E, tako ti je to kume kad se drugom jama kopa.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
Hafis
-
hAZNADAR
#41952 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Konacno skontali poslije 20 god.?zippoo87 wrote: ↑02/01/2020 17:19 Dzaba se raspravljate sa ovim dijasporcima
Niti jednog drugog sagovornika kojega se tice politika i djelovanje Zeljka nema da ga brani a ovi mogu palamuditi iz drugih drzava i ovako navijacki
Pustite ove supljoglavce neka se sami dopisuju,svakako nemaju smislenu recenicu svi zajedno
Bitno je da su domaci glasaci konacno skontali ZK i to je to...sada mu se samo mozemo smijati na njegove provale po stranackim portalima,gdje se pokusava oprati
- ultima_palabra
- Nespin
#41954 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Last edited by Nespin on 13/02/2022 18:29, edited 1 time in total.
-
zippoo87
#41955 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja nikada nisam glasao za ovu ublehu,imaju moji postovi stari 5-6 godina ,pisao sam sve ovo sto i sada pisem, pa se zarovi i citaj ,ionako nemas pametnija posla izgledahAZNADAR wrote: ↑02/01/2020 19:07Konacno skontali poslije 20 god.?zippoo87 wrote: ↑02/01/2020 17:19 Dzaba se raspravljate sa ovim dijasporcima
Niti jednog drugog sagovornika kojega se tice politika i djelovanje Zeljka nema da ga brani a ovi mogu palamuditi iz drugih drzava i ovako navijacki
Pustite ove supljoglavce neka se sami dopisuju,svakako nemaju smislenu recenicu svi zajedno
Bitno je da su domaci glasaci konacno skontali ZK i to je to...sada mu se samo mozemo smijati na njegove provale po stranackim portalima,gdje se pokusava opratiI od takvih pametnjakovica i inace luzera u politici da covjek nesto nauci?
![]()
ovo govorim za ove zaludjene sto su mu slijepo vjerovali pa su se sada otrijeznili...a svakako da je bolje progledati i nakon 20 godina,nego nikako...a takvih sto jos nisu progledali ima jos...samo sada u puno puno manjem broju nego prije
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#41956 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
EEEE kHumasine, da smo bogdo grobari pa da jame kopamo drugim... ja sam za to da ja mogu doci u mostar, livno, capljinu i da se ne osjecam gradjaninom treceg reda kao i u banja luku, bijeljinu, trebinje... tako i ostali kad dodju u sarajevo treba da se osjecaju gradjanima ko i svi ostali u sarajevu, tuzli, zenici, bihacu... da moze upisat skolu i zavrsiti fakultet pa aplicirati na posao i zaposliti se tu i osnovati obitelj itd... sa nacionalnim torovima to ne mozes nema sile a pajz sad ubise se sva tri naroda (famozni tronozac) da odu u njemacku i tamo budu gradjani treceg reda a ovdje se bune na majorizaciju, preglasavanja itd... ZK je trebao da bude predvodnik politike gradjanske opcije a ne da se proda bosnjackim nacionalistima... nadam se da sam bio donekle jasan... pozz.
- Bosanski_kralj
#41957 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo sad sam provjerio ukupno 66,931 glas je osvojio ŽK u KS na prošlim općim izborima.pici wrote: ↑02/01/2020 17:44evo navest cu samo grad sarajevo ne mogu tabiriti citav kanton... znaci cetri opŠČine...Bosanski_kralj wrote: ↑02/01/2020 17:21 Koliko ono Željko osvoji glasova u KS na prošlim izborima. 80 hiljada?
novo sarajevo...KOMŠIĆ ŽELJKO - DEMOKRATSKA FRONTA 11.691
novi grad sarajevo...KOMŠIĆ ŽELJKO - DEMOKRATSKA FRONTA 18.478
centar sarajevo... KOMŠIĆ ŽELJKO - DEMOKRATSKA FRONTA 10.205
stari grad sarajevo... KOMŠIĆ ŽELJKO - DEMOKRATSKA FRONTA 6.954
jednako samo grad sarajevo... 47.328 glasova za predsjednistvo... i onda dzubre kaze republika sarajevo... nes ga vise smuČare glasa dobit... selam![]()
-
palermo
#41958 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zar se u Mostaru osjecas gradaninom treceg reda???pici wrote: ↑02/01/2020 19:51EEEE kHumasine, da smo bogdo grobari pa da jame kopamo drugim... ja sam za to da ja mogu doci u mostar, livno, capljinu i da se ne osjecam gradjaninom treceg reda kao i u banja luku, bijeljinu, trebinje... tako i ostali kad dodju u sarajevo treba da se osjecaju gradjanima ko i svi ostali u sarajevu, tuzli, zenici, bihacu... da moze upisat skolu i zavrsiti fakultet pa aplicirati na posao i zaposliti se tu i osnovati obitelj itd... sa nacionalnim torovima to ne mozes nema sile a pajz sad ubise se sva tri naroda (famozni tronozac) da odu u njemacku i tamo budu gradjani treceg reda a ovdje se bune na majorizaciju, preglasavanja itd... ZK je trebao da bude predvodnik politike gradjanske opcije a ne da se proda bosnjackim nacionalistima... nadam se da sam bio donekle jasan... pozz.
-
Hafis
#41959 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kume, pa to je barem bilo od samog početka jasno. Malo koji bošnjački političar se može pohvaliti s tolikim potpirivanjem bošnjačkog nacionalizma kao Željkec. U početku sam imao razumijevanja - trebalo je opravdati onolike bošnjačke glasove, ali izgleda to je to...to je u srži tog malog čovječuljka...jednostavo voli da ga vole, po bilo koju cijenu.
U normalnom građanskom društvu, za koje se lafo zalaže, on bi po svojim moralno-stručnim karakteristikama sjedio na birou za zapošljavanje. A ovako - član predsjedništva...i to iz ''reda'' Hrvata.
-
hAZNADAR
#41960 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
OK, kontam,.. .ti pametniji od ostalih ovdje.zippoo87 wrote: ↑02/01/2020 19:36ja nikada nisam glasao za ovu ublehu,imaju moji postovi stari 5-6 godina ,pisao sam sve ovo sto i sada pisem, pa se zarovi i citaj ,ionako nemas pametnija posla izgledahAZNADAR wrote: ↑02/01/2020 19:07Konacno skontali poslije 20 god.?zippoo87 wrote: ↑02/01/2020 17:19 Dzaba se raspravljate sa ovim dijasporcima
Bitno je da su domaci glasaci konacno skontali ZK i to je to...sada mu se samo mozemo smijati na njegove provale po stranackim portalima,gdje se pokusava opratiI od takvih pametnjakovica i inace luzera u politici da covjek nesto nauci?
![]()
ovo govorim za ove zaludjene sto su mu slijepo vjerovali pa su se sada otrijeznili...a svakako da je bolje progledati i nakon 20 godina,nego nikako...a takvih sto jos nisu progledali ima jos...samo sada u puno puno manjem broju nego prije
-
Lopov-eliminator
#41961 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Najveca sreca za DF i Zeljka Komsica je bila u tome sto su kod nas ljudi politicki nepismeni. Malo im bacis price o patriotizmu, uletima za "spasavanje drzave" i dovoljno bude da se polupismena masa nadje u deliriju.
Ta masa nabrijana kvazipatriotskim pricama Zeljka Komsica ne zna da njegov koalicioni partner SDA zajedno s SNSD-o. uspjesno godinama saradjuju na sistematskom izvlacenju novca iz budzeta tako sto jedni drugima kroz svoje firme namjestaju tendere, dovoljno je vidjeti ko je radio reviziju npr. u UKCS Sarajevo koji vodi Sebija, za 2016, 2017 i 2018. godinu reviziju radila "nezavisna" revizorska kuca Grant Thornton d.o.o. Banja Luka (nekad se zvala Confida) ciji je direktor i vlasnik Aleksandar Dzombic, kadar SNSD-a, bivsi ministar finansija i bivsi predsjednik Vlade RS.
Takodjer, ista firma radila je reviziju i za Elektroprivredu BiH, ukljucujuci i zavisna drustva poput rudnika uglja.
Ista firma radila je finansijske izvjestaje za 2016. godinu za KJP ZOI'84.
Ovakvih stvari ima mnogo i sve se mogu vidjeti javno, dovoljno je otici na ejn.gov.ba i pretraziti, sve javno pise koja je firma koji tender dobila, materijala za analizu ima u neogranicenim kolicinama.
I onda dodje Zeljko Komsic koji tu istu SDA koja timski s SNSD-om krade novac iz budzeta vraca na vlast u KS uz obrazlozenje da ide da bi spasavao drzavu.
Jos je taj isti Zeljko Komsic negdje krajem februara priznao na N1 (Emela Burzovic ga intervjuisala) da on i DF sami nemaju snage da zaustave SDA i SNSD u svojim namjerama jer su premali, kako rece onda "pa samljece vas" i kako DF nece uci sam s SDA u firmiranje vlasti na visem nivou jer bi tu bili "samo privjesak".
Priznao je jos tada da SDA, SNSD i HDZ imaju vecinu u Domu naroda.
Danas taj Zeljko Komsic stoji uz skute SDA. Zeljko ove stvari sada nece spominjati. Kad treba nesto konkretno reci, Zeljka nema nigdje.
Dovoljno je vidjeti da se u sve i jednoj emisiji u koju su pozvani i kadrovi u KS, tj.SDA,DF, SBB i cetvorke, iz nove vecine samo Zvonko Maric smio pojaviti, a iz SDA i DF niko, dok se iz cetvorke uvijek svi pojave u punom sastavu. To je pokazatelj koliko Zeljko i DF ne vjeruju u ono sto govore.
Covjek je izigrao sve ono sto je sam govorio. Dosljednost i principijelnost 0 bodova. Ali, polupismen svijet moze svasta progutati, malo patriotizma baci tu i tamo, a o izvlacenju novca cemo cutati.
Ma, hajte, molim vas.
Ta masa nabrijana kvazipatriotskim pricama Zeljka Komsica ne zna da njegov koalicioni partner SDA zajedno s SNSD-o. uspjesno godinama saradjuju na sistematskom izvlacenju novca iz budzeta tako sto jedni drugima kroz svoje firme namjestaju tendere, dovoljno je vidjeti ko je radio reviziju npr. u UKCS Sarajevo koji vodi Sebija, za 2016, 2017 i 2018. godinu reviziju radila "nezavisna" revizorska kuca Grant Thornton d.o.o. Banja Luka (nekad se zvala Confida) ciji je direktor i vlasnik Aleksandar Dzombic, kadar SNSD-a, bivsi ministar finansija i bivsi predsjednik Vlade RS.
Takodjer, ista firma radila je reviziju i za Elektroprivredu BiH, ukljucujuci i zavisna drustva poput rudnika uglja.
Ovakvih stvari ima mnogo i sve se mogu vidjeti javno, dovoljno je otici na ejn.gov.ba i pretraziti, sve javno pise koja je firma koji tender dobila, materijala za analizu ima u neogranicenim kolicinama.
I onda dodje Zeljko Komsic koji tu istu SDA koja timski s SNSD-om krade novac iz budzeta vraca na vlast u KS uz obrazlozenje da ide da bi spasavao drzavu.
Jos je taj isti Zeljko Komsic negdje krajem februara priznao na N1 (Emela Burzovic ga intervjuisala) da on i DF sami nemaju snage da zaustave SDA i SNSD u svojim namjerama jer su premali, kako rece onda "pa samljece vas" i kako DF nece uci sam s SDA u firmiranje vlasti na visem nivou jer bi tu bili "samo privjesak".
Danas taj Zeljko Komsic stoji uz skute SDA. Zeljko ove stvari sada nece spominjati. Kad treba nesto konkretno reci, Zeljka nema nigdje.
Dovoljno je vidjeti da se u sve i jednoj emisiji u koju su pozvani i kadrovi u KS, tj.SDA,DF, SBB i cetvorke, iz nove vecine samo Zvonko Maric smio pojaviti, a iz SDA i DF niko, dok se iz cetvorke uvijek svi pojave u punom sastavu. To je pokazatelj koliko Zeljko i DF ne vjeruju u ono sto govore.
Covjek je izigrao sve ono sto je sam govorio. Dosljednost i principijelnost 0 bodova. Ali, polupismen svijet moze svasta progutati, malo patriotizma baci tu i tamo, a o izvlacenju novca cemo cutati.
Ma, hajte, molim vas.
-
zippoo87
#41962 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lopov-eliminator wrote: ↑02/01/2020 22:01 Najveca sreca za DF i Zeljka Komsica je bila u tome sto su kod nas ljudi politicki nepismeni. Malo im bacis price o patriotizmu, uletima za "spasavanje drzave" i dovoljno bude da se polupismena masa nadje u deliriju.
Ma, hajte, molim vas.
izgleda da cemo u ove polupismene ubrajati i dijasporu od sada
barem ovu forumsku
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#41963 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lopov-eliminator wrote: ↑02/01/2020 22:01 Najveca sreca za DF i Zeljka Komsica je bila u tome sto su kod nas ljudi politicki nepismeni. Malo im bacis price o patriotizmu, uletima za "spasavanje drzave" i dovoljno bude da se polupismena masa nadje u deliriju.
Ma, hajte, molim vas.
- Better Man
#41964 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Patološki lažov vrlo arogantan. Lik hladno slaga da aktuelna Vlada KS nije ništa uradila za godinu dana. I pri tom ni riječi nije rekao o svojim mentorima iz SDA, koji su od osnivanja KS isti uništavali i pljačkali. Tako da se za godinu sav kriminal i korupcija njegovih mentora ne može sanirati.
- nikad_vise
#41965 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Glas cu dati Bosnjackom clanu predsjednistva.Sto se tice Covica o njemu ne treba dodati nista,neprijatelj drzave i Bosnjaka u svakom pogledu.Sto se tice Komsica,izdajnik i promotor retrogradnih snaga koje su unistile ovu drzavu a raselili njen narod.Obojica rade na stetu ovog naroda512MB wrote: ↑02/01/2020 15:52Želiš reći da ćeš drugi put glas dati Čoviću da bi šukno Komšiću?nikad_vise wrote: ↑02/01/2020 15:31 Zeljko Komsic je nikakav politicar.Jedini razlog zbog kojeg se glasa za njega je da se sukne Covicu.Na svakim dosadasnjim izborima sam za clana predsjednistva gdje je bio na listi glasao za njega.Tog glasa sigurno vise nece dobiti.Sto se tice DF-a,jedno obicno smece za koje nisam nikada ni glasao![]()
-
Hakiz
#41966 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I to je to. Svi ćemo glasati za svoje i tako od građanskog koncepta možemo se pozdraviti.nikad_vise wrote: ↑02/01/2020 22:52Glas cu dati Bosnjackom clanu predsjednistva.512MB wrote: ↑02/01/2020 15:52Želiš reći da ćeš drugi put glas dati Čoviću da bi šukno Komšiću?nikad_vise wrote: ↑02/01/2020 15:31 Zeljko Komsic je nikakav politicar.Jedini razlog zbog kojeg se glasa za njega je da se sukne Covicu.Na svakim dosadasnjim izborima sam za clana predsjednistva gdje je bio na listi glasao za njega.Tog glasa sigurno vise nece dobiti.Sto se tice DF-a,jedno obicno smece za koje nisam nikada ni glasao![]()
Mogli smo se onda podijeliti i 1991, da ne prolazimo sve ovo.
- nikad_vise
#41967 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako mi je Zeljko Komsic vodja tog gradjanskog koncepta,treba ga ugasit za sva vremena.Covjek koji ne propusta priliku da se "sagne" SDA bi da bude gradjanska opcija.Hakiz wrote: ↑02/01/2020 23:05I to je to. Svi ćemo glasati za svoje i tako od građanskog koncepta možemo se pozdraviti.
Mogli smo se onda podijeliti i 1991, da ne prolazimo sve ovo.
-
Hakiz
#41968 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne Željko. Nego to da ćemo svi glasati za "naše".
- Bosanski_kralj
#41969 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja (bošnjačku) dijasporu koju znam, po pitanju izbora, dijelim u dvije grupe. Prvi su oni koji maksuz dođu na izbore i velikom većinom glasaju za SDA. Drugi su oni kojih naprosto izbori u BiH ne zanimaju i ne glasaju nikako.
-
zippoo87
#41970 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dok je Zeljka,Baketa,Covica,Dodika...stanje na terenu je nemoguce promijeniti,jer oni politicki opstaju zahvaljujuci ovom modelu i oni ga nece ni mijenjati
ako se promijene omjeri snaga u Parlamentima,Predsjednistvu,Kantonima...generalno ako se promijeni svijest ljudi ,onda mozda i bude gradjanski koncept uredjenja
ko ce i hocemo li to docekati...dalek je put pred nama
ono sto je cinjenica,da svaki puta kada se pojavi i promil sanse da se tronozac svede na dvije noge,nego uleti da bude "cetvrta" noga i pojaca tronozac
pogodi ko je taj neko sada
- ultima_palabra
#41971 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gradjanski koncept je valjda da glasas za najboljeg kandidata, ne za onoga koji ce zajebat nekog drugog.
2006. i 2010. je vecina glasala misleci da je Zeljko najbolji kandidat, 2018. je druga prica.
2006. i 2010. je vecina glasala misleci da je Zeljko najbolji kandidat, 2018. je druga prica.
-
Sociolog
#41972 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko ga zna privatno zna da je nadobudan nadmen i smece od covjeka
- sinuhe
#41973 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uvijek je Ivan Lovrenovic to znao. Je li ono i izguran sa scene zbog nepovoljnih stavova o Komsicu.
http://ivanlovrenovic.com/clanci/saraje ... ija-komsic
http://ivanlovrenovic.com/clanci/saraje ... ija-komsic
I naravno njegovi glasaciGledajući Komšića, vidjeli su, najprije, jednoga bahatog, osionog primitivca s manirama prigradskoga uličara. Zaprepašćujuću agresivnost i neuljudnost, međutim, usmjeravao je ipak proračunato, pazeći dobro da ona ide prema Bakiru Izetbegoviću, tek sporadično prema Martinu Ragužu (u čemu ima logike, jer Komšić najbolje zna da njima dvojici izborno tijelo nije isto), ali nikako prema novom Lagumdžijinom miljeniku Fahrudinu Radončiću. Vidjelo se, zatim, da sva Komšićeva politička umnost i sav njegov „koncept“ rada i angažmana u Predsjedništvu počiva na tupom opravdanju: „Džabe nam sve, kad Radmanović neće!“, a da sav osjećaj vlastite važnosti i mjerodavnosti crpi iz resantimana kajmakčalansko-prvoboračkoga tipa: „Ja sam bio u ratu, u rovu!“
A ovih dana je jedan građanin Sarajeva, odgovarajući na pitanje tv- novinara o Komšićevoj ostavci, svu svoju pohvalu i povjerenje u toga političara sažeo u rječit iskaz: „Dovoljno mi je njegovo ime!“ Kad bi Željko Komšić umio politički misliti, taj bi mu razlog anonimnoga građanina, njegova glasača bez sumnje, na najprecizniji način objasnio kako i zašto su i njegova kandidatura i njegov izbor u stvari ekskluzivno etnički motivirani, samo s naličja, protiv etnički „drugih“. Za razliku od njega, Lagumdžija, kvalificirani manipulator, to je jako dobro razumio, i vrlo dobro znao što radi – i 2006. i 2010. a i danas.
- 512MB
#41974 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja gledam na Čovića i HDZ kao na neprijatelja države BiH, i ko god se bude kandidirao protiv Čovića imaće moj glas. Naravno za kog smatram da ga može pobjediti. I to je demokratija, to je moj sasvim legitiman izbor.
- sinuhe
#41975 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Otkud izviru ti neprijatelji drzave kad Komso gazi treci mandat u Predsjednistvu?