ne znam šta je problem ja sam odgledao obadvije verzije!
Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- He1972
#49351 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
-
kakavdanakneiskustvu
#49352 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
- zomri
#49353 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
a andre royoomar little wrote: ↑31/01/2020 19:26 gledala sam ja uncut gems vec. netflix ima copyrights distribuciju za sve izvan usa jer tamo jos igra u kinima.
meni osobno ono nije uloga za torturra, ne bi mi prodao onakvog lika. sandleru je ono sjelo k'o pacinu michael corleone.![]()
mislim ovo je toliko slično bubblesu da, evo ja ne znam
ps. a turturro je imao sličnu ulogu u roundersima ako se ne varam. ne bi bio preveliki skok na ovo. valjda nisam jedini kome pari na starog quintanu
-
StelaVrti
- johnnykola
#49355 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Posebni dodaci večeras na HRT3 posvećeni su francuskom režiseru Louis Malleu.

Julien Tavernier uspješni je biznismen koji se već duže ljubaka sa šefovom suprugom. Njih dvoje odluče ubiti njezinog muža i prikazati to kao da je riječ o samoubistvu. Nakon ubistva Julien ustanovi da je zaboravio ukloniti jedan od tragova pa se vrati, ali na izlasku ostane zarobljen u liftu. Istodobno mladić i djevojka iz susjedstva ukradu mu automobil. Stjecajem okolnosti počinit će zločin za koji će biti okrivljen Julien.
Lift za gubilište prvijenac je slavnog redatelja Louisa Mallea, film koji je proslavio glumicu Jeanne Moreau, jednu od najvećih francuskih glumačkih zvijezda svih vremena. Riječ je o iznimno originalnom kriminalističkom filmu snimljenom u maniri francuskoga Novog vala, a koji tematski, pa i ugođajem, anticipira nasljeđe američkoga film noira.
Uz priču dojmljiva je i vrsna upootreba kamere, pozornost na detaljima i krupnim planovima te izvrsna melankolična muzika Milesa Davisa. Lift za gubilište osvojio je nagradu Louis Delluc za najbolji debitantski film.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu H6:

Drama. Zima 1943. godine. Julien (G. Manesse) pohađa katoličku školu u okupiranoj Francuskoj, u kojoj i živi s ostalim učenicima. Jednoga dana ravnatelj škole, svećenik Jean (P. Morier-Genoud), uvede u školu trojicu novih učenika. Jedan od njih je Jean Bonnet (R. Fejtö), marljiv i šutljiv mladić koji se sprijatelji s Julienom. Školarci ne znaju da je Jean Židov i da ga svećenici skrivaju pred nacistima. Julien slučajno sazna istinu o Jeanovu porijeklu, ali obeća da ga neće izdati.
Doviđenja, djeco inspiriran je stvarnim slučajem koji je doživio redatelj i scenarist filma, Louis Malle. Naime, kao dječak je pohađao katoličku školu u okupiranoj Francuskoj i znao je za slučaj trojice židovskih mladića koji su pod lažnim imenima živjeli i pohađali nastavu s ostalim školarcima. Mnogo godina kasnije, redatelj je iz tog potresnog događaja (svi su, uključujući i svećenika ravnatelja, završili u koncentracijskom logoru) ostvario izvrstan film koji je osvojio neke od prestižnih međunarodnih nagrada, među kojima i sedam Césara te Zlatnog lava u Veneciji.
Vrijednost filma je u tome što na vrlo uvjerljiv način dočarava atmosferu ratom zahvaćene Francuske, i to kroz oči štićenika katoličke škole, pričajući napetu i mjestimično dirljivu priču o dječačkom prijateljstvu koje je ratni vihor zauvijek prekinuo. Film je postigao priličan uspjeh kod publike i kritike.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu C3:

Julien Tavernier uspješni je biznismen koji se već duže ljubaka sa šefovom suprugom. Njih dvoje odluče ubiti njezinog muža i prikazati to kao da je riječ o samoubistvu. Nakon ubistva Julien ustanovi da je zaboravio ukloniti jedan od tragova pa se vrati, ali na izlasku ostane zarobljen u liftu. Istodobno mladić i djevojka iz susjedstva ukradu mu automobil. Stjecajem okolnosti počinit će zločin za koji će biti okrivljen Julien.
Lift za gubilište prvijenac je slavnog redatelja Louisa Mallea, film koji je proslavio glumicu Jeanne Moreau, jednu od najvećih francuskih glumačkih zvijezda svih vremena. Riječ je o iznimno originalnom kriminalističkom filmu snimljenom u maniri francuskoga Novog vala, a koji tematski, pa i ugođajem, anticipira nasljeđe američkoga film noira.
Uz priču dojmljiva je i vrsna upootreba kamere, pozornost na detaljima i krupnim planovima te izvrsna melankolična muzika Milesa Davisa. Lift za gubilište osvojio je nagradu Louis Delluc za najbolji debitantski film.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu H6:

Drama. Zima 1943. godine. Julien (G. Manesse) pohađa katoličku školu u okupiranoj Francuskoj, u kojoj i živi s ostalim učenicima. Jednoga dana ravnatelj škole, svećenik Jean (P. Morier-Genoud), uvede u školu trojicu novih učenika. Jedan od njih je Jean Bonnet (R. Fejtö), marljiv i šutljiv mladić koji se sprijatelji s Julienom. Školarci ne znaju da je Jean Židov i da ga svećenici skrivaju pred nacistima. Julien slučajno sazna istinu o Jeanovu porijeklu, ali obeća da ga neće izdati.
Doviđenja, djeco inspiriran je stvarnim slučajem koji je doživio redatelj i scenarist filma, Louis Malle. Naime, kao dječak je pohađao katoličku školu u okupiranoj Francuskoj i znao je za slučaj trojice židovskih mladića koji su pod lažnim imenima živjeli i pohađali nastavu s ostalim školarcima. Mnogo godina kasnije, redatelj je iz tog potresnog događaja (svi su, uključujući i svećenika ravnatelja, završili u koncentracijskom logoru) ostvario izvrstan film koji je osvojio neke od prestižnih međunarodnih nagrada, među kojima i sedam Césara te Zlatnog lava u Veneciji.
Vrijednost filma je u tome što na vrlo uvjerljiv način dočarava atmosferu ratom zahvaćene Francuske, i to kroz oči štićenika katoličke škole, pričajući napetu i mjestimično dirljivu priču o dječačkom prijateljstvu koje je ratni vihor zauvijek prekinuo. Film je postigao priličan uspjeh kod publike i kritike.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu C3:

- johnnykola
#49356 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Alternativna TV 21.00.
U japanskom gradu Kamakura, u velikoj kući žive sestre Sachi, Yoshino i Chika Kôda. Kuća je nekad pripadala njihovom djedu i baki, a djevojke su tu odrasle nakon što su im se roditelji prije petnaest godina razveli i napustili ih. Sachi je najstarija od njih, 29-godišnja medicinska sestra koja se trudi nadomjestiti majku mlađim sestrama, 22-godišnjoj Yoshino koja radi u financijskom sektoru i 19-godišnjoj prodavačici u trgovini sportskom opremom Chiki. Kad jednog dana doznaju da im je umro otac, koji je porodicu napustio zbog druge žene, da bi majka također otišla s drugim muškarcem, djevojke odluče otići na njegovu sahranu. Ondje će upoznati svoju 14-godišnju polusestru Suzu Asano, koja će se svima trima svidjeti na prvi pogled. No nakon očeve smrti nema nikoga tko bi preuzeo skrb o Suzu, pa Sachi polusestru pozove da dođe živjeti zajedno s njima.

Prikazana u konkurenciji festivala u Kanu te ovjenčana s pet nagrada Japanske akademije, porodična drama koju Hirokazu Koreeda (redatelj odličnih Shopliftersa) osim kao scenarist i redatelj potpisuje i kao montažer, uspjela je adaptacija popularnog manga-serijala istoimenog izvornog naslova autora Akimija Yoshide. Strip koji je objavljivan punih dvanaest godina, od augusta 2006. do augusta 2018. godine, osvojio je niz nacionalnih nagrada i priznanja, kao i dvije nominacije za prestižnu nagradu Tezuka Osamu Cultural Prize. Posrijedi je nenametljivo stilizirano, sugestivno režirano i vrlo emotivno ostvarenje u kojem je Koreeda još jednom promišljeno i suptilno kreirao poetičnu priču o porodičnim vezama i ljubavi. I u ovom filmu autor na prepoznatljiv način slojevito elaborira dinamiku odnosa unutar netipične porodice, s osloncem na pametno izbjegavanje površne sentimentalnosti, nizanje sitnih detalja u oslikavanju svakodnevice i odnosa među najvažnijim likovima te na vrlo raspoložene glumačke interpretacije. Autor elegantno profilira likove i gradira njihova emotivno-psihološka stanja, istodobno slaveći male životne radosti i zadovoljstva.

FOX Movies 22.00.
Jedan od daleko najboljih trilera svih vremena.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu F4:

-
nekome
#49357 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Uncut Gems
dobar
Doctor Sleep
ok je, ali ne bih preporucio
dobar
Doctor Sleep
ok je, ali ne bih preporucio
- Romanista 101%
-
BJB
#49359 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Filmcina..Helen Mirren je kraljica The Good Liar 
-
BJB
#49360 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Emilia Clarke u skroz simpa ulozi, nije los film.
- johnnykola
#49361 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

HRT2 21.00.
Vrhunski Andersonov. Ponedjeljak:ppp Lewis razorio naprosto.

RTS2 22.05.
Fellinijevo središnje, dijelom autobiografsko, remek-djelo Osam i pol (1963) iznosi osobnu, porodičnu i profesionalnu krizu filmskoga redatelja, koji ne uspijeva komunicirati s okolinom (autorov alter ego utjelovljuje glumac Marcello Mastroianni). Tematizirajući „i sam proces filmske kreacije“ autor začudnim majstorstvom prožima mozaičnost svoga djela (ali i cjelinu vlastita opusa) duboko oprečnim elementima - realističkim i stilizacijskim, liričnim i grotesknim, aktualnim i reminiscencijskim, zbiljskim i maštotvornim, 'jednostavnim' i baroknim. Film je dobio četrdeset najuglednijih svjetskih filmskih nagrada, uključujući i Oscara.
Film se kao remek-djelo na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu E4:

Prva Plus 22.00.
Odlična komedija. Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu F1:

-
StelaVrti
-
StelaVrti
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#49365 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
johnnykola wrote: ↑03/02/2020 01:50
HRT2 21.00.
Vrhunski Andersonov. Ponedjeljak:ppp Lewis razorio naprosto.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#49366 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Uncut Gems odličan, hladno bolji za klasu od svih filmova nominovanih za Oscara. Akademija opet pokazala koliko ne zna.
The Gentlemen takodjer vrhunski. Cetrvrti najbolji film Ritchiea
The Gentlemen takodjer vrhunski. Cetrvrti najbolji film Ritchiea
- johnnykola
#49367 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

HRT2 21.00.
Film je prikazan na dvadeset i petom SFF-u prošle godine u okviru programa Specijalne projekcije. Iz kataloga festivala:

Na mapi Movielanda film se nalazi u kvadrantu D4:

HRT3 22.25.
Glazbeni specijal prikazuje gostovanje londonske grupe The Pogues u Zagrebu početkom jula 2011. Bilo je to njihovo prvo gostovanje u Hrvatskoj, koje je izazvalo oduševljenje oko šest hiljada ljudi na Šalati i pohvale kritike.
Čut ćemo ekskluzivni intervju koji su Poguesi dali Anti Batinoviću te dijelove koncerta na Šalati. U intervjuu su sudjelovali James Fearnley, Spider Stacy i Darryl Hunt, a nedolazak Shanea McGowana Spider je ispričao: "Shane nadoknađuje san!". Govore o tome zašto grupa The Pogues dugi niz godina nema nove pjesme, niti se zna kad će ih imati i hoće li ih uopće biti. Uz to će se vratiti u prošlost i otkriti nam kako su The Pogues nastali početkom osamdesetih u londonskom Kings Crossu. Posebno objašnjavaju kako su The Pogues promijenili do tada ukorijenjenu predodžbu o Ircima u Londonu i Velikoj Britaniji. Na početku karijere The Pogues su brzo stjecali publiku, ali zadavali su silne glavobolje diskografima koji nisu znali u koju ladicu staviti bend koji istodobno obožava irsku tradicionalnu muziku i punk.
- johnnykola
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#49371 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Pregledah ovaj Martyrs. Rijetko los i glup film. 1/10.
Film hvaljen od strucnjaka
Film hvaljen od strucnjaka
-
90minut
#49372 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Šuti Gerro to je savršenstvo od filma naravno ako uletiš u film i ocekujes neku pucačinu ili šta si vec ocekivao onda mrka kapa..
Ja se sjecam godinama unazad bez bilo kakve naznake bilo cega da sam upalio da pogledam i oduševio me.
I ova 7.1 ocjena na imdbu je strahovito mala.
Ja se sjecam godinama unazad bez bilo kakve naznake bilo cega da sam upalio da pogledam i oduševio me.
I ova 7.1 ocjena na imdbu je strahovito mala.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#49373 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nisam ocekivao to ali nisam ocekivao ni ovo glupo psiholosko sr.anje. ocekivo sam horror a horror nisam dobio.
Samo krvave scene niceg strasnog fuj
Ocjena je previsoka
Samo krvave scene niceg strasnog fuj
Ocjena je previsoka
-
90minut
#49374 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Psihološki triler bolje od horrora i film je toliko savršen da ne može bolje od ovoga.
Ne možeš cijeniti film ako ne znaš ni šta hoces da gledaš.
Ne možeš cijeniti film ako ne znaš ni šta hoces da gledaš.
-
nekome
#49375 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kad smo kod slashera The Descent (2005) je dobar mada mozda nije strogi slasher.
Ne volim ih ni ja po pravilu ali nekad znaju biti dobri.
Ne volim ih ni ja po pravilu ali nekad znaju biti dobri.