Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

komsinica_s_drugog

#25626 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by komsinica_s_drugog »

Laplace wrote: 06/01/2020 09:26
nevidljiva_ wrote: 05/01/2020 20:09 Nervira me kad neće da stanu na pješačkom prelazu na kojem nema semafor, nego se zafuraju k'o da je Bog samo dao gas, a niĐe kočnice.Kod nas ova vrsta kulture i poštovanja jednostavno ne postoji ili je izumrla sa starijim vozačima :mrgreen: :-)
To je zato što si nevidljiva. Ne vide te.

Mene nervira kad pješaku stanem a on zijeva okolo, ne namjerava da preše iako je zauzeo poziciju.
Ili jos kad ti da rukom znak da ipak ti ides, neka, moze on cekat :roll:
zdruzdjo

#25627 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Meni licno je to najdraza ruta. Jedne godine sam najeee na majevici u aprilu. Sreca moja pa nisam skidao zimske gume iako je bila prosla sezona zimskih guma. Nekad u noci je klepio snijeg i naravno iznenadio zimske sluzbe na toj dionici.. Sve super do tuzle a onda horor. Snijega na cesti ko u prici. Ko da je decembar najgori. E zato se iskreno "libim" te dionice u zmskom periodu.
Travnički Noćni Šetač wrote: 06/01/2020 09:14
zdruzdjo wrote: 05/01/2020 23:54 Evo ja sljedece sedmice(13-og)trebam u Beograd.
Ja planirao dvanaestog... Preko Tuzle i Bijeljine na Raču... jednom sam isao preko Hrvatske, doduse nedeljom navece, i cekao sam 4,5 sata na Bajakovu... autoput pa neda policija da se okrenem i vratim do Kuzmina...
adisonE

#25628 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adisonE »

zdruzdjo wrote: 05/01/2020 23:54
Romeo 80 wrote: 05/01/2020 23:28 @zdruzdjo

To kako si opisao voznju na Trebevic/s Trebevica isto kao da sam ja pisao :-D

Imam vikendicu na Trebevicu i marva mi je toliko ogadila taj put da sve cesce idem novim putem od Lukavice prema Jahorini/Palama iako je znacajno duzi. Barem se ne peljam iza nesposobne i bezobrazne bagre, a ako i naidjem na nekog sporaca, lako ga je obici na puno kvalitetnijoj, preglednijoj i brzoj cesti.

Katastrofa je kako ljudi u ovom gradu voze. Da se ja pitam kao sto se nazalost ne pitam, sve vozacke dozvole izdate u posljednjih 10 godina bi mi isle na kvalitetnu reviziju.

Ma ovo je tipican primjer "u svatove bez qurtza". Hajvan krenuo a bez sekunde razmisljanja sta ce ga docekati.

Evo ja sljedece sedmice(13-og)trebam u Beograd.
Sutra idem majstoru na inspekciju da vidim jel sve ok. obzirom da krecem ujutro oko 3-ice, a vidimo da se zima "zalijece" i ko zna sta moze zaklepetati tokom noci. Na Sremsku racu me ceka Majevica iza Tuzle a na Zvornik tu je Romanija. Oba puta znaju biti i u martu sa snijegom i poledicom.
Razmisljam se da ako uvali kakav snijeg zestok, da se cak zaputim na samac i da garim kroz hrvatsku. Znaci moras misliti prije nego uplis auto i krenes negdje.
Ali jok, marva odlucila da ide na sankanje sa podmladkom a sto su na djecijim sankama ima bolje sare nego na gumama, hajde bogati. Polako, nigdje se ne zuri.
Iskreno, znajuci kakve su kod nas planine i odrzavanje cesta na istim ja bih furao za hrvatsku pa bg. Autoput - zenica - doboj - gore na prelaz samac ili zupanja - autoput i sve do BGa. Duze je pola sata - sat maksimalno ako se dobro sjecam
Naslovnica

#25629 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

zdruzdjo wrote: 06/01/2020 13:27 Meni licno je to najdraza ruta. Jedne godine sam najeee na majevici u aprilu. Sreca moja pa nisam skidao zimske gume iako je bila prosla sezona zimskih guma. Nekad u noci je klepio snijeg i naravno iznenadio zimske sluzbe na toj dionici.. Sve super do tuzle a onda horor. Snijega na cesti ko u prici. Ko da je decembar najgori. E zato se iskreno "libim" te dionice u zmskom periodu.
Travnički Noćni Šetač wrote: 06/01/2020 09:14
zdruzdjo wrote: 05/01/2020 23:54 Evo ja sljedece sedmice(13-og)trebam u Beograd.
Ja planirao dvanaestog... Preko Tuzle i Bijeljine na Raču... jednom sam isao preko Hrvatske, doduse nedeljom navece, i cekao sam 4,5 sata na Bajakovu... autoput pa neda policija da se okrenem i vratim do Kuzmina...
Rača nije loša, ali ja preferiram na Sokolac, Vlasenicu, pa na Zvornik ili Karakaj, dalje za Sremsku Mitrovicu ili na Šabac, na autoput i to je to.
Ko se boji snijega na kolovozu, onda bolje avionom.
Meni nema ništa ljepše nego po noći voziti gore preko Ravne Romanije, Han Pijesaka, Han Pogleda, pogotovu kada stisne minus i kada je snijeg na cesti.
Laganini, nigdje nikoga, u autu fino i toplo.
8-)
zdruzdjo

#25630 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Naslovnica wrote: 06/01/2020 14:03 Rača nije loša, ali ja preferiram na Sokolac, Vlasenicu, pa na Zvornik ili Karakaj, dalje za Sremsku Mitrovicu ili na Šabac, na autoput i to je to.
Meni nema ništa ljepše nego po noći voziti gore preko Ravne Romanije, Han Pijesaka, Han Pogleda, pogotovu kada stisne minus i kada je snijeg na cesti.
8-)
Ja se ne bojim snijega i leda na kolovozu. Ja se bojim debila na kolovozu na kojem je snijeg, led i poledica.

I onda zamisljas negdje na romaniji oko tri ujutro lola drvosjeca krenuo kuci sa sjela iz komsiluka sa slanine, bijelog luka i snazne patoka-brlje od cijelih 32 stepena, sa kadetom na kojem su gume koje imaju saru kao hurmasica, dot 2003. I iznenadio ga snijeg i poledica. A ja vozim sigurno i obazrivo dok mi djete bezbrizno spava na zadnjem sjedistu.
Ma milina jedna.
Naslovnica

#25631 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

zdruzdjo wrote: 06/01/2020 14:23
Naslovnica wrote: 06/01/2020 14:03 Rača nije loša, ali ja preferiram na Sokolac, Vlasenicu, pa na Zvornik ili Karakaj, dalje za Sremsku Mitrovicu ili na Šabac, na autoput i to je to.
8-)
Ja se ne bojim snijega i leda na kolovozu. Ja se bojim debila na kolovozu na kojem je snijeg, led i poledica.

I onda zamisljas negdje na romaniji oko tri ujutro lola drvosjeca krenuo kuci sa sjela iz komsiluka sa slanine, bijelog luka i snazne patoka-brlje od cijelih 32 stepena, sa kadetom na kojem su gume koje imaju saru kao hurmasica, dot 2003. I iznenadio ga snijeg i poledica. A ja vozim sigurno i obazrivo dok mi djete bezbrizno spava na zadnjem sjedistu.
Ma milina jedna.
:lol:
A gore preko Karaule, pa prema Tuzli i dalje prema Rači sve prepošten narod, niko ne pije, svi se griju isključivo na struju i pelet, jedu pileću šunku, piju isključivo Bavariju 0,00 i svi voze na premiume na premium gumama. 8-) :lol:
ccc
Naslovnica

#25632 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Kada putujem u Sjevernu Bačku, biram ovaj put preko Zvornika, ili gore na Tz, preko Orašja, Županje, Vinkovci, Vukovar, na prelaz Bogojevo, Apatin, Sombor i dalje.
Za Beograd ne bih išao preko Hrvatske zbog prelaska dodatnog graničnog prelaza i zadržavanja.
Nagledam se svega na oba pravca, tako da su ove aluzije vezane za brlju, slaninu i bijeli luk na granici neukusa.
tempuser

#25633 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Naslovnica wrote: 06/01/2020 14:03
8-)
Meni su upravo na Han Pogledu popucali kapilari na oku od zime. Putovali nazad za Sarajevu, upeko minus vani samo takav, snijega ko u prici, u autu fino i toplo. Na Han Pogledu naletimo na udes i zastoj. Kako sam vozio terenca onako "naparen" iz toplog auta izadjem da osacujem mogu li proci kroz cijelac da ne gubim sate dok murija dodje itd. Elem, prodjemo kroz cijelac bez problema, dodjemo u Sarajevo kad kolegica skonta da mi je komplet oko krvavo. Pravac oftamologija, drz-ne daj, popucali kapilari, ne znaju sta bi drugo moglo biti osim velika temp. promjena.
Naslovnica

#25634 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Sjooo, baš si lohotan jbte... 8-)
Šalim se, elem, svako zna svoje. :thumbup:
tempuser

#25635 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Naslovnica wrote: 06/01/2020 16:30 Sjooo, baš si lohotan jbte... 8-)
I ne bio lohotan! :lol: Koliko je moglo biti u autu, +21/22 stepena, a tu noc mislim da je bilo blizu -20, elem sok od 40 stupnjova!
Inace, i ja uzivam u tome kad je vani salaukovina, bljuzga, kisa, zima, a u autu toplo, muzika i laganini. Jos ako je kakva duza tura i ako ima sta da se gricka to je to!
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#25636 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Kad su takvi uslovi, Boga mi ja samo u kauču uzivam. :mrgreen:
MorningStar

#25637 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MorningStar »

tempuser wrote: 06/01/2020 16:37
Naslovnica wrote: 06/01/2020 16:30 Sjooo, baš si lohotan jbte... 8-)
I ne bio lohotan! :lol: Koliko je moglo biti u autu, +21/22 stepena, a tu noc mislim da je bilo blizu -20, elem sok od 40 stupnjova!
Inace, i ja uzivam u tome kad je vani salaukovina, bljuzga, kisa, zima, a u autu toplo, muzika i laganini. Jos ako je kakva duza tura i ako ima sta da se gricka to je to!
Nemoj onda u saunu... da nebi hercika okinula :D
tempuser

#25638 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

MorningStar wrote: 06/01/2020 16:44
Nekoji dan se safunjo i preziviJo! :lol:
MorningStar

#25639 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MorningStar »

tempuser wrote: 06/01/2020 16:48
Ne racuna se ako poslije ne skocis u onaj hladni bazen :D
tempuser

#25640 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

MorningStar wrote: 06/01/2020 16:49
tempuser wrote: 06/01/2020 16:48
Ne racuna se ako poslije ne skocis u onaj hladni bazen :D
Hebes mu ga zec, skocio i bazen, ne znam koliko je bio, mozda jedno 22-23.
NediM17

#25641 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by NediM17 »

U našem narodu to se kaže "hrDžavu qrcu i dlake smetaju". Ud'rilo mu na srce od sporaČa, more bit' se i ušećerio da ne zna. :lol:
Throttle

#25642 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

nevidljiva_ wrote: 06/01/2020 12:56
Throttle wrote: 05/01/2020 20:23 Kako ce ti stat kad si nevidljiva
Nisam live nevidljiva, samo na forumu :cry:
Ma malo se zezam, ja bih ti stao uvijek :mrgreen:
nevidljiva_
Location: tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje mašta nema granica, a zvijezde mogu da se dohvate........

#25643 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nevidljiva_ »

Vjerujem ti na riječ :mrgreen: :thumbup:
zdruzdjo

#25644 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Previse sam se puta nagledao ruznih situacija na potezu sarajevo sokolac preko podromanije. Pogotovo kad idem u gluha doba. Od kretenskih sudara do nanosa snijega na cesti na mjeestima kuda dere vjetar, iznenadnih poledica. Tako da sam ovo karikirao. Nekako mi ta stereotipna slika uvijek tuda frca kad vidim da neko tuda vozi sredinom ceste u g2. Isao cesto u bg na aerodrom poslom. Vise puta bas u zimskom periodu. Nista situacija nije bolja ni kad se predje kod zvornika pa krenes kroz srbiju. Jednom u ljetno doba krenem na visegrad pa na cacak i beograd. U nekom tunelu u srbiji zestok sudar. Namotava policija nekim putem da se zaobidje. Skontam Kablar. Auuuuu, kad su krenuli motokultivatori i bicikla na putu sa lolama koji ocigledno pod gasom sveraju po ionako uskoj cesti.
Laplace

#25645 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

nevidljiva_ wrote: 05/01/2020 20:09 Nervira me kad neće da stanu na pješačkom prelazu na kojem nema semafor, nego se zafuraju k'o da je Bog samo dao gas, a niĐe kočnice.Kod nas ova vrsta kulture i poštovanja jednostavno ne postoji ili je izumrla sa starijim vozačima :mrgreen: :-)

Mene nervira kad pješaku stanem a on zijeva okolo, ne namjerava da preše iako je zauzeo poziciju.
Vide me, prave se kao da me ne vide :D
Ma, ne vide ti bijelog miša. Već su opisivani ovdje na forumu, ono usko vidno polje, tunelski vid, vide samo metar-dva ispred auta, ništa sa strane, ništa bliže, ništa dalje, refleksi mrtvog konja, reakcije lemura, usporeni snimak na četiri točka.
nevidljiva_
Location: tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje mašta nema granica, a zvijezde mogu da se dohvate........

#25646 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nevidljiva_ »

Laplace wrote: 07/01/2020 08:42

Vide me, prave se kao da me ne vide :D
Ma, ne vide ti bijelog miša. Već su opisivani ovdje na forumu, ono usko vidno polje, tunelski vid, vide samo metar-dva ispred auta, ništa sa strane, ništa bliže, ništa dalje, refleksi mrtvog konja, reakcije lemura, usporeni snimak na četiri točka.
Jedino da stanem ispred auta pa da me "vidi" :mrgreen:
Mogu da shvatim tamo gdje preglednost nije dobra, pa hajd' kao nije te zapazio, nije stigao stat, al ne mogu da shvatim kad vidim da me vidi, a pješački je i neće da stane, jedino da krenem pa kud puklo da puklo :lol: :lol:
Travnički Noćni Šetač

#25647 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

nevidljiva_ wrote: 07/01/2020 09:00 Jedino da stanem ispred auta pa da me "vidi" :mrgreen:
Mogu da shvatim tamo gdje preglednost nije dobra, pa hajd' kao nije te zapazio, nije stigao stat, al ne mogu da shvatim kad vidim da me vidi, a pješački je i neće da stane, jedino da krenem pa kud puklo da puklo :lol: :lol:

Često ne pomaže ni stati skoro ispred auta... ovako recimo ( pogledati na 01:17 ) :

Mada nekada i pješaci mogu napraviti dobar problem ( pogledati na 02:20 ) :

Laplace

#25648 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

nevidljiva_ wrote: 07/01/2020 09:00
Napišeš testament, oprostiš se sa familijom i nagaziš na pještački.

Edit: Izgleda da dizajneri foruma čitaju misli. Neki dan razmišljam da ne bi bilo loše da postoji opcija "Like post", a juče vidim da su je dodali.
nevidljiva_

#25649 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nevidljiva_ »

Travnički Noćni Šetač wrote: 07/01/2020 09:24
nevidljiva_ wrote: 07/01/2020 09:00 Jedino da stanem ispred auta pa da me "vidi" :mrgreen:

Često ne pomaže ni stati skoro ispred auta... ovako recimo ( pogledati na 01:17 ) :

Mada nekada i pješaci mogu napraviti dobar problem ( pogledati na 02:20 ) :

Ma slažem se nego sam se fokusirala na vozače zbog naziva teme
nevidljiva_

#25650 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nevidljiva_ »

Laplace wrote: 07/01/2020 09:31
nevidljiva_ wrote: 07/01/2020 09:00
Napišeš testament, oprostiš se sa familijom i nagaziš na pještački.

Edit: Izgleda da dizajneri foruma čitaju misli. Neki dan razmišljam da ne bi bilo loše da postoji opcija "Like post", a juče vidim da su je dodali.
Nemam im šta ostaviti, mogu probat i bez testamenta :mrgreen:

Uhode te :oops:
Post Reply