Ono, jeste remetilacki faktor u najbitnijoj opstini od svih najbitnijih opstina.
Kol’ko vas ja kuzim, ovi danasnji nacionalni Bosanci su najvise prepoznatljivi po nevjerovatnoj dozi jugonastalgije.
Takorekuc, Dozirani ste.
Ono, jeste remetilacki faktor u najbitnijoj opstini od svih najbitnijih opstina.
Nema potrebe pisati toliki post. Poenta je da je glupost pozivati se na svicarsku ali forsirati potrebu da imas ustavnu zastitu jer si jedan od tri naroda u bosni i da imas zagarantovano pravo na broj mjesta u parlamentu na osnovu etnicke pripadnostiHank Paldum wrote: ↑25/01/2020 11:53Normalno da nema logike iz FGR perspektive. Dozer ovdje napisa 500 puta da se Bošnjaci ne moraju bojati Bosanstva i građanske države jer Bosanac ne negira Bošnjake, Srbe i Hrvate i onda se ti pojaviš i napišeš tu glupost![]()
Niko i ne govori to šta si ti napisao ali da li ti stvarno misliš da ako danas BiH postane građanska država gdje je samo važno da li si Bosanac i Hercegovac da će se za 5 godina zaboraviti Bošnjak? Neće vise biti cirkusa da toliko fotelja i pozicija mora po ključu pripasti toliko Bošnjaka, toliko Srba i toliko Hrvata nego će pripadati svim građanima BiH ali da će se Bošnjaci resetovati i postati komunjare iz urbane Tuzle 1988. godine to su samo vlažni snovi vas FGRovaca.
To za nacionalnu državu svicarskih Nijemaca je isto logika FGRovaca, nema nacionalne države švicarskih Nijemaca, Francuza ili Italijana ali ako švicarski Nijemci imaju vizju Švicarske u svojim granicama a većina Italijana separatističku šta misliš koji bi političari imali šansu da vode separatističku politiku kao Dodik u državi gdje je preko 60% švicarskih Nijemaca a oko 6% švicarskih Italijana?
Nije tacno. Ako ste vi sbh u jednom slozni, to je vas odnos prema bosancimaHank Paldum wrote: ↑25/01/2020 12:03Ili kada se uputi kritika Bosancima onda ide "Neka ste vi u svom toru, neka su vaše političke partije takve. Nemate vi pojma zašto se neko tako ponaša kome je država na prvom mjestu a ne etnija".Bodkin wrote: ↑25/01/2020 10:48Bloo wrote: ↑25/01/2020 10:35 Mislim da bi u svrhu kvalitetnije diskusije mozda trebao da izbacis religiju iz jednacine.
1. Kritika religije nije islamofobija, pravoslavljefobija itd...
2. Kritika djelovanja politicara nije bosnjakofobija, hrvatofobija...
Ja, kao gradanka BiH, koja je ateistkinja, kada uputim kritiku na nesto sto se tice religije, a finansirano je mojim poreznim novcem, to nije islamofobija/krscanofobija blabla.
Tabirenje historijskih činjenica o dolasku religija na ove prostore, također nije fobija.
Ako ti je svaki komentar koji se tebi ne sviđa islamofobija/Bošnjakofobija, onda ti ne preostaje puno diskutanata na ovoj temi.
A mogao bi zavrsiti kao onaj djecak koji je stalno vikao VUK! VUK! (pun intended).![]()
Ili u prevodu samo bosnjak smije kritikovati bosnjake, srbin srbe i tako dalje
U prEvodu, samo Bosanac smije kritikovati Bosance.
Koja ironija.
Ne govoriš ti ništa, standardna FGR šuplja. Nisi u stanju skontati običnu rečenicu da i kada bi bila građanska da zbog većine Bošnjaka bi BiH ličila više na onu BiH koju imamo danas u Federaciji sa bošnjačkom većinom nego na rs i tzv. hb državu i da bi i stranke sa tog prostora dominirale politickom scenom RBiHBodkin wrote: ↑25/01/2020 13:05Nema potrebe pisati toliki post. Poenta je da je glupost pozivati se na svicarsku ali forsirati potrebu da imas ustavnu zastitu jer si jedan od tri naroda u bosni i da imas zagarantovano pravo na broj mjesta u parlamentu na osnovu etnicke pripadnostiHank Paldum wrote: ↑25/01/2020 11:53Normalno da nema logike iz FGR perspektive. Dozer ovdje napisa 500 puta da se Bošnjaci ne moraju bojati Bosanstva i građanske države jer Bosanac ne negira Bošnjake, Srbe i Hrvate i onda se ti pojaviš i napišeš tu glupost![]()
Niko i ne govori to šta si ti napisao ali da li ti stvarno misliš da ako danas BiH postane građanska država gdje je samo važno da li si Bosanac i Hercegovac da će se za 5 godina zaboraviti Bošnjak? Neće vise biti cirkusa da toliko fotelja i pozicija mora po ključu pripasti toliko Bošnjaka, toliko Srba i toliko Hrvata nego će pripadati svim građanima BiH ali da će se Bošnjaci resetovati i postati komunjare iz urbane Tuzle 1988. godine to su samo vlažni snovi vas FGRovaca.
To za nacionalnu državu svicarskih Nijemaca je isto logika FGRovaca, nema nacionalne države švicarskih Nijemaca, Francuza ili Italijana ali ako švicarski Nijemci imaju vizju Švicarske u svojim granicama a većina Italijana separatističku šta misliš koji bi političari imali šansu da vode separatističku politiku kao Dodik u državi gdje je preko 60% švicarskih Nijemaca a oko 6% švicarskih Italijana?
Ti ne zelis svicarsku. To je sve sto govorim
Necemo prljati to sveto bosansko ime koje pripada svima nama. Fgr je fgr ma kako sebe nazivao,..Hank Paldum wrote: ↑25/01/2020 12:03Ili kada se uputi kritika Bosancima onda ide "Neka ste vi u svom toru, neka su vaše političke partije takve. Nemate vi pojma zašto se neko tako ponaša kome je država na prvom mjestu a ne etnija".Bodkin wrote: ↑25/01/2020 10:48Bloo wrote: ↑25/01/2020 10:35 Mislim da bi u svrhu kvalitetnije diskusije mozda trebao da izbacis religiju iz jednacine.
1. Kritika religije nije islamofobija, pravoslavljefobija itd...
2. Kritika djelovanja politicara nije bosnjakofobija, hrvatofobija...
Ja, kao gradanka BiH, koja je ateistkinja, kada uputim kritiku na nesto sto se tice religije, a finansirano je mojim poreznim novcem, to nije islamofobija/krscanofobija blabla.
Tabirenje historijskih činjenica o dolasku religija na ove prostore, također nije fobija.
Ako ti je svaki komentar koji se tebi ne sviđa islamofobija/Bošnjakofobija, onda ti ne preostaje puno diskutanata na ovoj temi.
A mogao bi zavrsiti kao onaj djecak koji je stalno vikao VUK! VUK! (pun intended).![]()
Ili u prevodu samo bosnjak smije kritikovati bosnjake, srbin srbe i tako dalje
Koja ironija.
Vec ti je odgovoreno pa da ponovim.Bloo wrote: ↑25/01/2020 13:19 Posto i ti potenciras FGR, mozes li mi navesti imenima neke svjetle primjere FGRovaca...
Jer ja postah razlicite definicije u ranijem postu...a nekako ne mogu da dokucim tvoju i Hazninu definiciju.
Tako bih po primjeru iz javnog zivota najlakse razumjela sta je za vas FGRovac.
koliko ti puta mozes ponoviti fgr u jednom postu je fantasticno. a jos vise od toga da to radis dugi vremenski period...hAZNADAR wrote: ↑25/01/2020 13:20Necemo prljati to sveto bosansko ime koje pripada svima nama. Fgr je fgr ma kako sebe nazivao,..Hank Paldum wrote: ↑25/01/2020 12:03Ili kada se uputi kritika Bosancima onda ide "Neka ste vi u svom toru, neka su vaše političke partije takve. Nemate vi pojma zašto se neko tako ponaša kome je država na prvom mjestu a ne etnija".
Koja ironija.
I od njih jos nisam dozivio nikakve internet ktitike, ogradjivanja,... tipicno sektaski nastup gdje se samo locira koja je koja strana, Ko pise i po automatizmu zauzme stav a ne po nacelima morala, logike,.... Ovi koji kritikuju fgr i ovdje poziraju kao bosnjacki nacionalisti se nebrojeno puta ne sloze oko mnogo toga, cak i zakace,.... docim od fgr taj film niti si gledao niti ces gledati. To samo dokazuje da je u pitanju socijalni fenomen gdje si neki nabace oreol nepogresivosti, plemenitosti, kosmopolitizma, akademsku titulu,.... samo ako livo YU, istaknu kako nisu Bosnjaci, ismiju dijasporu, a o islamu zauzmu tipicni andricevski stav kroz prizmu nazadne kulture i okupacije kao da se desila jucer.
A ti @bloo - vrlo radi bih izbacio vjeru iz jednacine, kamo srece da imam tu privilegiju.
Medjutim, znamo jako dobro da ovdje nisu samo politicari na tapetu i da je antagonizam prema bosnjastvu, sda, dijaspori, .. i ostalim fgr demonima - nesto mnogo dublje. Uostalom - bio sam i sam dio toga i smio bih se kladiti da sam imao vise fgr staza nego mnoge perjanice ovog foruma. Pa tako i znam o cemu pricam i znam prepoznati prave razloge.
Kad smo vec kod kritike pljuvanju i uzimanja u odbranu nekih stvari - red je da se spomene jos jedna stvar. Kada smo na temi o LGBT branili njihova prava - to nije znacilo da smo sami dio te grupe. Ako osudimo neke rasisticke ispade na racun crnaca - to ne znaci da smo sami te rase. U pitanju su dakle principi. Kako to da svaki put kada neko kritikuje pljuvanje fgr po Bosnjastvu, islamu,... da to maksuz tada znaci da je kriticar bosnjacki nacionalista, novokomponovani musliman, pa i SDA bot?
Je li uhapsen i procesuiran Mirza Dzidzic?hAZNADAR wrote: ↑25/01/2020 13:32 Kad vec spomenusmo Colakovu - njen oprostajno javno pismo prije nego sto je pobjegla od talibanske smrtne kazne kamenovanjem je svojevrstan manifest fgr.
https://www.kurir.rs/region/bosna-i-her ... iram-zivot
Ocigledno je ona bila u odredjenom drustvu gdje je pokupila takvu pamet.
Damir Nikšić, Tarik Haverić, Damir Mašić, Damir HadžićBloo wrote: ↑25/01/2020 13:19 Posto i ti potenciras FGR, mozes li mi navesti imenima neke svjetle primjere FGRovaca...
Jer ja postah razlicite definicije u ranijem postu...a nekako ne mogu da dokucim tvoju i Hazninu definiciju.
Koliko moras biti opsjednut idejom da ides toliko i napises da je neka tamo izjava neke tamo osobe koju su svi zaboravili manifest neke socijalne podgrupe koju proganjas po forumu zemlje u kojoj ne zivishAZNADAR wrote: ↑25/01/2020 13:32 Kad vec spomenusmo Colakovu - njen oprostajno javno pismo prije nego sto je pobjegla od talibanske smrtne kazne kamenovanjem je svojevrstan manifest fgr.
https://www.kurir.rs/region/bosna-i-her ... iram-zivot
Ocigledno je ona bila u odredjenom drustvu gdje je pokupila takvu pamet.
Znaci..sdpHank Paldum wrote: ↑25/01/2020 14:17Damir Nikšić, Tarik Haverić, Damir Mašić, Damir HadžićBloo wrote: ↑25/01/2020 13:19 Posto i ti potenciras FGR, mozes li mi navesti imenima neke svjetle primjere FGRovaca...
Ma znam, napisao sam više puta "Bosanci sa popisa" pa me nekad ruka zaboli napisati čitavom dužinom i onda samo napišem "Bosanci", kada želim skratiti da je lakše pa napišem FGR onda opet ne valja jer sam za neke dosadan sa tom skraćenicom
Samo ekstremisti draga bloo, samo ekstremisti,... vec receno.
Pa buduci da nisam stigao kritikovati bas sve fgr izljeve, kao i ostali kriticari,..... prije ce biti da je neko drugi opsjednut sa bosnjastvom, demokratijom,.... Ako vidis moje postove - vidjeces da ne provodim bas mnogo vremena ovdje, imam duze pauze i aktivan sam samo na par tema. Pa ako smaram na jednoj gdje sam jedino aktivan - nemoj misliti da mi je to life. Fina razonoda i zadovoljan zivotom. Za razliku od nekih koji provode vrijeme na podforumima sex, muzika, sport,.. a ovdje uglavnom vise na temama o strankama i zale se kako je sve crno.Bodkin wrote: ↑25/01/2020 14:18 Koliko moras biti opsjednut idejom da ides toliko i napises da je neka tamo izjava neke tamo osobe koju su svi zaboravili manifest neke socijalne podgrupe koju proganjas po forumu zemlje u kojoj ne zivis
Fascinantno
I provodis dane i dane zivota pisuci po forumu protiv max 12 ljudi
Taking about fulfilling life
Nazalost ne, kao i mnogi koji su mnogo gore napisali na racun Zeljke Komsica, a ni oni u stvarnosti koje je piupiu pohvalila ovdje kako Zeljku ganjaju sa bakljama na ulici i deru se izdaja, izdaja,....
Mislim da ima fiksaciju na Damire...Bodkin wrote: ↑25/01/2020 14:19Znaci..sdpHank Paldum wrote: ↑25/01/2020 14:17Damir Nikšić, Tarik Haverić, Damir Mašić, Damir HadžićBloo wrote: ↑25/01/2020 13:19 Posto i ti potenciras FGR, mozes li mi navesti imenima neke svjetle primjere FGRovaca...
Tako bih po primjeru iz javnog zivota najlakse razumjela sta je za vas FGRovac.![]()
Koja privilegija, na aktuelnoj tematici o fgr se javio guru,... poznat po izjavi kako je svaki obrazovani Bosnjak po pravilu Bosanac a ostane škart. Uz ovacije forumske elite. Kud ces bolje definicije za fgr?