To je još bolja podjela, posebno što je jako vidljivo ko su ZDRAVORAZUMNI.
Naši, naravno
To je još bolja podjela, posebno što je jako vidljivo ko su ZDRAVORAZUMNI.
To tebi daje neko ekskluzivno pravo što živiš dole naspram mene da daješ ocjenu o političkim zbivanjima? To ti gledaš neki drugi dnevnik, čitaš neku drugu alternativnu štampu pa je tvoje domaćilno razmišljanje relevantnije od mog, dijasporskog? Kakvo ublehaško razmišljanje.zippoo87 wrote: ↑27/12/2019 18:37fino si ti ovo sa dijasporske udaljenosti uocio ali upravo to i jeste problem...sto samo PRICA a nama kolega trebaju djela,treba zasukati rukave i raditiPoint. wrote: ↑27/12/2019 14:48Srbi malo galame sad u CG, utišaće se uskoro. Fakat misliš da su u stanju napraviti nekakvo sranje u jednoj članici NATO Saveza ili građanski rat o kojem mašta Vulin i ekipa?Škobo Habu wrote: ↑27/12/2019 13:41
![]()
Ovo ti mene zajebavaš?
Eno ti Srba u Crnoj Gori, pa baš teže ka zajedničkoj državi koja je pride u NATO-u.
Naravno da nisu. No, za razliku od ostalog srpskog življa u okruženju, Srbi imaju entitet u BiH.
Nismo mi ni Crna Gora, koja je i pored silnih stereotopa o Crnogorcima čisto džentlimenski odjebala Beograd i Srbe kao politički faktor, nismo ni Hrvatska kojoj je Zapad dao odriješene ruke za vojnu intervenciju, niti Kosovo kome su kumovali Amerikanci na državi.
Kod nas je sve još na šahovskoj tabli, i svi povlaće svoje poteze. Zato i smatram da je punopravno članstvo u NATO-u na dugom štapu. Još manje sam optimista po pitanju ANP-a nakon ulaska SNSD-a u vlast, u čija jedra puše HDZ.
NATO, kao i Inzko i EU, se vode strategijom dogovorite se pa bujrum. Dobro se bilo šta poslalo u Brisel kad se uzme u obzir da SNSD vapi za Srbijom i Rusijom, Čović i HDZ šupljiraju u međuprostoru između Istoka i Zapada bošnjačka ubleha Bakir se uvukao Erdoganu u pakaš i još želi dublje. Jedini u toj vodećoj raji koji istinski priča o Euroatlantskim integracijama je upravo Komšić.
a kako nas Komso radi,najbolje su pokazali rezultati dok je bio u Parlamentu ...ima 100% ucinak u nuliranju...sve nule![]()
![]()
a ni u Predsjednistvu nije puno bolji,osim sto "udara po prstima" Mileta a nekada i "lupi sakom od stol"
ali to je sasvim dovoljno da mu ti dajes bezrezervnu podrsku...simpatican ti lik ili volis ove ostrije sto "lupaju od stol"...samo ne volis kada to radi Konakovic,to je onda radikalizam jel![]()
kakvi likovi ovdje pisu,ludnica
NDH i slične kreacije iz WW2, Vestfalija i ostale klijentske države za vrijeme Napoleona, ISIL, Mandžukuo, ovako iz glave nekoliko njih.
ako nekog glasam, ne znači da ginem za njegovog koalicipnog partnera. Nego, ova ideja za diplomaciju, nije uopće lošazippoo87 wrote: ↑27/12/2019 17:56pa do nedavno je i ona bila taj fgr...navodno glasa za Nasu stranku ali navodnoBancho wrote: ↑27/12/2019 09:46 Mislim da je Katarina svojim zalaganjem na forumu zasluzila da je Komsic nagradi nekim ambasadorskim mjestom, jer velika bi steta bila da ovakva intelektualna gromada ostane na nivou nekog foruma. Njena svakodnevna zrtva u Republici Sarajevo, gdje je okruzena mrskim joj neprijateljima FGR, ne smije ostati zaboravljena.![]()
izgleda da se njoj nesto u glavi preko noci okrenulo,isto kao i Komsicu...pa sada puse u druga jedra![]()
Naravno da nisi relevantan.Point. wrote: ↑27/12/2019 19:10To tebi daje neko ekskluzivno pravo što živiš dole naspram mene da daješ ocjenu o političkim zbivanjima? To ti gledaš neki drugi dnevnik, čitaš neku drugu alternativnu štampu pa je tvoje domaćilno razmišljanje relevantnije od mog, dijasporskog? Kakvo ublehaško razmišljanje.
ne daje mi nikakvo pravo,niti sam o tome pisao...nego sam vise karikirao da si konacno iz daljine (dijaspore) vidio da lik samo PRICA,palamudi,laze,izmislja i sta sve ne ali ga i dalje iz nekog razloga podrzavas u branis u tomePoint. wrote: ↑27/12/2019 19:10To tebi daje neko ekskluzivno pravo što živiš dole naspram mene da daješ ocjenu o političkim zbivanjima? To ti gledaš neki drugi dnevnik, čitaš neku drugu alternativnu štampu pa je tvoje domaćilno razmišljanje relevantnije od mog, dijasporskog? Kakvo ublehaško razmišljanje.zippoo87 wrote: ↑27/12/2019 18:37fino si ti ovo sa dijasporske udaljenosti uocio ali upravo to i jeste problem...sto samo PRICA a nama kolega trebaju djela,treba zasukati rukave i raditiPoint. wrote: ↑27/12/2019 14:48
Srbi malo galame sad u CG, utišaće se uskoro. Fakat misliš da su u stanju napraviti nekakvo sranje u jednoj članici NATO Saveza ili građanski rat o kojem mašta Vulin i ekipa?
NATO, kao i Inzko i EU, se vode strategijom dogovorite se pa bujrum. Dobro se bilo šta poslalo u Brisel kad se uzme u obzir da SNSD vapi za Srbijom i Rusijom, Čović i HDZ šupljiraju u međuprostoru između Istoka i Zapada bošnjačka ubleha Bakir se uvukao Erdoganu u pakaš i još želi dublje. Jedini u toj vodećoj raji koji istinski priča o Euroatlantskim integracijama je upravo Komšić.
a kako nas Komso radi,najbolje su pokazali rezultati dok je bio u Parlamentu ...ima 100% ucinak u nuliranju...sve nule![]()
![]()
a ni u Predsjednistvu nije puno bolji,osim sto "udara po prstima" Mileta a nekada i "lupi sakom od stol"
ali to je sasvim dovoljno da mu ti dajes bezrezervnu podrsku...simpatican ti lik ili volis ove ostrije sto "lupaju od stol"...samo ne volis kada to radi Konakovic,to je onda radikalizam jel![]()
kakvi likovi ovdje pisu,ludnica
Komšić posla ANP, u rs se trenurno šaketaju zbog toga.
Šta sada valja Konaković jel? Bukvalno dojučerašnji SDA isprdak odjednom preko noći postade heroj FGR, lik koji je van kantona Sarajevo marginalan lik, kujete ga u zvijezde a sutra kad se vrati u okrilje stranke koja ga je formirala kao političara, bit će pljuvanje gore nego ovo trenutno po Komšiću. Vuk dlaku mijenja al ćud nikada. Ne zaboravi to.
kifla će mobilizirati sda, a sam kifla će pokupiti glasove sdpa, sbba, dfa i naše stranke...madner wrote: ↑27/12/2019 19:21 Kifla je svojim akcijama zasluzio podrsku FGRa. To sto je izvan kantona je nebitno, nema bolje SDA opozicije od njega.
Ako sutra bude kao Komsic spasavao SDA naravno da ce biti popljuvan. Tako to ide, pozitivne stvari podrzati negativne ne.
Komsic zna sta je uradio, neka se tjesi sa NATO putem.
Ma nece pokupiti ljevo gotovo nista. Niti su glasaci NS i SDP nezadovljni. Forto je za gasace NSa top, Steta za SDP...malakh wrote: ↑27/12/2019 19:49kifla će mobilizirati sda, a sam kifla će pokupiti glasove sdpa, sbba, dfa i naše stranke...madner wrote: ↑27/12/2019 19:21 Kifla je svojim akcijama zasluzio podrsku FGRa. To sto je izvan kantona je nebitno, nema bolje SDA opozicije od njega.
Ako sutra bude kao Komsic spasavao SDA naravno da ce biti popljuvan. Tako to ide, pozitivne stvari podrzati negativne ne.
Komsic zna sta je uradio, neka se tjesi sa NATO putem.

Glasači SDP-a nisu nezadovoljni ??. Misliš, malobrojni glasači SDP-a nisu nezadovoljni.U trenutku kada je SDP na historijskom minimumu, govoriti o nezadovoljstvu glasača SDP-a je prilično maliciozno. NI glasači BPS-a nisu bili nezadovoljni, samo ih je bilo malo.
ti se sam svrstaj u koju god hoces kategoriju ...nasu,vasu,njihovu...nebitno
NS ce zamijeniti SDP.. SDP drzi jos uvijek koliko toliko jaka organizacija i glasacka masinerija, penzioneri, uposlenici i ostali.. kao i SDA.palermo wrote: ↑27/12/2019 20:34Glasači SDP-a nisu nezadovoljni ??. Misliš, malobrojni glasači SDP-a nisu nezadovoljni.U trenutku kada je SDP na historijskom minimumu, govoriti o nezadovoljstvu glasača SDP-a je prilično maliciozno. NI glasači BPS-a nisu bili nezadovoljni, samo ih je bilo malo.
Mislim, uskoro će i tema SDP na ovom forumu preći na drugu stranu toliko o njihovoj relevantnosti.
e, tu se već ne bih složio sa tobom, dostojanstvo i obraz uvijek vrijede, čak i na forumu
prelistaj par stranica unazad pa vidi da li vrijede kod pojedinih forumasa
znači, slažeš se sa mnomtvojkomsija wrote: ↑27/12/2019 20:36
NS ce zamijeniti SDP.. SDP drzi jos uvijek koliko toliko jaka organizacija i glasacka masinerija, penzioneri, uposlenici i ostali.. kao i SDA.
Sto se tice kadra i zastupnika, NS je dosta jaca
Naravno da ce se trebati dosta vise potruditi kako bi uzeli npr. Tuzlanski kanton, koji SDP vec dugo drzi. Ali mislim da ce se opcenito stanovnistvo okrenuti prema novijim partijama tipa NiP, NS itd. SDA i SDP postoje preko 20 godina i naravno da ih je tesko skinuti, ne ide preko noci. Njihove armije uspjesno sisaju budzet BiH vec godinama i ne planiraju da prestanu. Prvi korak prema tome koji bih volio vidjet, je npr. clan predsjednistva iz novijih partija, to bi mi bio znak da se glasa sopstvenom voljom, a ne naredbom centrale. Mada smo daleko od toga, eno i u Hrvatskoj je bilo stvarno ok kandidata kao Dalija Oreskovic, i opet su Kolinda i Milanovic nedostizni. Ljudi glasaju po naredbi nazalost.palermo wrote: ↑27/12/2019 20:41znači, slažeš se sa mnomtvojkomsija wrote: ↑27/12/2019 20:36
NS ce zamijeniti SDP.. SDP drzi jos uvijek koliko toliko jaka organizacija i glasacka masinerija, penzioneri, uposlenici i ostali.. kao i SDA.
Sto se tice kadra i zastupnika, NS je dosta jaca.
A NS da će zamijeniti SDP, pa možda u Kantonu Sarajevo, za nešto dalje će bogami trebatti još vode da proteče rijekama naše lijepe domovine. Al ako će NS zaista preuzeti historijsku ulogu koju je SDP trebao da ima, onda nemam ništa protiv.
SDP je imao nekoliko operacija da odstrani kancere i metastaze, ne mozes od njega ocekivati da odmah trci maraton.palermo wrote: ↑27/12/2019 20:41znači, slažeš se sa mnomtvojkomsija wrote: ↑27/12/2019 20:36
Sto se tice kadra i zastupnika, NS je dosta jaca.
A NS da će zamijeniti SDP, pa možda u Kantonu Sarajevo, za nešto dalje će bogami trebatti još vode da proteče rijekama naše lijepe domovine. Al ako će NS zaista preuzeti historijsku ulogu koju je SDP trebao da ima, onda nemam ništa protiv.
Koji malobrojni, pa drugi najbolji rezultat poslje rata je ostvaren 2018 godine.palermo wrote: ↑27/12/2019 20:34Glasači SDP-a nisu nezadovoljni ??. Misliš, malobrojni glasači SDP-a nisu nezadovoljni.U trenutku kada je SDP na historijskom minimumu, govoriti o nezadovoljstvu glasača SDP-a je prilično maliciozno. NI glasači BPS-a nisu bili nezadovoljni, samo ih je bilo malo.
Mislim, uskoro će i tema SDP na ovom forumu preći na drugu stranu toliko o njihovoj relevantnosti.