Salu na stranu, kod mene je corner light u faru, nije na maglenkama.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#25451 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cudo su ti visocaCi. 
-
tempuser
-
zdruzdjo
#25453 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svega udrobljeno.
Kraj videa je bas zabiberio.
Kraj videa je bas zabiberio.
- Laplace
- Laplace
#25455 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- Logovan
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
-
kakaljin
#25458 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam neki dan na skenderiji provjeravao brzinomjer i radar i upalim tempomat na 61 i slika me kamera i dodje kazna i na kazni pise da sam isao 61
i platim to testiranje 25 KM
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#25459 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- seoBIH
#25460 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Izvini, ali testiranje ti je pogrešno. Na Skenderiji slika na 51km/h 
-
kakaljin
#25461 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
PA kako sam dobio kaznu na 50 KM ako mi pise da me je slikao na 61 km/h, onda bi po tvome trebalo da mi vozacku oduzmu radi prekoracena od 20 km/h
Fino mi pise da sam prekoracio za 11 km/h
Zato sto je sve znakom objasnjeno kada te slika na 51 a kada na 61
Samo mnogi ne citaju znakove, pa kad kamera slika na 61 oni voze 30 i prave guzvu i ugrozavaju saobracaj
-
zigson
#25462 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja se sve vise i vise nerviram u saobracaju ds to nije normalno, sto zbog ovakvih kao nedim, zbog pilota, zbog morona i idiota i maloumnika sto gledaju samo svoje supcice i nista drugo. Neki dan preticem covjeka uz kobilju glavu na isprekidanoj liniji on na gas ne da mi da ga prestignem, to je meni nevjerovatno i ne razumijem taj mozak i tu pamet. Naravno kad sam ga prestigao dovio je punu kocnicu sa 80 na 30 na sat i preletio je u drugu traku da me ne udari, i nek zahvali Bogu pa nije auta bilo iz suprotnog smjera, blica mi svira mi, ha stanem na stanicu i izadjem iz auta on prodje.. pa stvarno ne razumijem mozdanu vijugu koja mu da impuls ili signal da udari na gas kad ga neko prestize uzbrdo na glavnoj cesti.. i ja sam postupio glupo kad shvatim sad jer je moglo biti posljedica, ne znam eto..
P.s. prije prestizanja, od vogosce dotle je vozio 40-45kmh. Sto bi reko sabit iztarcina vrim
P.s. prije prestizanja, od vogosce dotle je vozio 40-45kmh. Sto bi reko sabit iztarcina vrim
- JavierBosnia
- dzeko1
#25464 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas niz kobilju prema Vogosci ide lik sa nekakvih seatom 20-25km/h, kod autopraone na onoj krivini smanji na 15 sigurno, mene vec uhvatio popizditis, a i raju iza. A inace sam cuo da je ih je bas dosta bilo takvih danas, a sto je najgore u svemu, cist put, nigdje nista.zigson wrote: ↑29/12/2019 00:03 Ja se sve vise i vise nerviram u saobracaju ds to nije normalno, sto zbog ovakvih kao nedim, zbog pilota, zbog morona i idiota i maloumnika sto gledaju samo svoje supcice i nista drugo. Neki dan preticem covjeka uz kobilju glavu na isprekidanoj liniji on na gas ne da mi da ga prestignem, to je meni nevjerovatno i ne razumijem taj mozak i tu pamet. Naravno kad sam ga prestigao dovio je punu kocnicu sa 80 na 30 na sat i preletio je u drugu traku da me ne udari, i nek zahvali Bogu pa nije auta bilo iz suprotnog smjera, blica mi svira mi, ha stanem na stanicu i izadjem iz auta on prodje.. pa stvarno ne razumijem mozdanu vijugu koja mu da impuls ili signal da udari na gas kad ga neko prestize uzbrdo na glavnoj cesti.. i ja sam postupio glupo kad shvatim sad jer je moglo biti posljedica, ne znam eto..
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#25465 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako li ce tek biti kada pravi snijeg zavalja. Moracemo svi u rikverc ici zbog morona 
- drug_profi
#25466 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne bi ljudi gume da valja kupili ni slucajno, dobra je sava ljeto/zima
-
el_bake007
#25467 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imao sam par susreta sa ovakvim pacijentima koji kada vide da bi ubrzo moglo ici blinkajuce zeleno ili da je prvi put zablinkalo, a ako odrzimo brzinu mozemo obojca proci glat bez ikakvog problema pocnu obarati brzinu tako da samo njihova guzica prodje ili zakoce pa sloze gas samo da bi ja ostao na semaforu... Jedno pitanje samo, zašto?
A radar kod aerodroma je posebna priča , ljudi obaraju tu brzinu na 40 i to krenu obarati prije nego sto se radar uopste moze jasno vidjeti
- skafiskafsnjak
#25468 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sigurica jbgel_bake007 wrote: ↑29/12/2019 04:56
A radar kod aerodroma je posebna priča , ljudi obaraju tu brzinu na 40 i to krenu obarati prije nego sto se radar uopste moze jasno vidjeti
-
tempuser
#25469 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E to.... Nista gore nego debil koji se vuce ko slina po cesti prodje na trepcuce zeleno, a ti ostanes. A mogli ste obojica i jos bar jedan auto proci glat!el_bake007 wrote: ↑29/12/2019 04:56
... tako da samo njihova guzica prodje ili zakoce pa sloze gas samo da bi ja ostao na semaforu... Jedno pitanje samo, zašto?
- seoBIH
#25470 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jesam li igdje napisao bkinkahuce zeleni? Napisao sam da raskrsnice NE PRILAZIM sa maksimalnom dopuštenom brzinom.el_bake007 wrote: ↑29/12/2019 04:56Hi
Imao sam par susreta sa ovakvim pacijentima koji kada vide da bi ubrzo moglo ici blinkajuce zeleno ili da je prvi put zablinkalo, a ako odrzimo brzinu mozemo obojca proci glat bez ikakvog problema pocnu obarati brzinu tako da samo njihova guzica prodje ili zakoce pa sloze gas samo da bi ja ostao na semaforu... Jedno pitanje samo, zašto?
Dan ga jebo, da sutra bude neka saobraćajna ovi pravnici bi odmah po zobsu, nije prilagodio brzinu, nije usporio u raskrsnici, vozač uvijek kriv. Kada vozač uspori, onda je Debil, sporo vozi, ugrožava druge. Nevjerovatno.
- Laplace
#25471 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moraš voziti istovremeno brzo i sporo, znači istovremeno maksimalnom dozvoljenom brzinom i nekom manjom, prilagođenom brzinom. To je tzv. Heisenbergova vožnja.seoBIH wrote: ↑29/12/2019 10:10Jesam li igdje napisao bkinkahuce zeleni? Napisao sam da raskrsnice NE PRILAZIM sa maksimalnom dopuštenom brzinom.el_bake007 wrote: ↑29/12/2019 04:56 Hi
Dan ga jebo, da sutra bude neka saobraćajna ovi pravnici bi odmah po zobsu, nije prilagodio brzinu, nije usporio u raskrsnici, vozač uvijek kriv. Kada vozač uspori, onda je Debil, sporo vozi, ugrožava druge. Nevjerovatno.
-
Naslovnica
#25472 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Baš na svakoj legendo?!
Jedina raskrsnica gdje ovo donekle ima smisla, bar za mene, je Socijalno. Ali i to u rijetkim slučajevima. Govorim o pješacima.
A ovo za usporavanje zbog straha od prolaska kroz crveno, e to prvi put čujem.
-
NediM17
#25473 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Za to svoje nenormalno nerviranje potraži pomoć negdje izvan foruma, psiholog, joga, teretana, meditacija...Što se mene tiče može te nervirati samo iznošenje mog mišljenja na forumu jer o tome kako ja vozim ti baš ništa ne znaš.zigson wrote: ↑29/12/2019 00:03 Ja se sve vise i vise nerviram u saobracaju ds to nije normalno, sto zbog ovakvih kao nedim, zbog pilota, zbog morona i idiota i maloumnika sto gledaju samo svoje supcice i nista drugo. Neki dan preticem covjeka uz kobilju glavu na isprekidanoj liniji on na gas ne da mi da ga prestignem, to je meni nevjerovatno i ne razumijem taj mozak i tu pamet. Naravno kad sam ga prestigao dovio je punu kocnicu sa 80 na 30 na sat i preletio je u drugu traku da me ne udari, i nek zahvali Bogu pa nije auta bilo iz suprotnog smjera, blica mi svira mi, ha stanem na stanicu i izadjem iz auta on prodje.. pa stvarno ne razumijem mozdanu vijugu koja mu da impuls ili signal da udari na gas kad ga neko prestize uzbrdo na glavnoj cesti.. i ja sam postupio glupo kad shvatim sad jer je moglo biti posljedica, ne znam eto..
Glede gore opisanog slučaja za mene si ti problematičan i predstavljaš veliku opasnost na cesti, vidim da si spreman i fizički se razračunavati iako si potpuno u krivu. Od Vogošće do grada se smjenjuju ograničenja 40 i 50, prema tome vožnja od 40-45 je manje više ok. Ti znači krećeš u preticanje, moguće i na punoj liniji, dobaciš do 80 gdje je ograničenje 50 i onda se ubacuješ čovjeku i udaraš po kočnici. Voziš strašnog 1.9 tedeja kojem mjenjač ispada iz brzine ( zamisli da ti se to desilo dok si bio u kontra traci ), ali dobro, ti si otprilike profil vozača koji odgovara tom vozilu. Poslije kad si se malo ohladio skonto si da si pogriješio. Malo više sabura u novoj godini. I kreni na vrijeme, ostavi sebi fore.
- muha_sa
#25474 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zigson wrote: ↑29/12/2019 00:03 Ja se sve vise i vise nerviram u saobracaju ds to nije normalno, sto zbog ovakvih kao nedim, zbog pilota, zbog morona i idiota i maloumnika sto gledaju samo svoje supcice i nista drugo. Neki dan preticem covjeka uz kobilju glavu na isprekidanoj liniji on na gas ne da mi da ga prestignem, to je meni nevjerovatno i ne razumijem taj mozak i tu pamet. Naravno kad sam ga prestigao dovio je punu kocnicu sa 80 na 30 na sat i preletio je u drugu traku da me ne udari, i nek zahvali Bogu pa nije auta bilo iz suprotnog smjera, blica mi svira mi, ha stanem na stanicu i izadjem iz auta on prodje.. pa stvarno ne razumijem mozdanu vijugu koja mu da impuls ili signal da udari na gas kad ga neko prestize uzbrdo na glavnoj cesti.. i ja sam postupio glupo kad shvatim sad jer je moglo biti posljedica, ne znam eto..
pa gdje ceš tu preticat
skoro svaki dan tom dionicom prolazim i ne vidim ama baša ni jedan jedini razlog preticanju taman da neko vozi i 30 na sat
-
NediM17
#25475 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A mladost ludost moj muha, sve nervozno, hormoni divljaju, mlada mozda nije dala, plata kasni, tdi se obatalio, jbg hiljadu jada. LaHko je tebi, pospremio sve u zivotu, uzivas s porodicom, toplane dobro griju...