IRAN

Post Reply
Nadzornik

#24301 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

From the Iraqi Parliament.

Image
sadie_forever

#24302 Re: IRAN

Post by sadie_forever »

Kikibombona wrote: 05/01/2020 19:22
sadie_forever wrote: 05/01/2020 18:58
Challenger_ wrote: 05/01/2020 18:45 Zapanjujuća masa naroda...

:arrow: LINK

Definitivno ne znaju šta rade.
Ovo kao da se Mesih pojavio :shock:
Kult smrti. Zemlja u kojoj se vjesanje gleda na stadionima kao u Evropi fudbalska utakmica. Skroz drugi civilizacijski nivo.
Ljudi zale svog generala.Pa i kod nas je bilo ovako za Alijinu dzenazu,jos umro prirodno m smrcu zamisli da je ubijen

Ovdje ima lako po miliona ljudi a na zapadu mediji govore dedetine hiljada, zar ih toliko plasi ova masa??
Last edited by sadie_forever on 05/01/2020 21:52, edited 1 time in total.
Dozer

#24303 Re: IRAN

Post by Dozer »

MorningStar wrote: 05/01/2020 21:31 Ne znam odakle onda Srbima nedostatak vojske pored 7 miliona ljudi u srbiji. Necu zalaziti to u direkt ratu mislim da nam se misljenja razilaze, postujem tvoje ali i svoje :D .

Sad sto nisu zaustavili na pocetku, pitanje za tebe... koliko ljudi je na pocetku rata mislilo zavrsit ce se to za par sedmica ? Pa nemaju ameri kristalnu kuglu da znaju sta ce biti.. prilagodjava se situaciji.U nasem slucaju sreca da im je u interesu bilo da BiH ostane u jednom komadu.I treba ih drzati kao najvece prijatelje.. koji spomenik ovom ili onom ko albanci :D

Ni ja isto nemam protiv iranaca nista... samo ne zelim ni blizu da prilazim njihovoj strani dok zemlju u kojoj zivim zapad drzi u miru i jednom komadu.

PS: radim i ja 10 :lol:
St oce reci da sam ja prilicno stariji. A znam i vrlo dobro sta mi pricaju ljudi po Srbiji vec 20 godina. Nisu te mobilizacije tamo bas bile "hajmo svi!" kako se to ovdje misli. Cak su bile predaleko od toga. Mnogi su se krili, bjezali u CG pa se i tamo krili, ili dalje, vani. 7 miliona ljudi nije = 7 miliona vojnika. Takodjer, s obzirom da nisu zvanicno bili u ratu, a pogotovo jer nisu oni bili napadnuti, mislis da je bilo tako lako Slobi reci "hajmo, opsta mobilizacija, rat je"? Jes', al' malo sutra.

Mozda ti to ne znas, ali tokom cijelog rata ovdje tamo su ljudi cesto protestovali protiv rata, protiv slanja Srbijanaca u rat u BiH i HR, protiv mobilizacija, itd.. A radilo se o desetinama hiljada ljudi. Mislis da je u takvom okruzenju i situaciji bilo pametno proglasiti opstu mobilizaciju za odbranu drzave, a koja zapravo nije napadnuta? Tesko.
I zato je to opet suplja Amera, koji su rat ovdje zaustavili onda kada je njima odgovaralo, i od BiH napravili ono sto je njima odgovaralo za njihove dugorocne planove. Nemoj biti naivan.

A sto se trajanja rata ovdje tice, da - vecina je mislila da ga uopste nece biti, a onda, kad je poceo, da ce trajati par mjeseci i to je to. ZNas sta je fol? S istim su racunali i Ameri i EU i kompletna MZ, jer su vrlo dobro znali da Srbi imaju kompletan arsenak JNA na raspolaganju, i mislili su, s obzirom na sve to, da ce oni to uspjeti zavrsiti za mjesec-dva, tj. da ce BiH uspjeti podijeliti po entickim savovima, cime ce se vrlo brozo dobiti ovo sto imamo danas. Ali, jbg... Ispade da su svi pravili racun bez krcmara, tj. onog famoznog cuda bosanskog otpora.

I onda se svi usutili, i cekali da vide razvoj situacije. I kad se taj razvoj poceo desavati na stetu Srba, izmislila se prica o sprecavanju nove humanitarne katastrofe (seoba BH Srba prema Srbiji) i "strahu" od punog ukljucenja Srbije u rat u BiH.
Ma hajde... Kao, eto, cak i da se Srbija htjela ukljuciti tako (iako, gledajuci gornja desavanja u njoj, to bas i nije bilo vjerovatno), Ameri/NATO nisu imali dovoljno Tomahawka da to srezu u startu? Yeah, right... :D
salik79

#24304 Re: IRAN

Post by salik79 »

Nadzornik wrote: 05/01/2020 21:44 Ruske trupe na sahrani Kassema Suleimanija u Iranu.

Image

Sutra je dzenaza. A cini mi se da je to odavanje pocasti u ambasadi u Moskvi, sto je Chelli postavljao.
vjeshalica

#24305 Re: IRAN

Post by vjeshalica »

General War wrote: 05/01/2020 21:48
Ma bjaazi, vise ne znas ni sta pises...
Imam hellfire, ne moram bit inteligentan...
Ne moras logicno,dovoljno smo vidjeli inteligencije prosjecnog obozavaoca americkog...ne treba puno biti inteligentan da bi nekome amerika bila ćaba u zivotu
General War

#24306 Re: IRAN

Post by General War »

vjeshalica wrote: 05/01/2020 21:49
General War wrote: 05/01/2020 21:46
:-)
General nosi politicku poruku saudijcima po iraku...al pored americke ambasade. Bara'o :thumbup:
Posto si ti desna ruka Pentagona logicno je da znas sta general prenosi uz Ambasadu....sta je prenosio?
Nesto nismo bas vidjeli osim te eksplozije da se ista vece desilo? Jel ko otrovan? Jel vucarao sa sobom neko tajno oruzje koje je vama bilo izgovor? Nije ni eksplodiralo...dakle lik nije imao nista uz sebe.
...logicno znam, nosio je metu na glavi kao komadant teroristicke organizacije koji se uskurcio. :mrgreen:
MorningStar

#24307 Re: IRAN

Post by MorningStar »

vjeshalica wrote: 05/01/2020 21:51
General War wrote: 05/01/2020 21:48
Ma bjaazi, vise ne znas ni sta pises...
Imam hellfire, ne moram bit inteligentan...
Ne moras logicno,dovoljno smo vidjeli inteligencije prosjecnog obozavaoca americkog...ne treba puno biti inteligentan da bi nekome amerika bila ćaba u zivotu
Sta je tebi caba ? :D
MorningStar

#24308 Re: IRAN

Post by MorningStar »

General War wrote: 05/01/2020 21:51
vjeshalica wrote: 05/01/2020 21:49
General War wrote: 05/01/2020 21:46
:-)
General nosi politicku poruku saudijcima po iraku...al pored americke ambasade. Bara'o :thumbup:
Posto si ti desna ruka Pentagona logicno je da znas sta general prenosi uz Ambasadu....sta je prenosio?
Nesto nismo bas vidjeli osim te eksplozije da se ista vece desilo? Jel ko otrovan? Jel vucarao sa sobom neko tajno oruzje koje je vama bilo izgovor? Nije ni eksplodiralo...dakle lik nije imao nista uz sebe.
...logicno znam, nosio je metu na glavi kao komadant teroristicke organizacije koji se uskurcio. :mrgreen:
Malo komandovao svim paravojskama koje je iran formirao u iraku i Siriji.. al sta kaze "nije nista nosio uz sebe" :lol:
Dozer

#24309 Re: IRAN

Post by Dozer »

General War wrote: 05/01/2020 21:46 :-)
I sta...? Planiao da se detonira ispred ambasade US? Ozbiljno...? De ba, neka te :D
vjeshalica

#24310 Re: IRAN

Post by vjeshalica »

Kikibombona wrote: 05/01/2020 19:22

Kult smrti. Zemlja u kojoj se vjesanje gleda na stadionima kao u Evropi fudbalska utakmica. Skroz drugi civilizacijski nivo.

Isto ko u AmeriKi,nacija od kupona,potrosenih triliona milijardi na ratove koje ne postoje. Zemlja u kojoj jedu steroidna goveda i lupaju budalastine mozda sa par profila razlicitih.Nacija koja postoji 500 godina i ubija sta stigne.
Kult americke demokratije i krvavih ratova sirom svijeta
Bas je dzennet ta Amerika
King Theoden

#24311 Re: IRAN

Post by King Theoden »

vjeshalica wrote: 05/01/2020 21:33 jos uvijek potcjenjujes Irance
Hell no :!: iranci su genijalni. Oni su i pod sankcijama od kojih bi mnoge države podigle bijelu zastavu, ipak postali sila i to ne samo vojna.
Uzeću si slobodno i kazati da je iran pravo čudo.
Kako samo zaustaviše onaj britanski brod pri tome naređujući britanskom razaraču da se ne približava... Strašno.
Nadzornik wrote: 05/01/2020 21:44 Ruske trupe na sahrani Kassema Suleimanija u Iranu
Nije na sahrani, nego u ambasadi, ali ipak direktna poruka gospodi iz vašingtona da su rusi uz irance.

Mene jedino nervira ovo iransko laprdanje.
Kojeg vraga govore ova sranja u vezi nuklearnog programa?
Umjesto da šute i konačno je naprave, oni odma na sav glas.
MorningStar

#24312 Re: IRAN

Post by MorningStar »

Dozer wrote: 05/01/2020 21:50
MorningStar wrote: 05/01/2020 21:31 Ne znam odakle onda Srbima nedostatak vojske pored 7 miliona ljudi u srbiji. Necu zalaziti to u direkt ratu mislim da nam se misljenja razilaze, postujem tvoje ali i svoje :D .

Sad sto nisu zaustavili na pocetku, pitanje za tebe... koliko ljudi je na pocetku rata mislilo zavrsit ce se to za par sedmica ? Pa nemaju ameri kristalnu kuglu da znaju sta ce biti.. prilagodjava se situaciji.U nasem slucaju sreca da im je u interesu bilo da BiH ostane u jednom komadu.I treba ih drzati kao najvece prijatelje.. koji spomenik ovom ili onom ko albanci :D

Ni ja isto nemam protiv iranaca nista... samo ne zelim ni blizu da prilazim njihovoj strani dok zemlju u kojoj zivim zapad drzi u miru i jednom komadu.

PS: radim i ja 10 :lol:
St oce reci da sam ja prilicno stariji. A znam i vrlo dobro sta mi pricaju ljudi po Srbiji vec 20 godina. Nisu te mobilizacije tamo bas bile "hajmo svi!" kako se to ovdje misli. Cak su bile predaleko od toga. Mnogi su se krili, bjezali u CG pa se i tamo krili, ili dalje, vani. 7 miliona ljudi nije = 7 miliona vojnika. Takodjer, s obzirom da nisu zvanicno bili u ratu, a pogotovo jer nisu oni bili napadnuti, mislis da je bilo tako lako Slobi reci "hajmo, opsta mobilizacija, rat je"? Jes', al' malo sutra.

Mozda ti to ne znas, ali tokom cijelog rata ovdje tamo su ljudi cesto protestovali protiv rata, protiv slanja Srbijanaca u rat u BiH i HR, protiv mobilizacija, itd.. A radilo se o desetinama hiljada ljudi. Mislis da je u takvom okruzenju i situaciji bilo pametno proglasiti opstu mobilizaciju za odbranu drzave, a koja zapravo nije napadnuta? Tesko.
I zato je to opet suplja Amera, koji su rat ovdje zaustavili onda kada je njima odgovaralo, i od BiH napravili ono sto je njima odgovaralo za njihove dugorocne planove. Nemoj biti naivan.

A sto se trajanja rata ovdje tice, da - vecina je mislila da ga uopste nece biti, a onda, kad je poceo, da ce trajati par mjeseci i to je to. ZNas sta je fol? S istim su racunali i Ameri i EU i kompletna MZ, jer su vrlo dobro znali da Srbi imaju kompletan arsenak JNA na raspolaganju, i mislili su, s obzirom na sve to, da ce oni to uspjeti zavrsiti za mjesec-dva, tj. da ce BiH uspjeti podijeliti po entickim savovima, cime ce se vrlo brozo dobiti ovo sto imamo danas. Ali, jbg... Ispade da su svi pravili racun bez krcmara, tj. onog famoznog cuda bosanskog otpora.

I onda se svi usutili, i cekali da vide razvoj situacije. I kad se taj razvoj poceo desavati na stetu Srba, izmislila se prica o sprecavanju nove humanitarne katastrofe (seoba BH Srba prema Srbiji) i "strahu" od punog ukljucenja Srbije u rat u BiH.
Ma hajde... Kao, eto, cak i da se Srbija htjela ukljuciti tako (iako, gledajuci gornja desavanja u njoj, to bas i nije bilo vjerovatno), Ameri/NATO nisu imali dovoljno Tomahawka da to srezu u startu? Yeah, right... :D
Znaci suma sumarum, amerika je bila zajedno sa eu protiv Bosnjaka i Bosne, rusija isto tako. O Srbiji i Hrvatskoj da ne pricamo... srbiju i hrvatsku smo sami sredili al nas zaustavise ameri i eu da ih ne nakantamo....
allem_77

#24313 Re: IRAN

Post by allem_77 »

MorningStar wrote: 05/01/2020 20:25

Da nije te amerike bilo, sudbinu u ratu proteklom bi krojili oni koji su favorizirali srbiju. Sta je to sprjecavalo da Srbija mobilizuje se i vojskom krene u BiH ? Pod vojskom mislim 100-200 k vojnika,avioni,tenkovi,neogranicen rat u kojem bi bosanci bosnjaci se nasli orkuzeni neprijateljima sa svih strana kojim bi ruke bile odrjesene da rade sta oce i kako god oce. Hrvati bi jedva docekali da sebi jedan komad odma odvoje koji su zapikali.

Mislim da BiH Hrvati nisu bili za rat sa Bošnjacima? Naredbe su dolazile od Franje Tuđmana. Da BiH Hrvati nisu bili za nezavisnu BiH, Bosna i Hercegovina bi ostala u sastavu krnje Jugoslavije. Rata možda nebi ni bilo? Ovako su zajebali i sebe a i Bošnjake, zato što su poslušali Tuđmana i pokušali sprovesti dogovor Tuđmana i Miloševića o podijeli BiH. Klasična izdaja!
Nadzornik

#24314 Re: IRAN

Post by Nadzornik »

salik79 wrote: 05/01/2020 21:51

Sutra je dzenaza. A cini mi se da je to odavanje pocasti u ambasadi u Moskvi, sto je Chelli postavljao.
Ovdje pise ovako:

Delegacija ruske vojske u Teheranu

https://news2.ru/story/586331/
vjeshalica

#24315 Re: IRAN

Post by vjeshalica »

Dozer wrote: 05/01/2020 21:55
I sta...? Planiao da se detonira ispred ambasade US? Ozbiljno...? De ba, neka te :D
Objasnih mu gore,da je ista nosio sa sobom,to bi se vidjelo i imalo bi vece razmjere ta eksplozija...toliko o herojskoj ameriki kojoj smeta prolazak autom,nesto ko nase domace brude,ono sa je sa me gleas????
MorningStar

#24316 Re: IRAN

Post by MorningStar »

allem_77 wrote: 05/01/2020 21:56
MorningStar wrote: 05/01/2020 20:25

Da nije te amerike bilo, sudbinu u ratu proteklom bi krojili oni koji su favorizirali srbiju. Sta je to sprjecavalo da Srbija mobilizuje se i vojskom krene u BiH ? Pod vojskom mislim 100-200 k vojnika,avioni,tenkovi,neogranicen rat u kojem bi bosanci bosnjaci se nasli orkuzeni neprijateljima sa svih strana kojim bi ruke bile odrjesene da rade sta oce i kako god oce. Hrvati bi jedva docekali da sebi jedan komad odma odvoje koji su zapikali.

Mislim da BiH Hrvati nisu bili za rat sa Bošnjacima? Naredbe su dolazile od Franje Tuđmana. Da BiH Hrvati nisu bili za nezavisnu BiH, Bosna i Hercegovina bi ostala u sastavu krnje Jugoslavije. Rata možda nebi ni bilo? Ovako su zajebali i sebe a i Bošnjake, zato što su poslušali Tuđmana i pokušali sprovesti dogovor Tuđmana i Miloševića o podijeli BiH. Klasična izdaja!
Hrvati su zelili nezavisnu BiH kako ista nebi ostala sa Srbijom sto bi znacilo prve linije negdje oko zagreba, ne zato sto su zelili cjelovitu BiH.Kada je BiH usla u rat Hrvati su onda krenuli da rade dalje po planu a to jest da prigrabe hercegovinu.
salik79

#24317 Re: IRAN

Post by salik79 »

Dozer wrote: 05/01/2020 21:35
salik79 wrote: 05/01/2020 21:29 Wow, wow, wow!!!

According to the Iraqi Prime minister, Soleimani was not planning an attack. He was in Iraq carrying a message to Saudi on how to REDUCE Iran-Saudi tensions, as part of a Iraqi mediation effort!!

https://twitter.com/tparsi/status/12138 ... 61317?s=19
Naravno da nije planirao napad. Nije valjda da je neko povjerovao u ovu USA ublehu? Pa ovo je identicna matrica onoj za Sadamovo hemijsko oruzje, za Gadafijevu podrsku ISIL-u i terorizmu, itd., kojom Ameri uvijek sebi unarijed daju razlog i alibi za svoje djelovanje.

Ljudi moji...morate biti svjesni jedne vrlo bitne stvari - 90% stvari koje mi vidimo na TV-u se plasiraju od Amera. Pametnom dosta.
Meni je to sve jasno, bas kao i tebi, ali za one koji im slijepo vjeruju.

I che Guevara je bio terorist kao i Nelson Mendela.
Last edited by salik79 on 05/01/2020 21:59, edited 1 time in total.
MorningStar

#24318 Re: IRAN

Post by MorningStar »

vjeshalica wrote: 05/01/2020 21:57
Dozer wrote: 05/01/2020 21:55
Objasnih mu gore,da je ista nosio sa sobom,to bi se vidjelo i imalo bi vece razmjere ta eksplozija...toliko o herojskoj ameriki kojoj smeta prolazak autom,nesto ko nase domace brude,ono sa je sa me gleas????
Vjesalice.... znaci i mislio sam da si malo tanka sa logikom... al sada kada si izvalila ovo... znaci :lol: pa nece glavnokomandujuci general nosati rakete pod rukom koje ce njegovi podredjeni da ispaljuju bog te :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dozer

#24319 Re: IRAN

Post by Dozer »

vjeshalica wrote: 05/01/2020 21:55 Isto ko u AmeriKi,nacija od kupona,potrosenih triliona milijardi na ratove koje ne postoje. Zemlja u kojoj jedu steroidna goveda i lupaju budalastine mozda sa par profila razlicitih.Nacija koja postoji 500 godina i ubija sta stigne.
Da nisi malo pretjerala? USA ne postoje 500 godina :D
MorningStar

#24320 Re: IRAN

Post by MorningStar »

Dozer wrote: 05/01/2020 22:00
vjeshalica wrote: 05/01/2020 21:55 Isto ko u AmeriKi,nacija od kupona,potrosenih triliona milijardi na ratove koje ne postoje. Zemlja u kojoj jedu steroidna goveda i lupaju budalastine mozda sa par profila razlicitih.Nacija koja postoji 500 godina i ubija sta stigne.
U kontinuitetu i nezavisnosti duze od nas tj BiH :D
Dozer

#24321 Re: IRAN

Post by Dozer »

MorningStar wrote: 05/01/2020 21:56 Znaci suma sumarum, amerika je bila zajedno sa eu protiv Bosnjaka i Bosne, rusija isto tako. O Srbiji i Hrvatskoj da ne pricamo... srbiju i hrvatsku smo sami sredili al nas zaustavise ameri i eu da ih ne nakantamo....
Nema potrebe bilo sta karikirati kada se sve zna. Bosnjaci '92 nisu ovdje postojali pod tim imenom, nego samo Muslimani. I ovime zavrsavam pricu o ovome jer je OT.
Jesi li ratovao ovdje. 92-95? Samo da ili ne, ako je moguce...
Last edited by Dozer on 05/01/2020 22:05, edited 1 time in total.
vjeshalica

#24322 Re: IRAN

Post by vjeshalica »

Dozer wrote: 05/01/2020 22:00
Jesam jebo majku...nek je od 1776 proglasila nezavisnost od kolonije britanske nije ni 300 godina
Pisaj ih hhahaha
Edin H.

#24323 Re: IRAN

Post by Edin H. »

Jest, taman ce onaj metuzalem putovati turisticki :lol:
Dozer

#24324 Re: IRAN

Post by Dozer »

dupli...
Last edited by Dozer on 05/01/2020 22:04, edited 1 time in total.
vjeshalica

#24325 Re: IRAN

Post by vjeshalica »

Dozer wrote: 05/01/2020 22:02
MorningStar wrote: 05/01/2020 21:56 Znaci suma sumarum, amerika je bila zajedno sa eu protiv Bosnjaka i Bosne, rusija isto tako. O Srbiji i Hrvatskoj da ne pricamo... srbiju i hrvatsku smo sami sredili al nas zaustavise ameri i eu da ih ne nakantamo....
Nema potrebe bilo sta karikirati kada se sve zna. Jesi li ratovao ovdje. 92-95? Samo da ili ne, ako je moguce...
Đe je ratovo ima 29 godina
Post Reply