Samo ne treba dozvoliti da se kutije otvaraju na birackim mjestima. u 19:00h. Pecacenje otvora, i transport na centralno mjesto koje ima totalni nadzor nad manipulacijom i duplu provjeru brojanja. Pa nek traje mjesec dana...ali znamo da je korektno.izvrsni direktor wrote: ↑26/01/2020 14:16Moze se i glasanje koje mi imamo sprovesti bez malverzacije..mali_balon wrote: ↑26/01/2020 14:11 Sve se moze kaf se hoce pa uvesti i elektronsko glasanje bez mogucnosti malverzacije, ali to nije u interesu vladajucim elitama....kako bi inace vidjeli svoje mrtve na dan izbora.......
U teoriji je sve moguce
Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
- drug_profi
#6076 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
- Styling
#6077 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Dokazan kako? Koja su njegova postignuca?Kikibombona wrote: ↑26/01/2020 13:24
Profa je covjek velikog znanja i iskustva, dokazan na svjetskoj sceni.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6078 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Hadzikadic treba prvo postati parlamentarna stranka, pa se onda dokazati sa kadrovima i principijelnošću.
Treba ih množiti sa nulom dok ne pokažu da su vrijedni koaliranja. Sve suprotno je kompromitacija onoga što se dosad postiglo.
Treba ih množiti sa nulom dok ne pokažu da su vrijedni koaliranja. Sve suprotno je kompromitacija onoga što se dosad postiglo.
- Kikibombona
#6079 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Stranka je tek osnovana.
Mene je odusevio Aleksandar Eskic iz Banjaluke.
Dopalo mi se kako govori Idana Mahic, zena iz Tuzle.
Super su Zejna Sanjevic i Aida Kajan iz Mostara. Obrazovane, kulturne zene, za razliku od bosanskog cobanluka.
Upratio sam dosta mladih i pametnih ljudi, prije svega kulturnih i pristojnih, sto nam fali na politickoj sceni. 30 godina gledamo seljacine, galamdzije i kabadahije.
A bas je to cilj Profe, da uvede kulturu u politiku. On sam govori da ne zeli biti diktator, a zeli mijenjati totalitarnu proslost i sadasnjost BiH. Zeli biti jednak sa ostalim ljudima u stranci, svakoga saslusati i civilizovano razmjenjivati misljenje.
...
A to sto je neko poznat ne znaci nista. Poznati su nam jebali milu majku da se necemo opraviti za 100 godina. Ja nikad nisam cuo za Lejlu Brcic i Srdjana Mandica dok nisu izabrani za ministre... pa sta?
- Kikibombona
#6080 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Mene je i dalje najvise strah SDP-a. Ta stranka nas je ubila, 20 godina kolaboriraju sa SDA sektom.
I danas Nermin Niksic kaze da se ON zalagao za ulazak u vlast sa SDA i da je satro odustao kada je SDA isporucila mjesto SNSD-u u Domu naroda.
Dio SDP-a se opet odvojio i usao u vlast sa SDA. Stranka je puna SDA diverzanata.
Rumeni Denis Becirovic je totalno sumnjiv tip. Izmedju njega i dobrog dijela SDP-a vlada nesloga. Ko zna sta ce uraditi u buducnosti i kakve korake povuci ako ne bude po njegovom.
- Kikibombona
#6081 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Styling wrote: ↑26/01/2020 17:25Dokazan kako? Koja su njegova postignuca?Kikibombona wrote: ↑26/01/2020 13:24
Profa je covjek velikog znanja i iskustva, dokazan na svjetskoj sceni.
Ovakvu biografiju nema nijedan politicar u BiH.Osnivač i predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti, dr. Hadžikadić trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora analitičkih programa iz oblasti Analitike na svim koledžima Univerziteta Sjeverne Karoline u Šarloti. Dobitnik je nagrade za životno djelo udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Šarlote. U centar svakog svog društvenog djelovanja stavlja nauku, razvoj i izvrsnost.
Ključne oblasti ekspertize dr. Hadžikadića u kojima ima više od 30 godina radnog iskustva su informacione tehnologije, uključujući akademska i industrijska zaduženja. Nakon što je doktorirao iz oblasti računarske tehnike na Southern Methodist Univerzitetu u SAD, gdje je boravio kao Fullbright stipendista, 1987. dr. Hadžikadić pridružio se Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti, SAD. Njegovo istraživanje obuhvata oblasti analitike, kognitivnih nauka, medicinske informatike i kompleksnih adaptivnih sistema.
Autor je preko pedeset naučnih radova u međunarodnim i američkim časopisima, konferencijama i simpozijima. Objavio je tri knjige, organizirao mnoge međunarodne konferencije i glavni je urednik za naučni časopis iz oblasti politike i kompleksnih sistema. Dr. Hadžikadić je vodio timove ili bio dio istraživačkih timova koji su projektovali modele i simulacije ekonomskih, zdravstvenih, bioloških, finansijskih, političkih i društvenih problema.
Dr. Hadžikadić je bio direktor Medicinske informatike i Ortopedske informatike u Carolinas Healthcare System organizaciji od 1991. do 1997. i menadžer u Deloitte and Touche Consulting organizaciji u 1998. godini. Postao je dekan Fakulteta za računarsku tehniku 1998. godine i osnivački dekan fakulteta za Informacione tehnologije 2000. godine na Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti. Prije deset godina postao je i osnivački direktor Instituta za kompleksne sisteme 2008. godine.
A stvar je u tome da mi volimo bahate balkanoide. Zato jesmo supak Evrope. Mene da se pita, postavio bih strance na vodece funkcije. Mi smo bolesni od SDA virusa kriminala, korupcije, nepotizma, primitivizma, bahatosti itd. Zatucani i ograniceni, ne vidimo dalje od smrdljivih kotlina.
- tvojkomsija
#6082 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Niko nije nipodaštavao ostvarenost Hadžikadića u mnogim poljima, Kiki, već ljudi jednostavno kažu da je stranka bezlična, ne zna bil tamo ili vamo, i u tome se i ja apsolutno slažem. Hadžikadić neka bude na nekoj poziciji koja je važna za vanjsku politiku, to bi mu najviše odgovaralo. Stranku raspustit jer očigledno nemaju program. Simpatizeri (poput mene) neka se politički odluče i podrže NS, NiP, SDP i ostale. Ne treba nam više stranaka, već nam treba da se postojeće jasno odluče u kojem smjeru idu. Sarajevska "četvorka" je to uradila i zbog toga će biti veoma jaki u oktobru.
- Styling
#6083 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Korisniji bi bio da svoj kapacitet na polju IT iskoristi da unaprijedi to polje u BiH a ne da se bavi politikom. To sto je kapcitet kao profesor ne znaci da ce biti dobar politicar.tvojkomsija wrote: ↑26/01/2020 19:04 Niko nije nipodaštavao ostvarenost Hadžikadića u mnogim poljima, Kiki, već ljudi jednostavno kažu da je stranka bezlična, ne zna bil tamo ili vamo, i u tome se i ja apsolutno slažem. Hadžikadić neka bude na nekoj poziciji koja je važna za vanjsku politiku, to bi mu najviše odgovaralo. Stranku raspustit jer očigledno nemaju program. Simpatizeri (poput mene) neka se politički odluče i podrže NS, NiP, SDP i ostale. Ne treba nam više stranaka, već nam treba da se postojeće jasno odluče u kojem smjeru idu. Sarajevska "četvorka" je to uradila i zbog toga će biti veoma jaki u oktobru.
- tvojkomsija
#6084 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Slažem se. Da je 2018. otvorio kompaniju i zaposlio 30 mladih ljudi više bi uradio nego sve ovo od izbora pa do danas.Styling wrote: ↑26/01/2020 19:30Korisniji bi bio da svoj kapacitet na polju IT iskoristi da unaprijedi to polje u BiH a ne da se bavi politikom. To sto je kapcitet kao profesor ne znaci da ce biti dobar politicar.tvojkomsija wrote: ↑26/01/2020 19:04 Niko nije nipodaštavao ostvarenost Hadžikadića u mnogim poljima, Kiki, već ljudi jednostavno kažu da je stranka bezlična, ne zna bil tamo ili vamo, i u tome se i ja apsolutno slažem. Hadžikadić neka bude na nekoj poziciji koja je važna za vanjsku politiku, to bi mu najviše odgovaralo. Stranku raspustit jer očigledno nemaju program. Simpatizeri (poput mene) neka se politički odluče i podrže NS, NiP, SDP i ostale. Ne treba nam više stranaka, već nam treba da se postojeće jasno odluče u kojem smjeru idu. Sarajevska "četvorka" je to uradila i zbog toga će biti veoma jaki u oktobru.
- drug_profi
#6085 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Profesoru svaka cast. Ali nema vise bjanko povjerenja.
-
Nero Histrion
#6086 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Impresivno, zaista, bravo Profesore.Kikibombona wrote: ↑26/01/2020 18:40Styling wrote: ↑26/01/2020 17:25Dokazan kako? Koja su njegova postignuca?Kikibombona wrote: ↑26/01/2020 13:24
Profa je covjek velikog znanja i iskustva, dokazan na svjetskoj sceni.Ovakvu biografiju nema nijedan politicar u BiH.Osnivač i predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti, dr. Hadžikadić trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora analitičkih programa iz oblasti Analitike na svim koledžima Univerziteta Sjeverne Karoline u Šarloti. Dobitnik je nagrade za životno djelo udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Šarlote. U centar svakog svog društvenog djelovanja stavlja nauku, razvoj i izvrsnost.
Ključne oblasti ekspertize dr. Hadžikadića u kojima ima više od 30 godina radnog iskustva su informacione tehnologije, uključujući akademska i industrijska zaduženja. Nakon što je doktorirao iz oblasti računarske tehnike na Southern Methodist Univerzitetu u SAD, gdje je boravio kao Fullbright stipendista, 1987. dr. Hadžikadić pridružio se Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti, SAD. Njegovo istraživanje obuhvata oblasti analitike, kognitivnih nauka, medicinske informatike i kompleksnih adaptivnih sistema.
Autor je preko pedeset naučnih radova u međunarodnim i američkim časopisima, konferencijama i simpozijima. Objavio je tri knjige, organizirao mnoge međunarodne konferencije i glavni je urednik za naučni časopis iz oblasti politike i kompleksnih sistema. Dr. Hadžikadić je vodio timove ili bio dio istraživačkih timova koji su projektovali modele i simulacije ekonomskih, zdravstvenih, bioloških, finansijskih, političkih i društvenih problema.
Dr. Hadžikadić je bio direktor Medicinske informatike i Ortopedske informatike u Carolinas Healthcare System organizaciji od 1991. do 1997. i menadžer u Deloitte and Touche Consulting organizaciji u 1998. godini. Postao je dekan Fakulteta za računarsku tehniku 1998. godine i osnivački dekan fakulteta za Informacione tehnologije 2000. godine na Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti. Prije deset godina postao je i osnivački direktor Instituta za kompleksne sisteme 2008. godine.
A stvar je u tome da mi volimo bahate balkanoide. Zato jesmo supak Evrope. Mene da se pita, postavio bih strance na vodece funkcije. Mi smo bolesni od SDA virusa kriminala, korupcije, nepotizma, primitivizma, bahatosti itd. Zatucani i ograniceni, ne vidimo dalje od smrdljivih kotlina.
Moze li neko pobrojati sta to od spreme i postignuca iz oblasti za koju su se skolovali imaju lokalni politicari, onako hajmo od lidera stranaka prvo poceti, ako se kome da, evo samo ove 4 tranke, za pocetak:
SDA, DF, SBB, SDP
- Styling
#6087 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
I Lagumdzija je doktor nauka, uspjesan profesor, clan mnogih respektabilnih medjunarodnih institucija, uvodnicar u Davosu, pa vidi sta napravi od SDP-a.Nero Histrion wrote: ↑26/01/2020 20:39Impresivno, zaista, bravo Profesore.Kikibombona wrote: ↑26/01/2020 18:40Ovakvu biografiju nema nijedan politicar u BiH.Osnivač i predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti, dr. Hadžikadić trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora analitičkih programa iz oblasti Analitike na svim koledžima Univerziteta Sjeverne Karoline u Šarloti. Dobitnik je nagrade za životno djelo udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Šarlote. U centar svakog svog društvenog djelovanja stavlja nauku, razvoj i izvrsnost.
A stvar je u tome da mi volimo bahate balkanoide. Zato jesmo supak Evrope. Mene da se pita, postavio bih strance na vodece funkcije. Mi smo bolesni od SDA virusa kriminala, korupcije, nepotizma, primitivizma, bahatosti itd. Zatucani i ograniceni, ne vidimo dalje od smrdljivih kotlina.![]()
Moze li neko pobrojati sta to od spreme i postignuca iz oblasti za koju su se skolovali imaju lokalni politicari, onako hajmo od lidera stranaka prvo poceti, ako se kome da, evo samo ove 4 tranke, za pocetak:
SDA, DF, SBB, SDP
- Kikibombona
#6088 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Lagumdzija je proveo rat i postratni period u BiH gdje se inficirao raznim bolestima od kojih pati cijelo drustvo.
Lagumdzija je stvarao u bosanskoj kanalizaciji.
...
Hadzikadic je stvarao u Americi, dosao je kao niko i nista i postigao sve od nule. Nije sin guvernera Juzne Karoline. Stvarao je u normalnom sistemu, normalnoj drzavi.
...
Upravo je prosli vikend govorio kako svi u BiH od njega ocekuju da lupi sakom o stol, da verbalnom agresijom nametne autoritet. On kaze da zeli mijenjati takav nacin razmisljanja, da zeli edukovati ljude oko sebe.
Ja sam kao totalni anonimus pisao Hadzikadicu na fb vezano za SDA-ovskog hostaplera Cajlakovica koji se uclanio u Platformu. Hadzikadic je ljubazno odgovorio na poruku, rekao da je vecinu stvari znao a da su mu neke nove. Zahvalio se i zamolio za strpljenje. Rekao da ce trebati vrijeme da se stranka profilise i filtrira. Cajlakovic je poslije izbacen iz stranke, zenicki odbor raspusten. Uvalila se razna bagra.
...
Mi se moramo promijeniti da bi napredovali. Poci od sebe. Meni su se svi cudili kada nisam htio platiti stelu za jebeni vozacki ispit. Nikad pf nisam dao stele nikome. Nikad nisam trazio stelu za bilo sta. Moramo se mijenjati, uciti kulturi. Zatucani samo do bola.
- Styling
#6089 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
“Svi u BiH od njega ocekuju da lupi sakom od sto”. Ko su to svi? Lik je jos uvijek relativno anoniman. Malo sebi pridaje puno znacaja. Sve u svemu, meni se ne svidja, ne ulijeva mi povjerenje. Dalju raspravu treba nastaviti na temi o Platformi a ne ovdje.Kikibombona wrote: ↑26/01/2020 20:59Lagumdzija je proveo rat i postratni period u BiH gdje se inficirao raznim bolestima od kojih pati cijelo drustvo.
Lagumdzija je stvarao u bosanskoj kanalizaciji.
...
Hadzikadic je stvarao u Americi, dosao je kao niko i nista i postigao sve od nule. Nije sin guvernera Juzne Karoline. Stvarao je u normalnom sistemu, normalnoj drzavi.
...
Upravo je prosli vikend govorio kako svi u BiH od njega ocekuju da lupi sakom o stol, da verbalnom agresijom nametne autoritet. On kaze da zeli mijenjati takav nacin razmisljanja, da zeli edukovati ljude oko sebe.
Ja sam kao totalni anonimus pisao Hadzikadicu na fb vezano za SDA-ovskog hostaplera Cajlakovica koji se uclanio u Platformu. Hadzikadic je ljubazno odgovorio na poruku, rekao da je vecinu stvari znao a da su mu neke nove. Zahvalio se i zamolio za strpljenje. Rekao da ce trebati vrijeme da se stranka profilise i filtrira. Cajlakovic je poslije izbacen iz stranke, zenicki odbor raspusten. Uvalila se razna bagra.
...
Mi se moramo promijeniti da bi napredovali. Poci od sebe. Meni su se svi cudili kada nisam htio platiti stelu za jebeni vozacki ispit. Nikad pf nisam dao stele nikome. Nikad nisam trazio stelu za bilo sta. Moramo se mijenjati, uciti kulturi. Zatucani samo do bola.
- MaksprotivMarksa
#6090 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Mirsadu se moze dati glas za Predsjednistvo ukoliko ponuda bude tanka kao i za prethodne izbore, bacanje glasa je glas za Platformu na drugim nivoima, sve je nesigurno, nejasnih obrisa, kadrovi su potkapacitirani i neaktivni, ala Kiki, puno price, malo delanja i istinskog znanja, godine prolaze, a programa i jasne vizije nema.
Ovo govorim kao covjek koji je tu od samog pocetka, evo svjedocili smo i nekim promjenama u Platformi koje sam zazivao na forumu, a te kadrove branili Kiki i slicni neupuceni likovi.
U KS je svaki glas osim za NiP blasfemija, NiP se dokazao kao faktor u borbi protiv Ridjeg, uz svo postovanje za stranke koje su mi ideoloski blize, samo NiP moze uzdrmati SDA, a to ce tako i biti, NiP treba nagraditi i pomoci njihovom rastu, a kada dobiju bitku na konzervativnom dijelu politickog spektra, onda se nadmetati idejama i ucestvovati u politickom zivotu.
I jedan podsjetnik, nebitna su akademska dostignuca bilo kojeg lidera, najveci politicar u historiji ovog dijela Evrope je bio bravar, tu se radi o organizacijskim sposobnostima, a ne o knjiskom znanju, da ne govorim o cinjenici da, ako bi nesto i znacilo obrazovanje u politici, onda to sasvim sigirno nije obrazovanje iz oblasti tehnickih nauka, irelevantno je za politicku djelatnost.
Vremena su takva da se ne moze rizikovati sa dobrom voljom pregrst mutnih likova iz Platforme (stotine ljudi su divni), kada imamo dokazane ljude iz cetvorke, oduzmemo SDP i NBL , svako zbog svojih razloga, ostanu NiP i NS, siroko nam je polje

I Kikice, za dobrobit Platforme i profesora prestani pisati pamflete na nivou drugog razreda osnovne skole na temu "i ja sam vidio druga Tita", svako ko je listao temu Platforme je mogao vidjeti koje likove si branio, a sta je Mirsad prvi rekao o njima kada su mu se otvorile oci, ustani i radi nesto, a nemoj palanacki da poimas politiku i politicko djelovanje, znam da te muci "drugosrbijanski" kompleks i da patis od "velicina", ali nisu svi bas toliko glupi, izbaci tu palanku iz sebe, neke stvari su neodbranjive, uci od profesora

Ovo govorim kao covjek koji je tu od samog pocetka, evo svjedocili smo i nekim promjenama u Platformi koje sam zazivao na forumu, a te kadrove branili Kiki i slicni neupuceni likovi.
U KS je svaki glas osim za NiP blasfemija, NiP se dokazao kao faktor u borbi protiv Ridjeg, uz svo postovanje za stranke koje su mi ideoloski blize, samo NiP moze uzdrmati SDA, a to ce tako i biti, NiP treba nagraditi i pomoci njihovom rastu, a kada dobiju bitku na konzervativnom dijelu politickog spektra, onda se nadmetati idejama i ucestvovati u politickom zivotu.
I jedan podsjetnik, nebitna su akademska dostignuca bilo kojeg lidera, najveci politicar u historiji ovog dijela Evrope je bio bravar, tu se radi o organizacijskim sposobnostima, a ne o knjiskom znanju, da ne govorim o cinjenici da, ako bi nesto i znacilo obrazovanje u politici, onda to sasvim sigirno nije obrazovanje iz oblasti tehnickih nauka, irelevantno je za politicku djelatnost.
Vremena su takva da se ne moze rizikovati sa dobrom voljom pregrst mutnih likova iz Platforme (stotine ljudi su divni), kada imamo dokazane ljude iz cetvorke, oduzmemo SDP i NBL , svako zbog svojih razloga, ostanu NiP i NS, siroko nam je polje
I Kikice, za dobrobit Platforme i profesora prestani pisati pamflete na nivou drugog razreda osnovne skole na temu "i ja sam vidio druga Tita", svako ko je listao temu Platforme je mogao vidjeti koje likove si branio, a sta je Mirsad prvi rekao o njima kada su mu se otvorile oci, ustani i radi nesto, a nemoj palanacki da poimas politiku i politicko djelovanje, znam da te muci "drugosrbijanski" kompleks i da patis od "velicina", ali nisu svi bas toliko glupi, izbaci tu palanku iz sebe, neke stvari su neodbranjive, uci od profesora
Last edited by MaksprotivMarksa on 26/01/2020 21:16, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#6091 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
NS je super za nase prilike. To je jedina stranka za koju sam ikada glasao iako odavno gazim tridesete. I opet cu. NS kao liberalna opcija nema kapacitet uzeti vise od 100 000 glasova u drzavi poput BiH. To je LIMIT.tvojkomsija wrote: ↑26/01/2020 19:04 Niko nije nipodaštavao ostvarenost Hadžikadića u mnogim poljima, Kiki, već ljudi jednostavno kažu da je stranka bezlična, ne zna bil tamo ili vamo, i u tome se i ja apsolutno slažem. Hadžikadić neka bude na nekoj poziciji koja je važna za vanjsku politiku, to bi mu najviše odgovaralo. Stranku raspustit jer očigledno nemaju program. Simpatizeri (poput mene) neka se politički odluče i podrže NS, NiP, SDP i ostale. Ne treba nam više stranaka, već nam treba da se postojeće jasno odluče u kojem smjeru idu. Sarajevska "četvorka" je to uradila i zbog toga će biti veoma jaki u oktobru.
...
SDP-eu apsolutno ne vjerujem. Dusmani ovog naroda sve ove godine. Bili su mi mrzi od SDA jer su nas nebrojeno puta prodali. Skoro svi moji drugari su nekadasnji SDP-eovci. Dio je otisao vanka a dio odustao od izbora. SDP je unistio nadu. I sada se tuzlanski SDP prodao. Predsjednik SDP-a kaze da je htio sa SDA, izigrava advokata jebenom mafiju Radoncicu. Bruka i sramota, slina obicna. Rumeni Denis Becirovic je populista i totalno sumnjiv tip. Jedino mlada ekipa iz Sarajeva budi nadu. Ostalo je do bola sumnjivo. Veliki broj SDP-eovca sirom BiH je podrzao SDA-ovce iz Tuzle na unutarstranackim izborima.
...
Konakovic je pozitivna pojava. Ima petlju udariti na SDA kriminalnu hobotnicu. Medjutim, on autoritativan lider, politicka desnica, konzervativac. Dobar je za borbu protiv SDA ali nije kalibar da gradi modernu BiH po uzoru na zemlje zapadne Evrope.
...
Itakako ima mjesta za Hadzikadica koji bi mogao biti spona izmedju NiP sa jedne i NS sa druge strane.
SDP mora ozdraviti da skinuli SDA. Volio bih da Damir Masic, sta god o njemu mislili, preuzme SDP. Bila bi katastrofa da preuzme Rumeni.
- Kikibombona
#6092 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
U pojedinim odborima ima odredjenih problema. Ljudi iz Platforme ocekuju od njega da zauzme cvrst stav i agresivnim metodama otkloni probleme, kao sto se radi kod nas u BiH. Recimo, kao sto je pristup Konakovica: ako ne uradis ovako ima da letis. Nije cudo da ogromna vecina ljudi u BiH svrsava na lidere poput Putina i Erdogana. Mi pristojnost i kulturu tretiramo kao slabost.
...
Zasto se nikad ne zapitamo koji su razlozi sto je BiH supak Evrope????
U istom su sranju nase komsije i susjedi, Srbi, Hrvati, Crnogorci, Albanci, Makedonci.
Sta nije u redu sa nama?
- Roccohljup
#6093 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
To sto je zlaja akademac uradio SDPu je trebalo biti jasno svim SDPovcima (a neki su jos uvijek tu) odmah po na nacinu kako je preuzeo vodjstvo stranke a narucito nakon prorocanskog upozorenja rahmetli Nijaza.
A kad je PzP u pitanju, meni iskreno nije jasna sva prozivka da je profa SDA covjek, narucito bez ikakvog konkretnog dokaza. Mogu razumiti SDA trolove da napadaju istog jer se SDA sa kiflom dobro opekla (mislili su nece od NiP biti nista) pa sad udaraju po svemu i svima. Ali ne mgu razumit da 4ka udara na profu, umjesto da ga sad na neki nacin privuku sebi. Prica da ce on pokupiti dio biraca SDA, SBB i DFa koji su sada ogorceni svojim dojucerasnjim idolima mi ne pije vode, jer ce te najvise pokupiti upravo NiP (a tu kifla treba biti jako oprezan jer sigurno ce biti ubacenih elemenata i trojanskih dorata). Mislim da profa moze biti koristan toj koaliciji ne nuzno radi sarajeva i KS, vec kad i ako krenu (a vjerujem da hoce) i na ostale teritorije. Ne trebamo zaboraviti da ljudi u drugim kantonima ne gledaju bas blagonakolno na sarajevske politicare i politiku koja dolazi iz sarajeva a profa bi mozda mogao malo razbiti te fobije. Ne treba zaboraviti ni dijasporu gdje bi profa mogao privuci dobar dio i tog glasackog tijela. \Neko spomenu da ako se spandja sa 4kom da bi onda mogli njegovi kadrovi nesto kao preuzeti i odigrati za SDA sto mislim da je besmislica. Cak i da udje u neki deal sa 4kom, profa nema legitimitet da trazi i dobije nesto puno za sebe i svoje kadrove a nisu ni kifla, niksic i kojovic od juce pa da bi dopustili neke sabotaze tog tipa. Ako cemo iskreno, vise im kapaciteta moze profa ponuditi od npr Hadzibajrica koji ima kredibilitet i respekt samo u SG ( a i o njegovim preletima bi se mogle besjede pricati). Tako da po meni, ako su pametni bolje da ga odmah privuku i zajedno rade na borbi protiv nacionalisticke bagre na svim nivoima. Al eto, kao sto postovana styling rece, mozda je ovo za temu o PzP a ne ovdje.
-
putokaz1
#6094 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja neznam ništa o Preletačima
E moj kolega i sam sam Preletač
E moj kolega i sam sam Preletač
- Hajlac
#6095 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Evo jednog od vecih razloga za ovaj pokusaj rusenja sto trenutne Vlade sto koalicije sest stranaka:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/skriven ... /200127054
https://www.klix.ba/vijesti/bih/skriven ... /200127054
- Opetja033
#6096 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja nemam problem sa Profesorom, naprotiv vjerujem mu i njegovim casnim namjerama.
Problem je u necemu drugom: njegovim kadrovima. On nema tu vrstu politickog iskustva, moci, bezobrazluka kojim bi mogao procijeniti neke stvari. Naravno svakome se moze desiti fula ali se bojim da bi - ukoliko dobiju solidan broj glasova - mogli imati novi Nezavisni blok. Nesto sto ce se raspasti cim se sjedne u OV ili 2022. u poslanicke/zastupnicke klube. A vecina tih preletaca bi otisli pod skute SDA, bas kao i u NB.
Jednostavno mislim da nije dovoljno namazan niti da ima tu vrstu iskustva kako bi svoje znao drzati na okupu, pod kontrolom i podalje od SDA.
Ne bih ga poredio sa SBB-om i DF-om jer mislim da se on, kao sef stranke, ne bi prodao. Ali je poredjenje sa rahmetli Nezavisnim blokom itekako na mjestu.
Zbog toga je glas Platformi veliki, ogroman rizik. Ne zbog profe nego zbog kadrova.
Problem je u necemu drugom: njegovim kadrovima. On nema tu vrstu politickog iskustva, moci, bezobrazluka kojim bi mogao procijeniti neke stvari. Naravno svakome se moze desiti fula ali se bojim da bi - ukoliko dobiju solidan broj glasova - mogli imati novi Nezavisni blok. Nesto sto ce se raspasti cim se sjedne u OV ili 2022. u poslanicke/zastupnicke klube. A vecina tih preletaca bi otisli pod skute SDA, bas kao i u NB.
Jednostavno mislim da nije dovoljno namazan niti da ima tu vrstu iskustva kako bi svoje znao drzati na okupu, pod kontrolom i podalje od SDA.
Ne bih ga poredio sa SBB-om i DF-om jer mislim da se on, kao sef stranke, ne bi prodao. Ali je poredjenje sa rahmetli Nezavisnim blokom itekako na mjestu.
Zbog toga je glas Platformi veliki, ogroman rizik. Ne zbog profe nego zbog kadrova.
- drug_profi
#6097 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Evo stavite paralelu na NiP i PzP u danasnjoj konstelaciji skupstine.
Da li bi šestorka uopste dobila priliku za formiranje vlasti da je iz NiPa poletilo 2-3 u SDA. Istog bi se casa aktivirao i barak i tornjak.
To je rizik PzP. Upasce na liste 1-2-3 trojanca i sjebat koncepciju, ukrasti glasove i odnijeti u SDA.
Da li bi šestorka uopste dobila priliku za formiranje vlasti da je iz NiPa poletilo 2-3 u SDA. Istog bi se casa aktivirao i barak i tornjak.
To je rizik PzP. Upasce na liste 1-2-3 trojanca i sjebat koncepciju, ukrasti glasove i odnijeti u SDA.
- Haris.ba
#6098 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Notarski ugovor da plaćaš milion maraka kazne ako napustiš stranku. Veoma jednostavno kada se hoće.drug_profi wrote: ↑27/01/2020 13:26 Evo stavite paralelu na NiP i PzP u danasnjoj konstelaciji skupstine.
-
putokaz1
#6099 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Rizik su svi osim
MOŽDA Naše stranke
oni još nemaju Preletača u SDA
MOŽDA Naše stranke
oni još nemaju Preletača u SDA
- drug_profi
#6100 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Mislim da je to protivzakonito, a izgleda da su ljudi vec dobijali te parnice. To vjerovatno sluzi samo za prepadanje.Haris.ba wrote: ↑27/01/2020 13:41Notarski ugovor da plaćaš milion maraka kazne ako napustiš stranku. Veoma jednostavno kada se hoće.drug_profi wrote: ↑27/01/2020 13:26 Evo stavite paralelu na NiP i PzP u danasnjoj konstelaciji skupstine.
To je rizik PzP. Upasce na liste 1-2-3 trojanca i sjebat koncepciju, ukrasti glasove i odnijeti u SDA.![]()