Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Brzina1921 wrote: ↑28/01/2020 15:02
Imam problem sa D3 mini boxom, sam se od sebe restartuje, cim se uspije upaliti i baci sliku preko HDMI-a, odma se sam restartuje i tako u krug, znaci loop restartovanja. Uspio sam rijesiti problem par puta iskljucivanjem napojnog kabla ali sad vise ni na taj nacin se ne moze popraviti.
Kako sam odbio prelazak na EON box i njihove nove pakete, problem se poceo desavati , imam osjecaj da je ovo uradjeno sa nekim ciljem ukoliko bih morao zamijeniti D3 box za novi box, morao bih ponovo potpisati ugovor sa Telemachom.
@Brzina1921,
Zamolit ćemo da dostavite osnovne korisničke podatke u pp kako bismo izvršili provjere.
Ja takodje imam D3 resiver (jer imam eon light paket) i ne mislim mjenjat resiver ni kad bi mogao birati. Kod Hanife senior paket, takodje D3 resiver. Neka, ko bi je ucio po stare dane baratanje s novim resiverom. Jos kad joj dodju sestre, Radifa i Latifa, Hanifa bas bude hepi
AmirBaa wrote: ↑28/01/2020 23:09
Slika radi 10 sekundi pa zaledi na 2 minute. Svaki kanal, restartovao sve zivo, od modema do tva, cak i reinstalirao EON i opet isto.
Trenutno nemam pristup Smart TV aplikaciji da provjerim, ali danas je cijela EON platforma otežano radila zbog DDOS napada na servere United Grupe.
aditon wrote: ↑28/01/2020 10:08
ja bi se rado na risiver vratio, eto koliko je je box dobar...
sve probleme koje imam od početka, imam i danas, doduše u nešto manjem obimu nakon nekoliko update-a, Sve aplikacije koje imam su preinstalirane na boxu. Box se često resetuje sam od sebe, počne sam da mi prebaciva kanale ili da brzo prebaciva kanale kao da držim tipku za prebacivanje. Najluđa stvar koja se dešava jeste da se ugasi u po frke sam od sebe..tako se zna gasiti non stop, samo kad zareda. Prebacivanje kanala je koma, čekaš po nekoliko sekundi naročito ako nisi dugo daljinski dirao...bilo kakvo čačkanje po boxu rezultira njegovim resetovanjem i tako...zato niti šta diram niti mi se se da zajebavati s boxom, smeće u pravom smislu te riječi...
svaku riječ potpisujem, smeće od uređaja...
još samo da nadodam, EPG na d3 je tito za eon box, hiljadu i jedna tipka da dođeš do informacija, cijelo sučelje nepregledno, nečitljivo i neintuitivno
jedina prednost je unazad vraćanje na svim kanalima, ali kad mi se ugasi box na po filma koji gledam unazad, pa trebam držat tipku za premotavanje 10 minuta dok dođem gdje sam stao, e tad upalim arsenal psovki
ja sam se toliko navikao na eon box, da mi d3 i svi drugi risiveri stvarno poslije eon boxa izgledaju kao iz proslog vijeka. ukusi su razliciti, ali eon box i smart tv app je nesto sto telemach definitivno postavlja daleko ispred ostalih operatera.
delina wrote: ↑28/01/2020 23:16
jes tako je genije...
mi to pišemo jer smo zlobni i ljubomorni, toga u stvarnosti nema, samo nam je dosadno pa piskaramo ovdje...
Skoro 13 godina si član foruma i prva 3 posta koja pišeš na Telemach temi su žalbe za EON box...
Inače ako imate problema sa EON box uređajima javite se fino korisniku @Telemach na P.P. i oni će vam zamijeniti uređaj za novi ili vam poslati novi firmware koji će otkloniti probleme.
Dakle rješenje za sve postoji, ako se zna i želi pitati, a ne odmah proklinjati uređaj i kompaniju, a da niste ni zatražili pomoć.
aditon wrote: ↑28/01/2020 10:08
ja bi se rado na risiver vratio, eto koliko je je box dobar...
sve probleme koje imam od početka, imam i danas, doduše u nešto manjem obimu nakon nekoliko update-a, Sve aplikacije koje imam su preinstalirane na boxu. Box se često resetuje sam od sebe, počne sam da mi prebaciva kanale ili da brzo prebaciva kanale kao da držim tipku za prebacivanje. Najluđa stvar koja se dešava jeste da se ugasi u po frke sam od sebe..tako se zna gasiti non stop, samo kad zareda. Prebacivanje kanala je koma, čekaš po nekoliko sekundi naročito ako nisi dugo daljinski dirao...bilo kakvo čačkanje po boxu rezultira njegovim resetovanjem i tako...zato niti šta diram niti mi se se da zajebavati s boxom, smeće u pravom smislu te riječi...
svaku riječ potpisujem, smeće od uređaja...
još samo da nadodam, EPG na d3 je tito za eon box, hiljadu i jedna tipka da dođeš do informacija, cijelo sučelje nepregledno, nečitljivo i neintuitivno
jedina prednost je unazad vraćanje na svim kanalima, ali kad mi se ugasi box na po filma koji gledam unazad, pa trebam držat tipku za premotavanje 10 minuta dok dođem gdje sam stao, e tad upalim arsenal psovki
Kod mene kad su tek donjeli uredjaj redovno se eon aplikacija restartovala i daljinski bagovao da se moraju baterije vaditi. Eon aplikacija na boxu je ledila i rusila se skoro pa svaki dan.
Od kako je bio update aplikacije i daljinskog ja ne pamtim kad se aplikacija srusila ili zablokirala, a tv je upaljen stalno.
Na boxu nema nista drugo instalirano i samo se koristi za kablovsku.
Tako da se ja ne bih na stari D3 vracao sve da mi plate
Pozdrav raja, imam jedan problem s EON aplikacijom na windowsu. Svi TV programi rade osim arene sporta (1,2,3,4) kada ga probam pokrenuti javlja ovo . Slao sam im mail, al su spori ko puževi.
Sejo sekson wrote: ↑29/01/2020 01:13
Pozdrav raja, imam jedan problem s EON aplikacijom na windowsu. Svi TV programi rade osim arene sporta (1,2,3,4) kada ga probam pokrenuti javlja ovo . Slao sam im mail, al su spori ko puževi.
Arena Sport kanale putem EON-a ne možeš gledati na mreži drugog operatera, samo na Telemach mreži.
Sejo sekson wrote: ↑29/01/2020 01:13
Arena Sport kanale putem EON-a ne možeš gledati na mreži drugog operatera, samo na Telemach mreži.
CineStar TV Channels obogaćuje filmsku žeđ svojih gledatelja lansiranjem novog vrhunskog filmskog kanala CineStar TV 2 HD, koji kreće sa emitiranjem u veljači. Za najveće filmofile pripremili su pomno odabrane filmske poslastice na filmskom kanalu za sve uzraste.
Odlični rezultati rasta gledanosti CineStar TV kanala iz godine u godinu potvrđuju interes i neutaživu glad za filmskim kanalima na kojima se emitiraju samo odabrani sadržaji.
Kako bismo svim gledateljima ponudili još više sadržaja koje neprestano traže, i dodatno zadovoljili ljubitelje filma, CineStar TV Channels grupacija filmskih kanala odlučila je da pokrene novi kanal CineStar TV 2 HD.
CineStar TV 2 HD je filmski kanal za sve generacije, namijenjen izbirljivoj filmskoj publici i prilagođen obiteljskoj atmosferi. Upravo na ovom kanalu moći ćete da pronađete najbolji sadržaj na jednom mjestu, jer CineStar TV 2 HD emitiraće samo odabrane blockbustere, nominovane i nagrađivane filmove, vječne klasike i odabrane serijale i sitcome.
„CineStar TV 2 HD pokrenut je jer pomno pratimo želje naših gledatelja, kao i potrebe na tržištu. Primijetili smo da ima mnogo filmskih kanala sa različitim sadržajem, ali nijedan kanal ne obuhvata samo najbolji sadržaj. Upravo je CineStar TV 2 HD pokrenut kako bi gledatelji mogli da okrenu jedan kanal i imaju sav sadržaj koji požele – na jednom mjestu!“ – Tomislav Vinceković, direktor Duplicato Media d.o.o.
FILMOVI, FILMOVI I SAMO FILMOVI
Kako bismo obuhvatili sve generacije, sadržaja za cijelu obitelj, ali i za one najmlađe, sigurno neće nedostajati.
Za one najveće filmofile pripremljene su i ekskluzivne reportaže sa snimanja iz najpoznatijih holivudskih studija, intervjui s vrhunskim glumačkim zvijezdama i režiserima, kao i mnoštvo zanimljivih kratkih video isječaka sa snimanja.
„U prvih mjesec dana emitiranja novog filmskog kanala CineStar TV 2 HD, gledatelji mogu očekivati veliki broj novijih naslova i kultnih filmova, za svakoga po nešto. Tako će se na rasporedu naći naslovi nagrađeni Oscarom poput humorističke drame I, Tonya (Ja, Tonya) s Margot Robbie u glavnoj ulozi, Spielbergov The Post (Doušnik) s fantastičnom Meryl Streep i Tom Hanksom, kao i Silver Linings Playbook (U dobru i u zlu) sa Jennifer Lawrence i Bradley Cooperom. Također, gledatelji će imati priliku da pogledaju blockbustere poput adrenalinske akcije Need For Speed, i probrane najatraktivnije naslove kao što su Killing Them Softly (Ubij ih nježno) sa Brad Pittom i Legend (Legenda) sa Tom Hardyem“. – Denis Borić, urednik programa CineStar TV Channels
Uronite u glamurozni svijet Hollywood-a uz još bolje iskustvo gledanja televizije, jer CineStar TV 2 kanal emitovaće se u HD visokoj rezoluciji uz 5.1 Audio Surround format zvuka.
Dolaskom novog kanala, prvi od pokrenutih kanala CineStar TV, koji već preko deset godina emitira vrhunske filmske hitove, postaje CineStar TV 1. Uz novitete na tek pokrenutom kanalu, pripremljen je raznovrsni program na CineStar TV 1 kanalu, najgledanijem kanalu iz godine u godinu.
delina wrote: ↑28/01/2020 23:16
jes tako je genije...
mi to pišemo jer smo zlobni i ljubomorni, toga u stvarnosti nema, samo nam je dosadno pa piskaramo ovdje...
Skoro 13 godina si član foruma i prva 3 posta koja pišeš na Telemach temi su žalbe za EON box...
Inače ako imate problema sa EON box uređajima javite se fino korisniku @Telemach na P.P. i oni će vam zamijeniti uređaj za novi ili vam poslati novi firmware koji će otkloniti probleme.
Dakle rješenje za sve postoji, ako se zna i želi pitati, a ne odmah proklinjati uređaj i kompaniju, a da niste ni zatražili pomoć.
Nemam kuci Eon box, ali iz prve ruke mogu reci da su smece. U dvije razlicite kuce u kojima se kacim na EON box kada dodjem, svaki put kada pokrenem youtube ili neku drugu aplikaciju prvo se restarta box i nakon toga radi. Azuran je OS.
Radar71 wrote: ↑29/01/2020 09:30
Redovno koristim YouTube i hbogo na eon boxu i ne pamtim kad se restartovao.
Ista stvar i kod mene, a najjači su ovi što ne koriste box ali zato pišu da je smeće
Koristim ga, ali ne kod sebe jer nemam Eon box. I svaki put kad otvorim aplikaciju ili kad hocu cast sa mobitela prvo ode u restart. Znaci nije mi se desilo jednom/dvaput vec 50 puta na 2 boxa.