Srecom pa ogromna vecina onih koji glasaju zna tezinu rijeci "bio sam u rovu"..srecom i nazalost,kamo srece da se nije moralo u rov,jer i ne svojom voljom nego zeljom da se prezivi i odbrani od agresije.sinuhe wrote: ↑03/01/2020 08:04 Uvijek je Ivan Lovrenovic to znao. Je li ono i izguran sa scene zbog nepovoljnih stavova o Komsicu.
http://ivanlovrenovic.com/clanci/saraje ... ija-komsic
I naravno njegovi glasaciGledajući Komšića, vidjeli su, najprije, jednoga bahatog, osionog primitivca s manirama prigradskoga uličara. Zaprepašćujuću agresivnost i neuljudnost, međutim, usmjeravao je ipak proračunato, pazeći dobro da ona ide prema Bakiru Izetbegoviću, tek sporadično prema Martinu Ragužu (u čemu ima logike, jer Komšić najbolje zna da njima dvojici izborno tijelo nije isto), ali nikako prema novom Lagumdžijinom miljeniku Fahrudinu Radončiću. Vidjelo se, zatim, da sva Komšićeva politička umnost i sav njegov „koncept“ rada i angažmana u Predsjedništvu počiva na tupom opravdanju: „Džabe nam sve, kad Radmanović neće!“, a da sav osjećaj vlastite važnosti i mjerodavnosti crpi iz resantimana kajmakčalansko-prvoboračkoga tipa: „Ja sam bio u ratu, u rovu!“
A ovih dana je jedan građanin Sarajeva, odgovarajući na pitanje tv- novinara o Komšićevoj ostavci, svu svoju pohvalu i povjerenje u toga političara sažeo u rječit iskaz: „Dovoljno mi je njegovo ime!“ Kad bi Željko Komšić umio politički misliti, taj bi mu razlog anonimnoga građanina, njegova glasača bez sumnje, na najprecizniji način objasnio kako i zašto su i njegova kandidatura i njegov izbor u stvari ekskluzivno etnički motivirani, samo s naličja, protiv etnički „drugih“. Za razliku od njega, Lagumdžija, kvalificirani manipulator, to je jako dobro razumio, i vrlo dobro znao što radi – i 2006. i 2010. a i danas.
Demokratska fronta Željko Komšić
- bunk
#41976 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Point.
#41977 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao što sam rekao, politika je igra kompromisa. Nema tu mjesta za ili kako ja kažem ili nikako.kluz franjo wrote: ↑02/01/2020 16:54Samo da provjerim, jesam li dobro shvatio smisao.Point. wrote: ↑02/01/2020 16:38 Kako da se bori sa vjetrenjacama? Pa HDZ i Covicu ni Jadranka Kosor, niti Mesic niti Josipovic nisu legitmni Hrvati kamoli Komsic. I sad on treba jednu takvu pro fasisticku stranku, koja sebi daje za pravo da dodjeljuje certifikate ko je pravi a ko krivi Hrvat, da moli da razgovara sa njim? Ma, hajte molim vas. Uostalom, politika je igra kompromisa.
Dakle, ako "jedna takva pro fasisticka" stranka hoće da razgovara sa njim, OK. Željko je spreman.
A ako ne, i to je u redu. Glasaće on za ministre iz te stranke i bez razgovora.
Interesantna konstrukcija, mora se priznati.
- Point.
#41978 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izađi na demonstracije, na barikade, povedi nezadovoljni narod, pozovi Konakovića i zajedno ispred skupštine pjevajte We shall overcome, koliko pjeniš ti i nekolicina ovdje reko bi čovjek imate milion ljudi iza vas a ono kurko. Lakše je sjesti negdje u neki kafić, kafanica laganica, prikačiti se na gazdin wifi i hrakati online no pasaran style. Možete i razlupati kakav auto stranih registracija, da iskalite bijes na mrskoj dijaspori.zippoo87 wrote: ↑02/01/2020 17:19 Dzaba se raspravljate sa ovim dijasporcima
Niti jednog drugog sagovornika kojega se tice politika i djelovanje Zeljka nema da ga brani a ovi mogu palamuditi iz drugih drzava i ovako navijacki
Pustite ove supljoglavce neka se sami dopisuju,svakako nemaju smislenu recenicu svi zajedno
Bitno je da su domaci glasaci konacno skontali ZK i to je to...sada mu se samo mozemo smijati na njegove provale po stranackim portalima,gdje se pokusava oprati
- Point.
#41979 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komentirajući upit u vezi s prirodom tog dokumenta i daljnjom procedurom na tom planu, Kožljak je Feni kazao kako je puno činjenica koje potvrđuju njegovu prethodno iznesenu ocjenu, podsjećajući kako se BiH pozvala na ponudu zemalja članica NATO-a te kao odgovor dostavila spomenuti dokument.
Precizirao je kako je struktura tog dokumenta (Program reformi BiH) apsolutno kompatibilna strukturi ANP-a, podsjećajući kako je u samom dokumentu naznačeno da se radi o periodu 2019-2020. godina.
- Sama potvrda da je NATO zaprimio taj dokument (Program reformi BiH) znači da je Bosna i Hercegovina dostavila svoj prvi ANP - pojasnio je Kožljak.
Istovremeno, ocijenio je to velikim korakom naprijed, navodeći kako je u prvom redu bilo bitno dostaviti spomenuti dokument i suštinski izvršiti aktivaciju MAP-a (Akcijski plan za članstvo).
Referirajući se na daljnju proceduru u tom pogledu, Kožljak ističe kako slijedi niz sastanaka članica NATO-a, ali i u formatu „NATO plus BiH“, na kojima će se o spomenutom dokumentu i predočenim reformama razgovarati u narednih godinu dana.
Na tim sastancima će se, kako je kazao, evaluirati ispunjenje planiranih reformi i ono što će biti ugrađeno u drugi ciklus, odnosno program za narednu godinu.
- Aktivacija MAP-a, dostavljanjem spomenutog programa, donosi još jedan benefit, a to je aktueliziranje 'Pregleda odbrane', koji je na neki način uslovljen aktivacijom MAP-a - navodi Kožljak, podsjećajući kako se radi o dokumentu usaglašenom još 2016. godine, koji nije mogao ugledati 'svijetlo dana' upravo zbog tog uslovljavanja.
Mišljenja je da će se time ubrzati brojne reforme, posebno one u oblasti odbrane, uključujući promjene u strukturi OSBiH, te pitanje tzv. aktivne rezerve, modernizaciju i razvoj OS u periodu do 2027. godine, kao i druge oblasti kojima će biti ubrzana interoperabilnost OSBiH s NATO standardima
-
hAZNADAR
#41980 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma sve socijala i ribanje zahoda,.... nijednog akademskog sarajlije u dijaspori,...zippoo87 wrote: ↑02/01/2020 22:11Lopov-eliminator wrote: ↑02/01/2020 22:01 Najveca sreca za DF i Zeljka Komsica je bila u tome sto su kod nas ljudi politicki nepismeni. Malo im bacis price o patriotizmu, uletima za "spasavanje drzave" i dovoljno bude da se polupismena masa nadje u deliriju.
Ta masa nabrijana kvazipatriotskim pricama Zeljka Komsica ne zna da njegov koalicioni partner SDA zajedno s SNSD-o. uspjesno godinama saradjuju na sistematskom izvlacenju novca iz budzeta tako sto jedni drugima kroz svoje firme namjestaju tendere, dovoljno je vidjeti ko je radio reviziju npr. u UKCS Sarajevo koji vodi Sebija, za 2016, 2017 i 2018. godinu reviziju radila "nezavisna" revizorska kuca Grant Thornton d.o.o. Banja Luka (nekad se zvala Confida) ciji je direktor i vlasnik Aleksandar Dzombic, kadar SNSD-a, bivsi ministar finansija i bivsi predsjednik Vlade RS.
Takodjer, ista firma radila je reviziju i za Elektroprivredu BiH, ukljucujuci i zavisna drustva poput rudnika uglja.
Ista firma radila je finansijske izvjestaje za 2016. godinu za KJP ZOI'84.
Ovakvih stvari ima mnogo i sve se mogu vidjeti javno, dovoljno je otici na ejn.gov.ba i pretraziti, sve javno pise koja je firma koji tender dobila, materijala za analizu ima u neogranicenim kolicinama.
I onda dodje Zeljko Komsic koji tu istu SDA koja timski s SNSD-om krade novac iz budzeta vraca na vlast u KS uz obrazlozenje da ide da bi spasavao drzavu.
Jos je taj isti Zeljko Komsic negdje krajem februara priznao na N1 (Emela Burzovic ga intervjuisala) da on i DF sami nemaju snage da zaustave SDA i SNSD u svojim namjerama jer su premali, kako rece onda "pa samljece vas" i kako DF nece uci sam s SDA u firmiranje vlasti na visem nivou jer bi tu bili "samo privjesak".
Priznao je jos tada da SDA, SNSD i HDZ imaju vecinu u Domu naroda.
Danas taj Zeljko Komsic stoji uz skute SDA. Zeljko ove stvari sada nece spominjati. Kad treba nesto konkretno reci, Zeljka nema nigdje.
Dovoljno je vidjeti da se u sve i jednoj emisiji u koju su pozvani i kadrovi u KS, tj.SDA,DF, SBB i cetvorke, iz nove vecine samo Zvonko Maric smio pojaviti, a iz SDA i DF niko, dok se iz cetvorke uvijek svi pojave u punom sastavu. To je pokazatelj koliko Zeljko i DF ne vjeruju u ono sto govore.
Covjek je izigrao sve ono sto je sam govorio. Dosljednost i principijelnost 0 bodova. Ali, polupismen svijet moze svasta progutati, malo patriotizma baci tu i tamo, a o izvlacenju novca cemo cutati.
Ma, hajte, molim vas.![]()
izgleda da cemo u ove polupismene ubrajati i dijasporu od sada
barem ovu forumsku
Izgleda da vas problem nije Zeljko vec vecinski polupismen narod koji sputava vas tako pametne u manjini. Pa sto se onda i diskusija, tj ova kuknjava i pljuvanje ne fokusira na taj narod?
-
hAZNADAR
#41981 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
CIK kaze sljedece:Bosanski_kralj wrote: ↑02/01/2020 23:37Ja (bošnjačku) dijasporu koju znam, po pitanju izbora, dijelim u dvije grupe. Prvi su oni koji maksuz dođu na izbore i velikom većinom glasaju za SDA. Drugi su oni kojih naprosto izbori u BiH ne zanimaju i ne glasaju nikako.
"Za glasovanje na bosanskohercegovačkim izborima prijavilo se 7.945 osoba koje žive u Hrvatskoj, iz Njemačke su stigle 4.853 prijave, iz Srbije 3.493, iz Švedske 3.075 itd."
Zavidan procent na preko milion dijasporaca,.. eto zasto SDA pobjedjuje i sputava progresivne i pametne snage u Sarajevu.
Uh sto volim ovu cuvenu toleranciju domace ljevice - jos kada bi ovako bila iskrena i javno pred sljedece izbore a ne samo na forumu,...
-
ketronsd1
#41982 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čini mi se druže da ti ne poznaješ mnogo "dijasporaca"Bosanski_kralj wrote: ↑02/01/2020 23:37Ja (bošnjačku) dijasporu koju znam, po pitanju izbora, dijelim u dvije grupe. Prvi su oni koji maksuz dođu na izbore i velikom većinom glasaju za SDA. Drugi su oni kojih naprosto izbori u BiH ne zanimaju i ne glasaju nikako.
- BHCluster
#41983 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako ti je kad se fura lazni elitizam, kako drugacije sakriti činjenicu da si nesposoban da animiras one sa pravom glasa koji ne glasaju?hAZNADAR wrote: ↑03/01/2020 09:54
CIK kaze sljedece:
"Za glasovanje na bosanskohercegovačkim izborima prijavilo se 7.945 osoba koje žive u Hrvatskoj, iz Njemačke su stigle 4.853 prijave, iz Srbije 3.493, iz Švedske 3.075 itd."
Zavidan procent na preko milion dijasporaca,.. eto zasto SDA pobjedjuje i sputava progresivne i pametne snage u Sarajevu.![]()
Uh sto volim ovu cuvenu toleranciju domace ljevice - jos kada bi ovako bila iskrena i javno pred sljedece izbore a ne samo na forumu,...
-
pemanapemani
#41984 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić nema dana radnog staža izvan politike.
20 godina nije digao ništa teže od kašike i za to prima platu od 5000 KM.
Onda nakon svega dođe na tv i bukvalno plače kako mu žena nekad nema za kruh i mlijeko.
I šta kaže - vi ste elitisti, a Komšo je, ko biva, radnička klasa.
I samo da dodam - BANU radikalni fašisti, Hrvati majorizirani u Sarajevu i spasit će ih Mario Nenadić, sarajevski Hrvat.
P.S. Jeste fino kad se možeš pišati po Bošnjačkoj akademiji nauka i umjetnosti, a da ti partrioti ne smiju zucnuti, jer tako rekao Komšo. Prije dva mjeseca bi te pojeli i proglasili islamofobom i mrziteljem Bošnjaka, a danas kada opališ mater Zukorliću i Muhiću dobiješ epitet vrhunskog patriote.

20 godina nije digao ništa teže od kašike i za to prima platu od 5000 KM.
Onda nakon svega dođe na tv i bukvalno plače kako mu žena nekad nema za kruh i mlijeko.
I šta kaže - vi ste elitisti, a Komšo je, ko biva, radnička klasa.
I samo da dodam - BANU radikalni fašisti, Hrvati majorizirani u Sarajevu i spasit će ih Mario Nenadić, sarajevski Hrvat.
P.S. Jeste fino kad se možeš pišati po Bošnjačkoj akademiji nauka i umjetnosti, a da ti partrioti ne smiju zucnuti, jer tako rekao Komšo. Prije dva mjeseca bi te pojeli i proglasili islamofobom i mrziteljem Bošnjaka, a danas kada opališ mater Zukorliću i Muhiću dobiješ epitet vrhunskog patriote.
- Bosanski_kralj
#41985 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U svom postu sam kazao da ih ima koji dođu maksuz na glasanje i to u Bosnu. Dakle, ne glasaju putem pošte ili u konzulatima, već na izbornim mjestima u BiH. I da većinom su to glasači SDA.hAZNADAR wrote: ↑03/01/2020 09:54
CIK kaze sljedece:
Zavidan procent na preko milion dijasporaca,.. eto zasto SDA pobjedjuje i sputava progresivne i pametne snage u Sarajevu.![]()
-
hAZNADAR
#41986 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno, samo za SDA, maksuz prevale toliki put o svom trosku, samo da zajebu pametan i normalan svijet u Bosni. Pa tko nebi onda mrzio dijasporu,... Treba to pred sljedece izbore i objelodaniti u medijima,... dokle to trpiti?Bosanski_kralj wrote: ↑03/01/2020 10:42U svom postu sam kazao da ih ima koji dođu maksuz na glasanje i to u Bosnu. Dakle, ne glasaju putem pošte ili u konzulatima, već na izbornim mjestima u BiH. I da većinom su to glasači SDA.hAZNADAR wrote: ↑03/01/2020 09:54
CIK kaze sljedece:
-
Novak20
#41987 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Interesantno i nadasve argumentirano razmišljanje. Nešto poput ovog.
Ja gledam Izetbegovića i SDA kao na neprijatelja države BiH i tko god se bude kandidirao protiv Izetbegovića i pudlica mu, imaće moj glas. Naravno za koga smatram da ga/ih može pobijediti.
I to je demokracija, to je moj sasvim legitiman izbor.
- BHCluster
#41988 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A jedan od ta dva slave 9. siječnja, koji li je samo?Novak20 wrote: ↑03/01/2020 11:35Interesantno i nadasve argumentirano razmišljanje. Nešto poput ovog.
Ja gledam Izetbegovića i SDA kao na neprijatelja države BiH i tko god se bude kandidirao protiv Izetbegovića i pudlica mu, imaće moj glas. Naravno za koga smatram da ga/ih može pobijediti.
I to je demokracija, to je moj sasvim legitiman izbor.![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#41989 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović smatra da obilježavanje 9. januara - Dana Republike Srpske nije uvredljivo za Bošnjake, ali da Bošnjaci, kako kaže, ne vole što je BiH podijeljena i da imaju pravo da stvari vide tako kako ih vide.
"Nama lično nije pri srcu RS, niti podijeljenost BiH, niti to što Bošnjaka nema u tom dijelu BiH kako ih je bilo prije rata. To nas morate razumjeti, ali poštujemo Dejtonski sporazum, svoje komšije i ljude koji žive zajedno sa nama u ovoj državi, želimo im svako dobro, prije svega mir, stabilnost i više posla", rekao je Izetbegović novinarima na sinoćnjem božićnom prijemu u Sarajevu kod mitropolita dabrobosanskog Nikolaja.
https://www.google.com/amp/s/www.klix.ba/amp/110109024
"Nama lično nije pri srcu RS, niti podijeljenost BiH, niti to što Bošnjaka nema u tom dijelu BiH kako ih je bilo prije rata. To nas morate razumjeti, ali poštujemo Dejtonski sporazum, svoje komšije i ljude koji žive zajedno sa nama u ovoj državi, želimo im svako dobro, prije svega mir, stabilnost i više posla", rekao je Izetbegović novinarima na sinoćnjem božićnom prijemu u Sarajevu kod mitropolita dabrobosanskog Nikolaja.
https://www.google.com/amp/s/www.klix.ba/amp/110109024
- 512MB
#41990 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A čuj ja ti ne sporim to pravo, slobodno sljedeći put glasaj za protukandidata Izetbegoviću. Legalisti smo zar ne.Novak20 wrote: ↑03/01/2020 11:35Interesantno i nadasve argumentirano razmišljanje. Nešto poput ovog.
I to je demokracija, to je moj sasvim legitiman izbor.![]()
- Nespin
#41991 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Last edited by Nespin on 13/02/2022 18:29, edited 2 times in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#41992 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I sa ovakvim razmišljanjem mi bismo trebali imati građanski sistem, jedan predsjednik itd....
Ovdje nema građana, samo pripadnika grupacija.
Osim Komše, versus UZP-ovac, bio je i Falatar...spada pod kategoriju "ko god bude protiv Covica", ali ocito nije dovoljno dobar
Ovdje nema građana, samo pripadnika grupacija.
Osim Komše, versus UZP-ovac, bio je i Falatar...spada pod kategoriju "ko god bude protiv Covica", ali ocito nije dovoljno dobar
- 512MB
#41993 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je tOčno
- Prpa.ba
#41994 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Decko nije prosao test nehrvatstva. 
- BHCluster
#41995 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zar bi Falatar dopustio da Bosnjaci glasaju za njega pa nije na to spao.
-
kluz franjo
#41996 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da Željko bez pregovora ili pogovora podrži ministre HDZ-a tj. "jedne takve stranke"?Point. wrote: ↑03/01/2020 09:29Kao što sam rekao, politika je igra kompromisa. Nema tu mjesta za ili kako ja kažem ili nikako.kluz franjo wrote: ↑02/01/2020 16:54Samo da provjerim, jesam li dobro shvatio smisao.Point. wrote: ↑02/01/2020 16:38 Kako da se bori sa vjetrenjacama? Pa HDZ i Covicu ni Jadranka Kosor, niti Mesic niti Josipovic nisu legitmni Hrvati kamoli Komsic. I sad on treba jednu takvu pro fasisticku stranku, koja sebi daje za pravo da dodjeljuje certifikate ko je pravi a ko krivi Hrvat, da moli da razgovara sa njim? Ma, hajte molim vas. Uostalom, politika je igra kompromisa.
Dakle, ako "jedna takva pro fasisticka" stranka hoće da razgovara sa njim, OK. Željko je spreman.
A ako ne, i to je u redu. Glasaće on za ministre iz te stranke i bez razgovora.
Interesantna konstrukcija, mora se priznati.
Znači taj "kompromis" je kako Čović kaže ili nikako.
Interesantan koncept "suzbijanja" političkog uticaja HDZ-a. I vrlo učinkovit, kako vidimo.
Rezultat bespogovornog kompromisa je da će blok od 15 zastupnika DF/GS/SD imati 3 člana Vlade FBiH, a HDZ-ov HNS blok sa 18 zastupnika imati 6.
Ili što je jedan mudrac izjavio: "Malo mačku teleća glava."
- 512MB
#41997 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dakle Komšić radi za HDZ, dotleN smo stigli. Eto Hafis i Novak/Kolinda, a vi navrli kmečat protiv Ljiljana, pitajte Njofru da vam pojasni stvari 
-
pemanapemani
#41998 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko će "građanin" Komšić, odnosno, DF dobiti pozicija iz hrvatske kvote na državnom i federalnom nivou?
Komšo uvali Hrvate u bošnjačku kvotu i to predstavi mlaćenjem i suzbijanjem HDZ uticaja, a raja svršava kako je šuknuo Čoviću, svašta.
-
kluz franjo
#41999 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Željko i HDZ su stari koalicioni partneri... Ne bih se ja petljao u te partnerske predstave za široke narodne mase.
Samo na bazi konkretnog učinka komentarišem rezultate višedecenijske "borbe na vjetrometini vlasti" ŽK.
A još su naši stari upozoravali na rizike od promaje...
Samo na bazi konkretnog učinka komentarišem rezultate višedecenijske "borbe na vjetrometini vlasti" ŽK.
A još su naši stari upozoravali na rizike od promaje...
- dustaban
#42000 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo je suština!kluz franjo wrote: ↑03/01/2020 12:23 ...
Interesantan koncept "suzbijanja" političkog uticaja HDZ-a. I vrlo učinkovit, kako vidimo.
Rezultat bespogovornog kompromisa je da će blok od 15 zastupnika DF/GS/SD imati 3 člana Vlade FBiH, a HDZ-ov HNS blok sa 18 zastupnika imati 6.
...
Ćutureći Čovića i pobjedom Komšića... HDZ blok nikad jači!
Samo što to navijačke budale ne vide. A na sceni je čista zamjena teza. "Ugrežonost Hrvata" jasno dokaziva Komšićevim preglasavanjem Čoviža, odvlači pažnju sa činjenica da HDZ upravlja Federacijom a sa Dodikom i državom. A sa Kolindom i Evropom!
Go Komšić, go...