Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kakaljin
#25651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vozim i vidim da djete nije vezano u golfu 4 sivom, normalno roditelji naprijed uredno vezani. Djete skace na zadnjem sjedistu i drzi se za prednja sjedista izmedju, uporedim se ja sa njim i svirnem mu da mu dam do znanja da mu hocu nesto reci. I kazem mu da mu djete nije vezano i da stavi pojas djetetu radi djetetove sigurnosti kao sto su oni sebe vezali naprijed. On mene hladno posla u neku stvar i govori sta to tebe treba da brine, to nije tvoj problem.
Pa ovdje treba odmah socijalnu sluzbu zvati da oduzmu dijete jer roditelji ne vode racuna o sigurnosti djeteta.
Pa ovdje treba odmah socijalnu sluzbu zvati da oduzmu dijete jer roditelji ne vode racuna o sigurnosti djeteta.
-
tempuser
#25652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dok prvi put ne popusi cvaju (ako odmah plati) zbog voznje djeteta mladjeg od 5 bez sjedalice i mladjeg od 12 bez podmetaca i pojasa, a onda ce dijete i za trpezarijskim stolom vezati!
Za prosjecnog duduka za volanom nema veceg usuda nego kad ga udare po dzepu za nesto sto se tice samo nejga, tipa pojas, sjedalica, obavezna oprema i sl!
Za prosjecnog duduka za volanom nema veceg usuda nego kad ga udare po dzepu za nesto sto se tice samo nejga, tipa pojas, sjedalica, obavezna oprema i sl!
-
kakaljin
#25653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni se cini da je vec kazna za ne vezivanje dijeteta i da dijete nije u sjedalici.tempuser wrote: ↑07/01/2020 17:31 Dok prvi put ne popusi cvaju (ako odmah plati) zbog voznje djeteta mladjeg od 5 bez sjedalice i mladjeg od 12 bez podmetaca i pojasa, a onda ce dijete i za trpezarijskim stolom vezati!
Ma nema te kazne ako se djetetu sta desi.
-
Naslovnica
#25654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Izvini, ali ti isto ko s Marsa pao.kakaljin wrote: ↑07/01/2020 17:09 Vozim i vidim da djete nije vezano u golfu 4 sivom, normalno roditelji naprijed uredno vezani. Djete skace na zadnjem sjedistu i drzi se za prednja sjedista izmedju, uporedim se ja sa njim i svirnem mu da mu dam do znanja da mu hocu nesto reci. I kazem mu da mu djete nije vezano i da stavi pojas djetetu radi djetetove sigurnosti kao sto su oni sebe vezali naprijed. On mene hladno posla u neku stvar i govori sta to tebe treba da brine, to nije tvoj problem.
Da su htjeli zavezati dijete oni ne bi ni palili auto dok to ne učine.
To što si im ukazao, samo praviš budalu od sebe, vjeruj mi.
Okruženi smo polusvijetom i ne možeš ti tu puno učiniti.
Veži svoje dijete a za ostale, ako se izvuče samo sa kaznom bez da dijete nastrada, to je najbolje.
Još treba da ti kromanjonac napravi kakav problem...
-
kakaljin
#25655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mrsko mi bilo zvati policiju zurio, jer sam dva puta tako uradio i fino se vozimo kada patrola samo skrenu vozaca i fino ga zaustavi da ga kontrolise.Naslovnica wrote: ↑07/01/2020 18:00Izvini, ali ti isto ko s Marsa pao.kakaljin wrote: ↑07/01/2020 17:09 Vozim i vidim da djete nije vezano u golfu 4 sivom, normalno roditelji naprijed uredno vezani. Djete skace na zadnjem sjedistu i drzi se za prednja sjedista izmedju, uporedim se ja sa njim i svirnem mu da mu dam do znanja da mu hocu nesto reci. I kazem mu da mu djete nije vezano i da stavi pojas djetetu radi djetetove sigurnosti kao sto su oni sebe vezali naprijed. On mene hladno posla u neku stvar i govori sta to tebe treba da brine, to nije tvoj problem.
Veži svoje dijete a za ostale, ako se izvuče samo sa kaznom bez da dijete nastrada, to je najbolje.
![]()
-
tempuser
#25656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Po ZOBS-u kazna za krsenje clana 34a je samo 40 KM!kakaljin wrote: ↑07/01/2020 17:37Meni se cini da je vec kazna za ne vezivanje dijeteta i da dijete nije u sjedalici.tempuser wrote: ↑07/01/2020 17:31 Dok prvi put ne popusi cvaju (ako odmah plati) zbog voznje djeteta mladjeg od 5 bez sjedalice i mladjeg od 12 bez podmetaca i pojasa, a onda ce dijete i za trpezarijskim stolom vezati!
Ma nema te kazne ako se djetetu sta desi.
-
tempuser
#25657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ta politika gledanja svog posla, zabijanja glave u pijesak io strategija "boj se ovna - boj se govna" je ovo drustvo i drzavu i dovelo tamo gdje jest!Naslovnica wrote: ↑07/01/2020 18:00
Izvini, ali ti isto ko s Marsa pao.
![]()
Situacija od danas, nije vezano za aute, ali jeste za nacn zivota. Nekakvo deriste u odijelu ski kluba mi u punoj brini i bez gledanja presjece put, skrenu prema ostatku djece i treneru. Da sam ga udario sa 90+kg bi ga rastavio na proste faktore. Tom logikom "gledaj samo sebe i ne mozes puno uciniti sam trebao" sam jel trebao ici svojim putem dok ga neko ne osakati? Ne, nego sam okrenuo za njim i trenera podsjetio sta je duzan i nagovjestio sta bi mu se sljedeci put moglo desiti. Sljedeci put ce povesti malo racuna, ako ne zbog djeteta onda zbog svoje guzice.
-
zdruzdjo
#25658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kakaljin wrote: ↑07/01/2020 17:09 Vozim i vidim da djete nije vezano u golfu 4 sivom, normalno roditelji naprijed uredno vezani. Djete skace na zadnjem sjedistu i drzi se za prednja sjedista izmedju, uporedim se ja sa njim i svirnem mu da mu dam do znanja da mu hocu nesto reci. I kazem mu da mu djete nije vezano i da stavi pojas djetetu radi djetetove sigurnosti kao sto su oni sebe vezali naprijed. On mene hladno posla u neku stvar i govori sta to tebe treba da brine, to nije tvoj problem.
Ma iskreno, zaboli me licno spolovilo sto neko nece da pazi svoje djete. Ja ili ti ga mozes upozoriti za pojas ali ce debil ostaviti prozor otvoren u kuci da moze ispasti kroz isti. Neke ljude bi trebalo testirati prije pravljenja djece.
Uglavnom, moja prijateljica je tako naglo zakocila i mala kcerka se prevrne i fikne celom u mjenjac.
-
Naslovnica
#25659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Djelimično tačno.tempuser wrote: ↑07/01/2020 18:39Ta politika gledanja svog posla, zabijanja glave u pijesak io strategija "boj se ovna - boj se govna" je ovo drustvo i drzavu i dovelo tamo gdje jest!Naslovnica wrote: ↑07/01/2020 18:00
Izvini, ali ti isto ko s Marsa pao.
![]()
Situacija od danas, nije vezano za aute, ali jeste za nacn zivota. Nekakvo deriste u odijelu ski kluba mi u punoj brini i bez gledanja presjece put, skrenu prema ostatku djece i treneru. Da sam ga udario sa 90+kg bi ga rastavio na proste faktore. Tom logikom "gledaj samo sebe i ne mozes puno uciniti sam trebao" sam jel trebao ici svojim putem dok ga neko ne osakati? Ne, nego sam okrenuo za njim i trenera podsjetio sta je duzan i nagovjestio sta bi mu se sljedeci put moglo desiti. Sljedeci put ce povesti malo racuna, ako ne zbog djeteta onda zbog svoje guzice.
Eto, on je upozorio čovjeka i šta je time dobio?!
Kao da taj kromanjonac ne zna da dijete treba biti vezano?!
Dajte ba, ako on i dlakava mu hanuma u njega nisu svezali svoje dijete, zar zaista mialite da će neko upozorenje njima nešto promijeniti?! Ono, ima da vam kažu, hvala gospodine, nismo znali da se dijete treba vezati, nismk znali da je kažnjivo...
Prijavi ga policiji ako nemaš pametnija posla, a ja sam odavno odustao.
Kome ba, čemu?!
Boli me labavi, neka ide sve u 3 lijepe.
Davno sam imao neke ideale i gledao na budućnost kroz ružičaste naočale.
Ostavlja m mlađima da budu optimisti, ja sam odavno to prestao da budem.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
zdruzdjo
#25661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma mala stajala izmedju sjedista, kako djeca inace to rade. Ova zakocila, mala samo kiznula naprijed i prevrnula se i celom od mjenjac.
- bitanga_sa_otesa
-
kakaljin
#25663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Misli na rucicu mjenjaca
Sto svi zovemo mjenjac
-
Naslovnica
#25664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kod moje kolegice je dijete od 4 godine sjedilo između sjedišta na zadnjoj klupi, zakočila pri brzini manjoj od 40 km/h, mali se katapultirao i zvekn'o glavom u šajbu.
Sva sreća, bez većih posljedica.
Žena fakultetski obrazovana UNSA, "legalista', ono sve po zakonu, išao, pišao, ali dijete bez sjedalice, kaže po gradu, sporo se vozi, ovo-ono.
Do jednom.
Misliš da mi je palo na pamet da bilo šta komentarišem?
-
zdruzdjo
#25665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
OooooooOOOOOOooooo
Sto 'no kazu: zemljo indijo.
- bitanga_sa_otesa
- Bakir1
#25667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Transaxle auto bilo 
- bitanga_sa_otesa
#25668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
onda je probila pod ispod zadnjeg Cica 
- Bakir1
#25669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naprijed nazad 
- bitanga_sa_otesa
-
zdruzdjo
#25671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma joook. Nego kako je naglo zakocila, mala krenula naprijed, a onda je prijateljica naglo krenula i dodala gascinu a mala se zavrnula nazad i opalila glavom u mjenjac.
Ah da, inace prijateljica vozi porsche 911 pa je mjenjac nazad. tj mjenjacka kutija.
- bitanga_sa_otesa
#25672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mislim da ces morati malo da zaguglas ako ne znas sta je transaxle .
nije samo porsche-u mjenjac nazad...neki automobili imaju motor naprijed,a mjenjac nazad
nije samo porsche-u mjenjac nazad...neki automobili imaju motor naprijed,a mjenjac nazad
-
zdruzdjo
#25673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
da li ti to sumnLJas da ona vozi porsche-abitanga_sa_otesa wrote: ↑07/01/2020 21:06 mislim da ces morati malo da zaguglas ako ne znas sta je transaxle .
nije samo porsche-u mjenjac nazad...neki automobili imaju motor naprijed,a mjenjac nazad![]()
- bitanga_sa_otesa
- amar1994
#25675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

jelde i ovo talijnsko "smece" ima taj layout