Hvala punoexliberal-ex wrote: ↑13/01/2020 19:42Rentaj auto jer onda mozes da pravis svoj raspored...gorivo je skupo kao i sve drugo ali vrijedi...javi se kad budes isla da ti dam par savjetavjesticanametli wrote:hvala pd srca na postu i info....def. iduce god pichim ali idem turu preko ostrva pa island...da li da uzmem rentacar ilihvala
Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- vjesticanametli
#3301 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
-
Sunculish
#3302 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Da, stvarno, crna ko noć i gruba, gotovo agresivno me je 'istjerala' iz radnje. Ali sam zato pojela neki tost u restoranu na trgu, na kojem je bilo meso lososa i jos nešto. Ili sam bila toliko gladna ili je to zaista nešto najljepše što sam do sada probala.
- Vitezanin
#3303 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Evo mini putopis iz Soluna uz usputne stanice, Skopje (koji je posebno opisan u prethodnom blogu tj putovanju) i Niš.

https://angotrips.com/2020/01/13/solun-kolo-na-ulici/
Grad toplo preporučujem.
Grad toplo preporučujem.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#3304 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
procitao u cugu kao uvijek. hvalaVitezanin wrote: ↑13/01/2020 23:35 Evo mini putopis iz Soluna uz usputne stanice, Skopje (koji je posebno opisan u prethodnom blogu tj putovanju) i Niš.
Grad toplo preporučujem.
u solun sam htio sa rajom otici ali nam nikako nije bio na ruku. sada smo se odlucili za varsavu u junu.
sad kada sam tvoj upis procitao bojim se da smo pogrijesili. pogotovo u 6tom mjesecu ce biti i vrijeme odlicno u solunu.
da se ne peglate po ovim nasim putevima pogotovo zimi...
mogli ste avionom do budimpeste za 60 km... tamo stopover pa odatle imas letove ryanair ili wizz do par gradova u grckoj za 120-150 km.
-
AmirBaa
#3305 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Je li ko putovao po juznoj Spaniji i Portugalu bez agencija? Planiramo 2 sedmice neku turu odraditi dole, ali nemamo pojma kako sta. Najveca pitanja su u koji grad prvi otici (prvo mislio Valencia ali skupe karte iz Sarajeva bas) pa se vozati tamo ili rent a carom ili vozom
ako ima ko kakav savjet, burjum 
- Vitezanin
#3306 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Imam poznanika i prijatelja koji su išli, sve su sami rješavali, smještaj preko Bookinga, letili preko Beča, a ture osmišljavali uz pomoć Googla. Ne trebaju ti agencije.AmirBaa wrote: ↑14/01/2020 10:26 Je li ko putovao po juznoj Spaniji i Portugalu bez agencija? Planiramo 2 sedmice neku turu odraditi dole, ali nemamo pojma kako sta. Najveca pitanja su u koji grad prvi otici (prvo mislio Valencia ali skupe karte iz Sarajeva bas) pa se vozati tamo ili rent a carom ili vozomako ima ko kakav savjet, burjum
![]()
Toplo preporučujem da se pogleda neka opcija leta do Madrida i onda iz Madrida za Lisabon: iznenađujuće, često bude jeftinije tako ako se leti iz Sarajeva. Ili iz Sarajeva do Budimpešte pa onda direkt u Portugal.
- Vitezanin
#3307 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Hvala.parappa wrote: ↑14/01/2020 08:52procitao u cugu kao uvijek. hvalaVitezanin wrote: ↑13/01/2020 23:35 Evo mini putopis iz Soluna uz usputne stanice, Skopje (koji je posebno opisan u prethodnom blogu tj putovanju) i Niš.
Grad toplo preporučujem.![]()
u solun sam htio sa rajom otici ali nam nikako nije bio na ruku. sada smo se odlucili za varsavu u junu.
sad kada sam tvoj upis procitao bojim se da smo pogrijesili. pogotovo u 6tom mjesecu ce biti i vrijeme odlicno u solunu.
da se ne peglate po ovim nasim putevima pogotovo zimi...
mogli ste avionom do budimpeste za 60 km... tamo stopover pa odatle imas letove ryanair ili wizz do par gradova u grckoj za 120-150 km.
Vidiš, opcija da idem u Budimpeštu mi nije ni pala na pamet... Mislim jer smo unaprijed rekli ići ćemo autom pa smo sve druge opcije otpisali. Meni se Solun baš svidio i uviđam da, bez obzira na moju ljubav prema lijepim, uređenim gradovima centralne i zapadne Europe, jug dere sve i morat ću se malo više posvetiti ovim gradovima koje sam nepravedno zapostavio.
-
AmirBaa
#3308 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
da da, svakako bez agencijeVitezanin wrote: ↑14/01/2020 10:36Imam poznanika i prijatelja koji su išli, sve su sami rješavali, smještaj preko Bookinga, letili preko Beča, a ture osmišljavali uz pomoć Googla. Ne trebaju ti agencije.AmirBaa wrote: ↑14/01/2020 10:26 Je li ko putovao po juznoj Spaniji i Portugalu bez agencija? Planiramo 2 sedmice neku turu odraditi dole, ali nemamo pojma kako sta. Najveca pitanja su u koji grad prvi otici (prvo mislio Valencia ali skupe karte iz Sarajeva bas) pa se vozati tamo ili rent a carom ili vozomako ima ko kakav savjet, burjum
![]()
Voz je super opcija.
Toplo preporučujem da se pogleda neka opcija leta do Madrida i onda iz Madrida za Lisabon: iznenađujuće, često bude jeftinije tako ako se leti iz Sarajeva. Ili iz Sarajeva do Budimpešte pa onda direkt u Portugal.
![]()
- vjesticanametli
#3309 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
U martu sam u lisabonu
uzecu auto tamo i ojha...jedva cekam
- Vitezanin
#3310 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Da, preskupo je letjeti do Portugala, mislim, gdje nije skupo letjeti iz Sarajeva.
Zato bi bilo dobro da pogledate opcije Budimpešta, pa i Split, da dođete do ovih gradova i onda niskotarifnim da letite u Portugal. Iz Budimpešte imate sigurno, ostale gradove u okolini treba malo istražiti. Bolje vam je tako i fino provesti dan u Budimpešti (jeftino relativno) i onda odmorni ići u Portugal.
Zato bi bilo dobro da pogledate opcije Budimpešta, pa i Split, da dođete do ovih gradova i onda niskotarifnim da letite u Portugal. Iz Budimpešte imate sigurno, ostale gradove u okolini treba malo istražiti. Bolje vam je tako i fino provesti dan u Budimpešti (jeftino relativno) i onda odmorni ići u Portugal.
-
sumirprimus
#3311 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ko kaze da je skupo?Vitezanin wrote: ↑14/01/2020 11:24 Da, preskupo je letjeti do Portugala, mislim, gdje nije skupo letjeti iz Sarajeva.![]()
![]()
i ko da morate letit iz sarajva
- Vitezanin
#3312 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
?sumirprimus wrote: ↑14/01/2020 12:10ko kaze da je skupo?Vitezanin wrote: ↑14/01/2020 11:24 Da, preskupo je letjeti do Portugala, mislim, gdje nije skupo letjeti iz Sarajeva.![]()
![]()
Zato bi bilo dobro da pogledate opcije Budimpešta, pa i Split, da dođete do ovih gradova i onda niskotarifnim da letite u Portugal. Iz Budimpešte imate sigurno, ostale gradove u okolini treba malo istražiti. Bolje vam je tako i fino provesti dan u Budimpešti (jeftino relativno) i onda odmorni ići u Portugal.![]()
i ko da morate letit iz sarajva
Evo, sredinom 6. mj. iz Sarajeva je najoptimalnija povratna karta do Lisabona 306 eura. Preko 600 maraka.
Naravno da ne moramo letjeti iz Sarajeva, zato sam napisao ljudima da traže letove iz Budimpešte.
Letjeti iz Sarajeva je preskupo (osim u par izuzetaka) i tu se nema šta raspravljati, a bez obzira na rast putnika broj letova i konekcija je katastrofalno skroman. Pogledati samo koliko letova dnevno imamo s glavnog aerodroma u državi.
-
sumirprimus
#3313 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
pa do 4 5 stoja nije skupo.
skuplje te izadje gorivo i ostali nameti ako ides autom a gdj je vrijeme.
- Vitezanin
#3314 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Naravno da će te izaći skuplje ako ideš autom u Portugal. Ovakve cijene avio karata iz Sarajeva su uglavnom i za bliže destinacije od npr Portugala. I ovo je 6 stoja: razlika između 4, 5 stoja i 6 je golema.sumirprimus wrote: ↑14/01/2020 12:26 pa do 4 5 stoja nije skupo.
-
sumirprimus
#3315 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
pa ako je skupo i ako ces autom onda te relacije madjarska austrija dojcland i to..
ako ces ispostovat gust nista nije skupo, pitanje je samo organizacije..
ako ces ispostovat gust nista nije skupo, pitanje je samo organizacije..
-
suit_up
-
suit_up
-
sumirprimus
#3318 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
mmmm maskva 
-
suit_up
#3319 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
I tu riječ im moraš izgovoriti sa njima svojstvenim naglaskom, inače te mrko gledaju
Mada ko zna, možda su upravo zbog tog stava i opstali tako dugo netaknuti. I svakako preporuka za obići zimi, grad sija na sve strane
-
sumirprimus
#3320 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
kazu jos ljepse je ljeti...
zimi nocu zbog ovih rasvjeta def..
zimi nocu zbog ovih rasvjeta def..
- vjesticanametli
#3321 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
I meni su moskva sibir voz
na listi
Sta sad
zimi ili ljeti
Dobre slike
Sta sad
Dobre slike
-
suit_up
#3322 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ja sam bio zimi, lijepo okićeno, idilično kad snijeg padne, imao sam i sreće sa vremenom (najtoplija zima od 1886. godinevjesticanametli wrote: ↑15/01/2020 10:19 I meni su moskva sibir vozna listi
Sta sadzimi ili ljeti
Dobre slike![]()
- exliberal-ex
#3323 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Netreba ti agencija...internet pa potrazi smjestaj. Po pitanju transporta, ja sam uzeo voz od barcelone do seville ..vremenski skoro isto a lakse nemoras se zajebavat kroz security na aerodromu..ides od centra do centra.AmirBaa wrote: ↑14/01/2020 10:26 Je li ko putovao po juznoj Spaniji i Portugalu bez agencija? Planiramo 2 sedmice neku turu odraditi dole, ali nemamo pojma kako sta. Najveca pitanja su u koji grad prvi otici (prvo mislio Valencia ali skupe karte iz Sarajeva bas) pa se vozati tamo ili rent a carom ili vozomako ima ko kakav savjet, burjum
![]()
Meni je Sevilla bila bas fina..ako si vec dole onda obavezno otidji do Granade...vrijedi svake sekunde. Auto mozes rentat pa polako bez frke.
Potrazi sta sam napisao na ovoj temi da nedavim druge.
-
AmirBaa
#3324 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ma smjestaj je najlaksi, poslije trazenja smjestaja u new yorku, spanija je prelijepa (cijenom najviseexliberal-ex wrote: ↑15/01/2020 18:58Netreba ti agencija...internet pa potrazi smjestaj. Po pitanju transporta, ja sam uzeo voz od barcelone do seville ..vremenski skoro isto a lakse nemoras se zajebavat kroz security na aerodromu..ides od centra do centra.AmirBaa wrote: ↑14/01/2020 10:26 Je li ko putovao po juznoj Spaniji i Portugalu bez agencija? Planiramo 2 sedmice neku turu odraditi dole, ali nemamo pojma kako sta. Najveca pitanja su u koji grad prvi otici (prvo mislio Valencia ali skupe karte iz Sarajeva bas) pa se vozati tamo ili rent a carom ili vozomako ima ko kakav savjet, burjum
![]()
Meni je Sevilla bila bas fina..ako si vec dole onda obavezno otidji do Granade...vrijedi svake sekunde. Auto mozes rentat pa polako bez frke.
Potrazi sta sam napisao na ovoj temi da nedavim druge.
-
sumirprimus
#3325 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
autom velike udaljenosti. i vozom. i busom.
gubis puno vremena u voznji..
gubis puno vremena u voznji..