Novi_Nick wrote: ↑17/01/2020 19:16
Imas razne vrste ratova, osim vojnog imas propagandno verbalne ratove koje sada Srbija forsira do svojih ciljeva, posto momentalno nesmiju da vode vojni rat zbog medjunarodne situacije na Balkanu. Naravno da Bosanci i Hercegovini trebaju i moraju se suprostaviti tom srpskom i hrvatskom propagandno verbalnom ratu da sire njihove lazi kako im odgovara i sto odgovara njihovim ciljevima. To ti je isto kao da su Srbija i Hrvatska vojno napale drzavu Bosnu i Hercegovinu i njene stanovnike Bosance i Hercegovce, a ti kazes nemoj da im se suprostavljamo da im nebi davali vjetar u ledja, znaci predaja bez ispaljenog metka. Da li ti sam razumijes sta znaci tvoje pisanje i kakav efekat ima za Bosance i Hercegovce i drzavu Bosnu i Hercegovinu?
Ne kazem da se ne treba suprostavljati nego je ovo pogresan nacin suprostavljanja, ovo meni sve izgleda kao kad se jedan veliki trol uvali na temu pa se ostali naloze i vracaju mu.
Opet kazem za mene je najbolji nacin da dokazemo da smo bolji od njih u svakom pogledu, oni nek pricaju medijima a mi bi trebali da pricamo trumpu u uho, oni nek pricaju o radnim mjestima a mi da ih otvaramo, oni nek pricaju o namjenskoj industriji a mi da je pravimo, i na kraju oni da pricaju o srpskoj drini koju ce popiti a mi da pravimo zid na njoj, a kako da napravimo zid od dodika, pa fino kad bi u FBiH bila tako jaka ekonomija da oni moraju dolazit u sarajevo radit onda bi se citav njihov sistem srusio sam od sebe!
Ako cemo vec da odgovaramo onda ne treba da odgovaramo Srbiji, treba da kazemo osim Sandzaka vi nas ne zanimate, odgovor treba da bude bosnjacima evo napravili smo novu fabriku, novu autocestu, novu pusku, top sta god, neka oni pricaju vidite koliko smo jaci od njih, pa da se tako moral dize narodu.
Rekoh jopet moje misljenje, svakako ga niko ne cuje