Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
rolacity
#95801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ko u BiH ima tv prava ze Europsko rukometno prvenstvo?
-
rolacity
#95802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo vidim sad da je u programu BHT-a.
-
kakaljin
#95803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Taman da ih plate od onih para sto dobijaju za odrzavanje koja je prevelika za uslugu koju daju.aditon wrote: ↑08/01/2020 14:59 pa neka malo telemach preuzme i na svoju grbaču te troškove a ne samo da svako malo neosnovano diže cijenu svojih usluga...zarađuju više miliona svaki mjesec na nama, mogu malo vala i oni tereta preuzeti na sebe..
opet kažem, plaćamo taj KKS 21 i kusur marku, nisu u stanju obezbijediti normalnu uslugu ali zato reklamiraju da im net leti...naravno da leti, al kako kome..
-
hipija
#95804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A nije baš ni da se prezentiraju potpuno tačni podaci o broju korisnika. Na papiru jedno, u stvarnosti drugo.
-
sencobih
#95805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I sad kad pogledam ovaj spisak procenata gledanosti, izgleda da ni Hrvati baš ne gledaju dokumentarce ala viasat , Discovery itd, a kad je telekom izbacio viasate i kao razlog naveli slabu gledanost ovdje su drvlje i kamenje , ispade da su u pravu bili.azdralovic wrote: ↑08/01/2020 16:39https://www.aem.hr/wp-content/uploads/2 ... N-2018.pdf
evo malo noviji
-
kakaljin
- diablobih
#95807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imas ga na listi ove 2016, 34 na listi. Ne zanima me koliko se gleda uostalom. Viasat kanali su pravo dobri, ukljucujuci i Epic za serije. Nevjerovatno mi da se laudato gleda bilo gdje, cudan kanal skroz.sencobih wrote: ↑08/01/2020 17:47I sad kad pogledam ovaj spisak procenata gledanosti, izgleda da ni Hrvati baš ne gledaju dokumentarce ala viasat , Discovery itd, a kad je telekom izbacio viasate i kao razlog naveli slabu gledanost ovdje su drvlje i kamenje , ispade da su u pravu bili.azdralovic wrote: ↑08/01/2020 16:39https://www.aem.hr/wp-content/uploads/2 ... N-2018.pdf
evo malo noviji
-
Boban0726
#95808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Operateri su obavezni te podatke dostaviti regulatoru ali oni te podatke ne objavljuju.
Krajem 2018 u BiH je bilo minimum 722 hiljade pretplatnika(toliko je Arena Sport imala pretplatnika a većina operatera imaju taj kanal) a samo za mtel znam tačan podatak 96 000,to je podatak za kraj 2018.
I to zahvaljujući javno objavljenom finansijskom izvještaju mts.
Last edited by Boban0726 on 08/01/2020 18:20, edited 1 time in total.
- Telemach
#95809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@typeOnegative,typeOnegative wrote: ↑08/01/2020 16:33Eon box ne propusta Dolby 5.1 nikako (iako na kutiji ima Dolby 5.1 znacku od pola metra) .Ajd sto nema preko HDMI a, ali nema ni preko optike gdje bi morao biti kako god pogledas, dok recimo EON smart TV app ima DD zvuk po defaultu I zvuk je primjetno bolji, pogotovo na stranim i HD programima)Telemach wrote: ↑07/01/2020 11:12@alipasijaner,alipasijaner wrote: ↑06/01/2020 20:13 Btw. @Telemach ili neko drugi.. Da li na eon box-u preko hdmi-a radi dolby 5.1?
Kolege su upoznate s poteškoćama prilikom reprodukcije zvuka putem Dolby Surround 5.1 preko HDMI-ja. Radimo na rješenju istog. Zamolit ćemo za malo strpljenja.
@ TELEMACH Upoznajte kolege i sa ovim , I usput jos nek naprave HDR koji su zbugali jos u nekom od prvih update-a ( iako je ukljucen ne radi)
Hvala
Kada je u pitanju reprodukcija putem Dolby Sorround-a 5.1., radimo na otklanjaju poteškoća. Također, dostavljena primjedba je evidentirana.
- typeOnegative
#95810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zahvaljujem , i iskreno se nadam da neće ostat samo na priči 
-
mentor123
#95811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Treba mi jedno objasnjenje sa Vase strane. Koristim telemach od prvog dana od kada je postao dostupan u mojoj zgradi (u Tuzli) i nema sta zadovoljan sam (WiFi ponekad koci, ali boze moj desava se). Jos da napomenem postao sam korisnik prije eon paketa, te koristim duo light ili kako se vec zove. Prije par dana dobivam poziv od Vasih kolega s nekom pricom kao posto sam redovan platisa, oni bi da mi ponude EON light umjesto mog trenutnog duo paketa uz ugovor na dvije godine po cijeni od 48.5KM (+/-0.5KM). Meni kao korisniku uopste ne treba fiksni telefon, jer to je vrijeme jednostavno proslo. Mjesecno trosim 50-60KM mobilnog telefona i jednostavno nemam potrebe za fiksnim (ne pamtim uopste kad sam zadnji put "okrenuo" neki fiksni telefon osim za narucivanje dostave iz restorana). Ja njima odgovorim da mi jednostavno ne treba fiksni, te da li je moguce da mi pod slicnim uslovima ponudite EON Full Duo paket te mi je ok da placam razliku u cijeni ta dva, dobijam odgovor da ne moze i sl., ali da ce me nazvati sutra.
I nema problema ne moze, ne moze boze moj, ali zasto me pokusavate ubjediti da uzmem nesto sto mi apsolutno ne treba, te to predstavljate da me kao "redovnog platisu" nagradjujete. Ako vec zelite da me "nagradite" rekao sam Vam sta mi treba, ali Vi svejedno pokusavate da mi "podvalite" nesto sto apsolutno ne koristim niti cu koristiti. Naravno drugi poziv koji je trebao biti sljedeci dan nije se nikad desio.
Opet ponavljam stvarno sam zadovoljan sa Vama (koristio sam prije i BH Telecom i TxTv, te ste neuporedivo bolji), ali mi nije jasno zasto mi pokusavate prodati nesto sto se gasi apsolutno svugdje u svijetu. Ako vec zelite da me nagradite ili bilo koga drugog, mislim da ne trebate pokusavati prodati staru, bespotrebnu uslugu. Internet od 50mbps sto imam mi je sasvim dovoljan (a posao mi zahtjeva konstantnu internet vezu) i jedina stvar koja bi mi koristila je eon box koji postoji u Eon Duo Full paketu koji kosta isto kao i paket koji Vi meni nudite. Jednostavno ne shvatam.
Lijep pozdrav
Treba mi jedno objasnjenje sa Vase strane. Koristim telemach od prvog dana od kada je postao dostupan u mojoj zgradi (u Tuzli) i nema sta zadovoljan sam (WiFi ponekad koci, ali boze moj desava se). Jos da napomenem postao sam korisnik prije eon paketa, te koristim duo light ili kako se vec zove. Prije par dana dobivam poziv od Vasih kolega s nekom pricom kao posto sam redovan platisa, oni bi da mi ponude EON light umjesto mog trenutnog duo paketa uz ugovor na dvije godine po cijeni od 48.5KM (+/-0.5KM). Meni kao korisniku uopste ne treba fiksni telefon, jer to je vrijeme jednostavno proslo. Mjesecno trosim 50-60KM mobilnog telefona i jednostavno nemam potrebe za fiksnim (ne pamtim uopste kad sam zadnji put "okrenuo" neki fiksni telefon osim za narucivanje dostave iz restorana). Ja njima odgovorim da mi jednostavno ne treba fiksni, te da li je moguce da mi pod slicnim uslovima ponudite EON Full Duo paket te mi je ok da placam razliku u cijeni ta dva, dobijam odgovor da ne moze i sl., ali da ce me nazvati sutra.
I nema problema ne moze, ne moze boze moj, ali zasto me pokusavate ubjediti da uzmem nesto sto mi apsolutno ne treba, te to predstavljate da me kao "redovnog platisu" nagradjujete. Ako vec zelite da me "nagradite" rekao sam Vam sta mi treba, ali Vi svejedno pokusavate da mi "podvalite" nesto sto apsolutno ne koristim niti cu koristiti. Naravno drugi poziv koji je trebao biti sljedeci dan nije se nikad desio.
Opet ponavljam stvarno sam zadovoljan sa Vama (koristio sam prije i BH Telecom i TxTv, te ste neuporedivo bolji), ali mi nije jasno zasto mi pokusavate prodati nesto sto se gasi apsolutno svugdje u svijetu. Ako vec zelite da me nagradite ili bilo koga drugog, mislim da ne trebate pokusavati prodati staru, bespotrebnu uslugu. Internet od 50mbps sto imam mi je sasvim dovoljan (a posao mi zahtjeva konstantnu internet vezu) i jedina stvar koja bi mi koristila je eon box koji postoji u Eon Duo Full paketu koji kosta isto kao i paket koji Vi meni nudite. Jednostavno ne shvatam.
Lijep pozdrav
- diablobih
#95812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@mentor123 sto toliko trosis mobilnog ? Je li koristis prepaid ili postpaid ?
Ako hoces da se dogovaras za Telemach, dogovaraj se ili u poslovnici ili ovdje na forumu.
Ako hoces da se dogovaras za Telemach, dogovaraj se ili u poslovnici ili ovdje na forumu.
- AhmetShabo
#95813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li telemach ima u Konjicu svoju poslovnicu?
I da li mogu uvesti samo internet? Ako ne mogu samo internet,koji je najjeftiniji paket,telefon fiksni me ne zanima?
I da li mogu uvesti samo internet? Ako ne mogu samo internet,koji je najjeftiniji paket,telefon fiksni me ne zanima?
-
hipija
#95814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne isplati se uvoditi samo internet, odnosno i ne možeš bez plaćanja održavanja KKS.
Najjeftiniji duo paket bez fiksnog je 47.50 KM, odnosno 23 KM prvih 6 mjeseci ako si novi korisnik.
Najjeftiniji duo paket bez fiksnog je 47.50 KM, odnosno 23 KM prvih 6 mjeseci ako si novi korisnik.
- AhmetShabo
-
mentor123
#95816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cisto je mi posao to zahtjeva, pa sam cesto na pozivima. Do prije dva mjeseca je bio mtelov postpaid, ali zadnja dva mjeseca sam presao na halloo i jedinice (10000 jedinica i 15gb interneta) jer za manje para dobijem vise od mtelove pretplate).
Oni kada su mi to ponudili, rekao sam sta mi treba, te su oni rekli da ce me zvati sutra i to je bilo to, pa sam cisto zbog toga ovdje postavio pitanje. Realno nisam ni razmisljao o drugim paketima, jer je za moje potrebe dovoljno, ali me malo iznervira kada ti obecaju nesto i na tome ostane (u ovom slucaju poziv).
-
hipija
#95817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je samo internet u pitanju onda ti se TM definitivno ne isplati.AhmetShabo wrote: ↑08/01/2020 20:15Novi sam,i trebaće mi internet godinu dana.. za dalje ne znam da li ću ostati u Konjicu..
- Capajebo
#95818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dugogodišnje korisnike nagrađuju samo skupljim ponudama 
-
mentor123
#95819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam prijatelja koji je potpisao ugovor na dvije godine, ali se sticajem okolnosti nakon 7 mjeseci morao preseliti na adresu gdje telemach nije bio dostupan. Kada je otisao u telemach rekli su mu samo da donese bilo kakav dokaz da se preselio na drugu adresu i kada je donio novi cips, odmah su prihvatili raskid ugovora bez ikakve naknade. A u slucaju da na novoj adresi ima telemachova infrastruktura, samo preneses ugovor na novu adresu.AhmetShabo wrote: ↑08/01/2020 20:15Novi sam,i trebaće mi internet godinu dana.. za dalje ne znam da li ću ostati u Konjicu..
Ne isplati ti se uzimat samo internet, kao sto je rekao hipija, 47.50 KM najjeftiniji duo paket (internet i tv).
- Telemach
#95820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@mentor123,mentor123 wrote: ↑08/01/2020 20:03 @Telemach
Lijep pozdrav
Dostavite nam u pp broj Ugovora i kontakt telefon kako bismo pronašli ponudu koja Vam najviše odgovara.
- Hercegoviina
#95821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zašto ni na jednom kanalu nema utakmice valencia-real
-
Boban0726
#95822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da je neko otkupio prava prenosili bi.
-
tap3ah75
#95823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja pitao može li Arena HD umjesto pinkova i Arene SD - ne može.Telemach wrote: ↑08/01/2020 08:12@tap3ah75,tap3ah75 wrote: ↑08/01/2020 00:18Samo da vam kažem da vaš Tima posebne brige o korisnicima ne brine nikakvu posebnu brigu, barem ne o meni.
Ovo što mi je ponuđeno i što ću "dobiti" je ono što piše na stranici i ne vidim uopšte razlog zbog čega me se zvalo na telefon jer sam sve to već mogao dobiti samim odlaskom u vašu poslovnicu.
Ali vama hvala na trudu
Vjerujemo da su kolege tokom razgovora s Vama pokušale pronaći najbolju opciju.
Ja pitao može li HD paket umjesto pinkova i Arena HD - ne može.
Znači potpis na dvije godine i dobijam pink i arene sd. To dobijem nakon što me zovnu da se dogovorimo jer sam pitao može li se dobiti nešto drugo umjesto pinkova i arena sd.
- alibaba_i_30_godina
#95824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I mene su zvali i to isto nudili ja odbio. Koji ce mi vrag pinkovi I ti silni sportski. Ne gledam ih ni ovako, doduše svakako jedva I da gledam 3-4 kanala.
Kada bi dali njemačke u HD meni bi bilo dovoljno.
I EON aplikaciju za TV.
Ostalo jok.
Kada bi dali njemačke u HD meni bi bilo dovoljno.
I EON aplikaciju za TV.
Ostalo jok.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#95825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
viasat history je kanal koji se ekšli bavi historijom a ne storidž vorsimadiablobih wrote: ↑08/01/2020 18:04Imas ga na listi ove 2016, 34 na listi. Ne zanima me koliko se gleda uostalom. Viasat kanali su pravo dobri, ukljucujuci i Epic za serije. Nevjerovatno mi da se laudato gleda bilo gdje, cudan kanal skroz.sencobih wrote: ↑08/01/2020 17:47I sad kad pogledam ovaj spisak procenata gledanosti, izgleda da ni Hrvati baš ne gledaju dokumentarce ala viasat , Discovery itd, a kad je telekom izbacio viasate i kao razlog naveli slabu gledanost ovdje su drvlje i kamenje , ispade da su u pravu bili.azdralovic wrote: ↑08/01/2020 16:39
https://www.aem.hr/wp-content/uploads/2 ... N-2018.pdf
evo malo noviji
s noge na nogu odmah vam je