
MarlboroGold

#671 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by MarlboroGold »

U USA su oduvijek predsjednički izbori na nivou naše grand parade.
sumirprimus

#672 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by sumirprimus »

gospodo amerikanizirani, ko je od ponudjenih demokratskih kandidata najbolji po nas u bosni? odn. ko bi nam mogao nanijeti najmanje stete u pogledu odnosa prema rs.u srbiji rusiji eu i to?
salik79

#673 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by salik79 »

MarlboroGold wrote: 05/02/2020 08:24 U USA su oduvijek predsjednički izbori na nivou naše grand parade.
Ima jos, ima jos :lol: :lol:

salik79

#674 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by salik79 »

:mrgreen:

sumirprimus

#675 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by sumirprimus »

kaki su izbori u iranu? nema nedoumica ni zastoja ? :D
Post Reply