Demokratska fronta Željko Komšić

palermo

#41376 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

zippoo87 wrote: 27/12/2019 18:56

dakle ovdje imamo polarizaciju na ZDRAVORAZUMNE i NEZDRAVORAZUMNE i to je sve...a neka se svako sa sobom dogovori kojoj grupi pripada,meni ne smeta...imam oci da vidim a i mozga koliko toliko da to razumijem
To je još bolja podjela, posebno što je jako vidljivo ko su ZDRAVORAZUMNI.

Naši, naravno :izet:
madner

#41377 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Vrlo je jednostavna podjela, imamo grupu koja smatra prevarom opravdavati dogovor iz Maja zbivanjima poslje i imamo drugi grupu.
Imamo grupu koja smatra da je ANP povezan sa KSom, samo ne znaju kako i imamo drugu grupu.
Imamo grupu koja misli da je skandal biti uhvacen u lazi opravdanja poteza i grupu koja ne misli.
drugtito2011

#41378 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drugtito2011 »

Na FACE tv laže Vukanović o ANP.
Pa kome vjerovati?
Point.

#41379 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

zippoo87 wrote: 27/12/2019 18:37
Point. wrote: 27/12/2019 14:48
Škobo Habu wrote: 27/12/2019 13:41

:mrgreen:

Ovo ti mene zajebavaš?

Eno ti Srba u Crnoj Gori, pa baš teže ka zajedničkoj državi koja je pride u NATO-u.

Naravno da nisu. No, za razliku od ostalog srpskog življa u okruženju, Srbi imaju entitet u BiH.
Nismo mi ni Crna Gora, koja je i pored silnih stereotopa o Crnogorcima čisto džentlimenski odjebala Beograd i Srbe kao politički faktor, nismo ni Hrvatska kojoj je Zapad dao odriješene ruke za vojnu intervenciju, niti Kosovo kome su kumovali Amerikanci na državi.

Kod nas je sve još na šahovskoj tabli, i svi povlaće svoje poteze. Zato i smatram da je punopravno članstvo u NATO-u na dugom štapu. Još manje sam optimista po pitanju ANP-a nakon ulaska SNSD-a u vlast, u čija jedra puše HDZ.
Srbi malo galame sad u CG, utišaće se uskoro. Fakat misliš da su u stanju napraviti nekakvo sranje u jednoj članici NATO Saveza ili građanski rat o kojem mašta Vulin i ekipa?

NATO, kao i Inzko i EU, se vode strategijom dogovorite se pa bujrum. Dobro se bilo šta poslalo u Brisel kad se uzme u obzir da SNSD vapi za Srbijom i Rusijom, Čović i HDZ šupljiraju u međuprostoru između Istoka i Zapada bošnjačka ubleha Bakir se uvukao Erdoganu u pakaš i još želi dublje. Jedini u toj vodećoj raji koji istinski priča o Euroatlantskim integracijama je upravo Komšić.
fino si ti ovo sa dijasporske udaljenosti uocio ali upravo to i jeste problem...sto samo PRICA a nama kolega trebaju djela,treba zasukati rukave i raditi
a kako nas Komso radi,najbolje su pokazali rezultati dok je bio u Parlamentu ...ima 100% ucinak u nuliranju...sve nule :lol: :lol:
a ni u Predsjednistvu nije puno bolji,osim sto "udara po prstima" Mileta a nekada i "lupi sakom od stol" :D
ali to je sasvim dovoljno da mu ti dajes bezrezervnu podrsku...simpatican ti lik ili volis ove ostrije sto "lupaju od stol"...samo ne volis kada to radi Konakovic,to je onda radikalizam jel :lol:
kakvi likovi ovdje pisu,ludnica
To tebi daje neko ekskluzivno pravo što živiš dole naspram mene da daješ ocjenu o političkim zbivanjima? To ti gledaš neki drugi dnevnik, čitaš neku drugu alternativnu štampu pa je tvoje domaćilno razmišljanje relevantnije od mog, dijasporskog? Kakvo ublehaško razmišljanje.

Komšić posla ANP, u rs se trenurno šaketaju zbog toga.

Šta sada valja Konaković jel? Bukvalno dojučerašnji SDA isprdak odjednom preko noći postade heroj FGR, lik koji je van kantona Sarajevo marginalan lik, kujete ga u zvijezde a sutra kad se vrati u okrilje stranke koja ga je formirala kao političara, bit će pljuvanje gore nego ovo trenutno po Komšiću. Vuk dlaku mijenja al ćud nikada. Ne zaboravi to.
Leverage

#41380 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Point. wrote: 27/12/2019 18:51
Leverage wrote: 27/12/2019 14:57 Daleko besmislenije političke kreacije od RS-a su u povoljnim političkim i historijskim momentima dolazile do pune političke afirmacije. Ti jednostavno nisi u stanju da razumiješ tu notornu činjenicu.
Hajde nam ih predstavi.
NDH i slične kreacije iz WW2, Vestfalija i ostale klijentske države za vrijeme Napoleona, ISIL, Mandžukuo, ovako iz glave nekoliko njih.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#41381 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

zippoo87 wrote: 27/12/2019 17:56
Bancho wrote: 27/12/2019 09:46 Mislim da je Katarina svojim zalaganjem na forumu zasluzila da je Komsic nagradi nekim ambasadorskim mjestom, jer velika bi steta bila da ovakva intelektualna gromada ostane na nivou nekog foruma. Njena svakodnevna zrtva u Republici Sarajevo, gdje je okruzena mrskim joj neprijateljima FGR, ne smije ostati zaboravljena.
pa do nedavno je i ona bila taj fgr...navodno glasa za Nasu stranku ali navodno :lol:
izgleda da se njoj nesto u glavi preko noci okrenulo,isto kao i Komsicu...pa sada puse u druga jedra :D
ako nekog glasam, ne znači da ginem za njegovog koalicipnog partnera. Nego, ova ideja za diplomaciju, nije uopće loša :wink:
madner

#41382 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Kifla je svojim akcijama zasluzio podrsku FGRa. To sto je izvan kantona je nebitno, nema bolje SDA opozicije od njega.
Ako sutra bude kao Komsic spasavao SDA naravno da ce biti popljuvan. Tako to ide, pozitivne stvari podrzati negativne ne.
Komsic zna sta je uradio, neka se tjesi sa NATO putem.
RunnerX

#41383 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by RunnerX »

Point. wrote: 27/12/2019 19:10To tebi daje neko ekskluzivno pravo što živiš dole naspram mene da daješ ocjenu o političkim zbivanjima? To ti gledaš neki drugi dnevnik, čitaš neku drugu alternativnu štampu pa je tvoje domaćilno razmišljanje relevantnije od mog, dijasporskog? Kakvo ublehaško razmišljanje.
Naravno da nisi relevantan.

Ti ne znaš kako je kad od SDA uhljeba ne možeš doći do posla iako si višestruko kvalifikovaniji za isti, ne znaš kako je kada tvoja firma ne može doći do tenderskih poslova, iako je višestruko bolja i kvalitetnija od one koja dobije posao.

Vjerovatno ne znaš da se protiv bar polovine njihovog kadra vode procesi za korupciju, poslovni i finansijski kriminal, da se javna preduzeća raspadaju i da se nevješto prikrivaju milionski gubici, da su devastirali zdravstvo...

Mogao bih ovako do zore nabrajati, ali poenta je da im je tvoj pulen, Željko Komšić, omogućio da nastave sa nabrojanim rabotama.
zippoo87

#41384 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

Point. wrote: 27/12/2019 19:10
zippoo87 wrote: 27/12/2019 18:37
Point. wrote: 27/12/2019 14:48
Srbi malo galame sad u CG, utišaće se uskoro. Fakat misliš da su u stanju napraviti nekakvo sranje u jednoj članici NATO Saveza ili građanski rat o kojem mašta Vulin i ekipa?

NATO, kao i Inzko i EU, se vode strategijom dogovorite se pa bujrum. Dobro se bilo šta poslalo u Brisel kad se uzme u obzir da SNSD vapi za Srbijom i Rusijom, Čović i HDZ šupljiraju u međuprostoru između Istoka i Zapada bošnjačka ubleha Bakir se uvukao Erdoganu u pakaš i još želi dublje. Jedini u toj vodećoj raji koji istinski priča o Euroatlantskim integracijama je upravo Komšić.
fino si ti ovo sa dijasporske udaljenosti uocio ali upravo to i jeste problem...sto samo PRICA a nama kolega trebaju djela,treba zasukati rukave i raditi
a kako nas Komso radi,najbolje su pokazali rezultati dok je bio u Parlamentu ...ima 100% ucinak u nuliranju...sve nule :lol: :lol:
a ni u Predsjednistvu nije puno bolji,osim sto "udara po prstima" Mileta a nekada i "lupi sakom od stol" :D
ali to je sasvim dovoljno da mu ti dajes bezrezervnu podrsku...simpatican ti lik ili volis ove ostrije sto "lupaju od stol"...samo ne volis kada to radi Konakovic,to je onda radikalizam jel :lol:
kakvi likovi ovdje pisu,ludnica
To tebi daje neko ekskluzivno pravo što živiš dole naspram mene da daješ ocjenu o političkim zbivanjima? To ti gledaš neki drugi dnevnik, čitaš neku drugu alternativnu štampu pa je tvoje domaćilno razmišljanje relevantnije od mog, dijasporskog? Kakvo ublehaško razmišljanje.

Komšić posla ANP, u rs se trenurno šaketaju zbog toga.

Šta sada valja Konaković jel? Bukvalno dojučerašnji SDA isprdak odjednom preko noći postade heroj FGR, lik koji je van kantona Sarajevo marginalan lik, kujete ga u zvijezde a sutra kad se vrati u okrilje stranke koja ga je formirala kao političara, bit će pljuvanje gore nego ovo trenutno po Komšiću. Vuk dlaku mijenja al ćud nikada. Ne zaboravi to.
ne daje mi nikakvo pravo,niti sam o tome pisao...nego sam vise karikirao da si konacno iz daljine (dijaspore) vidio da lik samo PRICA,palamudi,laze,izmislja i sta sve ne ali ga i dalje iz nekog razloga podrzavas u branis u tome
ja o Konakovicu uopste i nikada ne pricam ...niti me on puno zanima...njegova stranka i djelovanje je striktno lokalno i ograniceno samo na Sarajevo
ttakodjer znam i ko je stvorio Konakovica i ko je Konakovic ali takodjer znam i kako je radio i ponasao se ovih godinu dana u vladi...dakle covjek je ako gledamo po djelima okrenuo list i radi dobre stvari...poenta RADI,ne prica...usvaja dobre zakone,radi timski i po dogovoru,ne rusi i nije destruktivan
znaci od vas nekih branilaca ZK trazim samo malo objektivnosti ...ne bi skodilo
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41385 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

madner wrote: 27/12/2019 19:21 Kifla je svojim akcijama zasluzio podrsku FGRa. To sto je izvan kantona je nebitno, nema bolje SDA opozicije od njega.
Ako sutra bude kao Komsic spasavao SDA naravno da ce biti popljuvan. Tako to ide, pozitivne stvari podrzati negativne ne.
kifla će mobilizirati sda, a sam kifla će pokupiti glasove sdpa, sbba, dfa i naše stranke...
madner

#41386 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

malakh wrote: 27/12/2019 19:49
madner wrote: 27/12/2019 19:21 Kifla je svojim akcijama zasluzio podrsku FGRa. To sto je izvan kantona je nebitno, nema bolje SDA opozicije od njega.
kifla će mobilizirati sda, a sam kifla će pokupiti glasove sdpa, sbba, dfa i naše stranke...
Ma nece pokupiti ljevo gotovo nista. Niti su glasaci NS i SDP nezadovljni. Forto je za gasace NSa top, Steta za SDP...
Plus ce biti zajednicki nastup.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41387 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

madner wrote: 27/12/2019 19:56
Ma nece pokupiti ljevo gotovo nista. Niti su glasaci NS i SDP nezadovljni. Forto je za gasace NSa top, Steta za SDP...
Image

niko nije ni svjestan koliko glasova će im kifla uzeti. pratićemo lokalne izbore i ja sada garantiram da će kifla i sda poderati u svakoj općini, a da će samo naša stranka solidno proći, sve ostalo će biti po 1-2-3.
madner

#41388 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Pa ne vide SDPovci Kiflu kao protivnika, jer to trenutno i nije.

Shodno tome i podrska.

Meni iskreno nije bitno ko bi profitirao ako bi poboljsao stvari, moze biti i Hadzibajric.
zippoo87

#41389 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

ma ovo su klasicni FB udarnici,kao sto rece kolega iznad,oni gledaju od danas do sutra a trenutno im on nije protivnik pa je dobar a cim kaze prvu recenicu protiv SDPa,krenuti ce isti ovaj ker da laje
ljudi skoro sve stranke koje podrzavaju gledaju i dozivljavaju emotivno,licno ...umjesto racionalno i razumno
jedino tako se i mogu dobijati glasovi iznova i iznova od istih sa 0% rezultata...to je kao ono kada si zaljubljen,pa ti osoba najbolja na svijetu a oko tebe svi vide koliko mana ima ali jok,ti je branis i branis...jer razmisljas srcem a ne glavom
e tako i kod nas ovi "navijaci"...samo urlaj na druge,nema veze sto ne znas zasto urlas :D
al-em

#41390 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by al-em »

kifla vise glasova kod senada od izdajnika
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#41391 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

al-em wrote: 27/12/2019 20:23 kifla vise glasova kod senada od izdajnika
Jest kada se salju poruke NiP-a po Sarajevu da se galasa za Kiflu samo ocito da zaboravljate da Sarajevo nije BiH!
palermo

#41392 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Glasači SDP-a nisu nezadovoljni ??. Misliš, malobrojni glasači SDP-a nisu nezadovoljni.U trenutku kada je SDP na historijskom minimumu, govoriti o nezadovoljstvu glasača SDP-a je prilično maliciozno. NI glasači BPS-a nisu bili nezadovoljni, samo ih je bilo malo.

Mislim, uskoro će i tema SDP na ovom forumu preći na drugu stranu toliko o njihovoj relevantnosti.
zippoo87

#41393 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

palermo wrote: 27/12/2019 19:01
zippoo87 wrote: 27/12/2019 18:56

dakle ovdje imamo polarizaciju na ZDRAVORAZUMNE i NEZDRAVORAZUMNE i to je sve...a neka se svako sa sobom dogovori kojoj grupi pripada,meni ne smeta...imam oci da vidim a i mozga koliko toliko da to razumijem
To je još bolja podjela, posebno što je jako vidljivo ko su ZDRAVORAZUMNI.

Naši, naravno :izet:
ti se sam svrstaj u koju god hoces kategoriju ...nasu,vasu,njihovu...nebitno
davno se i na forumu pokazalo da dostojanstvo i obraz vise ne vrijede nicemu,tako da se djon obraz ne moze vise izgubiti...davno je izgubljen
tvojkomsija

#41394 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tvojkomsija »

palermo wrote: 27/12/2019 20:34

Glasači SDP-a nisu nezadovoljni ??. Misliš, malobrojni glasači SDP-a nisu nezadovoljni.U trenutku kada je SDP na historijskom minimumu, govoriti o nezadovoljstvu glasača SDP-a je prilično maliciozno. NI glasači BPS-a nisu bili nezadovoljni, samo ih je bilo malo.

Mislim, uskoro će i tema SDP na ovom forumu preći na drugu stranu toliko o njihovoj relevantnosti.
NS ce zamijeniti SDP.. SDP drzi jos uvijek koliko toliko jaka organizacija i glasacka masinerija, penzioneri, uposlenici i ostali.. kao i SDA.
Sto se tice kadra i zastupnika, NS je dosta jaca
SDP je partija sa najstarijim glasacima u BiH, uvjeren sam.. kao i u Hr
Last edited by tvojkomsija on 27/12/2019 20:39, edited 1 time in total.
palermo

#41395 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

zippoo87 wrote: 27/12/2019 20:35

davno se i na forumu pokazalo da dostojanstvo i obraz vise ne vrijede nicemu,tako da se djon obraz ne moze vise izgubiti...davno je izgubljen
e, tu se već ne bih složio sa tobom, dostojanstvo i obraz uvijek vrijede, čak i na forumu
zippoo87

#41396 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

palermo wrote: 27/12/2019 20:37
zippoo87 wrote: 27/12/2019 20:35

e, tu se već ne bih složio sa tobom, dostojanstvo i obraz uvijek vrijede, čak i na forumu
prelistaj par stranica unazad pa vidi da li vrijede kod pojedinih forumasa :D
a mozes i jos par stranica unazad pa citaj kako su branili Zeljkove "casne lazi" o razlozima rusenja recimo Vlade KS :lol:
palermo

#41397 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

tvojkomsija wrote: 27/12/2019 20:36

NS ce zamijeniti SDP.. SDP drzi jos uvijek koliko toliko jaka organizacija i glasacka masinerija, penzioneri, uposlenici i ostali.. kao i SDA.
znači, slažeš se sa mnom :D .

A NS da će zamijeniti SDP, pa možda u Kantonu Sarajevo, za nešto dalje će bogami trebatti još vode da proteče rijekama naše lijepe domovine. Al ako će NS zaista preuzeti historijsku ulogu koju je SDP trebao da ima, onda nemam ništa protiv.
tvojkomsija

#41398 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tvojkomsija »

palermo wrote: 27/12/2019 20:41

A NS da će zamijeniti SDP, pa možda u Kantonu Sarajevo, za nešto dalje će bogami trebatti još vode da proteče rijekama naše lijepe domovine. Al ako će NS zaista preuzeti historijsku ulogu koju je SDP trebao da ima, onda nemam ništa protiv.
Naravno da ce se trebati dosta vise potruditi kako bi uzeli npr. Tuzlanski kanton, koji SDP vec dugo drzi. Ali mislim da ce se opcenito stanovnistvo okrenuti prema novijim partijama tipa NiP, NS itd. SDA i SDP postoje preko 20 godina i naravno da ih je tesko skinuti, ne ide preko noci. Njihove armije uspjesno sisaju budzet BiH vec godinama i ne planiraju da prestanu. Prvi korak prema tome koji bih volio vidjet, je npr. clan predsjednistva iz novijih partija, to bi mi bio znak da se glasa sopstvenom voljom, a ne naredbom centrale. Mada smo daleko od toga, eno i u Hrvatskoj je bilo stvarno ok kandidata kao Dalija Oreskovic, i opet su Kolinda i Milanovic nedostizni. Ljudi glasaju po naredbi nazalost.
ultima_palabra

#41399 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

palermo wrote: 27/12/2019 20:41

SDP je imao nekoliko operacija da odstrani kancere i metastaze, ne mozes od njega ocekivati da odmah trci maraton.
madner

#41400 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

palermo wrote: 27/12/2019 20:34

Koji malobrojni, pa drugi najbolji rezultat poslje rata je ostvaren 2018 godine.
Post Reply