Nikada nisam ni rekao da to sto tvrdite nema u Bibliji. Samo upozoravam da je to specificno ljudska umotvorevina a ne Bozije Upute. Ne tvrdim da je citava Biblija tolerantna nego iskljucivo Bozije Upute unutar nje.tranquil wrote: ↑31/01/2020 15:25 Sve što sam rekao sam potkrijepio citatima Biblije. Ti vjeruj koliko god hoćeš da je ta knjiga tolerantna, ali to je čista tvoja fantazija da Biblija govori nešto čega apsolutno nema u tekstu.
Jesi li se odlučio koje boje će biti odore koje će nositi tvoji sljedbenici? To je vrlo važno pitanje, ne želiš da rizikuješ neku šizmu u budućnosti zbog toga. Takođe bih preporučio da propišeš oblik kape i brade.
Sto se tice odora, jasno je da se Knjigom ne propisuje niti odjeca niti obuca niti jezik niti pismo niti bogomolje niti religije niti profesionalni kler te sve to i ne moze biti dio vjere.
To sto je Poslanik izricito zabranio da ikada oslikaju njegov lik ili slave njega licno je dokaz da u vjeri spoljasnost nije bitna nego jedino implementacija propisanih uputa i principa.
Drago mi je da se sada mnogo bolje razumijemo.