IRAN

Post Reply
MorningStar

#24701 Re: IRAN

Post by MorningStar »

Dozer wrote: 06/01/2020 12:33
MorningStar wrote: 06/01/2020 10:23 Image
Na sta se ovo odnosi?
Vojni budzet :D
King Theoden

#24702 Re: IRAN

Post by King Theoden »

rajv0sa wrote: 06/01/2020 12:28 Image
:bih:
Tbjrbi, ovaj naš ko da je krenuo na utakmicu :mrgreen:
espn

#24703 Re: IRAN

Post by espn »

:zjev:
Last edited by espn on 04/01/2021 10:11, edited 2 times in total.
Dozer

#24704 Re: IRAN

Post by Dozer »

@MorningStar Ja...i...?
To sto Ameri imaju najvise svega ne znaci da su ostali bespomocni, pobogu...

A danasnji nuklearni rat 100% znaci nestanak svih nas, vjeruj mi na rijec. Ono sto ne bi pobile bombe direktno, pobila bi nuklearna zima i radijacija.

I, ako bi Trump pomislio da ce slomiti Iran jednom nuklearkom, ja mislim da bi se dobro zajeb'o... A konvencinalno ih nece nikad slomiti. Iranski fanatizam, kada se probudi, daleko je jaci od Trumpovog idiotizma.
Last edited by Dozer on 06/01/2020 12:40, edited 5 times in total.
bogoljub

#24705 Re: IRAN

Post by bogoljub »

Milioni ljudi ispraćaju generala Kasima Sulejmanija. Veoma impozantan skup.
MorningStar

#24706 Re: IRAN

Post by MorningStar »

Dozer wrote: 06/01/2020 12:36 @MorningStar Ja...i...?

A danasnji nuklearni rat 100% znaci nestanak svih nas, vjeruj mi na rijec. Ono sto ne bi pobile bombe direktno, pobila bi nuklearna zima i radijacija.

I, ako bi Trump pomislio da ce slomiti Iran jednom nuklearkom, ja mislim da bi se dobro zajeb'o... A konvencinalno ih nece nikad slomiti.Iranski fanatizam, kada se probudi, daleko je jaci od Trumpovog idiotizma.
Naravno da ne , svako se moze igrati u svom dvoristu - sve dok ne iznervira globalne igrace Ameriku Rusiju Kinu. Iran je cackao testirao granice eto kao sto sam rekao sada znaju dokle moze... bulazniti o nekoj moci irana da pobijedi ameriku ako ovi izracunaju da im se isplati ih pretvoriti u parking je glupo. Cak i od ove 3 supersile , samo amerika ima sposobnost da projektuje moc na drugu stranu svijeta...

Upravo zato se supersile ne sukobljavaju... to sto si napisao sam i ja isto napisao u postu prije :D

Iran amerika moze konvencionalno da udara avionima raketama dok ih ne svede na nivo iraka, a ako opet izracunaju da ima potrebe i isplati se vojno ici mogu ih i okupirati samo je pitanje isplativosti. Amerika ima 300 miliona ljudi , vojni budzet tj. vojsku eno ti informacija, prva najveca avijacija na svijetu US Airforce, druga najveca US Navy :lol:

Ako je iko bio fanatican to su bili japanci... medjutim :D Cak atomske bombe su spasile amerikce i japanske zivote.Amerika se vec pripremala da izvrsi kopnenu invaziju, stotine hiljada amera bi poginulo i milioni japanaca... paradoksalno opet atomsko oruzje je smanjilo broj zrtava da se rat okonca.
Last edited by MorningStar on 06/01/2020 12:52, edited 2 times in total.
Dozer

#24707 Re: IRAN

Post by Dozer »

MorningStar wrote: 06/01/2020 12:40 Naravno da ne , svako se moze igrati u svom dvoristu - sve dok ne iznervira globalne igrace Ameriku Rusiju Kinu. Iran je cackao testirao granice eto kao sto sam rekao sada znaju dokle moze... bulazniti o nekoj moci irana da pobijedi ameriku ako ovi izracunaju da im se isplati ih pretvoriti u parking je glupo. Cak i od ove 3 supersile , samo amerika ima sposobnost da projektuje moc na drugu stranu svijeta...
Ma ko prica o pobjedi bilo koga nad bilo kim, bolan ne bio... Ne moze ni Amerika pobijediti Iran, kao sto ni Iran ne moze pobijediti Ameriku. Pusti se USA marketinga "mi najjaci, mi najbolji, mi sve naj,naj".
Poenta je u tome sto bi jedan takav rat, pa cak i konvencionalni, definitivno odnio stotine hiljada zrtava. I sigurno ne bi ostao samo na njih dvoje...
A to bi onda znacilo ekonomski haos sirom svijeta, a koji bi sigurno prerastao u veliku depresiju...
Last edited by Dozer on 06/01/2020 12:44, edited 1 time in total.
MorningStar

#24708 Re: IRAN

Post by MorningStar »

Dozer wrote: 06/01/2020 12:43
MorningStar wrote: 06/01/2020 12:40 Naravno da ne , svako se moze igrati u svom dvoristu - sve dok ne iznervira globalne igrace Ameriku Rusiju Kinu. Iran je cackao testirao granice eto kao sto sam rekao sada znaju dokle moze... bulazniti o nekoj moci irana da pobijedi ameriku ako ovi izracunaju da im se isplati ih pretvoriti u parking je glupo. Cak i od ove 3 supersile , samo amerika ima sposobnost da projektuje moc na drugu stranu svijeta...
Ma ko prica o pobjedi bilo koga nad bilo kim, bolan ne bio... Ne moze ni Amerika pobijediti Iran, kao sto ni Iran ne moze pobijediti Ameriku. usti se USA marketinga "mi najjaci, mi najbolji, mi sve naj,naj".
Poenta je u tome sto bi jedan takav rat, pa cak i konvencionalni, definitivno odnio stotine hiljada zrtava. I sigurno ne bi ostao samo na njih dvoje...
I za Irak su isto pricali ... pa isti pade za 2 sedmice i 300 mrtvih amera... :-)

Da se podsjetimo:

Last edited by MorningStar on 06/01/2020 12:55, edited 1 time in total.
Dozer

#24709 Re: IRAN

Post by Dozer »

Ma Irak i Iran su danas razliciti kao patka i krokodil...sta ti je ba...

A...cekaj...kako je pravilno...? Irak ili Iran? :D
espn

#24710 Re: IRAN

Post by espn »

Ja koliko se sjećam Irak je sve kupovao, dok je Iran sve sam napravio. Tako da je apsolutna razlika između Iraka i Irana. Najviše u moždanim vijugama.

Iranci su ako me sjećanje služi čak napravili i mlazni borbeni avion i kopirao američki stealth drone. Kad je takvo nešto uradio Irak? Nije nikada i tu počiva sva snaga
Irana. U mentalnom kapacitetu.
Last edited by espn on 06/01/2020 12:50, edited 1 time in total.
MorningStar

#24711 Re: IRAN

Post by MorningStar »

Dozer wrote: 06/01/2020 12:45 Ma Irak i Iran su razliciti kao patka i krokodil...sta ti je ba...
Irak je ratovao sa Iranom 8 godina. Ali necemo eto uzeti to u razmatranje. Kod amera a i ostalih supersila je uvijek kaklulacija... sta se ulaze a sta dobija. Ako ides cisto konvencionalno onda proglasiti rat iranu mobilizirati ameriku,okrenuti privredu na rat sta mislis sta bi se desilo ? Ali nema potrebe za tim - prvo mislim da ce se iran da povuce malo ce nesto raketicom kakvom po iraku itd - drugo ako eskalira amerikanci ce ih sa brodova i avionima da tohaju do besvijesti.. jednostavno.
General War

#24712 Re: IRAN

Post by General War »

King Theoden wrote: 06/01/2020 11:47
General War wrote: 06/01/2020 11:20 kako ti je dosao Homeini?
Meni? O čemu ti?
Point. wrote: 06/01/2020 11:24 Ne pričam o Čileu nego o današnjem vremenu. Da je demokrata predsjednik USA ili bilo koji republikanac koji nije Trump ili u njegovom užem krugu...
...desilo bi se nešto slično :zoka:
Trebaju li primjeri? Klinton? Obama?
Ko potpisa onaj zakon da se ljudi koje ameri proglase teroristima mogu ubijati gdje god ih nađeš?
Ako se uz njih nađu nedužni civili, oni su kolaterala.
Da džaba ne guglaš, reći ću ti da je to bio demokrata obama. Al haj, on smije jer ima nobelovu nagradu :oops:
Kod obame nije bilo hapšenja, ni zatvora, ni procesa, pa makar onog kratkog, vojnog.
Samo ubistva.
Da kreten obama nije stavio muhur na zakon, trump ne bi imao pravnu osnovu da ubije sulejmanija.
Dakle, fino kuds force proglasiš terorističkom organizacijom, sulejmanija teroristom i ubiješ ga jer ti je to omogućio brato obama.

Sad mi je jasno zašto ga je chelli zvao obuma.
Ne, chelli nije rasist. Nezamislivo je da mi muslimani budemo rasisti.
Zvao ga je obuma zato što je karakterni majmun, baš kao i predsjednici iz porodice buš(da, to je onaj kojeg su na jedite jade spriječili da invaziju avganistana započne brodovima :mrgreen:)
Znači, ubiti generala države s kojom nisi u ratu i to zahvaljujući zakonu kojeg je aminovao obama.
Gdje su ljudska prava i silne konvencije?
Šta je to nego karakterno spuštanje na nivo majmuna?
Ja o demokratiji, a ti? :mrgreen:
General War

#24713 Re: IRAN

Post by General War »

espn wrote: 06/01/2020 12:48 Ja koliko se sjećam Irak je sve kupovao, dok je Iran sve sam napravio. Tako da je apsolutna razlika između Iraka i Irana. Najviše u moždanim vijugama.

Iranci su ako me sjećanje služi čak napravili i mlazni borbeni avion i kopirao američki stealth drone. Kad je takvo nešto uradio Irak? Nije nikada i tu počiva sva snaga
:lol:
Tesko da te sjecanje dobro sluzi.
Benjo34

#24714 Re: IRAN

Post by Benjo34 »

I šta bi na kraju, ko nam je više pomagao, Ameri il Iran? :lol: :-D
mirsek

#24715 Re: IRAN

Post by mirsek »

General War wrote: 06/01/2020 12:52
King Theoden wrote: 06/01/2020 11:47
General War wrote: 06/01/2020 11:20 kako ti je dosao Homeini?
Meni? O čemu ti?
Point. wrote: 06/01/2020 11:24 Ne pričam o Čileu nego o današnjem vremenu. Da je demokrata predsjednik USA ili bilo koji republikanac koji nije Trump ili u njegovom užem krugu...
...desilo bi se nešto slično :zoka:
Trebaju li primjeri? Klinton? Obama?
Ko potpisa onaj zakon da se ljudi koje ameri proglase teroristima mogu ubijati gdje god ih nađeš?
Ako se uz njih nađu nedužni civili, oni su kolaterala.
Da džaba ne guglaš, reći ću ti da je to bio demokrata obama. Al haj, on smije jer ima nobelovu nagradu :oops:
Kod obame nije bilo hapšenja, ni zatvora, ni procesa, pa makar onog kratkog, vojnog.
Samo ubistva.
Da kreten obama nije stavio muhur na zakon, trump ne bi imao pravnu osnovu da ubije sulejmanija.
Dakle, fino kuds force proglasiš terorističkom organizacijom, sulejmanija teroristom i ubiješ ga jer ti je to omogućio brato obama.

Sad mi je jasno zašto ga je chelli zvao obuma.
Ne, chelli nije rasist. Nezamislivo je da mi muslimani budemo rasisti.
Zvao ga je obuma zato što je karakterni majmun, baš kao i predsjednici iz porodice buš(da, to je onaj kojeg su na jedite jade spriječili da invaziju avganistana započne brodovima :mrgreen:)
Znači, ubiti generala države s kojom nisi u ratu i to zahvaljujući zakonu kojeg je aminovao obama.
Gdje su ljudska prava i silne konvencije?
Šta je to nego karakterno spuštanje na nivo majmuna?
Ja o demokratiji, a ti? :mrgreen:
Pa nisu ga CIA ni KGB instalirali.
Vecina naroda bila protiv Pahlavija, podrzali Homeinija i islamsku revoluciju, ostalo je istorija. Demokratija, bas tako. :thumbup:
King Theoden

#24716 Re: IRAN

Post by King Theoden »

General War wrote: 06/01/2020 12:52 Ja o demokratiji, a ti?
General War wrote: 06/01/2020 12:54 Tesko da te sjecanje dobro sluzi.
Jedva prosto proširenu skuckaš, a?
Ti baš vozač trole :zoka:
Mediću, haj ti na ignore :kiss:
espn

#24717 Re: IRAN

Post by espn »

General War wrote: 06/01/2020 12:54
espn wrote: 06/01/2020 12:48 Ja koliko se sjećam Irak je sve kupovao, dok je Iran sve sam napravio. Tako da je apsolutna razlika između Iraka i Irana. Najviše u moždanim vijugama.

Tebe ne da ne služi sjećanje nego ne može ti kompjuterska memorija pomoći svog svijeta a u pm.

Iranski borbeni mlazni avion HESA Kowsar.

Image

https://en.m.wikipedia.org/wiki/HESA_Kowsar
A_A_AKCIJA

#24718 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

MorningStar wrote: 06/01/2020 12:40
Dozer wrote: 06/01/2020 12:36 @MorningStar Ja...i...?

I, ako bi Trump pomislio da ce slomiti Iran jednom nuklearkom, ja mislim da bi se dobro zajeb'o... A konvencinalno ih nece nikad slomiti.
Naravno da ne , svako se moze igrati u svom dvoristu - sve dok ne iznervira globalne igrace Ameriku Rusiju Kinu. Iran je cackao testirao granice eto kao sto sam rekao sada znaju dokle moze... bulazniti o nekoj moci irana da pobijedi ameriku ako ovi izracunaju da im se isplati ih pretvoriti u parking je glupo. Cak i od ove 3 supersile , samo amerika ima sposobnost da projektuje moc na drugu stranu svijeta...

Upravo zato se supersile ne sukobljavaju... to sto si napisao sam i ja isto napisao u postu prije :D

Iran amerika moze konvencionalno da udara avionima raketama dok ih ne svede na nivo iraka, a ako opet izracunaju da ima potrebe i isplati se vojno ici mogu ih i okupirati samo je pitanje isplativosti. Amerika ima 300 miliona ljudi , vojni budzet tj. vojsku eno ti informacija, prva najveca avijacija na svijetu US Airforce, druga najveca US Navy :lol:
A jarane, da ti malo ohaneš od teme. Siluješ, brate.

Od svih informacija koje si nam plasirao, najbitnija je ona da imaš beskonačno mnogo vremena da pišeš gluposti i provociraš, jer nemaš života osim foruma. Evo, sunčan dan, prošetaj malo, ako si bar fizički zdrav.

Taj huškačko navijački ton je odličan za teme sarajevski derbi. Ovdje se govori o milionima mogućih žrtava, a ti priželjkuješ da se od Irana napravi parking.

Ovo što radiš i pišeš je možda samo tebi zanimljivo, a praviš budalu od sebe. Takvi kao ti su sa istim oduševljenjem svršavali na najveću silu Vermacht i sa oduševljenjem pričali o parkingu u Poljskoj. Nikakve razlike nema. Slaviš siledžijski pristup idiota Trumpa, dok ostatak svijeta strahuje hoće li se kod njih pripucati i hoćemo li svi u pizdu materinu zbog idiota.
Dozer

#24719 Re: IRAN

Post by Dozer »

MorningStar wrote: 06/01/2020 12:48 Irak je ratovao sa Iranom 8 godina. Ali necemo eto uzeti to u razmatranje. Kod amera a i ostalih supersila je uvijek kaklulacija... sta se ulaze a sta dobija. Ako ides cisto konvencionalno onda proglasiti rat iranu mobilizirati ameriku,okrenuti privredu na rat sta mislis sta bi se desilo ? Ali nema potrebe za tim - prvo mislim da ce se iran da povuce malo ce nesto raketicom kakvom po iraku itd - drugo ako eskalira amerikanci ce ih sa brodova i avionima da tohaju do besvijesti.. jednostavno.
Nemoj se uvrijediti, ali mislim da si malo previse pod utiskom americkih filmova...
Eno ih u Afganistanu vec skoro dvije decenije, prije njih bili Rusi godinama, i niko ne porazi Afganistan i Talibane... A Afganistan je za Iran - komedija. U svakom smislu, a pogotovo vojnom.
A porediti Iran i Irak prije 30-40 godina i danas, malo je...khm... Iran je onda naucio, i sad je neuporediv s onim onda.
MorningStar

#24720 Re: IRAN

Post by MorningStar »

espn wrote: 06/01/2020 13:00

Tebe ne da ne služi sjećanje nego ne može ti kompjuterska memorija pomoći svog svijeta a u pm.

Image

Kume ako ti je to ponos Iranaske avijacije onda je crnje po njih nego sto sam mislio :lol:
nosara

#24721 Re: IRAN

Post by nosara »

MorningStar wrote: 06/01/2020 13:01

Image

Kume ako ti je to ponos Iranaske avijacije onda je crnje po njih nego sto sam mislio :lol:
I ti jedes govna... lopatom.
General War

#24722 Re: IRAN

Post by General War »

Image

Aha, e de sad izguglaj F5 Tiger II. :mrgreen:
King Theoden

#24723 Re: IRAN

Post by King Theoden »

Sjetim se intervjua sa ruskim zvaničnicima kad kažu da su spremni da Iranu prodaju s-400, ali iran nije zainteresovan.
I onda vidiš kako obore dron koji je važio za letjelicu koju je nemoguće oboriti i zapitaš se šta to sve imaju :zoka:
MorningStar

#24724 Re: IRAN

Post by MorningStar »

A_A_AKCIJA wrote: 06/01/2020 13:01

A jarane, da ti malo ohaneš od teme. Siluješ, brate.

Od svih informacija koje si nam plasirao, najbitnija je ona da imaš beskonačno mnogo vremena da pišeš gluposti i provociraš, jer nemaš života osim foruma. Evo, sunčan dan, prošetaj malo, ako si bar fizički zdrav.

Taj huškačko navijački ton je odličan za teme sarajevski derbi. Ovdje se govori o milionima mogućih žrtava, a ti priželjkuješ da se od Irana napravi parking.

Ovo što radiš i pišeš je možda samo tebi zanimljivo, a praviš budalu od sebe. Takvi kao ti su sa istim oduševljenjem svršavali na najveću silu Vermacht i sa oduševljenjem pričali o parkingu u Poljskoj. Nikakve razlike nema. Slaviš siledžijski pristup idiota Trumpa, dok ostatak svijeta strahuje hoće li se kod njih pripucati i hoćemo li svi u pizdu materinu zbog idiota.
Imam vremena pisem... slobodan kao ptica, a forum je za pricu kao kod starih grka kad su sjedili na stepenicama istih i razgovarali.Jedino sto kod nas upadaju perzijanci na stepenice :lol:

Huskacki ton dolazi upravo od umal-iranaca nasih koji pozivaju na neke osvete.

Moze bit ja pravim budalu od sebe ti si pametan ili vec ko ali to je vec moj problem jelde ? :wink:
MorningStar

#24725 Re: IRAN

Post by MorningStar »

nosara wrote: 06/01/2020 13:03
I ti jedes govna... lopatom.
Ako hoces bezobrazno mozemo i tako samo reci :wink:
Post Reply