IRAN

aerodinamika

#25701 Re: IRAN

Post by aerodinamika »

Korisničkoime wrote: 07/01/2020 18:24 Vrata Iraka otvorio je Teheranu Bush Jr.s svojom invazijom, cim je represivni rezim Sadama pao Teheran je pikirao Irak kojem je i prije 35 godina Teheran prvom nanjetio izvoz Islamske revolucije.
Sada je Teheranu neocekivano Trump prosterao crveni tepih.
Medjutim losi Ameri dobri Iranaci i obrnuto taj crno-bijeli svijet ta slika dobrih i losih momaka na BI realno ne prolazi jer svi u toj igri smrde i Ameri i Iranci.
U nekom otvorenom sukobu Iran nema apsolutno nikakve sanse to bi trebalo da bude svakom jasno pa i Hezbolah ekipi sa foruma medjutim sumnjam da je Iran toliko glup pa da se u to upusta, njima rat s SAD nije cilj jer bi to bilo ravno samoubistvu njima je cilj Irak i izvoz Islamske revolucije u Irak te ustrojstvo Iraka prema uzoru Irana a put im je sada znatno olaksan.
Jos od invazije pod Bushom SAD ne znaju kud uderaju, apsolutno ni tada ni sada nisu imali spreman tzv.drugi korak, sta nakon invazije odnosno sta nakon ubistva
izvoz revolucije u irak znaci i de facto podjelu iraka, iran ce se raspast puno prije nego bilo sta izveze
MorningStar

#25702 Re: IRAN

Post by MorningStar »

jeza u ledja wrote: 07/01/2020 18:39
Challenger_ wrote: 07/01/2020 18:21 O njegovim ekonomskim i političkim reformama sam svojevremeno napisao visoko ocjenjen rad.
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Ja ne znam jel se ovaj sali il... :shock: :lol:
aerodinamika

#25703 Re: IRAN

Post by aerodinamika »

GandalfSivi wrote: 07/01/2020 18:13
aerodinamika wrote: 07/01/2020 18:11
GandalfSivi wrote: 07/01/2020 18:08 Vidi ba, ziv Mahathir, jebote 94 godine...
u danasnjem dobu to su nikakve godine, ljudski vijek se dosta produzio u odnosu na vrijeme u kojem je vecina nas odrasla
Ma zabrinuo se ja zbog jednog drugog predsjednika (dobro da budemo iskreni, vise od jednog), koji isto ima pretenzije da vjecno vlada...
ako ce vodit/vodi svoj narod bogatstvu i sreci neka vlada i dvjesto godina, nije to problem
oaza85 wrote: 07/01/2020 18:17
aerodinamika wrote: 07/01/2020 18:11
GandalfSivi wrote: 07/01/2020 18:08 Vidi ba, ziv Mahathir, jebote 94 godine...
u danasnjem dobu to su nikakve godine, ljudski vijek se dosta produzio u odnosu na vrijeme u kojem je vecina nas odrasla
Sto jest jest, frajer bas u cvijetu mladosti.
kao sto sam rekao danas ljudi zive dosta duze u odnosu na nase doba, tj doba naseg odrastanja i formiranja, a malezija je uz tursku i pakistan zemlaj koja po mom misljenju cini tri stupa-tronozac-jedinstva ummeta, malezijsk/turska pamet+pakistanska odlucnost, relano gledajuci to su jedine ozbiljne zemlje u islamskom svijetu, svjetlosnim stoljecima daleko ispred irana , o arapskim zemljama da i ne govorimo
Last edited by aerodinamika on 07/01/2020 18:48, edited 1 time in total.
sumirprimus

#25704 Re: IRAN

Post by sumirprimus »

Dajgle slika iz sarajva :D
I onda se ljutite kad dodo kaje teheran :skoljka:
Kikibombona

#25705 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Germany urges Europe to respond to Iran's nuclear violations

https://mobile.reuters.com/article/amp/ ... ssion=true

Sulejmani je mrtav i to je zavrsena stvar. Jedan terorista manje.

...

Sada je problem iranskih nuklearni program i ocekujem od Evrope da pokrene procese. Hejko Mas, ministar vanjskih poslova Njemacke, je rekao da Iran NE SMIJE napraviti atomsku bombu. Ocekuju se ove sedmice konkretne mjere. Iranu treba uvesti radikalne sankcije ako ne budu spremni za pregovore.

Zadnja opcija je raketiranje nuklearnih postrojenja.
MorningStar

#25706 Re: IRAN

Post by MorningStar »

:bih: :bih: :D :D
Kaligrafija

#25707 Re: IRAN

Post by Kaligrafija »

salik79 wrote: 07/01/2020 18:29
Kaligrafija wrote: 07/01/2020 18:25
salik79 wrote: 07/01/2020 18:13

:thumbup:

Jbg salik nisam ubacio Gebelsa, izgubi mi se kontekst... Taj bi volio Kikija ko najrodjenijeg...! :lol:
Goebelsa bi bilo stid.
:lol: :lol: :thumbup:
Kikibombona

#25708 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

April, 2019 :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Yeah. He’s a terrorist.

Danas je Pomepo ponovio isto :thumbup:

https://mobile.reuters.com/article/amp/ ... ssion=true
Last edited by Kikibombona on 07/01/2020 18:58, edited 1 time in total.
orbita12

#25709 Re: IRAN

Post by orbita12 »

ja na kraju svega mislim da je USA namjerno ubio generala samo iz jednog razloga, da isprovocira napad Irana. Kao sto neko prije rece, kad god je USA trebala da napadne neku zemlju , desio se neki veliki dogadjaj koji je "primorao" USA na akciju, vecinom su to bili false flag napadi, rusenje tornjeva npr. Ne moze jedan covjek biti tolika opasnost za veliku silu kao sto je Amerika nikako, oni su trebali opravdanu metu a kojom bi dovoljno razljtili Irance a to je bio Sulejmani. Ovo je po meni zamka u koju treba da upadne Iran, sad da li su toliko naivni il ne vidjecemo, inace nemaju nikakve sanse protiv amerike
MorningStar

#25710 Re: IRAN

Post by MorningStar »

orbita12 wrote: 07/01/2020 18:58 ja na kraju svega mislim da je USA namjerno ubio generala samo iz jednog razloga, da isprovocira napad Irana. Kao sto neko prije rece, kad god je USA trebala da napadne neku zemlju , desio se neki veliki dogadjaj koji je "primorao" USA na akciju, vecinom su to bili false flag napadi, rusenje tornjeva npr. Ne moze jedan covjek biti tolika opasnost za veliku silu kao sto je Amerika nikako, oni su trebali opravdanu metu a kojom bi dovoljno razljtili Irance a to je bio Sulejmani. Ovo je po meni zamka u koju treba da upadne Iran, sad da li su toliko naivni il ne vidjecemo, inace nemaju nikakve sanse protiv amerike
Mene samo cudi kako amerika prije nekog otresla u iranu sa obzirom na poteze istog. A covjek ko covjek nije bitan, u ovom slucaju to je titula tj. pozicija - najvazniji general.
Kikibombona

#25711 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

orbita12 wrote: 07/01/2020 18:58 ja na kraju svega mislim da je USA namjerno ubio generala samo iz jednog razloga, da isprovocira napad Irana. Kao sto neko prije rece, kad god je USA trebala da napadne neku zemlju , desio se neki veliki dogadjaj koji je "primorao" USA na akciju, vecinom su to bili false flag napadi, rusenje tornjeva npr. Ne moze jedan covjek biti tolika opasnost za veliku silu kao sto je Amerika nikako, oni su trebali opravdanu metu a kojom bi dovoljno razljtili Irance a to je bio Sulejmani. Ovo je po meni zamka u koju treba da upadne Iran, sad da li su toliko naivni il ne vidjecemo, inace nemaju nikakve sanse protiv amerike
Isto govore Srbi, da su Markale i Srebrenica iscenirani da bi Amerika mogla intervenisati. Cak se navode pikanterije tipa: Klinton je od Alije trazio da zrtvuje 10 000 muslimana da bi Amerika dobila alibi za intervenciju.

Srbi izmisljaju da je Ljubisa Beara NATO agent i da je od Amerike dobio naredbu da se ubiju Bosnjaci u Srebrenici.

...

Manite se sizofrene propagande i teorija zavjere.

...

Imate li stida, dokle seze propaganda i anti-amerikanizam?

Fuj.
Last edited by Kikibombona on 07/01/2020 19:02, edited 1 time in total.
Hafis

#25712 Re: IRAN

Post by Hafis »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/broj ... /200107114
Broj poginulih u stampedu u Iranu porastao na 50, odgođena dženaza Soleimaniju

I ono bi negdje ratovalo. Nisu u stanju organizirati sahranu. Pa što bi tek u ratu bilo kada bi pokapali poginule vojnike, desetak ''jačih'' sahrana i nestalo bi ih.
Last edited by Hafis on 07/01/2020 19:02, edited 1 time in total.
orbita12

#25713 Re: IRAN

Post by orbita12 »

MorningStar wrote: 07/01/2020 18:59
Mene samo cudi kako amerika prije nekog otresla u iranu sa obzirom na poteze istog. A covjek ko covjek nije bitan, u ovom slucaju to je titula tj. pozicija - najvazniji general.
pa i udarili su na poziciju slazem se, a jos jedan stvar koju je Amerika jedva docekala je izlazak Irana iz nuklearnog sporazuma, to je samo jos jedan razlog koji Amerika moze iskorititi kao razlog napada
Korisničkoime

#25714 Re: IRAN

Post by Korisničkoime »

aerodinamika wrote: 07/01/2020 18:41
Korisničkoime wrote: 07/01/2020 18:24 Vrata Iraka otvorio je Teheranu Bush Jr.s svojom invazijom, cim je represivni rezim Sadama pao Teheran je pikirao Irak kojem je i prije 35 godina Teheran prvom nanjetio izvoz Islamske revolucije.
Sada je Teheranu neocekivano Trump prosterao crveni tepih.
Medjutim losi Ameri dobri Iranaci i obrnuto taj crno-bijeli svijet ta slika dobrih i losih momaka na BI realno ne prolazi jer svi u toj igri smrde i Ameri i Iranci.
U nekom otvorenom sukobu Iran nema apsolutno nikakve sanse to bi trebalo da bude svakom jasno pa i Hezbolah ekipi sa foruma medjutim sumnjam da je Iran toliko glup pa da se u to upusta, njima rat s SAD nije cilj jer bi to bilo ravno samoubistvu njima je cilj Irak i izvoz Islamske revolucije u Irak te ustrojstvo Iraka prema uzoru Irana a put im je sada znatno olaksan.
Jos od invazije pod Bushom SAD ne znaju kud uderaju, apsolutno ni tada ni sada nisu imali spreman tzv.drugi korak, sta nakon invazije odnosno sta nakon ubistva
izvoz revolucije u irak znaci i de facto podjelu iraka, iran ce se raspast puno prije nego bilo sta izveze
Podjela Iraka uopste nije ni nuzna niti prijeti realan opasnost od iste ukoliko cijelom pricom upravlja neka sila a Iran je svakako regionalna sila, siiti su daleko najbrojniji, kurdima je Amerika otkazala potporu, sunitska moc nema ni brojcane ni bilo koje drugo uporiste. Tako ne vidim ko bi mogao tu podjelu iznjeti.
orbita12

#25715 Re: IRAN

Post by orbita12 »

Kikibombona wrote: 07/01/2020 19:01
Isto govore Srbi, da su Markale i Srebrenica iscenirani da bi Amerika mogla intervenisati. Cak se navode pikanterije tipa: Klinton je od Alije trazio da zrtvuje 10 000 muslimana da bi Amerika dobila alibi za intervenciju.

Srbi izmisljaju da je Ljubisa Beara NATO agent i da je od Amerike dobio naredbu da se ubiju Bosnjaci u Srebrenici.

...

Manite se sizofrene propagande i teorija zavjere.

...

Imate li stida, dokle seze propaganda i anti-amerikanizam?

Fuj.
e moj kiki to dvoje se ne moze porediti nikako, a vidim da ne citas postove, pa bi vidio da ja sigurno nisam za Iran i Ruse, nego samo stancas svoju neku propagandu, ti i salik ste isti po tom pitanju
Kikibombona

#25716 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Hafis wrote: 07/01/2020 19:02 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/broj ... /200107114

I ono bi negdje ratovalo. Nisu u stanju organizirati sahranu. Pa što bi tek u ratu bilo kada bi pokapali poginule vojnike, desetak ''jačih'' sahrana i nestalo bi ih.
Samo se nadam da u tim rezimskim glavama ima makar malo pameti i mudrosti.

Ubili generala? Pa sta!? I on je ubijao. Njegovi ljudi u Iraku su pobili nekoliko americkih vojnika za sve ove godine i nikom nista.

Oborili su dron i nikom nista. Gadjali su naftne tankere, americku ambasadu, saudijska naftna postrojenja itd.

...

Amerikancima je doslo do guse i srokali su Sulejmanija da bi im poslali poruku: dosta je bilo, nema vise zafrkancije.

...

Iran sad treba podviti rep i cekati da se situacija smiri. Nakon toga ponovo pregovarati.

...

Ako zapocnu rat, bice to izivljavanje i strahota za narod Irana.
dembele

#25717 Re: IRAN

Post by dembele »

Jbt, što izginu danas naroda u Teheranu.
Kikibombona

#25718 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

orbita12 wrote: 07/01/2020 19:04e moj kiki to dvoje se ne moze porediti nikako, a vidim da ne citas postove, pa bi vidio da ja sigurno nisam za Iran i Ruse, nego samo stancas svoju neku propagandu, ti i salik ste isti po tom pitanju
Od kada pratim rat u Siriji procitao sam gomilu komentara u kojima arapski mudri teoreticari raspad Jugoslavije oznacavaju kao pakleni plan Amerike i Izraela da se razvali velika drzava. I sam Bashar al-Asad kaze da je Amerika unistila Jugoslaviju. Ni rijeci o srpskom i hrvatskom nacionalizmu, za sve je kriva Amerika.

Teoreticar zavjere je teoreticar zavjere, ovdje i bilo gdje. Samo se slucajevi razliciti koristi ovisno od podneblja.
salik79

#25719 Re: IRAN

Post by salik79 »

dembele wrote: 07/01/2020 19:09 Jbt, što izginu danas naroda u Teheranu.
Niko nije poginuo u Teheranu.
Korisničkoime

#25720 Re: IRAN

Post by Korisničkoime »

Kikibombona wrote: 07/01/2020 19:12
orbita12 wrote: 07/01/2020 19:04e moj kiki to dvoje se ne moze porediti nikako, a vidim da ne citas postove, pa bi vidio da ja sigurno nisam za Iran i Ruse, nego samo stancas svoju neku propagandu, ti i salik ste isti po tom pitanju
Od kada pratim rat u Siriji procitao sam gomilu komentara u kojima arapski mudri teoreticari raspad Jugoslavije oznacavaju kao pakleni plan Amerike i Izraela da se razvali velika drzava. I sam Bashar al-Asad kaze da je Amerika unistila Jugoslaviju. Ni rijeci o srpskom i hrvatskom nacionalizmu, za sve je kriva Amerika.

Teoreticar zavjere je teoreticar zavjere, ovdje i bilo gdje. Samo se slucajevi razliciti koristi ovisno od podneblja.
Ovo je istina, ne znam za temu o Siriji ali svaki anti Amer i teoreticar zavjere je imao manje vise istu tezu o ratu u Jugi a ona se svodila da je za sve kriva SAD uz varijacije da li je i Izrael imao veze s tim ili ne, Srbima je Vatikan i Njemacka, Bosnjama SAD i Izrael.
Zanimljivo je da pripadnicima naroda nad kojem je pocinjen genocid cije su zene i sestre silovane, braca i ocevi ubijani od dojucerasnjih komsija kriv neki John udaljen 3000 kilometara od njega. Pa se ljutimo kad nas zovu glupim bosancima
salik79

#25721 Re: IRAN

Post by salik79 »

Kikibombona wrote: 07/01/2020 19:12

Jahhh....
Kikibombona wrote: 07/03/2015 23:17 Al da nije Amerike i prijatelja ne bi bilo ni ISILa. ISIL je naoruzan od strane Amerike i saveznika. Imali su podrsku u borbi protiv Asada dok se nisu okomili na druge pobunjenike i pozeljeli biti glavni. Kurdima za vrijeme razvoja ISILa Amerika i ekipa ni dinara nisu dali.

Pojednostavljeno..... To je kao da ja posaljem placenog ubicu na vas, izroka vas po nogama i ja dodjem u posljednji cas i spasim vas sigurne smrti. I vi mi onda budete zahvalni jer sam vam spasio zivote.

dembele

#25722 Re: IRAN

Post by dembele »

salik79 wrote: 07/01/2020 19:20
dembele wrote: 07/01/2020 19:09 Jbt, što izginu danas naroda u Teheranu.
Niko nije poginuo u Teheranu.
Jah, tako je-Kerman
swanfilter

#25723 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Hafis wrote: 07/01/2020 19:02 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/broj ... /200107114

Il, ne daj boze, da organizuju prevoz na glasacka mjesta ...
sinuhe

#25724 Re: IRAN

Post by sinuhe »

aerodinamika wrote: 07/01/2020 17:19
sinuhe wrote: 07/01/2020 16:57 Cuj 50 poginulo na dzenazi. Jeftin ljudski zivot u tim krajevima.
moglo bi ovo biti vrlo opasno, ako se krene organizovqti dzenaze za svakog pojedinacno, onda na svakoj dzenazi da pogine barem 20, pa onda na svakoj novoj po 10-20, pa onda opet, tesko bi se mogli izvuc iz tog kruga, tzv. vicious circle...za mjesec dana hiljade mrtvih, desetine hiljada povrijedenih, morace se uvest neka kontrola stanja inace tesko bi iran, bez obzira na sve, mogao-i pored svojih 80-90 miliona da podnese tolike, svakodnevne, gubitke,
ljudi su, kakvi god da su, kapital jedne drzave
Blato Bliskog Istoka. Kakvih tu sve drustvenih problema ima da ti pamet stane.
Kikibombona

#25725 Re: IRAN

Post by Kikibombona »

Korisničkoime wrote: 07/01/2020 19:22Ovo je istina, ne znam za temu o Siriji ali svaki anti Amer i teoreticar zavjere je imao manje vise istu tezu o ratu u Jugi a ona se svodila da je za sve kriva SAD uz varijacije da li je i Izrael imao veze s tim ili ne, Srbima je Vatikan i Njemacka, Bosnjama SAD i Izrael.
Zanimljivo je da pripadnicima naroda nad kojem je pocinjen genocid cije su zene i sestre silovane, braca i ocevi ubijani od dojucerasnjih komsija kriv neki John udaljen 3000 kilometara od njega. Pa se ljutimo kad nas zovu glupim bosancima
Upravo tako.

Izvjesni Hasan iz Damaska, kada procita na wiki da je Amerika uvela sankcije i bombardovala Srbiju, da su zapadne sile priznale nezavisnost separiranih republika, odmah ce izvuci genijalan zakljucak da je Amerika podstakla separatizam i razvalila veliku drzavu radi lakse kontrole malih drzavica. Oni ne znaju nista o srpskom i hrvatskom nacionalizmu, to im nije relevantno. Iza svega loseg je Amerika i Izrael.

Asad za "Politiku": Srbija ranije prošla kroz sve što prolazi Sirija

Ovdje se ne radi o laiku vec predsjedniku velike drzave. Cilj je u svakoj prilici diskreditirati neprijatelja i omrzenu silu - Ameriku.

...

Tako i ovi nasi teoreticari, za sve je kriva Amerika, a ne vide da isto rade teoreticari sa druge strane, za nesrecu BiH i Bosnjaka optuzuju opet Ameriku.

Amerika razvaljuje BI, Amerika razvalila Jugoslaviju, Amerika razvaljuje cijeli svijet... Amerika srusila vlastite tornjeve, sve lose je uradila Amerika.
Post Reply