IRAN

Palmalma

#28351 Re: IRAN

Post by Palmalma »

Kikibombona wrote: 15/01/2020 19:05 Albanci :thumbup: :thumbup:

Albanija protjeruje iranske diplomate, dvojica proglašena nepoželjnim osobama

https://www.klix.ba/vijesti/regija/alba ... /200115133
Zaštita Mek-a i tako te stvari.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#28352 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

- Sulejmani je likvidiran kada je bio u diplomatskoj misiji u Iraku, na poziv iračke vlade. To su :arrow: potvrdile iračke vlasti. Znači, jedan gangsterski, kaubojski čin bez presedana, bez ikakvog utemeljenja u međunarodnim pravilima.
To jest ubojstvo bez presedana. Ubijen je čovjek na teritoriju druge države, u de-facto diplomatskom posjetu, čovjek iz zemlje s kojom SAD, barem ne službeno, nije u ratu.
- Inicijatorjator likvidacije, Pompeo, sa svojim ludilom ide dalje, pa sve to naziva ubistvom u skladu jedne nove strategije:
Naime, Pompeo je poručio kako je Soleimani "ubijen u sklopu jedne šire strategije odvraćanja prijetnji američkih neprijatelja" te je pritom također istaknuo kako se to odnosi i na "Rusiju i Kinu".
:arrow: LINK

:lol:

Kakav kapitalni glupan.

Nije ni čudo što je ova administracija ostala bez međunarodne podrške i spala je samo na Izrael i albanski faktor.
asurbanipal

#28353 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

MEK defectors raise doubts over alleged Iranian 'terror cell' in Albania

https://www.middleeasteye.net/news/alba ... ah-balkans

Albanija, obećana zemlja :lol:

Hassan Heyrani, a former high-ranking MEK member who defected from the group in 2017, said he believes the story that the police presented is fabricated.

“If it was true, why hasn’t Interpol arrested them? Albania is a very poor country where corruption is rife, police can be bought,” he said.

:lol: :lol: :lol:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#28354 Re: IRAN

Post by Challenger_ »

MorningStar

#28355 Re: IRAN

Post by MorningStar »

Sta je smijesno kod albanije - malo po malo istjerali na svoje. Amerika im jos kosovo dade.. a challanger aka nadministar gepololitickih poslova naravno ima neke info koje ukazuju drugacije - vjerovatno iz slobodnih hodnika kine i rusije.
Sanjarko

#28356 Re: IRAN

Post by Sanjarko »

The Times has confirmed that the new video was filmed by a camera on the roof of a building near the village of Bidkaneh, four miles from an Iranian military site. Amir Ali Hajizadeh, commander of the Islamic Revolutionary Guards Corps’ airspace unit, said that missiles were launched from a base near there.
https://www.nytimes.com/2020/01/14/worl ... video.html

Nece da ga kopira nesto? Jedva kopirao?

https://nyti.ms/2FPhFpx

Link morao u tab-u da otvorim pa iz tab-a da kopiram. WTF, jb-u misa i mene duduka za Informatiku.

Palmalma

#28357 Re: IRAN

Post by Palmalma »

MorningStar wrote: 15/01/2020 19:37 Sta je smijesno kod albanije - malo po malo istjerali na svoje. Amerika im jos kosovo dade.. a challanger aka nadministar gepololitickih poslova naravno ima neke info koje ukazuju drugacije - vjerovatno iz slobodnih hodnika kine i rusije.
Albanci su, gotovo, ostvarili sve svoje projekte na Balkanu i BI ih ni ne interesuje. Albanija, Kosovo, polovicna vlast u S Makedoniji, uticaj u CG....
Iran im je na zadnjem mjestu.
General War

#28358 Re: IRAN

Post by General War »

Challenger_ wrote: 15/01/2020 19:23 - Sulejmani je likvidiran kada je bio u diplomatskoj misiji u Iraku, na poziv iračke vlade. To su :arrow: potvrdile iračke vlasti. Znači, jedan gangsterski, kaubojski čin bez presedana, bez ikakvog utemeljenja u međunarodnim pravilima.
To jest ubojstvo bez presedana. Ubijen je čovjek na teritoriju druge države, u de-facto diplomatskom posjetu, čovjek iz zemlje s kojom SAD, barem ne službeno, nije u ratu.
- Inicijatorjator likvidacije, Pompeo, sa svojim ludilom ide dalje, pa sve to naziva ubistvom u skladu jedne nove strategije:
Naime, Pompeo je poručio kako je Soleimani "ubijen u sklopu jedne šire strategije odvraćanja prijetnji američkih neprijatelja" te je pritom također istaknuo kako se to odnosi i na "Rusiju i Kinu".
:arrow: LINK

Kakav kapitalni glupan.

Nije ni čudo što je ova administracija ostala bez međunarodne podrške i spala je samo na Izrael i albanski faktor.
Image
Dexx1

#28359 Re: IRAN

Post by Dexx1 »

i sami Ameri uvideli realnost umešanosti svojih ljudi na tudjim teritorijama

a ovdje na forumu neki stručnjaci brane politiku SAD prema Iranu :roll:
tetejac

#28360 Re: IRAN

Post by tetejac »

Point. wrote: 15/01/2020 13:28
tetejac wrote: 15/01/2020 11:42
Point. wrote: 13/01/2020 11:59
Čuj gdje si rekao, onaj lik je napisao da ameri ne bi dobili rat da nisu bacili atomsku, drugi mu je odgovorio da trolla sa tim a ti si se nadovezao da i nije puno fulio ovaj što je rekao da ne bi dobili rat. Prati malo jebem ga ja.
Šta je jarane, nigdje te na temi o Japanu i Vijetnamu da kažeš koju pametnu? :-?
Mislio sam da ti je jedna lekcija bila dovoljna, a ti hoćeš još. Kad ugrabim viška vremena za neznalice i trolove naletim svakako. :thumbup:
Ima se vremena na ‘Iranu’ trolat? :-? Bravo legendo. Eto kad ugrabiš viška javi se i prozbori koju :D
Point.

#28361 Re: IRAN

Post by Point. »

tetejac wrote: 16/01/2020 03:45
Point. wrote: 15/01/2020 13:28
tetejac wrote: 15/01/2020 11:42

Šta je jarane, nigdje te na temi o Japanu i Vijetnamu da kažeš koju pametnu? :-?
Mislio sam da ti je jedna lekcija bila dovoljna, a ti hoćeš još. Kad ugrabim viška vremena za neznalice i trolove naletim svakako. :thumbup:
Ima se vremena na ‘Iranu’ trolat? :-? Bravo legendo. Eto kad ugrabiš viška javi se i prozbori koju :D
Jarane, dosadan si ko upala pluća. Ne mogu da vjerujem da ti je još uvijek vokri što sam te poklopio prošle hefte i što ne razumiješ pročitano pa se zaliječeš ko sivonja sa pogrešnim pretpostavkama i još me prozivaš ko ti neki mangup :lol:
Reko sam ti, kad mi se prohtije i zabole jajca naletiću, strpi se malo i ne budi dosadan. :maca:
swanfilter

#28362 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Zanimljiva propagandna reportaza klixovih novinara o Iranu. Gdje se sve nije ubacio sitski element ...
mirsek

#28363 Re: IRAN

Post by mirsek »

swanfilter wrote: 16/01/2020 10:52 Zanimljiva propagandna reportaza klixovih novinara o Iranu. Gdje se sve nije ubacio sitski utjecaj ...
Zanimljiva informacija da ljudi rade i po 2 posla da bi lijepo zivjeli, znaci ne da bi imali sta jesti, vec da zive ugodno. I to sve pod sankcijama.
Druga zanimljiva stvar da su 60% vozaca zene i da kad zele da rade rade za sebe dok muskarci rade za porodicu.
Kikiju je vaznije plitko, vizualno, da li moraju da nose ili ne nose hidzab. A zivot im je vjerovatno mnogo ugodniji od zapadnih zena.
Bloo
Globalna šefica

#28364 Re: IRAN

Post by Bloo »

mirsek wrote: 16/01/2020 11:05
swanfilter wrote: 16/01/2020 10:52 Zanimljiva propagandna reportaza klixovih novinara o Iranu. Gdje se sve nije ubacio sitski utjecaj ...
Zanimljiva informacija da ljudi rade i po 2 posla da bi lijepo zivjeli, znaci ne da bi imali sta jesti, vec da zive ugodno. I to sve pod sankcijama.
Druga zanimljiva stvar da su 60% vozaca zene i da kad zele da rade rade za sebe dok muskarci rade za porodicu.
Kikiju je vaznije plitko, vizualno, da li moraju da nose ili ne nose hidzab. A zivot im je vjerovatno mnogo ugodniji od zapadnih zena.
Šta znači ugodan život za ženu?
Vjerovatno je pretpostavka?
Da li ima neki upitnik o zadovoljstvu životom pa da se usporede odgovori npr. žena u Norveškoj i žena u Iranu?
mirsek

#28365 Re: IRAN

Post by mirsek »

Bloo wrote: 16/01/2020 11:08
Da li ima neki upitnik o zadovoljstvu životom pa da se usporede odgovori npr. žena u Norveškoj i žena u Iranu?
Ugodan u smislu da ne mora raditi ako nece jer muz radi za porodicu a ima slobodu da radi ako zeli vise para za svoje potrebe, eto i vecina vozaca su zene sto pokazuje da mogu sebi ugadjati koliko hoce, naravno unutar propisa drzave.
Jel po tebi vaznije to ili da li mora nositi hidzab ili da ne smije ici na utakmice ?
Bloo
Globalna šefica

#28366 Re: IRAN

Post by Bloo »

mirsek wrote: 16/01/2020 11:16
Ugodan u smislu da ne mora raditi ako nece jer muz radi za porodicu a ima slobodu da radi ako zeli vise para za svoje potrebe, eto i vecina vozaca su zene sto pokazuje da mogu sebi ugadjati koliko hoce, naravno unutar propisa drzave.
Jel po tebi vaznije to ili da li mora nositi hidzab ili da ne smije ici na utakmice ?
To je tvoj stav i mišljenje kao žene ili djevojke?

Država ima jednako da tretira SVE svoje građane i građanke bez obzira na spol, rod, seksualno opredijeljenje itd.

Hidzab je obaveza unutar religijske ideologije. Hidzab je takoder i licni izbor? Moj licni stav o hidzabu je ovdje irelevantan.

Ako su građani i građanke jednaki te nema diskriminacije na osnovu gore nabrojanog, sportski događaj bi trebao biti dostupan svima.
MorningStar

#28367 Re: IRAN

Post by MorningStar »

Cuj smije vozit znaci sve je ok :lol:

Vama “u vjeri” jel neshvatliv koncept da zena treba i mora imati ista prava kao muskarac - znaci ista tj. Nema zakona posebno kreiranih za iste ?? Pojam osobe razumijes li ???
1Dante1

#28368 Re: IRAN

Post by 1Dante1 »

Bloo wrote: 16/01/2020 11:20

Država ima jednako da tretira SVE svoje građane i građanke bez obzira na spol, rod, seksualno opredijeljenje itd.

Hidzab je obaveza unutar religijske ideologije. Hidzab je takoder i licni izbor? Moj licni stav o hidzabu je ovdje irelevantan.

Ako su građani i građanke jednaki te nema diskriminacije na osnovu gore nabrojanog, sportski događaj bi trebao biti dostupan svima.
To inace na zapadu bas dobro funkcionise :D
Bloo
Globalna šefica

#28369 Re: IRAN

Post by Bloo »

1Dante1 wrote: 16/01/2020 11:23
Opet greška u koracima jer se ne čita napisano. IMA/TREBA/IDEALNO BI BILO....
Ja nisam tvrdila da je na Zapadu ženama bolje, niti na Istoku gore.
Interesuje me pozadina njegovih (? ili je možda ona) tvrdnji.

Na osnovu čega je zaključio da je negdje ženama bolje...iz kojeg razloga, na osnovu kojih podataka itd.
MorningStar

#28370 Re: IRAN

Post by MorningStar »

Sasvim dobro, 10x bolje nego po bi zabitima gdje zena je u domenu vlasnistva.
mirsek

#28371 Re: IRAN

Post by mirsek »

Pa i muskarci imaju svoje obaveze prema islamskom uredjenju drzave, mogu i oni reci sto mi moramo hraniti porodice neka ih zene hrane.
Zasto u tom primjernom, zapadnom, slobodarskom svijetu zene po pravilu imaju mnogo manje plate od muskih kolega ?
Znam ja sta ti hoces da kazes ali dopusti da drzave imaju uredjenje kakvo one zele tj. vecina naroda u tim drzavama.
Ne govorimo o idealnom uredjenju nego o najmanje losem, nema drzave sa perfektno uredjenim sistemom.
Jedno je sigurno, Iran nije Talibanat, nije ISIL, nije Saudija, bolje od vecine arapskog i islamskog svijeta.
Jel ga onda treba rusiti ??
Last edited by mirsek on 16/01/2020 11:33, edited 1 time in total.
1Dante1

#28372 Re: IRAN

Post by 1Dante1 »

Bloo wrote: 16/01/2020 11:25

Na osnovu čega je zaključio da je negdje ženama bolje...iz kojeg razloga, na osnovu kojih podataka itd.
Pa pitas moze li se kako uporedit :D ti ne znas ni sta pises. Covjek ti rekao da zene imaju i veca prava od muskaraca sto se tice vaznijih stvari od odlaska na utakmice. Provjeri stopu pismenosti i zaposlenosti zena u Iranu i zena u nekoj drzavi ciji mediji sire masovno propagandu o Iranu.
Nadzornik

#28373 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

Gdje li je sad ona moja...???

Image
Bloo
Globalna šefica

#28374 Re: IRAN

Post by Bloo »

mirsek wrote: 16/01/2020 11:28

Pa i muskarci imaju svoje obaveze prema islamskom uredjenju drzave, mogu i oni reci sto mi moramo hraniti porodice neka ih zene hrane.
Zasto u tom primjernom, zapadnom, slobodarskom svijetu zene po pravilu imaju mnogo manje plate od muskih kolega ?
Znam ja sta ti hoces da kazes ali dopusti da drzave imaju uredjenje kakvo one zele tj. vecina naroda u tim drzavama.
Jedno je sigurno, Iran nije Talibanat, nije ISIL, nije Saudija, bolje od vecine arapskog i islamskog svijeta.
Jel ga onda treba rusiti ??
Nisi mi odgovorio na pitanje.
Da li je to tvoje misljenje kao zene/djevojke? Da je ženama negdje bolje ili gore? Kako se ti osjećaš kao žena u Bosni?
Da li imas neke podatke iz istrazivanja (peer reviewd po mogucnosti) koji pokazuju gdje su zene sretnije?
Problem nije Istok versus Zapad jer i IStok i Zapad tretiraju kroz prizmu patrijarhata.
Stoga uspoređivanje položaja žena i njihovih prava kroz dualizam Zapad versus Istok je pogrešno.

Bolje da se taksativno navedu sve stvari koje su ženama zabranjene na Istoku i Zapadu, procenti koji pokazuju koliko su njihove plaće manje od plaća muških kolega i na IStoku i Zapadu itd.
Uzeti sve u obzir, od bicikla do plaća, porodiljnog itd. Raditi na tome da preuzmu dobre prakse iz drugih država i raditi na eliminisanju onih diskriminatorskih.

Žene u Iranu have come a long way...i još ih čeka dug put, kao i mnoge žene širom svijeta bez obzira da li žive na Istoku ili Zapadu. :)
U Americi i Bosni možda nema slučajeva a la Alieh Motalebzadeh, ali položaj žena je loš u nekim drugim aspektima.

To je poenta.
Bloo
Globalna šefica

#28375 Re: IRAN

Post by Bloo »

1Dante1 wrote: 16/01/2020 11:32
Bloo wrote: 16/01/2020 11:25

Pa pitas moze li se kako uporedit :D ti ne znas ni sta pises. Covjek ti rekao da zene imaju i veca prava od muskaraca sto se tice vaznijih stvari od odlaska na utakmice. Provjeri stopu pismenosti i zaposlenosti zena u Iranu i zena u nekoj drzavi ciji mediji sire masovno propagandu o Iranu.
Sve mi je sad jasno.
Aferim. :mrgreen:
Post Reply