IRAN
- Nadzornik
#23901 Re: IRAN
Uzivo iz iranskog grada Ahvaza,sahrana generala Suleimanija.
https://twitter.com/i/broadcasts/1MnxnEkDyZmJO
https://twitter.com/i/broadcasts/1MnxnEkDyZmJO
- MorningStar
#23902 Re: IRAN
Trump je rekao odgovorite li i pogine li koji nas 52 nova parkinga ce osvanuti u iranu..
Sad ti tu bulaznis kao ameri se prepali - sve to nakon sto su im zdrmali sulejmanija
- Gojeni H
#23903 Re: IRAN
Ide nastavak. Iranci nisu glupi, najvjerovatnije nece udariti po Iraku jer previse rizikuju.El_comadante wrote: ↑05/01/2020 13:14 dakle ovde je direktan sukob USA - Iran, u Iraku. dakle Ameri ubili njihovog generala ovi gadjali ambasadu. da li če se na ovome završiti ili slijedi nastavak?
Sta fali naloziti Hutije na jug Saudije malo? A bruka Jenkija savjetnika nakih.
- Dozer
#23904 Re: IRAN
Jednu stvar se ne smije izgubiti iz vida - Iran je 14-a vojna sila svijeta po rangiranju 2019. Imaju ogromnu kolicinu balistickih raketa, ali svih drugih.
Naravno, nije iskljuceno da imaju i ponesto nuklearki.
Naravno, nije iskljuceno da imaju i ponesto nuklearki.
- Sanjarko
#23905 Re: IRAN
Pa imam rad u vezi toga negdje star prilicno u nekoj svesci. To su drevni radili jedan pogotovo veliki vojskovodza.Gojeni H wrote: ↑05/01/2020 13:20Ide nastavak. Iranci nisu glupi, najvjerovatnije nece udariti po Iraku jer previse rizikuju.El_comadante wrote: ↑05/01/2020 13:14 dakle ovde je direktan sukob USA - Iran, u Iraku. dakle Ameri ubili njihovog generala ovi gadjali ambasadu. da li če se na ovome završiti ili slijedi nastavak?
Sta fali naloziti Hutije na jug Saudije malo? A bruka Jenkija savjetnika nakih.
- MorningStar
#23906 Re: IRAN
? Kakav nuklearni arsenal ...
Joj forum je cudo, isto kao da trump odlucuje i razmatra . Pentagon mu je ponudio opcije - on izabrao najradikalniju, a za svaku je vojska spremna. Ljudi u svojim navijackim porivima zaboravljaju da zemlje ne vode piljari posebno ne ameriku..
-
1Dante1
#23907 Re: IRAN
Siiti nisu muslimani?orbita12 wrote: ↑05/01/2020 13:09 Najgore sto se ovdje neki predtavljaju kao muslimani iako se toliko ofirno vidi da su u najmanju ruku pristalice siizma, to je hinjski nacin kojim pokusavaju neukima predstaviti da muslimani tuguju za ubistvom ovog generala, a ustvari tuguju samo sije. Nijedan od njih nije nikada rekao za sebe da je sija, evo salik glavni sija na forumu, to svaka budala zna ali ne znam je li ikada rekao da je sija. Jer kad raspravljas s nekim a ne znas njegovu pozadinu, ne mozes ni znati sta mu je konacni cilj.
- salik79
#23908 Re: IRAN
Znam, nasljednik naseg uvazenog hadzi efendije Lugavica. Ustati i spomenuti i jednog i drugoga.King Theoden wrote: ↑05/01/2020 13:14Znaš li ti Rusmira? Insan samo takav.
A znaš li kakve je probleme imao zbog tog odlaska u iran i to od strane pristalica mb i selefizma (što ideološki, što zbog ćara) koji su u krugovima iz? Ogromne probleme.
Ko nije imao probleme sa tim sljamom?
- N.N.
#23909 Re: IRAN
Tesko je diskutovati preko anonimnog foruma gdje ovaj iz BL ili onaj iz Mostara oplete po Iranu na osnovu svojih povrsnih saznanja o nekim sijama i sunijama a sve se predstavljajuci kao jedan od "nas" a ustvari nasladjujuci se jer je poginuo jedan "nas".
Generalu rahmet i hvala za sve ucinjeno u onaj vakat.
Svakako neke stvari nisu za foruma i sirokih auditorijuma jer je to sve bilo i proslo a i situacija se sa godinama promjenila.
Da li i kada je rahmetli Kasim dolazio npr. u Zenicu u kasarnu 7. Muslimanske brigade, to sada nije ni bitno.
Nove generacije Bosnja svakako diskutuju o tome da li oni klanjaju spustenih ruku ili oni dizu ruke na tekbiru i tako tim formalnim stvarima.
Ko ti je pomogao, kada, gdje, kako, to njih ne zanima.
Ovo ne treba da eskalira jer ce unistiti jos jednu zemlju i onda oporavka nema ni narednih 100 godina. Kako nema Iraka, Libije, Sirije, ne bi bilo ni Irana.
Generalu rahmet i hvala za sve ucinjeno u onaj vakat.
Svakako neke stvari nisu za foruma i sirokih auditorijuma jer je to sve bilo i proslo a i situacija se sa godinama promjenila.
Da li i kada je rahmetli Kasim dolazio npr. u Zenicu u kasarnu 7. Muslimanske brigade, to sada nije ni bitno.
Nove generacije Bosnja svakako diskutuju o tome da li oni klanjaju spustenih ruku ili oni dizu ruke na tekbiru i tako tim formalnim stvarima.
Ko ti je pomogao, kada, gdje, kako, to njih ne zanima.
Ovo ne treba da eskalira jer ce unistiti jos jednu zemlju i onda oporavka nema ni narednih 100 godina. Kako nema Iraka, Libije, Sirije, ne bi bilo ni Irana.
- MorningStar
#23910 Re: IRAN
Sta mislite sa sektaska prepucavanja presaltaju se na temu religija- ono ko je musliman ko nije i koji seik dobro tumaci a koji lose ?
- King Theoden
#23911 Re: IRAN
Nema se šta dodati na prethodni komentar, osim samog tajminga iranskog napada.
Uglavnom, imaš moj naklon.
Nego, ako se zagužva u iraku i to toliko da ameri napuste isti, šta misliš ima li šanse da rusi kao treća sila na svijetu ulete i popune tu prazninu?
Zajeban im je onaj bivši kgb-ovac.
Vjerujem da ima nekih planova...
Ili čak da turska uleti u mosul tj musel kako ga oni nazivaju. Ipak ga smatraju svojim gradom koji im je nepravedno otet.
- Dozer
#23912 Re: IRAN
Mislim da malo grijesis ovdje i da su Ameri upravo i shvatili da ih je debil Trump zavalio svojim naredjenjem (tome svjedoce i ljudi iz Pentagona koji su jos uvijek u soku da je debil naredio najrigorozniju soluciju).MorningStar wrote: ↑05/01/2020 13:20 Trump je rekao odgovorite li i pogine li koji nas 52 nova parkinga ce osvanuti u iranu..
Sad ti tu bulaznis kao ameri se prepali - sve to nakon sto su im zdrmali sulejmanija![]()
I upravo radi ovoga se sad ide preko svih mogucih i nemogucih posrednika prema Iranu, da bi se ovi odgovorili od svete. A znaju Ameri odavno da ih se Iranci ne boje, niti su glupi, a nije ni da su bas goloruki...
Ali, cemo vidimo, cemo vidimo...
Kako god, hronologija dogadjanja opet ukazuje na to da su Ameri ti koji su prvi poceli.
-
orbita12
#23913 Re: IRAN
tacno je ovaj forum dobar za nasmijati, ko Iran ce nastetiti Americi, dajte ljudi budite ozbiljni, ovdje ko da svi citaju samo ruski sputnjikMorningStar wrote: ↑05/01/2020 13:23? Kakav nuklearni arsenal ...
Joj forum je cudo, isto kao da trump odlucuje i razmatra . Pentagon mu je ponudio opcije - on izabrao najradikalniju, a za svaku je vojska spremna. Ljudi u svojim navijackim porivima zaboravljaju da zemlje ne vode piljari posebno ne ameriku..
Amerikanci se ne boje Irana vec reakcije domace javnosti, oni bi sutra napali Iran da se ne boje belaja kuci. I ne nisam pristalica Americkog imperijalizma ali ljudi moji uozbiljite se
- salik79
#23914 Re: IRAN
Takodjer edukacijsko putovanje predstavnika IZ iz Hrvatske, koje je predvodio hafiz Aziz Alili, jos opsirnije - u tri dijela:salik79 wrote: ↑05/01/2020 13:26Znam, nasljednik naseg uvazenog hadzi efendije Lugavica. Ustati i spomenuti i jednog i drugoga.King Theoden wrote: ↑05/01/2020 13:14Znaš li ti Rusmira? Insan samo takav.
A znaš li kakve je probleme imao zbog tog odlaska u iran i to od strane pristalica mb i selefizma (što ideološki, što zbog ćara) koji su u krugovima iz? Ogromne probleme.
Ko nije imao probleme sa tim sljamom?
http://www.islamska-zajednica.hr/vijest ... ku-iran-ii
- Gojeni H
#23915 Re: IRAN
Ima ona anegdota … pita kcerka americkog predsjednika pocetkom 20. vijeka:
- A sto mi ratujemo s Meksikom?
- Zato sto je tiranin dosao na vlast i mi zelimo da meksicki narod izabere svog vodju.
Nakon nekog vremena, demokratskih izbora, itd., pita kcerka ponovo oca:
- Zasto sada ratujemo u Meksiku?
- Predsjednik Meksika je los drzavnik i neprijatelj Amerike.
- Ali, zar ga nije izabrao meksicki narod?
- Jeste, ali on je los za Meksiko, on je neprijatelj slobode i demokratije.
- Pa dobro do kada cemo ratovati s Meksikom?
- Dok meksicki narod ne izabere onoga koga mi zelimo.
Pravo kratka lista
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_w ... ted_States
- MorningStar
#23916 Re: IRAN
Oni su mu je i ponudili- nisu mislili da ce odabrati ali jeste. Medjutim sto pentagon nudi to nije nesto sto neki general osmisli ujutro uz kafu nego je detaljan plan sa razmatranjem svih mogucih ishoda.Dozer wrote: ↑05/01/2020 13:29Mislim da malo grijesis ovdje i da su Ameri upravo i shvatili da ih je debil Trump zavalio svojim naredjenjem (tome svjedoce i ljudi iz Pentagona koji su jos uvijek u soku da je debil naredio najrigorozniju soluciju).MorningStar wrote: ↑05/01/2020 13:20 Trump je rekao odgovorite li i pogine li koji nas 52 nova parkinga ce osvanuti u iranu..
Sad ti tu bulaznis kao ameri se prepali - sve to nakon sto su im zdrmali sulejmanija![]()
I upravo radi ovoga se sad ide preko svih mogucih i nemogucih posrednika prema Iranu, da bi se ovi odgovorili od svete. A znaju Ameri odavno da ih se Iranci ne boje, niti su glupi, a nije ni da su bas goloruki...
Ali, cemo vidimo, cemo vidimo...
Kako god, hronologija dogadjanja opet ukazuje na to da su Ameri ti koji su prvi poceli.
Ide se preko posrednika ? Pa Trump otvoreno ih provocira i kaze ajd ako smijete ?
Hronologiju pogledaj pa onda vidi zasto je doslo do udara na baze - amerikanci se natezu vec mjesecima sa irancima tj. Ne dozvoljavaju da se teritorije pod kontrolom proxy milicija u iraku i siriji povezu , jbg geostrateski interesi.
Ne treba razmisljati o otvorenom ratu ... amerika vrlo vrlo tesko da bi krenula u neke kopnene poduhvate , samo bi bombardovali do kamenog doba. Amerika nije ratovala pravo od 2. Sv rata . Ove intervencije i preklapanja u toku hladnog rata nije opsta mobilizacija zemlje i ratno stanje ... samo se sjetiti yamamota sta je izjavio prije rata sa amerima- ako ih ne natjeramo na povoljan mir za godinu gotovi smo/ zasto ? Jer americka industrija i ekonomija kada se prebace u ratno stanje onda je .........
- Kikibombona
#23917 Re: IRAN
Dozer, sve sto pises se moze primijeniti na Blakan. Tako kazu da je Jugoslaviju rasturila Amerika.
Tako kazu sta Amerika ima raditi u BiH i na Kosovu. Nije cudno sto Srbi navijaju za Iran i velicaju Kasima Sulejmanija kao da je bog. Isto se desava.
...
Nemojte biti licemjeri, ne valja vam.
...
Iranski rezim je zlocinacki, represivan. Formiraju na BI anti-americku koaliciju s ciljem da izbace Ameriku iz regiona. Amerika je u region ulozila milijarde i nisu debili da ih nekakac Iran istjera.
Tako kazu sta Amerika ima raditi u BiH i na Kosovu. Nije cudno sto Srbi navijaju za Iran i velicaju Kasima Sulejmanija kao da je bog. Isto se desava.
...
...
Iranski rezim je zlocinacki, represivan. Formiraju na BI anti-americku koaliciju s ciljem da izbace Ameriku iz regiona. Amerika je u region ulozila milijarde i nisu debili da ih nekakac Iran istjera.
- salik79
#23918 Re: IRAN
Da, svi smo sije - i ja i Reis Kavazovic, Mahmut ef Karalic, imami IZ u BiH, Hrvatskoj....orbita12 wrote: ↑05/01/2020 13:09 Najgore sto se ovdje neki predtavljaju kao muslimani iako se toliko ofirno vidi da su u najmanju ruku pristalice siizma, to je hinjski nacin kojim pokusavaju neukima predstaviti da muslimani tuguju za ubistvom ovog generala, a ustvari tuguju samo sije. Nijedan od njih nije nikada rekao za sebe da je sija, evo salik glavni sija na forumu, to svaka budala zna ali ne znam je li ikada rekao da je sija. Jer kad raspravljas s nekim a ne znas njegovu pozadinu, ne mozes ni znati sta mu je konacni cilj.
Nego, ubleho, znas li ti ko su ovi ljudi i gdje je slikano?!

Vi se toga, kao cionisticke pudlice, bojite vise nego Boga.
-
orbita12
#23919 Re: IRAN
uh uh, ode ja nemam vremena tebi zaradjivati iranske pare, volis ih vise nego Bogasalik79 wrote: ↑05/01/2020 13:37Da, svi smo sije - i ja i Reis Kavazovic, Mahmut ef Karalic, imami IZ u BiH, Hrvatskoj....orbita12 wrote: ↑05/01/2020 13:09 Najgore sto se ovdje neki predtavljaju kao muslimani iako se toliko ofirno vidi da su u najmanju ruku pristalice siizma, to je hinjski nacin kojim pokusavaju neukima predstaviti da muslimani tuguju za ubistvom ovog generala, a ustvari tuguju samo sije. Nijedan od njih nije nikada rekao za sebe da je sija, evo salik glavni sija na forumu, to svaka budala zna ali ne znam je li ikada rekao da je sija. Jer kad raspravljas s nekim a ne znas njegovu pozadinu, ne mozes ni znati sta mu je konacni cilj.
- salik79
#23920 Re: IRAN
Rece lik, koji je napisao i ovo:Kikibombona wrote: ↑05/01/2020 13:37 Dozer, sve sto pises se moze primijeniti na Blakan. Tako kazu da je Jugoslaviju rasturila Amerika.
...
...
Kikibombona wrote: ↑07/03/2015 23:17 Al da nije Amerike i prijatelja ne bi bilo ni ISILa. ISIL je naoruzan od strane Amerike i saveznika. Imali su podrsku u borbi protiv Asada dok se nisu okomili na druge pobunjenike i pozeljeli biti glavni. Kurdima za vrijeme razvoja ISILa Amerika i ekipa ni dinara nisu dali.
Pojednostavljeno..... To je kao da ja posaljem placenog ubicu na vas, izroka vas po nogama i ja dodjem u posljednji cas i spasim vas sigurne smrti. I vi mi onda budete zahvalni jer sam vam spasio zivote.
- salik79
#23921 Re: IRAN
Da volim pare bio bih u tvojoj sekti... Uh, uh, kako maca pojede jezik, cim nestane bilo kakvih argumenata. Nego trk Saudima po apanazu.orbita12 wrote: ↑05/01/2020 13:38uh uh, ode ja nemam vremena tebi zaradjivati iranske pare, volis ih vise nego Bogasalik79 wrote: ↑05/01/2020 13:37Da, svi smo sije - i ja i Reis Kavazovic, Mahmut ef Karalic, imami IZ u BiH, Hrvatskoj....orbita12 wrote: ↑05/01/2020 13:09 Najgore sto se ovdje neki predtavljaju kao muslimani iako se toliko ofirno vidi da su u najmanju ruku pristalice siizma, to je hinjski nacin kojim pokusavaju neukima predstaviti da muslimani tuguju za ubistvom ovog generala, a ustvari tuguju samo sije. Nijedan od njih nije nikada rekao za sebe da je sija, evo salik glavni sija na forumu, to svaka budala zna ali ne znam je li ikada rekao da je sija. Jer kad raspravljas s nekim a ne znas njegovu pozadinu, ne mozes ni znati sta mu je konacni cilj.
- Kikibombona
#23922 Re: IRAN
Ja koliko znam Iran gleda blagonaklono na Muslimansko brastvo.
Podrzali su MB teroriste i Mursija u Egiptu.
...
Hodza se bazirao na BiH i govorio kako Bosnjacima ne treba vjerska podjela. Vidim ti mislis da treba.
- rocco_siffredi
#23923 Re: IRAN
Iranci samo trebaju zavrnuti pipe nafte i plina do američkih izbora. Valjda imaju dovoljno hrane i novca da prežive 10ak mjeseci. Nafta da ode na $5+ galon, jebat ce Ameri sami Trumpu majku
- Sanjarko
#23924 Re: IRAN
Ovdje se primjenjuju dvije drevne strategije a meki trbuh Rusije kako ga ja zovem KUK sa ili bez slova T ili KUKT je veoma bitan po meni. Amerika radi jednu drevnu strategiju a Iran odgovara sa drugom drevnom strategijom.
Ovu sto Iran radi je primjenjivao jedan veliki vojskovodza.
Ovu sto Iran radi je primjenjivao jedan veliki vojskovodza.
- sadie_forever
#23925 Re: IRAN
Dokumentarac o Resulu Hajdariju,iranac koji je poginuo u Bosni tokom rata.Danas ima i svoju ulicu
Jako je emotivan ,pricaju njegov sin zena majka sestra
https://www.youtube.com/watch?v=TVEbobl ... yeU2wBM9kA
Jako je emotivan ,pricaju njegov sin zena majka sestra
https://www.youtube.com/watch?v=TVEbobl ... yeU2wBM9kA