Što se nerviraš bezze i psuješ. Ne može se taj mentalni sklop promjeniti. Naučilo tako, svjesno rizika koji to sa sobom nosi....zdruzdjo wrote: ↑05/01/2020 20:59 Znaci situacija od danas.
Odem sa porodicom do Trebevica. Prolijece snijeg u sarajevu. Penjemo se pored sunnyland-a i vec odatle se vidi da zimska sluzba, cija god da je, nije bas bila na nivou zadatka. Ok, snijeg sve vise pada i pada. Vec kod na Pino-a se vidi i da je i tokom noci dobro klepao. Koristim priliku da pohvalim sava eskimo hp2. Prvi put vozim na njima. Deru snijeg na cesti. Gore kod andrea-vile malo setnja malo jelo sa porodicom.
Vracamo se. Snijeg je lagano zabijelio cestu i napadao ali nije strasno. Uvijek u tim situacijama, (na sigurnom mjestu) malo pipnem kocinicu cisto da vidim sta je ispod tockova i proklizava li, pa da mogu prema tome uskladiti voznju.
Kod brusa se ukljucuje ispred mene jedan passat a ispred njega odmah sa parkinga prema bob stazi laguna mk3.
Da se ogradim, bilo je godina u mom zivotu kad nisam mogao svake godine da priustim sebi nove zimske gume iz ovog ili onog razloga. Ali, lose gume = nema trebevica, bjelasnice, zavlacenja po sokacima u starom gradu i novom gradu. Pao snijeg par cm = hajmo pjeske ili na tramvaj. i Tako.
Ali jok, dobri napaceni bosnjanin sa lagunom mora se uhvatiti planine iako su na tockovima "jull-brinerke". Jebo sebi kosti 12 koljena, bukvalno je na nekim mjestima spustao ispod 10km/h i hajde sve sve ali sto je debil iza nas dvojice (passat i ja) naredao jos slovom i brojem 9 auta koliko sam uspio izbrojati. Dalje nisam mogao vidjeti. Nema qurtza da se skloni i pusti kolonu pa da nastavi svojik 2km/h . nema sile da vozis drugom niz brdo i kocis masinom, jer debil spusti toliko da da passat mora kociti i pocnem se ljepiti covjeku za karambolku. preticanje necu jer ipak ima snijega na rubovima ceste pa da rizikujem me zabaci. Nego prvom pa malo se napravi razmaka, ja kontam evo ga oslobodio se, ja u drugu a onda opet krk, koci na jednom mjestu vidim da passat nece/ne smije i prebacim u DRUGU i preteknem ih obojicu. znaci dalje sam vozio komotno trecom. lagano bez gasanja.
Pa jebemu majku, ako nemas gume za snijeg koji je noc prije padao i u gradu, zasto kreces u planinu znajuci da imas smece na tockovima i tako rizikujes i sebi zivot i stetu, porodici zivot(bio je neko i na zadnjim sjedistima) i ljudima oko sebe jer ce neko iznerviran nesmotreno krenuti da pretice i napraviti belaj.
MAJKU KROZ MAJKINU MAJKU.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- sve na kvadrat
#25601 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#25602 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
da si krenuo sat ranije ne bi ti se desilo 
- sve na kvadrat
#25603 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ili sahat kasnije
- Travnički Noćni Šetač
-
zdruzdjo
#25605 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eeeee
Onda ne bih imao vremena da poslije jela zdrmam pivku jednu malu "tamnu". Da se ogradim, SAMO JEDNU.
-
zdruzdjo
#25606 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E onda bi zena morala voziti jer bih nakon jedne male "tamne" morao popiti bar jos dvije. Uvijek kad je naum za drugu, kljuceve od auta predajem nekome drugom.
- basicm
#25607 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Onda se cudimo kako je na cestama, evo javno priznaje da se krka nekim drogama.
Dok su pijani vozili moglo se zivjeti.
Dok su pijani vozili moglo se zivjeti.
-
zdruzdjo
#25608 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ako je "mala tamna" piva droga, onda sam najveci narkoman. Priznam.
"Hello everybody, my name is Zdruzdjo, and i am drug addict".
"Hello Zdruzdjoooo".
- Santic_Aleksa
#25609 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tell us ur story 
- basicm
#25610 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Napisi piva, mala tamna vuce na pilulu, i ako ti nakon dvije bude lose, baci ti to skroz.
-
zdruzdjo
#25611 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne bude lose, nego jednostavno NECU.
Za 23 godine za volanom sam samo jednom pijan sjeo za volan i tada sam sebi obecao nikad vise. Nakon druge pive kljuceve predajem nekom drugom ili se hvatam taxi-ja.
-
Naslovnica
#25612 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pio sam i vozio mnogo puta pijan dok sam bio mlađi i bez mozga.
Vozio prebrzo, vozio bez položenog, vozio teretnjake bez kategorije.
Ali nikada drogiran!

Ali nikada drogiran!
- basicm
#25613 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ti imas osjecaj da se vadi ovom pivom, da je ipak droga u pitanju?Naslovnica wrote: ↑05/01/2020 22:30 Pio sam i vozio mnogo puta pijan dok sam bio mlađi i bez mozga.
Ali nikada drogiran!
![]()
-
Naslovnica
#25614 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma jok, čovjek govori istinu.basicm wrote: ↑05/01/2020 22:39I ti imas osjecaj da se vadi ovom pivom, da je ipak droga u pitanju?Naslovnica wrote: ↑05/01/2020 22:30 Pio sam i vozio mnogo puta pijan dok sam bio mlađi i bez mozga.
Ali nikada drogiran!
![]()
Samo vala ne znam kako možete na planini piti pivo, pa i crno, u ovo doba godine?!
-
zdruzdjo
#25615 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Aha, stavim sina i 10-ogodisnju kcerku u auto, zveknem "bobu", i na trebevic prekriven snijegom. Svakako. Bar 3 puta sedmicno to radim. Obavezno neki techno na cd da me "drzi". Ponekad dadnem i zeni da me ne baca u "crnjak" kako je mirna.
-
Naslovnica
#25616 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako dobiješ još jedno dijete, slobodno povećaj dozu na dvije.
-
zdruzdjo
#25617 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dosta.
dvoje djece, do dvije pive+volan, a bobe???.....eh bobe....
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#25618 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@zdruzdjo
To kako si opisao voznju na Trebevic/s Trebevica isto kao da sam ja pisao
Imam vikendicu na Trebevicu i marva mi je toliko ogadila taj put da sve cesce idem novim putem od Lukavice prema Jahorini/Palama iako je znacajno duzi. Barem se ne peljam iza nesposobne i bezobrazne bagre, a ako i naidjem na nekog sporaca, lako ga je obici na puno kvalitetnijoj, preglednijoj i brzoj cesti.
Katastrofa je kako ljudi u ovom gradu voze. Da se ja pitam kao sto se nazalost ne pitam, sve vozacke dozvole izdate u posljednjih 10 godina bi mi isle na kvalitetnu reviziju.
To kako si opisao voznju na Trebevic/s Trebevica isto kao da sam ja pisao
Imam vikendicu na Trebevicu i marva mi je toliko ogadila taj put da sve cesce idem novim putem od Lukavice prema Jahorini/Palama iako je znacajno duzi. Barem se ne peljam iza nesposobne i bezobrazne bagre, a ako i naidjem na nekog sporaca, lako ga je obici na puno kvalitetnijoj, preglednijoj i brzoj cesti.
Katastrofa je kako ljudi u ovom gradu voze. Da se ja pitam kao sto se nazalost ne pitam, sve vozacke dozvole izdate u posljednjih 10 godina bi mi isle na kvalitetnu reviziju.
-
zdruzdjo
#25619 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Romeo 80 wrote: ↑05/01/2020 23:28 @zdruzdjo
To kako si opisao voznju na Trebevic/s Trebevica isto kao da sam ja pisao![]()
Ma ovo je tipican primjer "u svatove bez qurtza". Hajvan krenuo a bez sekunde razmisljanja sta ce ga docekati.
Evo ja sljedece sedmice(13-og)trebam u Beograd.
Sutra idem majstoru na inspekciju da vidim jel sve ok. obzirom da krecem ujutro oko 3-ice, a vidimo da se zima "zalijece" i ko zna sta moze zaklepetati tokom noci. Na Sremsku racu me ceka Majevica iza Tuzle a na Zvornik tu je Romanija. Oba puta znaju biti i u martu sa snijegom i poledicom.
Razmisljam se da ako uvali kakav snijeg zestok, da se cak zaputim na samac i da garim kroz hrvatsku. Znaci moras misliti prije nego uplis auto i krenes negdje.
Ali jok, marva odlucila da ide na sankanje sa podmladkom a sto su na djecijim sankama ima bolje sare nego na gumama, hajde bogati. Polako, nigdje se ne zuri.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#25620 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Što ne ideš preko Kladnja, i desno prema Šekovićima i na Zvornik ?zdruzdjo wrote: ↑05/01/2020 23:54Romeo 80 wrote: ↑05/01/2020 23:28 @zdruzdjo
To kako si opisao voznju na Trebevic/s Trebevica isto kao da sam ja pisao![]()
Ma ovo je tipican primjer "u svatove bez qurtza". Hajvan krenuo a bez sekunde razmisljanja sta ce ga docekati.
Evo ja sljedece sedmice(13-og)trebam u Beograd.
Sutra idem majstoru na inspekciju da vidim jel sve ok. obzirom da krecem ujutro oko 3-ice, a vidimo da se zima "zalijece" i ko zna sta moze zaklepetati tokom noci. Na Sremsku racu me ceka Majevica iza Tuzle a na Zvornik tu je Romanija. Oba puta znaju biti i u martu sa snijegom i poledicom.
Razmisljam se da ako uvali kakav snijeg zestok, da se cak zaputim na samac i da garim kroz hrvatsku. Znaci moras misliti prije nego uplis auto i krenes negdje.
Ali jok, marva odlucila da ide na sankanje sa podmladkom a sto su na djecijim sankama ima bolje sare nego na gumama, hajde bogati. Polako, nigdje se ne zuri.
Ja išao vikend prije nove godine, prolijetao snijeg. U povratku, planina iza Zvornika prema Šekovićima, snijega na cesti ali se vozilo najnormalnije 40-45-50 zavisno od krivina.
- Travnički Noćni Šetač
- Laplace
#25622 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je zato što si nevidljiva. Ne vide te.nevidljiva_ wrote: ↑05/01/2020 20:09 Nervira me kad neće da stanu na pješačkom prelazu na kojem nema semafor, nego se zafuraju k'o da je Bog samo dao gas, a niĐe kočnice.Kod nas ova vrsta kulture i poštovanja jednostavno ne postoji ili je izumrla sa starijim vozačima![]()
![]()
Mene nervira kad pješaku stanem a on zijeva okolo, ne namjerava da preše iako je zauzeo poziciju.
- Laplace
#25623 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Podsjeti me kako smo se prije nekoliko godina gurali u koleginom autu jer nisam bio dovoljno siguran u svoje gume (išli na Vlašić, gume su ušle u treću zimu, dobro se ponašaju na putu kuda vozim ali na planini se ne bih previše pouzdao).zdruzdjo wrote: ↑05/01/2020 20:59 Znaci situacija od danas.
Odem sa porodicom do Trebevica. Prolijece snijeg u sarajevu. Penjemo se pored sunnyland-a i vec odatle se vidi da zimska sluzba, cija god da je, nije bas bila na nivou zadatka. Ok, snijeg sve vise pada i pada. Vec kod na Pino-a se vidi i da je i tokom noci dobro klepao. Koristim priliku da pohvalim sava eskimo hp2. Prvi put vozim na njima. Deru snijeg na cesti. Gore kod andrea-vile malo setnja malo jelo sa porodicom.
Vracamo se. Snijeg je lagano zabijelio cestu i napadao ali nije strasno. Uvijek u tim situacijama, (na sigurnom mjestu) malo pipnem kocinicu cisto da vidim sta je ispod tockova i proklizava li, pa da mogu prema tome uskladiti voznju.
Kod brusa se ukljucuje ispred mene jedan passat a ispred njega odmah sa parkinga prema bob stazi laguna mk3.
Da se ogradim, bilo je godina u mom zivotu kad nisam mogao svake godine da priustim sebi nove zimske gume iz ovog ili onog razloga. Ali, lose gume = nema trebevica, bjelasnice, zavlacenja po sokacima u starom gradu i novom gradu. Pao snijeg par cm = hajmo pjeske ili na tramvaj. i Tako.
Ali jok, dobri napaceni bosnjanin sa lagunom mora se uhvatiti planine iako su na tockovima "jull-brinerke". Jebo sebi kosti 12 koljena, bukvalno je na nekim mjestima spustao ispod 10km/h i hajde sve sve ali sto je debil iza nas dvojice (passat i ja) naredao jos slovom i brojem 9 auta koliko sam uspio izbrojati. Dalje nisam mogao vidjeti. Nema qurtza da se skloni i pusti kolonu pa da nastavi svojik 2km/h . nema sile da vozis drugom niz brdo i kocis masinom, jer debil spusti toliko da da passat mora kociti i pocnem se ljepiti covjeku za karambolku. preticanje necu jer ipak ima snijega na rubovima ceste pa da rizikujem me zabaci. Nego prvom pa malo se napravi razmaka, ja kontam evo ga oslobodio se, ja u drugu a onda opet krk, koci na jednom mjestu vidim da passat nece/ne smije i prebacim u DRUGU i preteknem ih obojicu. znaci dalje sam vozio komotno trecom. lagano bez gasanja.
Pa jebemu majku, ako nemas gume za snijeg koji je noc prije padao i u gradu, zasto kreces u planinu znajuci da imas smece na tockovima i tako rizikujes i sebi zivot i stetu, porodici zivot(bio je neko i na zadnjim sjedistima) i ljudima oko sebe jer ce neko iznerviran nesmotreno krenuti da pretice i napraviti belaj.
MAJKU KROZ MAJKINU MAJKU.
Da nisam imao opciju da idemo njegovim autom, ne bih ni planirao put na Vlašić, nije vrijedno rizika.
- nevidljiva_
- Location: tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje mašta nema granica, a zvijezde mogu da se dohvate........
- nevidljiva_
- Location: tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje mašta nema granica, a zvijezde mogu da se dohvate........
#25625 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vide me, prave se kao da me ne videLaplace wrote: ↑06/01/2020 09:26To je zato što si nevidljiva. Ne vide te.nevidljiva_ wrote: ↑05/01/2020 20:09 Nervira me kad neće da stanu na pješačkom prelazu na kojem nema semafor, nego se zafuraju k'o da je Bog samo dao gas, a niĐe kočnice.Kod nas ova vrsta kulture i poštovanja jednostavno ne postoji ili je izumrla sa starijim vozačima![]()
![]()
Mene nervira kad pješaku stanem a on zijeva okolo, ne namjerava da preše iako je zauzeo poziciju.