Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#25726 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Naslovnica wrote: 09/01/2020 09:49
konektovan wrote: 09/01/2020 09:39 Ja u to ne mogu povjerovati....policija zaustavila sporaca.. :-)
Nešto kontam, biće da je sporo vozio zato što je drko mobilni pa su ga zaustavili zbog mobilnog a ne zbog prespore vožnje?!
Ja sam istog misljenja....
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#25727 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Iskreno se nadam da je to pocetak novog trenda, jer situacija sa sporacima stvarno postaje nepodnosljiva. Znam i ja za jedan slucaj od prije mozda 2 godine (mislim i da sam to spominjao nekad ovdje), kad je policija zaustavila lika koji je gnjavio 40 u lijevoj traci i naplatila mu kaznu.

Koliko znam, lik im to jos nije halalio! :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#25728 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

kabal1337 wrote: 09/01/2020 07:44 Laze da je vozio 50, nece ga niko dirati za +-10
Ne laže. Bila plavuša s njim, a policiji bilo krivo što u golfu dvici vozi trebu koja je aviJon. Zaustavili ga, ali mu nisu pisali kaznu...

/s
Ne znam kako ce ovu vijest primiti oni koji tvrde da tu nema nikakvog krsenja zakona
Molim lijepo fotografiju kazne. Evo javno kažem da ću istu platiti za prekršioca. U pola zime, na -10, policija kažnjava nekoga ko vozi ispod 50km/h :-) jedino ako je išao 10km/h onda ima smisla da ga isključe iz saobraćaja zbog neispravnog vozila.
tempuser

#25729 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Takvim debilima se teze rastat od cvaje nizasta tj za “prekrsaj kojim nikog ugrozili” tipa spora voznja, pojas, sjedalica, oprema nego da kihnu petobu jal stoju i vozacku za crveno, punu ili prekoracenje!
Vidim da nekima i dalje nije jasno da za ometanje vozaca nije relevantna brzina u kmh nego brzina odnosu na prateci saobracaj (da budem precizniji vozila koja se krecu iza) i da u zavisnosti od uslova na cesti i frekvencije saobracaja sa 50 mozes biti i bajbrzi i najsporiji!
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#25730 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Necemo previse raspravljati, poletio si da se naslađuješ i ja ti samo odgovaram. Postavi kaznu za sporu vožnju za ovaj gore navod i ja mu je platim, a ti kao i uvijek ostaješ u pravu. Zar nije jednostavno? Nemoj sada pisati romane :)
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#25731 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Kaznu nećeš vidjeti jer je policija ne piše nikome, a trebala bi. Kratko, jasno.
Romeo 80

#25732 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Evo ih, pocinju se prepoznavati! Ugrozba, ugrozba :D Nadam se da neko iz policije cita ovo ovdje, pa im valjda sine da bi mogli dobar posao napraviti oko naplate kazni vezanih za usporavanje normalnog protoka saobracaja.
zigson

#25733 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

tempuser wrote: 09/01/2020 10:15 Takvim debilima se teze rastat od cvaje nizasta tj za “prekrsaj kojim nikog ugrozili” tipa spora voznja, pojas, sjedalica, oprema nego da kihnu petobu jal stoju i vozacku za crveno, punu ili prekoracenje!
Vidim da nekima i dalje nije jasno da za ometanje vozaca nije relevantna brzina u kmh nego brzina odnosu na prateci saobracaj (da budem precizniji vozila koja se krecu iza) i da u zavisnosti od uslova na cesti i frekvencije saobracaja sa 50 mozes biti i bajbrzi i najsporiji!
:thumbup: :thumbup:
Odmah ide replika, necemo se raspravljati :lol: :-)

Da je bar neko naucio vecinu novih vozaca da je opasnije drzati kocnicu kroz citavu krivinu nego vrh gasa
Concord

#25734 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Concord »

Neki drot cita forum pa poceo zaustavljati :D
zigson wrote: 09/01/2020 10:41 Da je bar neko naucio vecinu novih vozaca da je opasnije drzati kocnicu kroz citavu krivinu nego vrh gasa
Po kocnici se levat poznaje, uvijek bilo.
Romeo 80

#25735 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

zigson wrote: 09/01/2020 10:41
tempuser wrote: 09/01/2020 10:15 Takvim debilima se teze rastat od cvaje nizasta tj za “prekrsaj kojim nikog ugrozili” tipa spora voznja, pojas, sjedalica, oprema nego da kihnu petobu jal stoju i vozacku za crveno, punu ili prekoracenje!
:thumbup: :thumbup:
Odmah ide replika, necemo se raspravljati :lol: :-)

Da je bar neko naucio vecinu novih vozaca da je opasnije drzati kocnicu kroz citavu krivinu nego vrh gasa
Bravo! :thumbup: Ali malo ko to od ovih novih sporohodnih generacija vozaca to zna i razumije.
un1ted

#25736 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Romeo 80 wrote: 09/01/2020 10:25 Evo ih, pocinju se prepoznavati! Ugrozba, ugrozba :D Nadam se da neko iz policije cita ovo ovdje, pa im valjda sine da bi mogli dobar posao napraviti oko naplate kazni vezanih za usporavanje normalnog protoka saobracaja.
Zašto etiketiraš? Zašto ti i slični to radite? Zašto nas stavljate u isti koš? Ja sam rekao da vozim između 50 i 60km/h, ali isto tako i da nisam djevica marija, pa znam i preko 60km/h kada treba prestići nekoga, ili stići zeleni val. Isto tako nikako da shvatite da ima onih koji NISU SPOSOBNI voziti maksimalnom dozvoljenom brzinom i da bi trebalo biti sasvim u redu da voze 10km/h ispod dozvoljene brzine, kao što je i vama (nama) ponekad normalno da se vozi 10km/h iznad ograničenja, pozivajući se na famoznu "toleranciju". Nije mi baš najjasnije zašto ste toliko nervozni i zašto frustracije liječite na forumu?

Fino telefon u ruke, evo ima vas najmanje 10 i svaki dan zovite policiju i žalite se na sporu vožnju. U čemu je problem? Je li kompletan sistem policije toliko korumpiran da ne žele osnovne zakone provoditi? Zar nemate ni jednog poznanika policajca da ga upitate zašto ne zaustavljaju te tzv. sporaće?

Ja sam pitao i frajer se smije :) Kaže od ovih "trkača" koji krše ograničenje u nikada ne bi ni došli na red oni koji usporavaju saobraćaj vozeći brzinom koja može odgovarati tehnički neispravnom automobilu.

Na kraju ja ne mogu da vjerujem da se ovde danima diskutuje o tzv. sporačima i toliko energije se troši a stranice kao što su pungas pokazuju prolaske kroz crveno i jurnjavu kroz grad. Umjesto da se stave prioritete, gledate širu sliku vi zadali jednu te istu priču :lol:

adisonE

#25737 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adisonE »

Ovih dana bas ljepota vozit po Sarajevu i ujutro i popodne na posao i s posla, nema guzve. Valjda kako su djeca na raspustu pa se manje ljudi vozaju...

I onda juce popodne krenem sa Socijalnog prema Dobrinji, na Otoci stoji sve ni tamo ni vamo, kontam otkud ovolika guzva i to samo na jednoj raskrsnici. Prilazim semaforu mic po mic, kad ono debili skrecu sa semafora iz pravca Ilidza-Centar prema kruznom na otoci i buca cityu i ostanu na jebenoj glavnoj jer ne mogu prici skroz. I tako 1-2 MORONA glavnu cestu blokiraju da bukvalno nijedno auto ne moze proci. 3 - 4 semafora po 1 auto uspije nekako progurati se izmedju njih. Na kraju iz krajnje desne se proguram u kranju lijevu, blicnem par auta, malo na sirenu i bukvalno na silu prodjem kroz njih. Spomenuo sam nekoliko familija u tom procesu, a vjerujem da su i meni spomenuli... Prosao raskrsnicu, pukla cistina do Stupa nigdje nikoga.
Industrialyzer

#25738 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Industrialyzer »

Iduce godine u Jedinici za Saobracaj KS se ocekuje 3x vise naloga nego ove, pogodite koliko ce se oni zamarati ovima koji usporavaju voznju :mrgreen:

Da samo vidite sa kakvim sljamom se ljudi bave, sa kakvim ciganima koji dolaze na sud zbog 50KM... mislim da bi oni jedva docekali da malo "odmore" uz ove koji voze sporo i smetaju saobracaju.
tempuser

#25739 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

un1ted wrote: 09/01/2020 10:18 Necemo previse raspravljati, poletio si da se naslađuješ i ja ti samo odgovaram. Postavi kaznu za sporu vožnju za ovaj gore navod i ja mu je platim, a ti kao i uvijek ostaješ u pravu. Zar nije jednostavno? Nemoj sada pisati romane :)
Drago mi je sa si se prepoznao, a sa tih 50 kmh si samo potvrdio da ne znas (bolja varijanta) ili razumijes sta pise u zakonu!
Romeo 80

#25740 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

un1ted wrote: 09/01/2020 11:01
Romeo 80 wrote: 09/01/2020 10:25 Evo ih, pocinju se prepoznavati! Ugrozba, ugrozba :D Nadam se da neko iz policije cita ovo ovdje, pa im valjda sine da bi mogli dobar posao napraviti oko naplate kazni vezanih za usporavanje normalnog protoka saobracaja.
Zašto etiketiraš? Zašto ti i slični to radite? Zašto nas stavljate u isti koš? Ja sam rekao da vozim između 50 i 60km/h, ali isto tako i da nisam djevica marija, pa znam i preko 60km/h kada treba prestići nekoga, ili stići zeleni val. Isto tako nikako da shvatite da ima onih koji NISU SPOSOBNI voziti maksimalnom dozvoljenom brzinom i da bi trebalo biti sasvim u redu da voze 10km/h ispod dozvoljene brzine, kao što je i vama (nama) ponekad normalno da se vozi 10km/h iznad ograničenja, pozivajući se na famoznu "toleranciju". Nije mi baš najjasnije zašto ste toliko nervozni i zašto frustracije liječite na forumu?

Fino telefon u ruke, evo ima vas najmanje 10 i svaki dan zovite policiju i žalite se na sporu vožnju. U čemu je problem? Je li kompletan sistem policije toliko korumpiran da ne žele osnovne zakone provoditi? Zar nemate ni jednog poznanika policajca da ga upitate zašto ne zaustavljaju te tzv. sporaće?

Ja sam pitao i frajer se smije :) Kaže od ovih "trkača" koji krše ograničenje u nikada ne bi ni došli na red oni koji usporavaju saobraćaj vozeći brzinom koja može odgovarati tehnički neispravnom automobilu.

Na kraju ja ne mogu da vjerujem da se ovde danima diskutuje o tzv. sporačima i toliko energije se troši a stranice kao što su pungas pokazuju prolaske kroz crveno i jurnjavu kroz grad. Umjesto da se stave prioritete, gledate širu sliku vi zadali jednu te istu priču :lol:

Pod broj jedan, zato što mi daješ povoda i što mi se može! 8-)

Drugi bold, ako nisi u stanju voziti po ograničenju brzine onda si opasnost na cesti i nisi ni trebao dobiti validnu vozačku dozvolu, jer ne ispunjavaš minimum uslova za sigurnu vožnju.

I pod broj 3, to što postoje negdje neki trkači koji sve i da hoće ne mogu furati od vas gamizača (izuzev u noćnim satima), to ne znači da ometanje normalnog protoka saobraćaja nije prekršaj i da ne bi trebalo podlijegati sankcijama. Sasvim je druga stvar što policija ne radi skoro ništa na rješavanju pravih problema u saobraćaju, već glume drumske hajduke sa radarima uštekanima u grmlju na pravcima sa ograničenjem od 50 km/h.
zigson

#25741 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

un1ted wrote: 09/01/2020 11:01

Da se razumijemo ovo je divljanje, i ovo treba maksimalno kaznjavati gdje je god moguce, cak i krivicno goniti. Ali i ti iz krajnosti u krajnost ides postavljanjem ovog klipa, evo prijavi policiji ovo nek istraze. Niko ne govori na temi da treba ovako voziti i ugrozavati na svaki moguci nacin sve sudionike u saobracaju jer je ludost.

:lol: :lol:
Logovan

#25742 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

un1ted wrote: 09/01/2020 11:01 Na kraju ja ne mogu da vjerujem da se ovde danima diskutuje o tzv. sporačima i toliko energije se troši a stranice kao što su pungas pokazuju prolaske kroz crveno i jurnjavu kroz grad. Umjesto da se stave prioritete, gledate širu sliku vi zadali jednu te istu priču :lol:
Ma ova ti je tema odavno pretvorena u temu "Šta vas najviše nervira kod sporača". :D Čitajući temu jedini pravi problem su sporači. :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#25743 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Maloprije debil stade u desnoj traci kod wise i zaustavi 10 auta iza sebe koja su jurila 60 da lafo pusti neku babu koja je stajala pored ceste i spremala se da predje gdje to ni u ludilu nije dozvoljeno.da napomenem da u ostale 3 trake auti jure 60 kao da se nista ne desava.pa kakav retard trebas bit u pm😵
int21

#25744 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by int21 »

Puna crna hronika ovih sporaca sto voze 10 ispod ogranicenja.
JavierBosnia

#25745 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

int21 wrote: 09/01/2020 15:36 Puna crna hronika ovih sporaca sto voze 10 ispod ogranicenja.
Nisu oni sporaci, oni su nesposobni tipovi
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#25746 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

@ int21
kad budes skontao o cemu trunimo ovdje ,bit ce ti lakse...
zigson

#25747 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

Evo objasnio je covjek sustinu, da se kako moze pin-ovati post na vrh i da svi koji ulete procitaju prvo to.
Optimus09

#25748 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimus09 »

Najradije bi da vam policija dijeli kazne i sporacima i trkacima,to plus minus 10 od ogranicenja :lol:
Laplace

#25749 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Optimus09 wrote: 09/01/2020 16:07 Najradije bi da vam policija dijeli kazne i sporacima i trkacima,to plus minus 10 od ogranicenja :lol:
Slažem se.

Ako nisi sposoban voziti po ograničenju, nisi trebao dobiti vozačku. Simple as that! Kad sam ja polagao vozačku, uglavnom je kandidat mogao voziti po ograničenja, eventualno uz par sati podsjećanja ako je pravio pauzu.

A kako ih sada uče? Evo, danas kolona s kraja na kraj Visokog, na čelu vozi auto škola (Peugeot 2008, čudan izbor za vozilo auto škole), i od početka do kraja ulice vozili smo u prvom stepenu prenosa. Doslovno. I to nije rijetkost, više pravilo. Eventualno možeš za njim voziti u drugoj i to je plafon.
Bakir1

#25750 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Vraca se policija sa proslave dana.
Voze u koloni od 20 auta, misevi domaci ne smiju preteci taljigaju za njima od Doboja do Zenice.
Prestizao sam koliko sam mogao ali ne mozes sve prestici.
Ulazimo na autoput, zahvaljujući tagu bjez.
Kroz tunel me sustizu, vozim sto, izlazimo iz tunela jedan im kolega u zaustavnoj u kvaru, i to seta levat pored auta, a dvojica koja su bila pored mene u lijevoj solidarno punu kocnicu da pomognu kolezi.
Hem sam morao bjezati od idiota sto se seta autoputem hem sam morao bjezati od kolege mu iz lijeve sto mu uskace u pomoc.
Ko sve vozacku ima i ko se sve voza.
Ostatak autoputa samo pun gas u lijevoj.
Najsigurnije je
Post Reply