znaciBloo wrote: ↑27/01/2020 10:23Da ti ne objasnjavam dodatna prava manjina u nekoj drzavi jer vidim da ne zelis da se poteze ta prica...CPT wrote: ↑27/01/2020 10:20U biti nemaju. Teoretski "veca prava" imas vec i kao Bosnjak ali nista bitna. I ta "dodatna" prava Bosnjaka se ne koriste. Ja nisam dio SLO nacije i ne mogu biti dio te nacije. Citirano nije moje misljenje ili ideja. Drzavljanstvo nema nikakve veze sa nacijom. Drzavljanstva moze kupovati slagati kao zvake. Naciju imas samo jednu.Bloo wrote: ↑27/01/2020 10:04
Imas veca prava...
Znaci ti imas duplo drzavljanstvo...?
Ako da, onda istom logikom si i dio slovenacke nacije kao sto je i Marlboro dio hrvatske nacije kao sto su i Bosnjaci rodeni u Hrvatskoj dio hrvatske nacije ili pak ako odes i zivis tamo 5 godina i ozenjen si nekim ko ima hrvatskepapire mozes dobiti hrvatsko drzavljanstvo, a zadrzati svoje.
Nego:Znaci....Pri tome, BH Hrvati su poseban slucaj jer ih preko 80% ima drzavljanstvo RH, cime su i dio nacije RH, pa se postavlja pitanje - da li su oni zaista konstitutivni narod u BiH ili su zapravo nacionalna manjina?
Jer, kao sto je svugdje u svijetu, ako npr. Svedjanin zivi u Njemackoj, i ima dvojno drzavljanstvo cime ima pravo da glasa i u Njemackoj i u Svedskoj, on nikako ne moze biti dio konstitutivnog svedskog naroda u Njemackoj, nego samo nacionalna manjina.
imas SLO PAPIRE = SLOVENAC
imas HR PAPIRE = HRVAT
ako se vec prodaje ta prica...
meni je ta prica glupa ali ako se vec prodaje, a to
IMAS HR PAPIRE + dobar razlog=NACIONALNI BOSANAC