Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Company85

#100051 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Mislim da smo se prebrzo odrekli Letica, povrijedio se prvi dan kad je dosao i nije nikako odradio pripreme
Analiticarr

#100052 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Grean wrote: 16/01/2020 17:40 Nego da je Serbecica otkupiti, to bi bila vijest.
Radi se na tome.
Company85

#100053 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Pitao sam danas Nama za to, kaze ne radi se na tome uopste
Analiticarr

#100054 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Evo da ovdje odgovorim na privatne poruke jer ne mogu svima odgovoriti a neke nisam ni otvorio:
Ne mogu vam reci ime reprezentativca sa kojim nasi pregovaraju, znam samo da je A reprezentativac I da razmislja, ponuda je astronomska!
Sto se tice mladog reprezentativca, jedan je zavrsen i pregovara se sa jos jednim.
Takodje se pregovara sa nekim kako rekose kapitalcem koji je 10 klasa iznad nase lige. :thumbup:
budzetlija

#100055 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by budzetlija »

Škrbić ne potpisuje, toliko o Sinanovoj insajderskoj :lol:

https://sportske.ba/napadac-stigao-u-sa ... ordo-klub/

A nije ni ova bila losa :lol:

https://scsport.ba/bordo-tim-ce-dobiti- ... -sarajevo/
Dinostula

#100056 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Jedina veca ubleha od Letica je bio Antiparmakovski. :D
velaxsa

#100057 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by velaxsa »

Bio je i onaj kloc iz Australije...
kokuz_sa

#100058 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

Jel ovo vec se obreo u onoj dudlaoni
sencobih

#100059 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

kokuz_sa wrote: 16/01/2020 21:42 Jel ovo vec se obreo u onoj dudlaoni
:lol: izgleda
Dinostula

#100060 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Prevelik pritisak sa istoka pa je otisao jednu da popusi. :D
kokuz_sa

#100061 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

Meni to samo znaci smanjen kapacitet pluca.. i manje kondicije..

Tako da tog igraca vec ne lajkam
Logovan

#100062 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

:mrgreen:

Image
Maharadza

#100063 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Dinostula wrote: 16/01/2020 22:21 Prevelik pritisak sa istoka pa je otisao jednu da popusi. :D
Nargilom se čiste pluća od sarajevskog zraka, provjereno. :thumbup:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#100064 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Sliver wrote: Pitaru s Kariba, posto si mu izdo sobu? :D
:lol:
Jes` vidio levata....
PS. Sad sam pricao sa njim, kaze sve je OK! :thumbup:
Grean

#100065 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Analiticarr wrote: 16/01/2020 19:20
Radi se na tome.
Nisi kakav karakter, anonimno se obracunavas sa ljudima na forumu i drustvenim mrezama, uz to si dokaz da smo i dalje mahalski klub i sredina ali sto se vjerodostojnosti tice mozemo mi pricati ovdje sta hocemo ali ti najavi jedan od najboljih mladih reprezentativaca kad niko ni u peti nije imao Mustedanagica i evo skoro pa gotovo. Znaci imas informacije, tu sumnje neme. Zato se nadam da si obavijesten i za Serbecica.

Sto se reprezentativaca tice, necu te pitati na pp kao ti koji pominjes ali logicki po nekom statusu a i parama moze se raditi o Zukanovicu koji nam bas i ne treba jer Lazic ostaje a uz toi bio je u podmlatku Zelje, Todorovicu kojeg bas ne ide u Salzburgu ili Zakaricu ciji profil odgovara potrebama. Iako ne vidim cetvrtog na kraju ce biti taj neki skroz deseti ako uopste bude.

Ne zamjeri na kritikama ali i sam znas da je to istina.

Btw, sto se kapitalca tice nadam se da nije istina i da nismo opet na putu Benka, Jajala i slicnih igraca. To ne bi trebala biti vizija FKS, nekontrolisana potrosnja za instant rezultat.
Dinostula

#100066 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Grean wrote: 16/01/2020 23:05
Radi se na tome.
Nisi kakav karakter, anonimno se obracunavas sa ljudima na forumu i drustvenim mrezama, uz to si dokaz da smo i dalje mahalski klub i sredina ali sto se vjerodostojnosti tice mozemo mi pricati ovdje sta hocemo ali ti najavi jedan od najboljih mladih reprezentativaca kad niko ni u peti nije imao Mustedanagica i evo skoro pa gotovo. Znaci imas informacije, tu sumnje neme. Zato se nadam da si obavijesten i za Serbecica.

Sto se reprezentativaca tice, necu te pitati na pp kao ti koji pominjes ali logicki po nekom statusu a i parama moze se raditi o Zukanovicu koji nam bas i ne treba jer Lazic ostaje a uz toi bio je u podmlatku Zelje, Todorovicu kojeg bas ne ide u Salzburgu ili Zakaricu ciji profil odgovara potrebama. Iako ne vidim cetvrtog na kraju ce biti taj neki skroz deseti ako uopste bude.

Btw, sto se kapitalca tice nadam se da nije istina i da nismo opet na putu Benka, Jajala i slicnih igraca. To ne bi trebala biti vizija FKS, nekontrolisana potrosnja za instant rezultat.
Koliko znam da je Zukanovic igrao i lijevog beka ako se dobro sjecam mozda bi mogao biti zamjena za Letica. :D
kokuz_sa

#100067 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

Grean
Sta fali dovodjenju igraca tipa Jajala?

Radi tog jajala si napravio najveci transfer u historiji kluba .

Cimi je uz njega sazrio kao igrac..
Iaplatio se jajalo puno za to malo vremena
budzetlija

#100068 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by budzetlija »

Znaci sad kad ne dovedemo Zukanovica jebacemo mater kome?
Analiticarr

#100069 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Grean wrote: 16/01/2020 23:05
Radi se na tome.

Ne znam zasto mislis da se ja obracunavam sa ljudima na forumu??? Nikad nikom nisam nista ruzno napisao.
Na drustvene mreze uopste ne ulazim niti imam profile na bilo kojoj mrezi ili forumu osim ovog ovdje.
Nas klub cini sve da ne bude mahalski. To sto sam ja najavio pojacanja na forumu ne znaci nista, nisam rekao o kojim igracima se radi, nisam ni garantovao da ce doci, samo sam rekao da pregovaramo i to najvise zbog nezadovoljstva i nestrpljivosti pojedinih forumasa. Ljudi su navikli da se igraci dovode i tjeraju tek onako ili samo zbog necijih licnih interesa, pa su se unervozili sto ne dovodimo nikoga.
Ja se ne slazem sa tobom da nam ne treba jedan ekstra dobar igrac i nadam da cemo uspjeti dovesti bar jednog takvog, ali svidja mi se nacin na koji razmisljas i komuniciras. :thumbup:
I ne radi se o instant rezultatu nego postoji jedan, po mom misljenju odlican, dugorocni plan koji se pokusava sprovesti u djelo.
Grean

#100070 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

kokuz_sa wrote: 16/01/2020 23:18 Grean

Nisam za to iz vise razloga.

Prvo ni ti kapitalci nam nisu garantovali rezultat, sezona u kojoj su uzeli titulu bila je turbulentnija nego prosla.

Drugo takvi igraci prave zavist u svlacionici i povecavaju apetite svih ostalih a mi vec trosimo puno vise od konkurenata.

Trece i najvaznije, to nije put za samoodrziv klub, prije vodi modelu Milana koji je harao dok je bio jedan babo zainteresovan za svoju igracku. Nikad nisu postali brend, nikad nisu naucili praviti pare poput Unateda ili Bayerna, ostali su dijete ovisno o babi a kad babo nestane onda dolaze problemi.

Ja sam za kapitalce poput Serbecica, Mustedanagica a i Mujakica i Djokanovica. Njihova afirmacija je i afirmacija kluba u svakom pogledu.

Uvijek to ponavljam, te pare bih prije ulozio u B tim koji bi se takmicio u federalnoj. Djeca izlaze sa 19 godina iz juniora i nemaju gdje dalje, kako nasa djeca tako i iz drugih klubova.
Pravilom od cetiri stranca ti si prisiljen dovoditi Letice, Guzine, Milanovice a da su nasi juniori tipa Kurdic, Resic, Salcin i oni koji bi nam dosli iz drugih klubova imali priliku igrati jos dvije godine dok ne sazriju bili bi mozda ne kapitalci ali korisniji igraci od ovih i ne bi ih dovodio u panici i na silu. B ili U21 tim je uz bolji teren na Kosevu prioritet broj 1 za nas.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#100071 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

sencobih wrote: 16/01/2020 22:10
kokuz_sa wrote: 16/01/2020 21:42 Jel ovo vec se obreo u onoj dudlaoni
:lol: izgleda
nije ovo dudlaona, koliko znam, restoran po istom principu kao i onaj preko puta Careve dzamije, Gonul kahveci.
A dudlaona je na suprotnoj strani...
Osim ako se nesto nije promijenilo u međuvremenu.
tovarish

#100072 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

Grean wrote: 17/01/2020 07:18

Prvo ni ti kapitalci nam nisu garantovali rezultat, sezona u kojoj su uzeli titulu bila je turbulentnija nego prosla.

Drugo takvi igraci prave zavist u svlacionici i povecavaju apetite svih ostalih a mi vec trosimo puno vise od konkurenata.

Trece i najvaznije, to nije put za samoodrziv klub, prije vodi modelu Milana koji je harao dok je bio jedan babo zainteresovan za svoju igracku. Nikad nisu postali brend, nikad nisu naucili praviti pare poput Unateda ili Bayerna, ostali su dijete ovisno o babi a kad babo nestane onda dolaze problemi.

Ja sam za kapitalce poput Serbecica, Mustedanagica a i Mujakica i Djokanovica. Njihova afirmacija je i afirmacija kluba u svakom pogledu.

Uvijek to ponavljam, te pare bih prije ulozio u B tim koji bi se takmicio u federalnoj. Djeca izlaze sa 19 godina iz juniora i nemaju gdje dalje, kako nasa djeca tako i iz drugih klubova.
Pravilom od cetiri stranca ti si prisiljen dovoditi Letice, Guzine, Milanovice a da su nasi juniori tipa Kurdic, Resic, Salcin i oni koji bi nam dosli iz drugih klubova imali priliku igrati jos dvije godine dok ne sazriju bili bi mozda ne kapitalci ali korisniji igraci od ovih i ne bi ih dovodio u panici i na silu. B ili U21 tim je uz bolji teren na Kosevu prioritet broj 1 za nas.
Ima logike u tome što pričaš, ali isto tako jedan takav igrač može podići ekipu i biti uzor mladima svojim ponašanjem. Da se razumijemo, nisam ni ja za gomilanje skupih igrača, ali jedan takav u ekipi bi bio sasvim ok. Al taj treba da bude neko sa karakterom, sportista i lider, a ne neko ko je došao da uzme još koju paru pred kraj karijere, a da ga pritom boli kurac za klub i igru.
SmokingMan

#100073 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by SmokingMan »

Logovan wrote: 16/01/2020 22:22 :mrgreen:

Image
Čega si se dosjetio, valja skroz. :mrgreen: :bih:
todd_smith

#100074 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Grean wrote: 17/01/2020 07:18

sve bi to bilo da kod nas ne traze navijaci glavu cim izgubis protiv jedne ekipe, kamoli da provedes sezonu dvije tri ili vise u afirmaciji igraca
sencobih

#100075 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Odoše naše laste na jug
Locked