Mlad si tiHank Paldum wrote: ↑12/01/2020 19:06Eskimi, Bosanci i ostali blesavi nazivi ove FGR elite mi je poznato kod ovog popisa 2013.Edin H. wrote: ↑12/01/2020 17:49Ma bilo je - zar se ne sjecas da su se raja izjasnjavala kao Eskimi i slicno, to je ono nesto pod ostali, ne sjecam se tacno.Hank Paldum wrote: ↑12/01/2020 17:38
Gdje si se pisao kao Bosanac kada ni na jednom popisu u SFRJ od 1948. do 1991. nije bilo mogućnosti da se izjasniš tako?
Samo se sjecam da je ova gundjala sto je vrsila popis i posto sam insisitirao trazila je da je kao "prijetila" nekakvom kontrolom.
Ti si napisao da si se u bivšoj Jugoslaviji pisao kao Bosanac što je nemoguće jer nije bilo te opcije niti na jednom popisu u skoro 50 godina u SFRJ
Ja ti i govorim o popisu iz 1991-e da su se ljudi izjasnjavali kao Eskimi, pa sam i ja kao Bosanac, sto su se ionako svi trebali izjasniti, jer ja ove nacionalne podjele ne priznajem i ukinucu ih cim dodjem na vlast.
To je onaj popis kad je Tunjo zagovarao Bosnjastvo, a Alija izdao fetvu da se izjasnjava Muslimanima, jer je ce pola plebsa izjasniti kao Bosnjaci, a pola kao Muslimani.
Druga je stvar kako su oni to vodili u statistici, pretpostavljam kao ostali.
A da je bilo puno giganata pored mene nije, jer se i sjecam da je zena rekla da sam ja jedini bio od svih ljudi koje je ona popisivala i da joj pravim problem.
Nego, hoce li mi ovi sada osvjesteni Bosnjaci praviti problem da se izjasnim kao Jugosloven na sljedecem popisu?