Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
exliberal-ex wrote: ↑18/01/2020 21:23
Feta, mileram, kajmak....ipak mi najdraze samo hladno mlijeko..ono taman da malo rashladi.
kako ba hladno mlijeko na puru, a dje puter, dje da mlijeko baci kljuc na vatri pa da se sve pusi iz pure?
dobro si me podsjetio, nisam jela puru sto godina...mogla bih je umijestiti sebi
exliberal-ex wrote: ↑18/01/2020 21:23
Feta, mileram, kajmak....ipak mi najdraze samo hladno mlijeko..ono taman da malo rashladi.
kako ba hladno mlijeko na puru, a dje puter, dje da mlijeko baci kljuc na vatri pa da se sve pusi iz pure?
dobro si me podsjetio, nisam jela puru sto godina...mogla bih je umijestiti sebi
Ma neide...pura servirana vrela...ko lava i dodaj jos na to vrelo mlijeko...spalio bi se.
Ovako hladno mlijeko malo ohladi puru i mozes jesti...i pored toga par puta sam osjetio vrelinu kako silazi do stomaka.
Ostalo je dosta eno je u frizideru...sad cu je isjeckat na kockice pa malo preprzit na ulju da se ugrije...dodat mileram po vrhu i samo malo soli ...
I ja hladno mlijeko i mliječne prerađevine stavljam na puru, a onda na kraju preko svega toga cvrknem puter. Dobar osjećaj kad se smjenjuju vrelo i hladno istovremeno.
Santic_Aleksa wrote: ↑19/01/2020 16:31
I ja hladno mlijeko i mliječne prerađevine stavljam na puru, a onda na kraju preko svega toga cvrknem puter. Dobar osjećaj kad se smjenjuju vrelo i hladno istovremeno.
.pa, zar jos i cvrknesh..
.hladno mlijeko je bila dobra kombinacija..
Ja samo rijedju puru kuhanu s puterom, i preko samo hladan mileram ili jogurt, to mi je light verzija i jedem je najmanje 2x sedmično... sve sa puno putera i masnog sira mi je preteško za stomak.
Digla_da_kreci wrote: ↑19/01/2020 16:33
ja volim vrucu hranu da se sve pusi i da se borim sa njom
nista mi draze nema od vrele krompiruse
joj i ja volim vrelu krompirusu...jos sa kefirom...ubijem se od nje mada znam kasnije da ce me stomak zajebavat
....sad me zadevera gdje da nadjem krompirusu nedjeljom....u kanadi
exliberal-ex wrote: ↑19/01/2020 16:41
joj i ja volim vrelu krompirusu...jos sa kefirom...ubijem se od nje mada znam kasnije da ce me stomak zajebavat
joj tako i ja kad se prejedem onda bih plakala od muke i samo vicem joj joj ne mogu disat i necu vise nikad ovoliko jest sreca da je ne pravim cesto
nista nam ne preostaje drugo nego sukat jufke na nedjelji
a sto trazit' ...uletis u kuhinju ,napravis,pojedes
Cudi me da se Gandalf nejavlja...gore u sjevernoj Italij naprave puru pa je u rernu ubace da se zapece i onda je sluze kao prilog uglavnom mesu.
Ova moja je jucer jela puru sa paradaj sosom...naprave sos kao za tjesteninu i onda serviraju puru u plitkom tanjiru ..oko 1 cm debljine i po njoj stave vreo sos i narendani parmezan sir....meni nikako neide ali oni to vole pravo.
znaci nista njemackU
da idem u kanadu. otvorit pitaru
a sto trazit' ...uletis u kuhinju ,napravis,pojedes
e samo jos treba da pocnem da razvijam pitu.....i mogu se udat