Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Locked
oaza85

#1151 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

piupiu wrote: 22/01/2020 21:58
Dozer wrote: 22/01/2020 21:42 Pa zar Zeljko nije pripadnik FGR? :D
Aaa, pa on je izbačen iz FGR-a! Znaš da mu raja po gradu viču 'izdaja, izdaja' kojom god stranom pločnika da prodje. :D Jedino mu kroz Mehmeda Spahe ništa ne dobacuju, ko bi znao zašto. :oops: :lol:
Zeljko je FGR.
Forto je FGK.
Hank Paldum

#1152 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

piupiu wrote: 22/01/2020 20:42
Hank Paldum wrote: 22/01/2020 18:11 Eto vidiš, ja kao borac u tom istom ratu pripadnik armije koja je ostavila pozitivan trag napisah da je cilj velikosrpske agresije bilo napad na Bošnjake a ne Bosance inače bi napadali i sela gdje žive BH Srbi i tad me @Bloo proglasi nacionalistom kojeg će mržnja pojesti jer kao ne poštujem Srbe i Hrvate na pro-BiH strani a i ti si se tome pridružila a samo par sati kasnije obadvoje ste se digli u odbrani Vuka nakon pisanja nacionalističkog komentara jer on ne može biti nacionalista nego je samo neshvaćen, puko, ekscentrik itd. Ja ne mogu pući, ja mogu biti samo nacionalista.
Prvo, hvala tebi što si se borio. Drugo, ne znam za šta te neko drugi optužio, sad pričamo o Vuku, a ne o tebi. On jeste bio predmetom hajke, jeste puk'o, jeste svašta i lajao, i jeste, i on, dijete, u istom tom ratu sjedio. Ja sam ti odgovorila na to zašto ga branim.
Ono šta je Samra Ćosić-Hajdarević izjavila je čisti nacionalizam međutim ja nikada nisam čuo od tih istih FGRovaca da kod Samre ili bilo kojeg drugog Bošnjaka sa nacionalističkim izjavama traže informacije ko su njima bili djedovi, pradjedovi, braća, da li su oni ostavljali kakve tragove, to se niste ni trudili.
Zato što su, čini se, neBošnjaci postali toliko a priori nepodobni da im se pretresa i šesto koljeno unazad. Isto kao što si se ti borio u ovom ratu za Bosnu, i njegovi su se za nju borili, i državnost joj vraćali. Kako tvoje zasluge, tako i njihove.
Damir Nikšić nakon napada u Srebrenici na Vučića postavlja video u smislu "Opet smo dozvolili da se posvađamo sa komšijama"
Ne znam šta je Damir postavio nakon napada na Vučića, svi mi koj pratimo Damira redovno znamo jako dobro ko je Damir i, oprostićeš, vjerujem više godinama njegovog rada i onome što o njemu znam nego tvojoj emotivnoj interpretaciji, gdje je Damir, koliko vidim, haman po defaultu sumnjiv.
Kod svakog bošnjačkog desničara dovoljna je jedna rečenica da to osudite
Ja nikakvom timu ne pripadam i svakom po zaslugama. A ti nastavi s tim mi/vi, vi/mi/oni. :wink:
Pitam se hoćeš li se boriti za nečije pravo da govori kada bude neko pisao o Caci, Kazanima i mudžahedinima ili ćeš tražiti njegov ban, možda ćeš prvo tražiti i njihovo porodično stablo prije nego što odlučiš jesu li nacionaliste ili su možda samo pukli u alkoholiziranom stanju i tako šta napisali
Ne razumijem ovo pitanje, a i bolje je da ne nastavljamo dalje. Mislim da smo sve što je trebalo reći rekli.
Pa pitanje je bilo ako već tvrdiš da si branitelj slobode govora i ustaješ da braniš pravo da govori da li bi branio pravo osobe na forumu koja je banovana jer je pisala pozitivno o Caci i bunila se što je banovan? Nešto u stilu Vuka "Kako vas mrzim sarajevski govnari, koliko ste govana srali, kraj toliko srpskih ratnih zločinaca vi se navadili na borca naše Armije"?

Evo obrati pažnju od 3:30. Svako ima pravo da shvati kako on hoće

Dozer

#1153 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Sta je sad FGK jbt... :shock:

Fakat ovi GPR imaju neki veci kompleks prema FGR.... Tacnije prema svemu FG...
oaza85

#1154 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

Hank Paldum wrote: 22/01/2020 22:02
Hank Paldum wrote: 22/01/2020 18:11 Eto vidiš, ja kao borac u tom istom ratu pripadnik armije koja je ostavila pozitivan trag napisah da je cilj velikosrpske agresije bilo napad na Bošnjake a ne Bosance inače bi napadali i sela gdje žive BH Srbi i tad me @Bloo proglasi nacionalistom kojeg će mržnja pojesti jer kao ne poštujem Srbe i Hrvate na pro-BiH strani a i ti si se tome pridružila a samo par sati kasnije obadvoje ste se digli u odbrani Vuka nakon pisanja nacionalističkog komentara jer on ne može biti nacionalista nego je samo neshvaćen, puko, ekscentrik itd. Ja ne mogu pući, ja mogu biti samo nacionalista.
Prvo, hvala tebi što si se borio. Drugo, ne znam za šta te neko drugi optužio, sad pričamo o Vuku, a ne o tebi. On jeste bio predmetom hajke, jeste puk'o, jeste svašta i lajao, i jeste, i on, dijete, u istom tom ratu sjedio. Ja sam ti odgovorila na to zašto ga branim.
Ono šta je Samra Ćosić-Hajdarević izjavila je čisti nacionalizam međutim ja nikada nisam čuo od tih istih FGRovaca da kod Samre ili bilo kojeg drugog Bošnjaka sa nacionalističkim izjavama traže informacije ko su njima bili djedovi, pradjedovi, braća, da li su oni ostavljali kakve tragove, to se niste ni trudili.
Zato što su, čini se, neBošnjaci postali toliko a priori nepodobni da im se pretresa i šesto koljeno unazad. Isto kao što si se ti borio u ovom ratu za Bosnu, i njegovi su se za nju borili, i državnost joj vraćali. Kako tvoje zasluge, tako i njihove.
Damir Nikšić nakon napada u Srebrenici na Vučića postavlja video u smislu "Opet smo dozvolili da se posvađamo sa komšijama"
Ne znam šta je Damir postavio nakon napada na Vučića, svi mi koj pratimo Damira redovno znamo jako dobro ko je Damir i, oprostićeš, vjerujem više godinama njegovog rada i onome što o njemu znam nego tvojoj emotivnoj interpretaciji, gdje je Damir, koliko vidim, haman po defaultu sumnjiv.
Ja nikakvom timu ne pripadam i svakom po zaslugama. A ti nastavi s tim mi/vi, vi/mi/oni. :wink:
Pitam se hoćeš li se boriti za nečije pravo da govori kada bude neko pisao o Caci, Kazanima i mudžahedinima ili ćeš tražiti njegov ban, možda ćeš prvo tražiti i njihovo porodično stablo prije nego što odlučiš jesu li nacionaliste ili su možda samo pukli u alkoholiziranom stanju i tako šta napisali
Ne razumijem ovo pitanje, a i bolje je da ne nastavljamo dalje. Mislim da smo sve što je trebalo reći rekli.
Pa pitanje je bilo ako već tvrdiš da si branitelj slobode govora i ustaješ da braniš pravo da govori da li bi branio pravo osobe na forumu koja je banovana jer je pisala pozitivno o Caci i bunila se što je banovan? Nešto u stilu Vuka "Kako vas mrzim sarajevski govnari, koliko ste govana srali, kraj toliko srpskih ratnih zločinaca vi se navadili na borca naše Armije"?

I sta kae, zaleTli ste se.
Dobar je coro, dobar.
Hank Paldum

#1155 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

Dozer wrote: 22/01/2020 21:42
Hank Paldum wrote: 22/01/2020 16:16 To je tačno međutum svima je poznat pokušaj pred popis kako je se Bošnjacima prigovaralo da ne nasjedaju na velikosrpsku i velikohrvatsku politiku torova i da se izjasnimo Bosancima
Pa jer to i jeste bila srpsko-hrvatska mantra i cilj - da se i Bosnjaci utrpaju u njihovu identicnu ENV matricu, i da se to zabetonira.
Naravno sada kada je rezultat ispao kakav jest to izgleda bezazleno ali da je se stvarno to učinilo bilo bi npr. 31% Srba, 16% Hrvata, 15% Bošnjaka i 28% Ostalih , šta je to drugo nego pokušaj negiranja jednog naroda?
Ne, nego bi bilo 31% Srba, 16% Hrvata i 50-51% Bosanaca i Hercegovaca (vjerovanto i vise jer poznajem i H i S koji bi se izjasnili ovako), i 2-3% raznih ostalih. I niko vise nikad ne bi mogao negirati ni BiH kao drzavu, ni BH naciju, a ni Bosnjake, jer postojanje naroda ne zavisi od slova na papiru (koje se ne popisuje nigdje u civilizovnaom svijetu jer je susitnski nebitno za bilo sta), nego od zivih ljudi.
Naravno sada kada je takav rezultat ispao, impresivan broj Bošnjaka i sramotan broj Bosanaca da sada vlada amnezija i glumi se poniženost, kako Bošnjaci imaju nešto protiv male vesele grupice Bosanaca samo zato što se identifikuju sa državom a svi dobro znamo komentare FGRovaca protiv "Mošnjaka" i nećemo to nikada zaboraviti.
Zalosno je sto upravo Bosnjaci, kao najmnogoljudniji narod u BiH, a istovremeno na najmanjem dijelu BH teritorije, nije sposoban shvatiti vlastitu situaciju u odnosu na drzavu.
Situacija slična kao kada su gospodina Željka Komšića zvali smećem i alkoholičarem u euforiji kada su mislili da će zavladati Sarajevom pa kada im je Željko odmjerio kako su i zaslužili onda ide priča kako neko može imati nešto protiv nove vlade koja želi napraviti evropsko Sarajevo
Ovo bas i nisam shvatio... Pa zar Zeljko nije pripadnik FGR? :D

---
A, meni se cini da je ovo FGR nekakav trn u oku mnogima... Pogotovo kada se ispostavilo da FGR moze raditi puno bolje od ENV, a sto je za samo godinu dana pokazala i dokazala upravo smijenjena vlada KS sa Fortom na celu. Da, Forto je, po tim vasim "mjerilima", FGR.

Ali, posto sve uvijek ima svoj pandan u necemu suprotnom, mislim da je red da onda sve ove pljuvace famozne "FGR" pocnemo oznacavati kao "GPR" :D
Kako bi bilo 50-51% Bosanaca i Hercegovaca?
Kako bi bilo čak i 1% Bosanaca i Hercegovaca?
Bilo bi 50-51% Ostalih jer Bosanci i Hercegovci zvanično ne bi se ni priznali
Hank Paldum

#1156 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

Aaa, pa on je izbačen iz FGR-a! Znaš da mu raja po gradu viču 'izdaja, izdaja' kojom god stranom pločnika da prodje. :D Jedino mu kroz Mehmeda Spahe ništa ne dobacuju, ko bi znao zašto. :oops: :lol:
Pa i Hari Varešanović je izbačen iz FGRa iako bi mu biografija i vrsta muzike trebala biti više plus nego minus za tu raju, ali jednom je otpjevao pjesmu na SDA skupu i to znači doživotnu zabranu u klubu :D
Dozer

#1157 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Hank Paldum wrote: 22/01/2020 22:23 Kako bi bilo 50-51% Bosanaca i Hercegovaca?
Ko ih ne bi priznao? Srbi i Hrvati? Na koji nacin bi to mogli izbjeci? Pozivanjem na Ustav?
Super.
Stvar je u tome sto bi se tada Ustav morao mijenjati i sto ni MZ tu ne bi imala kud. Natpolovicna vecina gradjana drzave se zeli nazivati kako zeli, i nema toga ko to moze osporavati. Mislim...mogu osporavati, ali dzaba im je.

Znam ja da ovo izgleda kao utopija, ali ako se ova drzava zaista misli sacuvati u trenutnim granicama, onda je trenutna torovska trokraka politika potpuno pogresan put.
E sad, drugi par rukava je sto ni bosnjacke vodje ovo nisu htjele, nego su po svaku cijenu htjeli da, zajedno s ostale dvije "konstitutivne" grupe, zabetoniraju etnicki Ustav, a cime ce jos decenijama na toj osnovi biti na vlasti i krcmiti budzete kako i koliko hoce, bez ikakve odgovornosti prema bilo kome, a ponajmanje prema gradjanima iz svog etno-tora, koje istovremeno najvise gule. Svaki svoje.

Samo se pitam sta ce svi oni zajedno za 5-10 godina kada ovdje bude manje od 2 miliiona ljudi, od cega ce nepriduktivnih biti cca. 1,5M.
Last edited by Dozer on 22/01/2020 23:19, edited 1 time in total.
piupiu

#1158 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

Hank Paldum wrote: 22/01/2020 22:39
Pa i Hari Varešanović je izbačen iz FGRa iako bi mu biografija i vrsta muzike trebala biti više plus nego minus za tu raju, ali jednom je otpjevao pjesmu na SDA skupu i to znači doživotnu zabranu u klubu :D
Hari je mahalac. A i dedo mu je bolje sevdalinke pjev'o. :oops: :D :lol:
Last edited by piupiu on 22/01/2020 23:27, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#1159 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

General War wrote: 22/01/2020 20:07 Ako mu je dedo probijao obruce po sutjesci,sta fali...nevalja? manemoj.
Kao prvo - dede ne trpati u pricu,... svako je za sebe osoba bez obzira sta mi je bio dedo.
A drugo - buduci da se sam Subnor podjelio i da se odvojeno posjecuje Sutjeska na godisnjici(srpski Subnor dolazi sa kokardama), federalni Subnor ne moze doci na godisnjicu na Kozari, RS Subnor ne dolazi na Neretvu, u Prijedoru i nekadasnji partizani pomogli u zlocinima,.... - sta se ima onda dalje spominjati iciji partizanski pedigre?
CPT

#1160 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

hAZNADAR wrote: 22/01/2020 23:21
General War wrote: 22/01/2020 20:07 Ako mu je dedo probijao obruce po sutjesci,sta fali...nevalja? manemoj.
Kao prvo - dede ne trpati u pricu,... svako je za sebe osoba bez obzira sta mi je bio dedo.
A drugo - buduci da se sam Subnor podjelio i da se odvojeno posjecuje Sutjeska na godisnjici(srpski Subnor dolazi sa kokardama), federalni Subnor ne moze doci na godisnjicu na Kozari, RS Subnor ne dolazi na Neretvu, u Prijedoru i nekadasnji partizani pomogli u zlocinima,.... - sta se ima onda dalje spominjati iciji partizanski pedigre?

Duško Tadić sin Ostoje Tadića, nosioca partizanske spomenice sa Kozare iz Drugog svjetskog rata. To valjda nesto znaci, pogotovo u 2020.
Hank Paldum

#1161 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

Dozer wrote: 22/01/2020 23:16
Hank Paldum wrote: 22/01/2020 22:23 Kako bi bilo 50-51% Bosanaca i Hercegovaca?
Ko ih ne bi priznao? Srbi i Hrvati? Na koji nacin bi to mogli izbjeci? Pozivanjem na Ustav?
Super.
Stvar je u tome sto bi se tada Ustav morao mijenjati i sto ni MZ tu ne bi imala kud. Natpolovicna vecina gradjana drzave se zeli nazivati kako zeli, i nema toga ko to moze osporavati. Mislim...mogu osporavati, ali dzaba im je.

Znam ja da ovo izgleda kao utopija, ali ako se ova drzava zaista misli sacuvati u trenutnim granicama, onda je trenutna torovska trokraka politika potpuno pogresan put.
E sad, drugi par rukava je sto ni bosnjacke vodje ovo nisu htjele, nego su po svaku cijenu htjeli da, zajedno s ostale dvije "konstitutivne" grupe, zabetoniraju etnicki Ustav, a cime ce jos decenijama na toj osnovi biti na vlasti i krcmiti budzete kako i koliko hoce, bez ikakve odgovornosti prema bilo kome, a ponajmanje prema gradjanima iz svog etno-tora, koje istovremeno najvise gule. Svaki svoje.

Samo se pitam sta ce svi oni zajedno za 5-10 godina kada ovdje bude manje od 2 miliiona ljudi, od cega ce nepriduktivnih biti cca. 1,5M.
A zašto misliš da bi da je bio izbor da bi se više od 20% Bošnjaka željelo izjasniti Bosancima?
Dozer

#1162 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

A ko je vodio prilicno rigidnu kampanju da se tako izjasne?

Elem, jos tada, 2013. sam rekao da je propustena stvarna istorijska sansa da se svim neprijateljima ove drzave zada udarac od kojeg se nikad nece moci oporaviti, i ta sansa je sada zauvijek propustena.
Istovremeno sam rekao da je ono sto je uradjeno na popisu kamen temeljac za raspad ove zemlje. Ironija je sto ce upravo tzv. "jedini drzavotvorni narod" biti direktni sudionik upravo u tom raspadu.

Volio bih da nisam u pravu, ali vrijeme ce sve pokazati.
Last edited by Dozer on 22/01/2020 23:40, edited 2 times in total.
Hank Paldum

#1163 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

CPT wrote: 22/01/2020 23:29
hAZNADAR wrote: 22/01/2020 23:21

Duško Tadić sin Ostoje Tadića, nosioca partizanske spomenice sa Kozare iz Drugog svjetskog rata. To valjda nesto znaci, pogotovo u 2020.
Sin najvećeg našeg najvećeg košarkaša u BH historiji uhapšen zbog otmice i dilanja drogom ali eto još neko pravda postupke punoljetne zrele osobe sa djelima očeva, djedova i pradjedova :-)
piupiu

#1164 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

Hank Paldum wrote: 22/01/2020 23:36 ali eto još neko pravda postupke punoljetne zrele osobe sa djelima očeva, djedova i pradjedova :-)
Teško će iz loze Hrvata, vijećnika ZAVNOBiH-a, višestruke partizanske porodice, izdjikljati četnik. A da mu je dedo bio četnik, mahalo bi se ovdje njime k'o zastavom jer ne pada iver daleko od klade. :D
Bloo
Globalna šefica

#1165 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bloo »

Kindje je bio notorni alkos i porodicne prilike isto rako sarmantne.
Hank Paldum

#1166 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

Dozer wrote: 22/01/2020 23:35 A ko je vodio prilicno rigidnu kampanju da se tako izjasne?
Kao što sam napisao već na ovoj temi, možda mnogi Bošnjaci nisu znali za taj naziv do rata ali su bili svjesni da su jedan od naroda u BiH za vrijeme SFRJ (Citat: Bosna i Hercegovina je i srpska i hrvatska i muslimanska), znači ako su prije a i poslije rata na prostoru države građani koji su BH Srbi i BH Hrvati koji su kao što ime kaže automatski Bosanci i Hercegovci onda je samo logično da se izjasne kao jedan BH narod kao što ime kaže automatski Bosanci i Hercegovci
Hank Paldum

#1167 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

piupiu wrote: 22/01/2020 23:42
Hank Paldum wrote: 22/01/2020 23:36 ali eto još neko pravda postupke punoljetne zrele osobe sa djelima očeva, djedova i pradjedova :-)
Teško će iz loze Hrvata, vijećnika ZAVNOBiH-a, višestruke partizanske porodice, izdjikljati četnik. A da mu je dedo bio četnik, mahalo bi se ovdje njime k'o zastavom jer ne pada iver daleko od klade. :D
Duša slatka, kakav god da napiše nacionalistički komentar ne može nam jednostavno ugoditi
Dozer

#1168 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Bloo wrote: 22/01/2020 23:48 Kindje je bio notorni alkos i porodicne prilike isto rako sarmantne.
Mirza cug'o?! Aaaa.... Doduse, nije mog'o u sakralne objekte, pa nije, jadan, im'o izbora... Bolje ista, nego nista :D
Hank Paldum

#1169 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

Bloo wrote: 22/01/2020 23:48 Kindje je bio notorni alkos i porodicne prilike isto rako sarmantne.
Nije svaki alkoholičar mafijaš. Doduše govorili su velikosrpski mediji da su Mirza i Davorin držali bordele :D
Dozer

#1170 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Hank Paldum wrote: 22/01/2020 23:50 Kao što sam napisao već na ovoj temi, možda mnogi Bošnjaci nisu znali za taj naziv do rata ali su bili svjesni da su jedan od naroda u BiH za vrijeme SFRJ (Citat: Bosna i Hercegovina je i srpska i hrvatska i muslimanska), znači ako su prije a i poslije rata na prostoru države građani koji su BH Srbi i BH Hrvati koji su kao što ime kaže automatski Bosanci i Hercegovci onda je samo logično da se izjasne kao jedan BH narod kao što ime kaže automatski Bosanci i Hercegovci
U tom kontekstu uopste nije sporno etnicko izjasnjavanje. Sporna je nakaradna formulacija popisnog pitanja br.24, a koje je poistovijetilo etniju i naciju.
Da su umjesto toga to razdvojili, i da su umjeto rubrike "Drzavljanstvo" stavili "Nacionalnost", pitao bih te ja danas sta je sta i ko je ko. Ali, to nije ni bio cilj, ni jednima, zar ne ;)
Last edited by Dozer on 22/01/2020 23:57, edited 1 time in total.
CPT

#1171 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Hank Paldum wrote: 22/01/2020 23:50
Dozer wrote: 22/01/2020 23:35 A ko je vodio prilicno rigidnu kampanju da se tako izjasne?
Kao što sam napisao već na ovoj temi, možda mnogi Bošnjaci nisu znali za taj naziv do rata ali su bili svjesni da su jedan od naroda u BiH za vrijeme SFRJ (Citat: Bosna i Hercegovina je i srpska i hrvatska i muslimanska), znači ako su prije a i poslije rata na prostoru države građani koji su BH Srbi i BH Hrvati koji su kao što ime kaže automatski Bosanci i Hercegovci onda je samo logično da se izjasne kao jedan BH narod kao što ime kaže automatski Bosanci i Hercegovci
To je cilj... Ta treca nacija nece imati nepozeljne elemente (Islam) jer ce u njoj biti "svi".
LBVIEW

#1172 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by LBVIEW »

Pun Prijedor tih cetnika izdjikljalih iz partizanskih porodica. A sto se Bacanovica tice, ne znam kako nazvati nekog ko pljuje po zrtvama genocida i Muniru prisiva Francetica, ako ne cetnik.
Bloo
Globalna šefica

#1173 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bloo »

LBVIEW wrote: 23/01/2020 00:00
Pun Prijedor tih cetnika izdjikljalih iz partizanskih porodica. A sto se Bacanovica tice, ne znam kako nazvati nekog ko pljuje po zrtvama genocida i Muniru prisiva Francetica, ako ne cetnik.
Zajebo se tu. Trebao je Gotovinu.
LBVIEW

#1174 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by LBVIEW »

Hank Paldum wrote: 22/01/2020 22:02

"Osilili se, zavadili s komsijama, pa kad su oni uzvratili kukaj i pisi rezolucije." Jebes Handkea, kakav je ovo nesoj. :oops:
Last edited by LBVIEW on 23/01/2020 00:11, edited 1 time in total.
piupiu

#1175 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

CPT wrote: 22/01/2020 23:57 To je cilj... Ta treca nacija nece imati nepozeljne elemente (Islam) jer ce u njoj biti "svi".
Zar nije to bošnjaštvo koje se ovdje nudi i "bosanskim katolicima i pravoslavcima", i ovim FGR izrodima?
Locked