STA MISLIMO O BIVSOJ YU
- nosara
#4426 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Supljiranje, ubleha, laz.
Nije instagram na nivou vlasnika odlucio da cenzurise, vec je drzava ta koja je nalozila vlasniku da tako postupi.
Isti slucaj je sa huawei-jem, drzava izlazi iz okvira trzista i demokratije i namece privatnim kompanijama kako da se ponasaju, cak iako to njima nanosi ogromne gubitke.
Drzava o kojoj govorimo nije Rusija, a ni Iran.
Demokratija je zvaka za seljaka.
Nije instagram na nivou vlasnika odlucio da cenzurise, vec je drzava ta koja je nalozila vlasniku da tako postupi.
Isti slucaj je sa huawei-jem, drzava izlazi iz okvira trzista i demokratije i namece privatnim kompanijama kako da se ponasaju, cak iako to njima nanosi ogromne gubitke.
- CPT
#4427 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Sto je naravno glupost... Da je drzava nalozila to bi vazilo za sve, pa i za puno vaznije medije od Instagrama. Ovdje se radi o lobiranju tj. interesima Izraela. I to nije pocela sa ovim.nosara wrote: ↑19/01/2020 12:42 Supljiranje, ubleha, laz.
- nosara
#4428 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Instagram is pretty much the only Western social media platform that isn’t banned in Iran. According to the International Federation of Journalists, more than a dozen Iranian journalists recently reported having their Instagram profiles suspended.
“I have seen some sudden silences from people that I follow,” said Sahar Razavi, a professor of Middle East politics at California State University, Sacramento.
Facebook has said that accounts or posts are being blocked because the company is being careful not to violate U.S. sanctions.
“I have seen some sudden silences from people that I follow,” said Sahar Razavi, a professor of Middle East politics at California State University, Sacramento.
Facebook has said that accounts or posts are being blocked because the company is being careful not to violate U.S. sanctions.
- General War
#4429 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Ne znam sto bi protestvovali protiv toga, ali znam da potestvuje barem tuzla sto sarajevo ne proizvodi struju ali uzima pare na konto toga...a sto sarajevo ima vise manifestacija ili sto se u zenici igra tekma...sto cu se zaliti kad je u tuzli stadion rusevina...znaci treba imati razlog za zalbu a ne voditi se iracionalnim regionalizmom...to je subjektivna stvar.Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 11:28Misliš li kada bi Tuzla i Banjaluka izrazili nezadovoljstvo što je Zenica dobila prava za neki prestižni festival da bi grad iz Federacije i grad iz rs-a iz istog razloga protestovali?
- CPT
#4430 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Upalis FB i provjeris? Ili Twitter? Recimo profil od Farsa? Da ne govorim o ostalim medijima.... Valjda "drzave" naredila samo Instagramunosara wrote: ↑19/01/2020 13:47 Instagram is pretty much the only Western social media platform that isn’t banned in Iran. According to the International Federation of Journalists, more than a dozen Iranian journalists recently reported having their Instagram profiles suspended.
- madner
#4431 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Po tvojoj teoriji, ispade da je najveci jaz izmedju Zenice i Sarajeva. Imas li neko objasnjene za ovu posljedicu tvoje teorije?Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 12:34Da li Banjaluka gleda na Zenicu kao grad svoje "države" kao što to radi Sarajevo?madner wrote: ↑19/01/2020 12:01Kazem da je Zenica izrazila nezadovljstvo i lobirala protiv Sarajeva sirom BiH, ukljucujuci BL.Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 11:28
Misliš li kada bi Tuzla i Banjaluka izrazili nezadovoljstvo što je Zenica dobila prava za neki prestižni festival da bi grad iz Federacije i grad iz rs-a iz istog razloga protestovali?
- nosara
#4432 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Instagram and its parent company Facebook are removing posts that voice support for slain Iranian commander Qassem Soleimani to comply with US sanctions, a Facebook spokesperson said in a statement to CNN Business Friday.
Nema u slikama, zao mi je.
Nema u slikama, zao mi je.
- Bloo
- Globalna šefica
#4433 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Jos jednom iskoristi font 200 i ide ti trajni.
- Hank Paldum
#4434 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Upravo suprotno, Sarajevo i Banja Luka mogu protestovati iz financijskih razloga ali dok kod Sarajeva tu staje Banjaluka još ima jedan razlog "da balije iz Zenice, Federacije ne dobiju"madner wrote: ↑19/01/2020 13:59Po tvojoj teoriji, ispade da je najveci jaz izmedju Zenice i Sarajeva. Imas li neko objasnjene za ovu posljedicu tvoje teorije?Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 12:34Da li Banjaluka gleda na Zenicu kao grad svoje "države" kao što to radi Sarajevo?
- General War
#4435 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Ima li kakav primjer da banjaluka nesto tusi 'balije" iz federacije da nesto ne dobiju?Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 14:06Upravo suprotno, Sarajevo i Banja Luka mogu protestovati iz financijskih razloga ali dok kod Sarajeva tu staje Banjaluka još ima jedan razlog "da balije iz Zenice, Federacije ne dobiju"madner wrote: ↑19/01/2020 13:59Po tvojoj teoriji, ispade da je najveci jaz izmedju Zenice i Sarajeva. Imas li neko objasnjene za ovu posljedicu tvoje teorije?Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 12:34
Da li Banjaluka gleda na Zenicu kao grad svoje "države" kao što to radi Sarajevo?
- madner
#4436 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Jos jednom, po tvojoj teoriji je Zenica jedina koja nema iskrene namjere prema Sarajevu. Ne znam zasto ubacujes Banja Luku, ona nije protestovala.Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 14:06Upravo suprotno, Sarajevo i Banja Luka mogu protestovati iz financijskih razloga ali dok kod Sarajeva tu staje Banjaluka još ima jedan razlog "da balije iz Zenice, Federacije ne dobiju"madner wrote: ↑19/01/2020 13:59Po tvojoj teoriji, ispade da je najveci jaz izmedju Zenice i Sarajeva. Imas li neko objasnjene za ovu posljedicu tvoje teorije?Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 12:34
Da li Banjaluka gleda na Zenicu kao grad svoje "države" kao što to radi Sarajevo?
Po tvojoj teoriji to je krunski dokaz da je sve laz.
- Hank Paldum
#4437 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Nemoj se vezati za reprezentaciju BH, tu Banjaluka logično odmah ispada iz priče govorim o puno ostalih takmičenja. Normalno da će u mnogim stvarima Banjaluka se takmičiti i lobirati i protiv "svojih" Doboja, Zvornika, Bijeljine ali to je isključivo iz financijskih i prestižnih razloga, nema to veze sa jazom ali mentalitet većine rs gradana je da je Federacija "ona tamo država" i motivacija Banjaluke da Doboj ne dobije je drugačijeg motiva nego da Sarajevo ne dobije.madner wrote: ↑19/01/2020 14:29Jos jednom, po tvojoj teoriji je Zenica jedina koja nema iskrene namjere prema Sarajevu. Ne znam zasto ubacujes Banja Luku, ona nije protestovala.Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 14:06Upravo suprotno, Sarajevo i Banja Luka mogu protestovati iz financijskih razloga ali dok kod Sarajeva tu staje Banjaluka još ima jedan razlog "da balije iz Zenice, Federacije ne dobiju"
I u Sloveniji je naravno u doba SFRJ bilo lobiranja i konkurencije gdje je se Maribor borio da Ljubljana ne organizuje neke festivale ali sve van granica to prima dešavanja na nacionalnom nivou kao što i ovi u rs-u gledaju Federaciju
- Hank Paldum
#4438 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Dovoljno mi je što sam čuo do sada najmanje 500 puta "oni tamo iz Sarajeva" za dešavanja koja nemaju veze sa Sarajevom nego su u ostalim krajevima FederacijeGeneral War wrote: ↑19/01/2020 14:12Ima li kakav primjer da banjaluka nesto tusi 'balije" iz federacije da nesto ne dobiju?Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 14:06Upravo suprotno, Sarajevo i Banja Luka mogu protestovati iz financijskih razloga ali dok kod Sarajeva tu staje Banjaluka još ima jedan razlog "da balije iz Zenice, Federacije ne dobiju"
- madner
#4439 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Ovo sto radis se zove prilagoditi podatke prici. Cesto se to radi, samo nije nacin da se argumentira. Jer ako postavis tezu, moras viditi gdje te podaci vode, bar ako zaists zelis imati argument.Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 15:18Nemoj se vezati za reprezentaciju BH, tu Banjaluka logično odmah ispada iz priče govorim o puno ostalih takmičenja. Normalno da će u mnogim stvarima Banjaluka se takmičiti i lobirati i protiv "svojih" Doboja, Zvornika, Bijeljine ali to je isključivo iz financijskih i prestižnih razloga, nema to veze sa jazom ali mentalitet većine rs gradana je da je Federacija "ona tamo država" i motivacija Banjaluke da Doboj ne dobije je drugačijeg motiva nego da Sarajevo ne dobije.madner wrote: ↑19/01/2020 14:29Jos jednom, po tvojoj teoriji je Zenica jedina koja nema iskrene namjere prema Sarajevu. Ne znam zasto ubacujes Banja Luku, ona nije protestovala.Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 14:06
Upravo suprotno, Sarajevo i Banja Luka mogu protestovati iz financijskih razloga ali dok kod Sarajeva tu staje Banjaluka još ima jedan razlog "da balije iz Zenice, Federacije ne dobiju"
I u Sloveniji je naravno u doba SFRJ bilo lobiranja i konkurencije gdje je se Maribor borio da Ljubljana ne organizuje neke festivale ali sve van granica to prima dešavanja na nacionalnom nivou kao što i ovi u rs-u gledaju Federaciju
- Hank Paldum
#4440 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Vidim nećemo se složiti oko ovog pitanja pa da džaba ne trošimo vrijememadner wrote: ↑19/01/2020 15:34Ovo sto radis se zove prilagoditi podatke prici. Cesto se to radi, samo nije nacin da se argumentira. Jer ako postavis tezu, moras viditi gdje te podaci vode, bar ako zaists zelis imati argument.Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 15:18Nemoj se vezati za reprezentaciju BH, tu Banjaluka logično odmah ispada iz priče govorim o puno ostalih takmičenja. Normalno da će u mnogim stvarima Banjaluka se takmičiti i lobirati i protiv "svojih" Doboja, Zvornika, Bijeljine ali to je isključivo iz financijskih i prestižnih razloga, nema to veze sa jazom ali mentalitet većine rs gradana je da je Federacija "ona tamo država" i motivacija Banjaluke da Doboj ne dobije je drugačijeg motiva nego da Sarajevo ne dobije.
- madner
#4441 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Nemamo se sta sloziti kada izbjegavas zakljucak svoje teorije. To znaci da ti je stav logicki inkonzistentan. Ne znam sa kojim djelom bi se slozio kada nisu uskladjeni sami sa sobom.Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 15:38Vidim nećemo se složiti oko ovog pitanja pa da džaba ne trošimo vrijememadner wrote: ↑19/01/2020 15:34Ovo sto radis se zove prilagoditi podatke prici. Cesto se to radi, samo nije nacin da se argumentira. Jer ako postavis tezu, moras viditi gdje te podaci vode, bar ako zaists zelis imati argument.Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 15:18
Nemoj se vezati za reprezentaciju BH, tu Banjaluka logično odmah ispada iz priče govorim o puno ostalih takmičenja. Normalno da će u mnogim stvarima Banjaluka se takmičiti i lobirati i protiv "svojih" Doboja, Zvornika, Bijeljine ali to je isključivo iz financijskih i prestižnih razloga, nema to veze sa jazom ali mentalitet većine rs gradana je da je Federacija "ona tamo država" i motivacija Banjaluke da Doboj ne dobije je drugačijeg motiva nego da Sarajevo ne dobije.
- General War
#4442 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Ja koliko sam cuo BL i SA saradjuju oko nekakvog kulturnog projekta...pa je sa ove strane kuka i motika se digla sto sarajevo nije podrzalo mostar...a mostar nije ni mogao aplicirati jer nije ispunjavao uvjete...al sta se ima se "cetnicima" sta pricati....sto je pogresno.Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 15:19Dovoljno mi je što sam čuo do sada najmanje 500 puta "oni tamo iz Sarajeva" za dešavanja koja nemaju veze sa Sarajevom nego su u ostalim krajevima FederacijeGeneral War wrote: ↑19/01/2020 14:12Ima li kakav primjer da banjaluka nesto tusi 'balije" iz federacije da nesto ne dobiju?Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 14:06
Upravo suprotno, Sarajevo i Banja Luka mogu protestovati iz financijskih razloga ali dok kod Sarajeva tu staje Banjaluka još ima jedan razlog "da balije iz Zenice, Federacije ne dobiju"
- Hank Paldum
#4443 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Neka grad ispunjava uvjete gdje se ruše džamije i gdje danas policija privodi i mlati građane. Ne bira se najbolji ćevap niti najbolji park pa da se za trenutak mogu te stvari ignorisati nego se radilo o evropskoj prijestolnici kultureGeneral War wrote: ↑19/01/2020 15:53Ja koliko sam cuo BL i SA saradjuju oko nekakvog kulturnog projekta...pa je sa ove strane kuka i motika se digla sto sarajevo nije podrzalo mostar...a mostar nije ni mogao aplicirati jer nije ispunjavao uvjete...al sta se ima se "cetnicima" sta pricati....sto je pogresno.Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 15:19Dovoljno mi je što sam čuo do sada najmanje 500 puta "oni tamo iz Sarajeva" za dešavanja koja nemaju veze sa Sarajevom nego su u ostalim krajevima FederacijeGeneral War wrote: ↑19/01/2020 14:12
Ima li kakav primjer da banjaluka nesto tusi 'balije" iz federacije da nesto ne dobiju?
- General War
#4444 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Ne znam, mnogi se nebi sa tobom slozili, mada nije Yu tema...Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 16:07Neka grad ispunjava uvjete gdje se ruše džamije i gdje danas policija privodi i mlati građane. Ne bira se najbolji ćevap niti najbolji park pa da se za trenutak mogu te stvari ignorisati nego se radilo o evropskoj prijestolnici kultureGeneral War wrote: ↑19/01/2020 15:53Ja koliko sam cuo BL i SA saradjuju oko nekakvog kulturnog projekta...pa je sa ove strane kuka i motika se digla sto sarajevo nije podrzalo mostar...a mostar nije ni mogao aplicirati jer nije ispunjavao uvjete...al sta se ima se "cetnicima" sta pricati....sto je pogresno.Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 15:19
Dovoljno mi je što sam čuo do sada najmanje 500 puta "oni tamo iz Sarajeva" za dešavanja koja nemaju veze sa Sarajevom nego su u ostalim krajevima Federacije

- Hank Paldum
#4445 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Napisao sam na odgovarajućoj temi da ovo opravdavam. Najviše bi ovaj krmak sa slike volio da su Bošnjaci i muslimani rekli "ne" i da je nestalo i zadnjeg traga islama na području današnjeg BH entiteta rs kao što je bilo planirano 90ih. Naravno da bi i pripadnici IZ voljeli ovako sjediti sa bošnjačkim političarima ali znamo da je bar u ovom momentu nemoguće i da će predsjednik uvijek biti neko iz SNSD i SDS.General War wrote: ↑19/01/2020 16:30Ne znam, mnogi se nebi sa tobom slozili, mada nije Yu tema...Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 16:07Neka grad ispunjava uvjete gdje se ruše džamije i gdje danas policija privodi i mlati građane. Ne bira se najbolji ćevap niti najbolji park pa da se za trenutak mogu te stvari ignorisati nego se radilo o evropskoj prijestolnici kultureGeneral War wrote: ↑19/01/2020 15:53
Ja koliko sam cuo BL i SA saradjuju oko nekakvog kulturnog projekta...pa je sa ove strane kuka i motika se digla sto sarajevo nije podrzalo mostar...a mostar nije ni mogao aplicirati jer nije ispunjavao uvjete...al sta se ima se "cetnicima" sta pricati....sto je pogresno.
![]()
Mi Bošnjaci trebamo imati 3 zadatka.
Biti diplomate tamo gdje smo manjina
Ekonomski jačati Federaciju da RS bankrotira
Pozdravljati svaku negativnu pojavu u rs koja će nanijeti štetu ugledu kao npr. propala Nova godina u BL, veliki skup Dragičevića protiv Dodika i Lukača, svađa u skupštini rs-a vezan za Nato prije mjesec dana i sl.
Zaro osuđujem onaj potez Edina Forte kada je se sastao sa gradonačelnikom BL i samo potvrđuje ono šta mislim o toj stranci kojoj on pripada
- piupiu
#4446 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Nije to baš tako. Sljedeći put kad sretneš nekoga ko je radio za neku Forbes 100 multinacionalku, upitaj ga o NSA, o Patriot Actu, o Echelonu, o tome kako to sve funkcioniše i izgleda. Svako od tih IT kompanija dobija i ogromne poreske povlastice, i subvencije, i velike ugovore sa državnim strukturama, i svaka je pod pristiskom da cenzuriše, daje pristup podacima korisnika, učestvuje u aktivnostima za 'protuterorističke aktivnosti' i aktivnosti vezane za državnu bezbjednost. Facebook je platforma o kojoj CIA/KGB/Stasi i politički propagandisti dvadesetog vijeka nisu sanjali ni u najsladjim mokrim snovima.Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 12:29 Twitter, Instagram, Facebook, Google itd. su danas izvor informacija koje su postale standard u mnogim životima ali ipak nemojmo zaboraviti da iza svega stoje vlasnici koji određuju dokle se daleko može ići kao što npr. moderatori na ovom forumu određuju gdje je granica.
Google je tržišna, a Wikipedia neprofitna organizacija. Razlika u njihovim politikama je velika. Zar se ne sjećaš ovog skandala od prije koju godinu?Naravno mnoge korporacije kupuju danas privatno vlasnistvo pojedinca pa iza Google ili Wiki danas stoji jedan čitav tim ali i oni imaju svoju politiku gdje određuju gdje je granica kao i prije kada je bilo u vlasništvu jedne osobe.
Što se vlasništva tiče, koncentracija vlasništva nad medijima u rukama 4-5 igrača je izuzetno opasna. Uzmi za primjer Ruperta Murdocha, koji je direktno odlučio pobjednika ne jednih, nego mnogih izbora u Britaniji i Australiji. Čovjek je vlasnik 800 medijskih kompanija po svijetu, i ima vrlo jasne stavove, koje u uredničkoj politici prate svi njegovi mediji.Alexander explained that the deputy secretaries of the Department of Defense, Homeland Security and “18 US CEOs” launched the ESF in 2009 to “coordinate government/industry actions on important (generally classified) security issues that couldn’t be solved by individual actors alone.”
http://america.aljazeera.com/articles/2 ... ogle.html
The idea of one man or company controlling a large proportion of the nation's newspaper and broadcasting interests is an issue of public concern - particularly when that person takes a close interest in the political agenda of his newspapers and one of them claims to influence general elections.
https://www.bbc.com/news/uk-12062176
Anti-koja vlast? Anti-američka? Anti-izraelska?Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 12:29 anti-vlast ima pravo drugu stranu prikazati kao npr. Al Jazeera.
Ko kaže da ne vrše? Uticati na zavrtanje pipe je velika stvar.Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 12:29Ta kritika vezana za BHT je validna i stoji ali automatski dobijamo odgovor kada razmislimo zašto se BHT toliko kritikuje kada prešuti neke informacije dok se na privatne televizije tipa Face Ili OBN ne vrši toliki pritisak.
- madner
#4447 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Sve ekonomski magovi. Nije RS DDR da je odvojeno trziste. Da FBiH duplira standard RS bi profitirala. Da RS bankrotira, drzava bi morala vratiti dugove.
- General War
#4448 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Ok, ali po ustavu niste manjina...i ne znam kakva je diplomatija kada upravo najveca bosnjacka partija aktivno ucestvuje u promicanje i postavljanje u fotelje bas tih sto ti misllis da bi volili da bosnjaka nema?Hank Paldum wrote: ↑19/01/2020 17:27
Napisao sam na odgovarajućoj temi da ovo opravdavam. Najviše bi ovaj krmak sa slike volio da su Bošnjaci i muslimani rekli "ne" i da je nestalo i zadnjeg traga islama na području današnjeg BH entiteta rs kao što je bilo planirano 90ih. Naravno da bi i pripadnici IZ voljeli ovako sjediti sa bošnjačkim političarima ali znamo da je bar u ovom momentu nemoguće i da će predsjednik uvijek biti neko iz SNSD i SDS.
Mi Bošnjaci trebamo imati 3 zadatka.
Biti diplomate tamo gdje smo manjina
Evo cekamo to skoro 30 godina...da bog da ceri..kad predstavnoci bosnjackih partija rukama i nogama potpisuju kredite..a i federacija nije bosnjacka s obzirom na koncept politickog ustrojstva, kao da je Covic nesto bolji...valjda toliko znas kakvi su politicki tokovi...znaci pisi i tu propalo...Ekonomski jačati Federaciju da RS bankrotira
[/quote]Pozdravljati svaku negativnu pojavu u rs koja će nanijeti štetu ugledu kao npr. propala Nova godina u BL, veliki skup Dragičevića protiv Dodika i Lukača, svađa u skupštini rs-a vezan za Nato prije mjesec dana i sl.
Zaro osuđujem onaj potez Edina Forte kada je se sastao sa gradonačelnikom BL i samo potvrđuje ono šta mislim o toj stranci kojoj on pripada
Ne vidim nista lose u tome na nekim stvarima raditi na priblizavanju naroda tamo gdje je pozitivno, a na "sve po spisku" tamo gdje to treba... mada se obratno desava.
Last edited by General War on 20/01/2020 00:00, edited 1 time in total.
-
Sporders
#4449 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Neki će reći da im je Juga bila maćeha, a neki majka... razna su mišljenja, al ipak svi su mišljenja da smo živjeli u uređenijem sistemu.
- piupiu
#4450 Re: STA MISLIMO O BIVSOJ YU
Bojan Križaj izgleda k'o Owen Wilson