Ništa onda, piši Sudu u Strasbourgu da evropske države ukinu neradne dane za Božić, Uskrs ipak su to religiozni dani i dio identiteta. Neka i Talijani sruše Vatikan nek naprave blok zgrada, objasniti Poljacima i Ircima da ne vežu identitet za katolicizam itd. Što da ne.512MB wrote: ↑22/01/2020 14:15Da i to je istina... što ne znači da mi nije žao što je srušena jel tako? Svakako sam mišljenja da nije dobro identitet jednog evropskog naroda vezati za religiju.
Ja sam se jednom samo u životu etnički izjasnio i to kao Pastafari.
Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
- Point.
#1126 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
- 512MB
- Hank Paldum
#1128 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Eto vidiš, ja kao borac u tom istom ratu pripadnik armije koja je ostavila pozitivan trag napisah da je cilj velikosrpske agresije bilo napad na Bošnjake a ne Bosance inače bi napadali i sela gdje žive BH Srbi i tad me @Bloo proglasi nacionalistom kojeg će mržnja pojesti jer kao ne poštujem Srbe i Hrvate na pro-BiH strani a i ti si se tome pridružila a samo par sati kasnije obadvoje ste se digli u odbrani Vuka nakon pisanja nacionalističkog komentara jer on ne može biti nacionalista nego je samo neshvaćen, puko, ekscentrik itd. Ja ne mogu pući, ja mogu biti samo nacionalista.piupiu wrote: ↑22/01/2020 15:56Vidjeli smo mi svašta od Vuka, raznih prenosa i histerija, a i isto toliko pisanja o sramoti Srba, o političkom četniku Dodiku, o šizoidnom monstrumu Radovanu Karadžiću, vidjeli smo i branjenja Bošnjaka usred Beograda pred malicioznim TV voditeljima (i to nakon što je napustio Sarajevo). Vidjeli smo i ovakvo ispraćanje Srebrenice 11. septembra 2019.:Hank Paldum wrote: ↑21/01/2020 20:02 Mali je neshvaćen
https://nap.ba/storage/old-cms/slike/vu ... anovic.jpg
Trebalo je proliti onda vodu za njim da se ne vraća
Dobro se sjećam višemjesečne, kontinuirane medijske hajke najvećeg beha flower-power glasila, koja je prethodila njegovim idiotskim statusima. To ublehološko glasilo, inače, ne bira način da proglasi poprilično širok asortiman ljudi (medju njima i Damira Nikšića, autora parodije 'If I wasn't Muslim', Nenada Veličkovića, pripadnika Armije BiH, Enisa Bešlagića, i mnoge druge), mrziteljima Bošnjaka.
Eh, Vuka su, na primjer, proglasili vojnikom VRS-a, koji je 'ušao duboko u našu teritoriju', 'nakotom' koji uči našu djecu, nakon jednog pjanskog FB statusa o Sarajevu, kakvih ja danas pročitam po 20 dnevno od Sarajlija podobnih imena. Da li bi ti, kao branitelj slobode govora, ustao da braniš njegovo pravo da govori? Ili bar da reaguješ na gorepomenute laži i hajke koja se na njega digla?
Zbog rečenih propagandno-udbaških metoda, koje se prešutno odobravaju kad je kakav Vuk, po slobodnoj procjeni ublehologa 'vojnik VRS-a', 'vojvoda' i 'četalj', u pitanju, ja ću čitavom svijetu uvijek stati na crtu.
A Vuk je sarajevsko ratno dijete, čiji su pradjed (Hrvat i komunjara, k'o i trojica mu braće partizana), djed i otac redom ostavili pozitivan trag i u ovoj zemlji, i u ovome gradu. I on može biti degutantan, bezobrazan, histeričan, loš istoričar, neuračunljiv (svašta mu se od toga može legitimno pripisati), ali četalj teško.
Ono šta je Samra Ćosić-Hajdarević izjavila je čisti nacionalizam međutim ja nikada nisam čuo od tih istih FGRovaca da kod Samre ili bilo kojeg drugog Bošnjaka sa nacionalističkim izjavama traže informacije ko su njima bili djedovi, pradjedovi, braća, da li su oni ostavljali kakve tragove, to se niste ni trudili.
Damir Nikšić nakon napada u Srebrenici na Vučića postavlja video u smislu "Opet smo dozvolili da se posvađamo sa komšijama" i to izjaviti na videu o genocidu, slika i druži se sa Malagurskim što pravi humorističku emisiju sa temom Srebrenica Fest ali ne, on je jednom napravio genijalan video pa je isto neshvaćen.
Kod svakog bošnjačkog desničara dovoljna je jedna rečenica da to osudite (kako i treba biti) međutim kod svakog Vuka, Dragana, Petra ili Muhameda, Hasana, Emira koji furaju Yu politiku vi iz naftalina izvlačite članove im familije ili šta su oni lično radili prije 20-30 godina da opravdate šta je dovelo do te izjave.
Eto Vuk se naslušao svakakvih stvari pa je jedne subote naveče puko i napisao pijanski status ali eto ne mogu poneki Bošnjaci nakon 4 godine rata, granatiranja, horora gdje su skontali da je bratstvo i jedinstvo bilo iluzija sa krvavim završetkom se približiti bliže etniji ili religiji, odmah su nacionaliste.
Pitam se hoćeš li se boriti za nečije pravo da govori kada bude neko pisao o Caci, Kazanima i mudžahedinima ili ćeš tražiti njegov ban, možda ćeš prvo tražiti i njihovo porodično stablo prije nego što odlučiš jesu li nacionaliste ili su možda samo pukli u alkoholiziranom stanju i tako šta napisali
- MarlboroGold
#1129 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Dobro eto nisi ti ništa pisao protiv LGBT, ali 90% vas jeste. Predstavljeni kao da su neprijatelji broj 1.hAZNADAR wrote: ↑22/01/2020 16:21Nisam spomenuo cetnike, ni pedere,... i tvoje spinovanje a ignorisanje onoga sto sam napisao samo govori. Usput receno - nikada nisam sve Srbe nazivao cetnicima, niti sam ikada pisao protiv LGBT - izvoli vidi na temi o paradi. Tako da taj tvoj osmisljen profil je samo hrana za tebe koja ti stosta opravdava.MarlboroGold wrote: ↑22/01/2020 15:44
Ispade da je FGR veći neprijatelj od četnika... naravno odmah iza pedera. Lezbe mogu proći![]()
Vidi se po kojekakvim koalicijama i dogovorima da to zapravo i jeste tako. BHS ujedinjeni![]()
Ali kada si vec spomenuo cetnike red je da podsjetim sta je razlika izmedju mene i tebe.
Ja bi vise volio da je nacelnik Srebrenice ili najzadrtiji SDA-ovac ili najveci FGR hejter - radije to nego deklarisani cetnik ili neki negator genocida.
Znam da ti tako ne gledas na to. Pa jesu li mi i dalje fgr gori od cetnika?
Eto griješiš. Naravno da je sramota što je načelnik Srebrenice deklarisani četnik, ali je upravo u tome zakazala SDA.
Ako u Srebrenici ikad bude načelnik iz FGR koju spominješ u svakom drugom postu iz bilo kojeg naroda onda ćemo dalje o ovome pričati. Do tad ostavljaš dojam da ti oni najviše smetaju.
- General War
#1130 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
I ja kao borac u tom istom ratu prvo: gdje je to Armija ostavila pozitivan trag? Gdje god smo usli niko nas sa civijecem nije docekao, oni sto su se zatekli,nisu se dobro proveli...ono drugih nacija sto je sluzilo u AbiH je stustilo jer je i slijepac vidio da nije isto 92 i 95...i to ne treba kriti, mozes sebi ne mozes drugima...kao bosnjacki desnicar jako ofino naglasavas cinjenice suprotnog tabora (kojeg ne branim) a ono lose maskiras ponavljanjem floskula...Ti to mozes ovdje probranoj raji svasta servirati, ali i ja se dobro sjecam.Hank Paldum wrote: ↑22/01/2020 18:11Eto vidiš, ja kao borac u tom istom ratu pripadnik armije koja je ostavila pozitivan trag napisah da je cilj velikosrpske agresije bilo napad na Bošnjake a ne Bosance inače bi napadali i sela gdje žive BH Srbi i tad me @Bloo proglasi nacionalistom kojeg će mržnja pojesti jer kao ne poštujem Srbe i Hrvate na pro-BiH strani a i ti si se tome pridružila a samo par sati kasnije obadvoje ste se digli u odbrani Vuka nakon pisanja nacionalističkog komentara jer on ne može biti nacionalista nego je samo neshvaćen, puko, ekscentrik itd. Ja ne mogu pući, ja mogu biti samo nacionalista.piupiu wrote: ↑22/01/2020 15:56Vidjeli smo mi svašta od Vuka, raznih prenosa i histerija, a i isto toliko pisanja o sramoti Srba, o političkom četniku Dodiku, o šizoidnom monstrumu Radovanu Karadžiću, vidjeli smo i branjenja Bošnjaka usred Beograda pred malicioznim TV voditeljima (i to nakon što je napustio Sarajevo). Vidjeli smo i ovakvo ispraćanje Srebrenice 11. septembra 2019.:Hank Paldum wrote: ↑21/01/2020 20:02 Mali je neshvaćen
https://nap.ba/storage/old-cms/slike/vu ... anovic.jpg
Trebalo je proliti onda vodu za njim da se ne vraća
Dobro se sjećam višemjesečne, kontinuirane medijske hajke najvećeg beha flower-power glasila, koja je prethodila njegovim idiotskim statusima. To ublehološko glasilo, inače, ne bira način da proglasi poprilično širok asortiman ljudi (medju njima i Damira Nikšića, autora parodije 'If I wasn't Muslim', Nenada Veličkovića, pripadnika Armije BiH, Enisa Bešlagića, i mnoge druge), mrziteljima Bošnjaka.
Eh, Vuka su, na primjer, proglasili vojnikom VRS-a, koji je 'ušao duboko u našu teritoriju', 'nakotom' koji uči našu djecu, nakon jednog pjanskog FB statusa o Sarajevu, kakvih ja danas pročitam po 20 dnevno od Sarajlija podobnih imena. Da li bi ti, kao branitelj slobode govora, ustao da braniš njegovo pravo da govori? Ili bar da reaguješ na gorepomenute laži i hajke koja se na njega digla?
Zbog rečenih propagandno-udbaških metoda, koje se prešutno odobravaju kad je kakav Vuk, po slobodnoj procjeni ublehologa 'vojnik VRS-a', 'vojvoda' i 'četalj', u pitanju, ja ću čitavom svijetu uvijek stati na crtu.
A Vuk je sarajevsko ratno dijete, čiji su pradjed (Hrvat i komunjara, k'o i trojica mu braće partizana), djed i otac redom ostavili pozitivan trag i u ovoj zemlji, i u ovome gradu. I on može biti degutantan, bezobrazan, histeričan, loš istoričar, neuračunljiv (svašta mu se od toga može legitimno pripisati), ali četalj teško.
Ono šta je Samra Ćosić-Hajdarević izjavila je čisti nacionalizam međutim ja nikada nisam čuo od tih istih FGRovaca da kod Samre ili bilo kojeg drugog Bošnjaka sa nacionalističkim izjavama traže informacije ko su njima bili djedovi, pradjedovi, braća, da li su oni ostavljali kakve tragove, to se niste ni trudili.
Damir Nikšić nakon napada u Srebrenici na Vučića postavlja video u smislu "Opet smo dozvolili da se posvađamo sa komšijama" i to izjaviti na videu o genocidu, slika i druži se sa Malagurskim što pravi humorističku emisiju sa temom Srebrenica Fest ali ne, on je jednom napravio genijalan video pa je isto neshvaćen.
Kod svakog bošnjačkog desničara dovoljna je jedna rečenica da to osudite (kako i treba biti) međutim kod svakog Vuka, Dragana, Petra ili Muhameda, Hasana, Emira koji furaju Yu politiku vi iz naftalina izvlačite članove im familije ili šta su oni lično radili prije 20-30 godina da opravdate šta je dovelo do te izjave.
Eto Vuk se naslušao svakakvih stvari pa je jedne subote naveče puko i napisao pijanski status ali eto ne mogu poneki Bošnjaci nakon 4 godine rata, granatiranja, horora gdje su skontali da je bratstvo i jedinstvo bilo iluzija sa krvavim završetkom se približiti bliže etniji ili religiji, odmah su nacionaliste.
Pitam se hoćeš li se boriti za nečije pravo da govori kada bude neko pisao o Caci, Kazanima i mudžahedinima ili ćeš tražiti njegov ban, možda ćeš prvo tražiti i njihovo porodično stablo prije nego što odlučiš jesu li nacionaliste ili su možda samo pukli u alkoholiziranom stanju i tako šta napisali
Naravno niste isti, ali ja se pitam sta bi bilo da je ratna situacija bila drugacija? Po onim hvalospjeva od forumske Bdesnica HVa naspram srba koje su istrijebili pa i totalno zanemarujuci cinjenicu sta su isti ti radili Bosanjcima, prilicno se zapitam.
Ponavljas tog Vuka...ima li iko ovdje sta je bio razlog sto je on tako reagovao? Jer postavljate odgovr...ali sta je bilo pitanje?
- Hank Paldum
#1131 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Dovoljan je trag što danas ne pišes sa klix.sr a ti drugi put izaberi drugu stranu pa ostavi pozitivniji trag, vidi se po Vuku i tebi da ste se zajebali što ste bili na pogrešnoj strani
- General War
#1132 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Nisam ja u rat isao da biram strane, mene su gadjali kao i tebe, a eto nisam bosnjak...da mog traga nije bilo, nebi ni ovo mogli prodati MZ suverena BiH, multi kulti... qurac palac, pa sad nevaljam FGR...pusti tu pricu.Hank Paldum wrote: ↑22/01/2020 18:33 Dovoljan je trag što danas ne pišes sa klix.sr a ti drugi put izaberi drugu stranu pa ostavi pozitivniji trag, vidi se po Vuku i tebi da ste se zajebali što ste bili na pogrešnoj strani
-
hAZNADAR
#1133 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Odnos prema LGBT je individialan i ako vec koristimo vi i mi - ima protivnika i kod vas i nas kolko hoces. Znam ih i u Skandinavaca koji su protiv toga ali okrenu glavu, ne odu na to,... - ono svako ima pravo na svoje opredjeljenje slagao se neko sa tim ili ne. A tvoja prica se bazira na kao vi nesto tolerantniji a mi kao nesto nismo.MarlboroGold wrote: ↑22/01/2020 18:17Dobro eto nisi ti ništa pisao protiv LGBT, ali 90% vas jeste. Predstavljeni kao da su neprijatelji broj 1.hAZNADAR wrote: ↑22/01/2020 16:21Nisam spomenuo cetnike, ni pedere,... i tvoje spinovanje a ignorisanje onoga sto sam napisao samo govori. Usput receno - nikada nisam sve Srbe nazivao cetnicima, niti sam ikada pisao protiv LGBT - izvoli vidi na temi o paradi. Tako da taj tvoj osmisljen profil je samo hrana za tebe koja ti stosta opravdava.MarlboroGold wrote: ↑22/01/2020 15:44
Ispade da je FGR veći neprijatelj od četnika... naravno odmah iza pedera. Lezbe mogu proći![]()
Vidi se po kojekakvim koalicijama i dogovorima da to zapravo i jeste tako. BHS ujedinjeni![]()
Ali kada si vec spomenuo cetnike red je da podsjetim sta je razlika izmedju mene i tebe.
Ja bi vise volio da je nacelnik Srebrenice ili najzadrtiji SDA-ovac ili najveci FGR hejter - radije to nego deklarisani cetnik ili neki negator genocida.
Znam da ti tako ne gledas na to. Pa jesu li mi i dalje fgr gori od cetnika?
Eto griješiš. Naravno da je sramota što je načelnik Srebrenice deklarisani četnik, ali je upravo u tome zakazala SDA.
Ako u Srebrenici ikad bude načelnik iz FGR koju spominješ u svakom drugom postu iz bilo kojeg naroda onda ćemo dalje o ovome pričati. Do tad ostavljaš dojam da ti oni najviše smetaju.
A za Srebrenicu je stvar jasna kod fgr. Bitno je samo da nije SDA - i to je to. Meni je opet i FGR i SDA blize od cetnika jer i FGR i SDA imaju nesto zajednicko a to je da ne negiraju genocid i da su za BiH. Meni dovoljan dokaz da je bilo sta od toga dvoga volje od cetnika - a neka fgr stavlja svoje principe iznad.
Tako da nece bas biti da je meni FGR gori od cetnika - jer nije. A tebi je SDA i mnogo toga sto vezes za SDA - gore od cetnika.
Inace bi svi koji ne negiraju genocid i koji su za BiH nastupili slozno u Srebrenici. Ali neko nece u "bosnjacku reprezentaciju". Pa zato nemoj nikada reci da je "nama" FGR najgori. TO neces nikada shvatiti ni ti ni slicni,... da su meni blizi po mnogo toga i nepismen coban sa Gluhe Bukovice i urbani Sarajevski fgr snob - od skolskih drugova u BL sa kojima sam odrastao koji su danas za RS i negiraju genocid.
- oaza85
#1134 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
A sta, trebam ti sutiti i klimati glavom dok mi skupa s Vukom govoris da sam islamski fundamentalista?General War wrote: ↑22/01/2020 18:47Nisam ja u rat isao da biram strane, mene su gadjali kao i tebe, a eto nisam bosnjak...da mog traga nije bilo, nebi ni ovo mogli prodati MZ suverena BiH, multi kulti... qurac palac, pa sad nevaljam FGR...pusti tu pricu.Hank Paldum wrote: ↑22/01/2020 18:33 Dovoljan je trag što danas ne pišes sa klix.sr a ti drugi put izaberi drugu stranu pa ostavi pozitivniji trag, vidi se po Vuku i tebi da ste se zajebali što ste bili na pogrešnoj strani
Da sam te kao zajeb’o u svetoj borbi za multikulturnu, k’o biva, samo te vod’o okolo da lazem svijetu?
I na takve optuzbe, sta konkretno ocekujes?
Da se napravim lud i kazem, ma pusti, p’jan je, dedo mu je probijao obruce po Sutjesci?
Manemoj.
- Hank Paldum
#1135 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Pa ako nisi birao strane šta te onda sekira šta jedna strana misli o tebi? Najbolje ti je oaza odgovorio.General War wrote: ↑22/01/2020 18:47Nisam ja u rat isao da biram strane, mene su gadjali kao i tebe, a eto nisam bosnjak...da mog traga nije bilo, nebi ni ovo mogli prodati MZ suverena BiH, multi kulti... qurac palac, pa sad nevaljam FGR...pusti tu pricu.Hank Paldum wrote: ↑22/01/2020 18:33 Dovoljan je trag što danas ne pišes sa klix.sr a ti drugi put izaberi drugu stranu pa ostavi pozitivniji trag, vidi se po Vuku i tebi da ste se zajebali što ste bili na pogrešnoj strani
Ne razumijem tu logiku, vamo se neki ljute kad neko kaže da su bili u bošnjačkoj Armiji da su se borili u ratu Bošnjaci vs. agresor, kada ih zovu ikebanama, Alijinim Srbima a sa druge smatraju da su oni Bošnjake i BiH nešto zadužili svojom odlukom pa sada mogu pljuvati, vrijeđati i da im se oprosti jer nisu kao "njihovi" otisli na drugu stranu. Ti i Vuk niste imuni na izjave u 2015. ili 2020. kao ni ja i neki Bošnjak što je kao dijete provelo rat u Sarajevu
- General War
#1136 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Vidis kao ti mene lijepo smjestis uz vuka, samo ako nije niz dlaku, a nemam pojma ni ko je lik...ko ti je rekao da si islamski fundamentalista?oaza85 wrote: ↑22/01/2020 18:57A sta, trebam ti sutiti i klimati glavom dok mi skupa s Vukom govoris da sam islamski fundamentalista?General War wrote: ↑22/01/2020 18:47Nisam ja u rat isao da biram strane, mene su gadjali kao i tebe, a eto nisam bosnjak...da mog traga nije bilo, nebi ni ovo mogli prodati MZ suverena BiH, multi kulti... qurac palac, pa sad nevaljam FGR...pusti tu pricu.Hank Paldum wrote: ↑22/01/2020 18:33 Dovoljan je trag što danas ne pišes sa klix.sr a ti drugi put izaberi drugu stranu pa ostavi pozitivniji trag, vidi se po Vuku i tebi da ste se zajebali što ste bili na pogrešnoj strani
Da sam te kao zajeb’o u svetoj borbi za multikulturnu, k’o biva, samo te vod’o okolo da lazem svijetu?
Da se napravim lud i kazem, ma pusti, p’jan je, dedo mu je probijao obruce po Sutjesci?
Manemoj.
Pa jesam li ja potpisivao dejtone i vasingtone, jesam li ja pravio partnerstva sa tudjmanom pa suknu s ledja, jesam li ja istjerao od generala.Kneza do Gen. Divjaka sa funkcija pa ih pokazivao CNN-u ko mede, a na drugoj strani formirao (cisto) muslimanske formacije, jesam li ja zvao mudjahedine u bosnu, Vevake?...Ti si zgrabio svu vlast, iako je nisi trebao ni imati jer je RBiH imala predsjednistvo a ne predsjkednika ali Alija nije dao funkciju (koju nebi trebao ni imati)...i tako dalje i tako blize...Evo upravo ovo ocekujem, tj to sam dobio...da se pravis blesav...prisijes mi Vuka, i to je to.
Ako mu je dedo probijao obruce po sutjesci,sta fali...nevalja? manemoj.
-
Bodkin
#1137 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Realno je da su bosanci u ovakvoj bosni zastario i nepozeljan koncept. Kako je tako je. Tesko je kriviti bhs za takvo razmisljanje
- General War
#1138 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ja nisam niukakvoj bosnjackoj armiji bio, niti bosnjaci vs agresor. Ja sam cuvao sve uopste me ne interesuje ko si sta si.Hank Paldum wrote: ↑22/01/2020 19:22Pa ako nisi birao strane šta te onda sekira šta jedna strana misli o tebi? Najbolje ti je oaza odgovorio.General War wrote: ↑22/01/2020 18:47Nisam ja u rat isao da biram strane, mene su gadjali kao i tebe, a eto nisam bosnjak...da mog traga nije bilo, nebi ni ovo mogli prodati MZ suverena BiH, multi kulti... qurac palac, pa sad nevaljam FGR...pusti tu pricu.Hank Paldum wrote: ↑22/01/2020 18:33 Dovoljan je trag što danas ne pišes sa klix.sr a ti drugi put izaberi drugu stranu pa ostavi pozitivniji trag, vidi se po Vuku i tebi da ste se zajebali što ste bili na pogrešnoj strani
Ne razumijem tu logiku, vamo se neki ljute kad neko kaže da su bili u bošnjačkoj Armiji da su se borili u ratu Bošnjaci vs. agresor, kada ih zovu ikebanama, Alijinim Srbima a sa druge smatraju da su oni Bošnjake i BiH nešto zadužili svojom odlukom pa sada mogu pljuvati, vrijeđati i da im se oprosti jer nisu kao "njihovi" otisli na drugu stranu. Ti i Vuk niste imuni na izjave u 2015. ili 2020. kao ni ja i neki Bošnjak što je kao dijete provelo rat u Sarajevu
Ti upravo potvrdjujes da smo mi bili u sasvim dvije drugacije vojske i sa drugacijim ciljevima.
- piupiu
#1139 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Prvo, hvala tebi što si se borio. Drugo, ne znam za šta te neko drugi optužio, sad pričamo o Vuku, a ne o tebi. On jeste bio predmetom hajke, jeste puk'o, jeste svašta i lajao, i jeste, i on, dijete, u istom tom ratu sjedio. Ja sam ti odgovorila na to zašto ga branim.Hank Paldum wrote: ↑22/01/2020 18:11 Eto vidiš, ja kao borac u tom istom ratu pripadnik armije koja je ostavila pozitivan trag napisah da je cilj velikosrpske agresije bilo napad na Bošnjake a ne Bosance inače bi napadali i sela gdje žive BH Srbi i tad me @Bloo proglasi nacionalistom kojeg će mržnja pojesti jer kao ne poštujem Srbe i Hrvate na pro-BiH strani a i ti si se tome pridružila a samo par sati kasnije obadvoje ste se digli u odbrani Vuka nakon pisanja nacionalističkog komentara jer on ne može biti nacionalista nego je samo neshvaćen, puko, ekscentrik itd. Ja ne mogu pući, ja mogu biti samo nacionalista.
Zato što su, čini se, neBošnjaci postali toliko a priori nepodobni da im se pretresa i šesto koljeno unazad. Isto kao što si se ti borio u ovom ratu za Bosnu, i njegovi su se za nju borili, i državnost joj vraćali. Kako tvoje zasluge, tako i njihove.Ono šta je Samra Ćosić-Hajdarević izjavila je čisti nacionalizam međutim ja nikada nisam čuo od tih istih FGRovaca da kod Samre ili bilo kojeg drugog Bošnjaka sa nacionalističkim izjavama traže informacije ko su njima bili djedovi, pradjedovi, braća, da li su oni ostavljali kakve tragove, to se niste ni trudili.
Ne znam šta je Damir postavio nakon napada na Vučića, svi mi koj pratimo Damira redovno znamo jako dobro ko je Damir i, oprostićeš, vjerujem više godinama njegovog rada i onome što o njemu znam nego tvojoj emotivnoj interpretaciji, gdje je Damir, koliko vidim, haman po defaultu sumnjiv.Damir Nikšić nakon napada u Srebrenici na Vučića postavlja video u smislu "Opet smo dozvolili da se posvađamo sa komšijama"
Ja nikakvom timu ne pripadam i svakom po zaslugama. A ti nastavi s tim mi/vi, vi/mi/oni.Kod svakog bošnjačkog desničara dovoljna je jedna rečenica da to osudite
Ne razumijem ovo pitanje, a i bolje je da ne nastavljamo dalje. Mislim da smo sve što je trebalo reći rekli.Pitam se hoćeš li se boriti za nečije pravo da govori kada bude neko pisao o Caci, Kazanima i mudžahedinima ili ćeš tražiti njegov ban, možda ćeš prvo tražiti i njihovo porodično stablo prije nego što odlučiš jesu li nacionaliste ili su možda samo pukli u alkoholiziranom stanju i tako šta napisali
- oaza85
#1140 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Nisam ja tebi nista prisio, sam si sebi.General War wrote: ↑22/01/2020 20:07Vidis kao ti mene lijepo smjestis uz vuka, samo ako nije niz dlaku, a nemam pojma ni ko je lik...ko ti je rekao da si islamski fundamentalista?oaza85 wrote: ↑22/01/2020 18:57A sta, trebam ti sutiti i klimati glavom dok mi skupa s Vukom govoris da sam islamski fundamentalista?General War wrote: ↑22/01/2020 18:47
Nisam ja u rat isao da biram strane, mene su gadjali kao i tebe, a eto nisam bosnjak...da mog traga nije bilo, nebi ni ovo mogli prodati MZ suverena BiH, multi kulti... qurac palac, pa sad nevaljam FGR...pusti tu pricu.
Manemoj.
Pa jesam li ja potpisivao dejtone i vasingtone, jesam li ja pravio partnerstva sa tudjmanom pa suknu s ledja, jesam li ja istjerao od generala.Kneza do Gen. Divjaka sa funkcija pa ih pokazivao CNN-u ko mede, a na drugoj strani formirao (cisto) muslimanske formacije, jesam li ja zvao mudjahedine u bosnu, Vevake?...Ti si zgrabio svu vlast, iako je nisi trebao ni imati jer je RBiH imala predsjednistvo a ne predsjkednika ali Alija nije dao funkciju (koju nebi trebao ni imati)...i tako dalje i tako blize...Evo upravo ovo ocekujem, tj to sam dobio...da se pravis blesav...prisijes mi Vuka, i to je to.
Ista vam je prica, sto vrlo dobro potvrdjujes i ovim postom.
- General War
#1141 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ok, onda se osjecaj tako, stacu ti ja...ti si vuku prepisao pola bosne nisam ja...tako da u stvari vi ste haveri i hraljate sa svoje polovice BiH...i svi vam krivi.oaza85 wrote: ↑22/01/2020 20:43Nisam ja tebi nista prisio, sam si sebi.General War wrote: ↑22/01/2020 20:07Vidis kao ti mene lijepo smjestis uz vuka, samo ako nije niz dlaku, a nemam pojma ni ko je lik...ko ti je rekao da si islamski fundamentalista?oaza85 wrote: ↑22/01/2020 18:57
A sta, trebam ti sutiti i klimati glavom dok mi skupa s Vukom govoris da sam islamski fundamentalista?
Manemoj.
- piupiu
#1142 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Uh, pardon, pogrešna tema.
Last edited by piupiu on 22/01/2020 21:07, edited 1 time in total.
- oaza85
#1143 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Prepisao sam i njemu, i tebi, znas vec sta.General War wrote: ↑22/01/2020 20:56Ok, onda se osjecaj tako, stacu ti ja...ti si vuku prepisao pola bosne nisam ja...tako da u stvari vi ste haveri i hraljate sa svoje polovice BiH...i svi vam krivi.oaza85 wrote: ↑22/01/2020 20:43Nisam ja tebi nista prisio, sam si sebi.General War wrote: ↑22/01/2020 20:07
Vidis kao ti mene lijepo smjestis uz vuka, samo ako nije niz dlaku, a nemam pojma ni ko je lik...ko ti je rekao da si islamski fundamentalista?
Budi pozdravljen.
- General War
#1144 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
To znam sta...mozes zadrzat sebi jer to ti je i ostalo, pravit se lud ne mjenja situaciju.
Pozz.
Pozz.
- oaza85
#1145 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Kad se ocEpite, javi se sa prepisom.General War wrote: ↑22/01/2020 21:13 To znam sta...mozes zadrzat sebi jer to ti je i ostalo, pravit se lud ne mjenja situaciju.
Pozz.
U medjuvremenu, laprdajte.
Sta ces drugo?
- General War
#1146 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Isto tako, kad oslobodis...ne moras javljati bice u novinama.oaza85 wrote: ↑22/01/2020 21:21Kad se ocEpite, javi se sa prepisom.General War wrote: ↑22/01/2020 21:13 To znam sta...mozes zadrzat sebi jer to ti je i ostalo, pravit se lud ne mjenja situaciju.
Pozz.
Sta ces drugo?
- oaza85
#1147 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
A sta ako oslobodim?General War wrote: ↑22/01/2020 21:25Isto tako, kad oslobodis...ne moras javljati bice u novinama.oaza85 wrote: ↑22/01/2020 21:21Kad se ocEpite, javi se sa prepisom.General War wrote: ↑22/01/2020 21:13 To znam sta...mozes zadrzat sebi jer to ti je i ostalo, pravit se lud ne mjenja situaciju.
Pozz.
Sta ces drugo?
Da te deportujem u Srbiju?
To cekas?
Nisam ja toliko zao.
Ili je tebi pojam oslobodjenja usko vezan za etnicko ciscenje?
- General War
#1148 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Cekam bas takvog kakvog pametnog da proba.oaza85 wrote: ↑22/01/2020 21:29A sta ako oslobodim?
Da te deportujem u Srbiju?
To cekas?
Nisam ja toliko zao.
Ili je tebi pojam oslobodjenja usko vezan za etnicko ciscenje?
- Dozer
#1149 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Pa jer to i jeste bila srpsko-hrvatska mantra i cilj - da se i Bosnjaci utrpaju u njihovu identicnu ENV matricu, i da se to zabetonira.Hank Paldum wrote: ↑22/01/2020 16:16 To je tačno međutum svima je poznat pokušaj pred popis kako je se Bošnjacima prigovaralo da ne nasjedaju na velikosrpsku i velikohrvatsku politiku torova i da se izjasnimo Bosancima
Ne, nego bi bilo 31% Srba, 16% Hrvata i 50-51% Bosanaca i Hercegovaca (vjerovanto i vise jer poznajem i H i S koji bi se izjasnili ovako), i 2-3% raznih ostalih. I niko vise nikad ne bi mogao negirati ni BiH kao drzavu, ni BH naciju, a ni Bosnjake, jer postojanje naroda ne zavisi od slova na papiru (koje se ne popisuje nigdje u civilizovnaom svijetu jer je susitnski nebitno za bilo sta), nego od zivih ljudi.Naravno sada kada je rezultat ispao kakav jest to izgleda bezazleno ali da je se stvarno to učinilo bilo bi npr. 31% Srba, 16% Hrvata, 15% Bošnjaka i 28% Ostalih , šta je to drugo nego pokušaj negiranja jednog naroda?
Zalosno je sto upravo Bosnjaci, kao najmnogoljudniji narod u BiH, a istovremeno na najmanjem dijelu BH teritorije, nije sposoban shvatiti vlastitu situaciju u odnosu na drzavu.Naravno sada kada je takav rezultat ispao, impresivan broj Bošnjaka i sramotan broj Bosanaca da sada vlada amnezija i glumi se poniženost, kako Bošnjaci imaju nešto protiv male vesele grupice Bosanaca samo zato što se identifikuju sa državom a svi dobro znamo komentare FGRovaca protiv "Mošnjaka" i nećemo to nikada zaboraviti.
Ovo bas i nisam shvatio... Pa zar Zeljko nije pripadnik FGR?Situacija slična kao kada su gospodina Željka Komšića zvali smećem i alkoholičarem u euforiji kada su mislili da će zavladati Sarajevom pa kada im je Željko odmjerio kako su i zaslužili onda ide priča kako neko može imati nešto protiv nove vlade koja želi napraviti evropsko Sarajevo
---
A, meni se cini da je ovo FGR nekakav trn u oku mnogima... Pogotovo kada se ispostavilo da FGR moze raditi puno bolje od ENV, a sto je za samo godinu dana pokazala i dokazala upravo smijenjena vlada KS sa Fortom na celu. Da, Forto je, po tim vasim "mjerilima", FGR.
Ali, posto sve uvijek ima svoj pandan u necemu suprotnom, mislim da je red da onda sve ove pljuvace famozne "FGR" pocnemo oznacavati kao "GPR"
Last edited by Dozer on 22/01/2020 21:44, edited 1 time in total.
- piupiu