Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
rizibizi

#95676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

MTV zaboravio kako je bilo na LoL-u kad ih je Telemach naguzio nekad davno za neku novu godinu, nisu stigli nakucati sve raskide ugovora koliko je naroda doslo da im mahne.
Ravenn

#95677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ravenn »

@Telemach evo i mene kao još jednog u moru nezadovoljnih "PREMIUM" korisnika (čitaj "budala")
1. ukinuli ste sve RTS kanale bez kompenzacije bilo drugim kanalima ili novčano
2. konstantno ubacujete šund i smeće bez ikakve konsultacije ili ankete šta se to stvarno traži (more Pinkova, Izvorna, Zadruga, i moj lični favorit: Visoko HD!!!)
3. nikada niste riješili probleme sa EON aplikacijom (ne možeš izabrati jezik i sl)
4. iz kataloga nasumično izbacujete novije filmove (John Wicks) i mijenjate ih npr I Know What You Did Last Summer (1997) samo da bi održali brojno stanje
5. gdje su novi film / doku kanali (Logosoft ima sve Film Box kanale) za ovaj novac?!
6. zašto se zove "premium" paket ako nemamo sve kanale (Arena HD)?
7. o svojim ličnim mukama sa Vašim "majstorima" i tehničkoj podršci za internet ne bih više iako niste NIŠTA uradili i internet je katastrofa (sve dokumentovano i samo se čeka istek ugovora, ako ne bude i ranije)

PS u slučaju izbacivanja DISCOVERY kanala i/ili povećanja cijene želim mogućnost instantnog raskida ugovora
Last edited by Ravenn on 06/01/2020 15:38, edited 1 time in total.
rizibizi

#95678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Telemach wrote: 03/01/2020 14:52
rizibizi wrote: 03/01/2020 12:22 Drama ste se pokvarili, zovem podrsku ne razumijemo se cak ni iz dva tri puta, kanale izbacujete, cijene dizete, brzina neta samo na papiru, upload ko da je 2000. Imate srece sto je konkurencija jos gora i sto mi nisu pruzili optiku do zgrade iako sam im haman prvi komsija inace bi vi letili ko onaj ker s velikim usima. Ali eto nadat se da ce u narednih 10 mjeseci nesto da se promjeni ili kod vas ili kod njih, mada imate dobru silaznu putanju zadovoljstva korisnika koji ocigledno vise nemaju zivaca ni da vas prozivaju vec ljudi navikli.
Zdravo rizibizi,
Izvinjavamo se ukoliko je došlo do nesporazuma u komunikaciji.
Nalog za intervenciju na adresi je evidentiran.
Ne treba hvala, sve OK.
fusion_ba

#95679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Sta sad i kad izbace kanale, moze im se. Nije da imamo neku bolju alternativu.
MTV

#95680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

rizibizi wrote: 06/01/2020 15:33 MTV zaboravio kako je bilo na LoL-u kad ih je Telemach naguzio nekad davno za neku novu godinu, nisu stigli nakucati sve raskide ugovora koliko je naroda doslo da im mahne.
procitaj ugovor jos jednom :)
Mraka

#95681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mraka »

2013,2014 ,2015,2016 ,2017 pa možda i 2018 godina je kad nas je Telemach pozitivno iznenadio,uvijek nekih novina bilo ,vodili su računa o svojim korisnicima o svemu...otkad su došli EON paketi (ili vlasnik) počeo je raspad sistema ...
Maharadza

#95682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Ravenn wrote: 06/01/2020 15:33 @Telemach evo i mene kao još jednog u moru nezadovoljnih "PREMIUM" korisnika (čitaj "budala")
2. konstantno ubacujete šund i smeće bez ikakve konsultacije ili ankete šta se to stvarno traži (more Pinkova, Izvorna, Zadruga, i moj lični favorit: Visoko HD!!!)
3. nikada niste riješili probleme sa EON aplikacijom (ne možeš izabrati jezik i sl)
4. iz kataloga nasumično izbacujete novije filmove (John Wicks) i mijenjate ih npr I Know What You Did Last Summer (1997) samo da bi održali brojno stanje
5. gdje su novi film / doku kanali (Logosoft ima sve Film Box kanale) za ovaj novac?!
7. o svojim ličnim mukama sa Vašim "majstorima" i tehničkoj podršci za internet ne bih više iako niste NIŠTA uradili i internet je katastrofa (sve dokumentovano i samo se čeka istek ugovora, ako ne bude i ranije)

PS u slučaju izbacivanja DISCOVERY kanala i/ili povećanja cijene želim mogućnost instantnog raskida ugovora
Uslovi poslovanja, ovo su posljednji koje sam našao a vjerujem da se nisu izmijenili u međuvremenu:
9.3. U slučaju da Telemach za vrijeme trajanja pretplatničkog odnosa izmjeni Cjenovnik i/Ugovor i/ili neke njegove sastavne
dijelove i /ili ove Uslove poslovanja na način da su izmjene u potpunosti nepovoljnije za Pretplatnika, Pretplatnik ima pravo
raskinuti pretplatnički ugovor bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid u roku od 30
(trideset) dana, računajući od dana objave izmjene/izmjena, a kod raskida Pretplatniku će biti omogućen povrat prethodno
uplaćenog novčanog iznosa za period u kojem zbog prijevremenog raskida neće koristiti uslugu , ukoliko je isti unaprijed
uplaćen. Pretplatnik je dužan nadoknaditi Telemachu sva dugovanja nastala do dana prijevremenog raskida ugovora,
odnosno završetka korištenja usluge
https://telemach.ba/Binary/10675/OPCI-U ... R-2019.pdf
rizibizi

#95683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Sta procitao, odjavio druze. :D Moze i na tarabi da pise svasta, pa se nece svako zaletiti, sad ti kazem sad da ostanu dva kanala ili da uvedu 200 kamera umjesto 200 kanala ja bih trebao placati istu cijenu zato sto tako pise u ugovoru, jel to logika?
rizibizi

#95684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Maharadza wrote: 06/01/2020 15:41 Uslovi poslovanja, ovo su posljednji koje sam našao a vjerujem da se nisu izmijenili u međuvremenu:
9.3. U slučaju da Telemach za vrijeme trajanja pretplatničkog odnosa izmjeni Cjenovnik i/Ugovor i/ili neke njegove sastavne
dijelove i /ili ove Uslove poslovanja na način da su izmjene u potpunosti nepovoljnije za Pretplatnika, Pretplatnik ima pravo
raskinuti pretplatnički ugovor bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid u roku od 30
(trideset) dana, računajući od dana objave izmjene/izmjena, a kod raskida Pretplatniku će biti omogućen povrat prethodno
uplaćenog novčanog iznosa za period u kojem zbog prijevremenog raskida neće koristiti uslugu , ukoliko je isti unaprijed
uplaćen. Pretplatnik je dužan nadoknaditi Telemachu sva dugovanja nastala do dana prijevremenog raskida ugovora,
odnosno završetka korištenja usluge
https://telemach.ba/Binary/10675/OPCI-U ... R-2019.pdf
Sve je stvar tumacenja, ali ima advokat i sud pa da kazu kako jeste.
Telemach

#95685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote: 06/01/2020 14:57 čitam zadnjih par stranica i ne mogu da vjerujem da se priča o nekom poskupljenju i izbacivanju Discovery kanala iz ponude :shock: :? :?: :?:
o kojim konkretno kanalima je riječ?
@Telemach ne gledam puno kanala iz vaše ponude, i kad bi izbacili 150 kanala meni ništa ne bi značilo, ali ako izbacite ijedan ovaj dokumentari kanal, koje u biti jedino i gledam, mi smo završili za sva vremena. Isto važu i ako 1 pf podignete cijenu usluge :evil: :evil:
ps
obartite pažnju na moj avatar
@aditon,
Ukoliko nastanu bilo kakve izmjene, znate da će korisnici biti obaviješteni. Predlažemo da uživate u sadržaju koji je dostupan, pogotovo tokom novogodišnje čarolije :)
M416

#95686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by M416 »

Ravenn wrote: 06/01/2020 15:33 @Telemach evo i mene kao još jednog u moru nezadovoljnih "PREMIUM" korisnika (čitaj "budala")

Al' fakat me bode u oci kad mi dodje racun i vidim da mi se kao premium korisniku dodatno naplacuje resiver i Arene HD,a trebalo bi da su premium korisnicima otkljucani svi kanali kao i mogucnost koristenja besplatno jednog EON i jednog D3 resivera.Tako je prije bilo,ali sada nazalost ne.
Last edited by M416 on 06/01/2020 15:51, edited 2 times in total.
Telemach

#95687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Ravenn ;
Ponuda se kontinuirano obogaćuje. Sve novosti možete pratiti putem linka stranice: https://telemach.ba/podrska/vijesti-i-informacije
Kada su u pitanju prijedlozi za nove kanale, pišite nam na: [email protected]
Arena Sport HD paket nije dio Premium paketa i na isti se možete pretplatiti. Kada su u pitanju Discovery kanali, odgovorili smo ranije.
l33t

#95688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Bilo bi posteno smanjiti racun za par KM, svakako je bilo neopravdano povecanje cijena kad je bila prica o placanju takse za posjedovanje TV-a preko kablovskih operatera. Tad su preventivno digli cijenu za 3 ili 4KM. smanjite cijenu povecajte zadovoljstvo korisnika i opet cete biti 1.

logosoft parira tu je negdje sa cijenom, txtv je niza cijena. racunajte na bhtelecom 4G Tv boxove. Igrajte pametno Tmah!
Boban0726

#95689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

azdralovic wrote: 06/01/2020 15:23 Bilo bi zanimljivo da TM izbaci gledanost po svakom kanalu... pa da vidimo what is what
Siguran sam da postoji taj podatak
Ima,bar preko EON box-a,TVBeat koji u realnom vremenu mjeri gledanost tv stanica.
Kad bi se objavili,tek bi se onda iznenadio,Pink kanali bili bi sigurno gledaniji od Animal Planet :-P
Ravenn

#95690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ravenn »

@aditon,
Ukoliko nastanu bilo kakve izmjene, znate da će korisnici biti obaviješteni. Predlažemo da uživate u sadržaju koji je dostupan, pogotovo tokom novogodišnje čarolije :)
da li ste vi uopšte svjesni kako uvredljivo i nadmeno zvučite?! kao da smo mi djeca ili maloumnici
zašto jednom ne odgovorite konkretno na vrlo konkretne zamjerke/pitanja?
Last edited by Ravenn on 06/01/2020 16:08, edited 1 time in total.
azdralovic

#95691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

Boban0726 wrote: 06/01/2020 15:51
azdralovic wrote: 06/01/2020 15:23 Bilo bi zanimljivo da TM izbaci gledanost po svakom kanalu... pa da vidimo what is what
Siguran sam da postoji taj podatak
Ima,bar preko EON box-a,TVBeat koji u realnom vremenu mjeri gledanost tv stanica.
Kad bi se objavili,tek bi se onda iznenadio,Pink kanali bili bi sigurno gledaniji od Animal Planet :-P
Nisam shvatio jeli koristis ili mislis na to da oni imaju podatke... ne sumnjam za njih da imaju, to je 100%
musicman80

#95692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by musicman80 »

Telemach, kao i svi pruzatelji telekom usluga moraju da vode racuna i o isplativosti poslovnih poteza. Znaci, ako plate vecu cijenu za Discovery kanale, izracunali su da bi to podiglo cijenu usluge za krajnje korisnike, a to ne bi bilo popularno i mozda bi dovelo do otakazivanja usluge postojecih korisnika i odvracanja potencijalih korisnika koji razmislaju da predju na Telemach.

Druga opcija je ova za koju su se odlucili a to je brisanje Discovery kanala iz ponude i zamjena istih nekim drugim. Mogli su recimo ubaciti Docu:Box ili neke druge kanale slicnog sadrzaja da ublaze "stetu". Ja imam EON premium i ako bi sada digli cijenu paketa, meni bi bilo puno da placam. Nije zato sto nemam, neko sto bi to bilo skuplje od konkurencije koja iste kanale bar za sada nudi jeftinije. Inace, meni licno TV nije toliko bitna, vise mi je bitan Internet koji je kod Telemach-a neprikosnoven, brzina download-a i kvalitet usluge se ne moze porediti za konkurencijom. Dok Telemach ne dobije dostojnu konkurenciju, ja ostajem njihov pretplatnik.
Ravenn

#95693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Ravenn »

Telemach wrote: 06/01/2020 15:50

@Ravenn ;
Ponuda se kontinuirano obogaćuje. Sve novosti možete pratiti putem linka stranice: https://telemach.ba/podrska/vijesti-i-informacije
Kada su u pitanju prijedlozi za nove kanale, pišite nam na: [email protected]
Arena Sport HD paket nije dio Premium paketa i na isti se možete pretplatiti. Kada su u pitanju Discovery kanali, odgovorili smo ranije.
@Telemach
link stranice je informativan koliko i bilo ko od vas tj nikako
prijedloge i ne gledate, ne znam da li iko uopšte otvara taj inbox (znam iz iskustva)
za Discovery kanale niste ništa odgovorili osim otprilike "bićete obavješteni" što se odlično može razumijeti i prevesti u pravo značenje ali neću da me banuju zbog vulgarnosti
hipija

#95694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Tek sada se vide razmjere štete koju je Pink platforma nanijela Telemach korisnicima.
Iz perspektive Telemacha , pink kanali su legli kao kec na desetku i pokazali su se kao izvrsno sredstvo
za zamazivanje očiju svojim korisnicima i za gašenje pobuna korisnika izazvanim učestalim izbacivanjem
kvalitetnijih kanala iz ponude i prečestim dizanjem cijene usluge. Osim toga poslužili su i kao sredstvo za potkusurivanje prilikom potpisivanja novih ili produžavanja postojećih ugovora. Dok je konkurencija ubacivala odmah čitav paket pink kanala u ponudu,
Telemach je to radio smišljeno i dozirano, kako se već ukaže potreba.

Tako će biti i sada ako je preostalo još nešto od pink kanala kojih nema u ponudi.
Uglavnom matematika kaže da izlazi 6 kvalitetnih dokumentarnih kanala a dolaze 3 od čega jedan (Discovery) već imamo samo ne u hd rezoluciji.
Drugi je HGTV(Home and Garden TV), a treći je Cine Star TV 2 HD, koji će biti nešto poput Nova Sport kanala samo u filmskom kontekstu. To znači pretumbavanje filmova sa postojećih Cinestar kanala na ovaj novi.

Opet je uočljiva disproporcija u broju odlazećih i dolazećih kanala pa će se posegnuti za još nekim pinkom ako ga ima ili zadrugom ili će se požar gasiti sa produženjem promo perioda odmah sada u kontinuitetu ili od februara, iako bi logika zahtjevala da se kompenzira odliv dokumentarnih kanala dolaskom novih, tipa: Doku Tv, Docubox, Planet Earth, Nautica Tv, Da Vinci Learning, od čega naravno nema ništa, jer šta dobiju na mostu izgube na ćupriji, tako da je po meni najvjerovatniji scenario, produžetak promo perioda uz već navedena tri kanala. Naravno, vrhunac bahatosti bi bilo izbacivanje 6 i dodavanje 3 kanala i da sve završi na tome.

Jedini scenario koji nije moguć je smanjivanje cijene, pa makar izbacili 100 kanala iz ponude. Što prije to shvatimo biće nam lakše.
aditon

#95695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Telemach wrote: 06/01/2020 15:46
aditon wrote: 06/01/2020 14:57 čitam zadnjih par stranica i ne mogu da vjerujem da se priča o nekom poskupljenju i izbacivanju Discovery kanala iz ponude :shock: :? :?: :?:
o kojim konkretno kanalima je riječ?
@Telemach ne gledam puno kanala iz vaše ponude, i kad bi izbacili 150 kanala meni ništa ne bi značilo, ali ako izbacite ijedan ovaj dokumentari kanal, koje u biti jedino i gledam, mi smo završili za sva vremena. Isto važu i ako 1 pf podignete cijenu usluge :evil: :evil:
ps
obartite pažnju na moj avatar
@aditon,
gospodo, ja sam PREMIUM korisnik i ta vaša čarolija mi ništa ne znači...znači samo da nam rukavice u lice bacate s tim svojim čarolijama. Mene samo zanima da li ćete ukinuti dicovery kanale koje gledam i da li ćete opet podići cijenu. Ja vama predlažem da se očitujete o ovome. Nadam se da vidite koliko su se ljudi s ovim informacijama uzbihuzurili....u negativnom smislu
Boban0726

#95696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Discovery kanale koji su najavili ovi sa SBB biće sigurno izbačeni.
A za poskupljenje stvarno nema osnova.
chakany

#95697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Kad se sjetim, prije svaki mjesec nešto novo se ubacivalo, a sad prođe i po nekoliko mjeseci i ništa. Eh, bila su to vremena.
i agree

#95698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by i agree »

Sad ga nama ubacuju :lol:
zippoo87

#95699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

chakany wrote: 06/01/2020 18:44 Kad se sjetim, prije svaki mjesec nešto novo se ubacivalo, a sad prođe i po nekoliko mjeseci i ništa. Eh, bila su to vremena.
ubace neku glupost i dignu cijenu paketa za 3-4 markice
ebes i to...po meni je bolje ovako...ostavi kako jeste ako vec ne mogu napredovati (mada oni sada nazaduju,ako izbace ove kanale)
svakako svake 2 godine nanovo izvagas koja ti je bolja opcija i potpises sa njima ugovor
ja vrtim telemach i moja tv...ko mene nema logosofta ali imaju neki lokalni provajderi...tako da ima konkurencije i izvagam fino i uzmem to
pa nista nije vjecno
djama

#95700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djama »

jel jos neko ima problema sa subtitles , danas nikako nemam subtitles ni na jednom kanalu ...
Locked