Draško Stanivuković

Post Reply
RunnerX

#901 Re: Draško Stanivuković

Post by RunnerX »

Kaligrafija wrote: 26/12/2019 23:02Ne znam ko ste to vi, pa da ti mogu odgovoriti! Ako mislis na nas Bosnjake-muslimane, onda je odgovor da! Zelim da ostanu i Bosanci i Hercegovci pravoslavne i katolicke vjere i svi drugi koji se osjecaju Bosancima i Hercegovcima... A onima kojima je majka Srbija i Hrvatska, zelim da odu kod svojih majki...!
Da, mislim na nas Bošnjake.

Vi nikako da shvatite da će Srbima i Hrvatima u BiH, matične države uvijek biti Srbija i Hrvatska. Utuvite to sebi u glavu, uvijek će navijati za Srbiju i Hrvatsku u svim sportovima, uvijek će prvo gledati svoje entitetske predstavnike na vlasti, a nakon njih one u Srbiji i Hrvatskoj. Nikada se neće osjećati Bosancima i Hercegovcima, osim određene manjine, koja je marginalna. San će im uvijek biti pripajanje matičnim državama i to se nikada, ali baš nikada, neće promijeniti.

Isto kao što je Bošnjacima recimo u Srbiji, matična država Bosna i Hercegovina. Oni organizovano gledaju utakmice Srbije i Hrvatske svojim gradovima, kao što Bošnjaci u Novom Pazaru gledaju utakmice naše reprezentacije.

Onoga dana kada to u potpunosti shvatite, i kada vam to bude polazna teza, život će vam biti mnogo lakši. To je polazna tačka na kojoj treba bazirati suživot u BiH i treba raditi na tome da se poštuje svoje, a da se ne omalovažava tuđe. Kava bi dostigli taj nivo, moglo bi se reći da smo uspjeli, jer uvijek ćemo živjeti zajedno u našoj lijepoj Bosni i Hercegovini, uvijek.
Bloo
Globalna šefica

#902 Re: Draško Stanivuković

Post by Bloo »

Kaligrafija wrote: 26/12/2019 23:12
Bloo wrote: 26/12/2019 23:04
Kaligrafija wrote: 26/12/2019 23:02

Ne znam ko ste to vi, pa da ti mogu odgovoriti! Ako mislis na nas Bosnjake-muslimane, onda je odgovor da! Zelim da ostanu i Bosanci i Hercegovci pravoslavne i katolicke vjere i svi drugi koji se osjecaju Bosancima i Hercegovcima... A onima kojima je majka Srbija i Hrvatska, zelim da odu kod svojih majki...!
Mislis nas Bosance i Hercegovce islamske vjere, a ne Bosnjake...
Ja ne znam kako se ti izjasnjavas, ja sam Bosanac (malo i Hercegovac sa materine strane) , Bosnjak-musliman...! Pripadnost drzavi, naciji i vjeri... Sto se mene tice, mozes biti i Eskim, ako ti je Bosna i Hercegovina u srcu... Bosnjak asocira na Bosnu i samo na Bosnu... Cim kazes Hrvat, onda si vezan za drugu drzavu ili Srbin... Bas kao sto je i Amerikanac u Bosni, Amerikanac...!
Ali ne asocira na Hercegovinu...
moa

#903 Re: Draško Stanivuković

Post by moa »

Zmaj_od_Panonije wrote: 26/12/2019 23:01
moa wrote: 26/12/2019 22:59
Zmaj_od_Panonije wrote: 26/12/2019 22:12 Nisam mislio da ću ovo ikad u životu reći, ali treba njima Dodik i nadam se da će ostat na vlasti još jedno 2-3 mandata taman da se ta genocidna tvorevina sama od sebe uruši.

Poznavajući zapadne "mudrolije" možda je to i bio cilj od samog početka. Dovest jednog kabadahiju na vlast (ko kad su pomogli recimo Talibanima da ojačaju u Afganistanu) koji će okupirat cijeli entitet kao privatno vlasništvo, a onda mu izvuć stolicu ispod nogu da tresne i odvede sve to u totalnu nestabilnost. Time se intervencija NATO-a čini kao jedina normalna opcija zbog očuvanja mira. Ovo što sad vidimo izgleda kao veoma dobro izračunata priprema za NATO intervenciju koja će se desit kroz dogledno vrijeme, čim situacija dovoljno sazri za jedan novi angažman.

Sve ovo od samog početka ima miris i ukus CIA operacije i ide po receptu američkog intervencionizma. Inače nisam ljubitelj tih karafeka, ali u ovom slučaju se radi o jednoj evropskoj zemlji i nema šanse da Amerika sebi dozvoli da joj u predgrađu vlada ruska čizma i srpska ideologija.

Srbija je jedina zemlja u Evropi koju su Saveznici bombardovali pored nacističke Njemačke, to nemojte nikad zaboravit. Oni kad nekog zacrtaju, to je to. Sad, ne trebamo ni mi Bošnjaci sjedit skrštenih ruku i čekat da neko spasi dan, već moramo uzet stvar u svoje ruke ali pametno i iz sjene odraditi stvari, baš kao što to rade i zapadnjaci. Ako želimo postat Zapad, onda moramo preuzet i određene doktrine sa Zapada.
Kad vidim ko sve sjedi u NSRS i koji dolaze ovdje u Sarajevo to su polupismeni ljudi i nasi sad imaju priliku da rasformiraju RS i da naprave drzavu kako treba ali ocigledno ni nasi ne znaju ili ne zele nego su se prepustili onako kako voda nosi.
Znam, baš zato imamo idealnu priliku da neke stvari preokrenemo na svoj mlin. Ja mislim da moramo podržati nove snage na sljedećim izborima, ovi dosadašnji su samo gledali svoj džep. Jadno i žalosno zvuči da neko uzima lični interes iznad nacionalnog i društvenog, ali eto birani su već decenijama, sve dok ne promijenimo ploču slušaćemo iste pjesme.
Teško da ima kod ovih novih snaga te snage da se to izgura kako treba, nema ni kod nas tih kapaciteta, bio je Haris Silajdzic ali su ga Bošnjaci otjerali.
cadburry

#904 Re: Draško Stanivuković

Post by cadburry »

dezurni_ucenik wrote: 26/12/2019 22:39 Da ja mali Stanivuk Draskic na vlasti i on bi potpisao za NATO a Dodik iz opozicije bi mu j.. sve po spisku. Ujko Sam kad zavrne rukicu nema tu mangupa glumiti vec lagano glavu spustiti i reci tako je ujko moj tako je.
Iako se u potpunosti slazem za prvu recenicu: i sadasnja opozicija bi sigurno isto uradila, A Dodik bi se isto, cak i gore ponasao da je sada na njihovom mjestu. Medjutim, mislim da grijesis oko dvije stvari:
1. Dodik nije potpisao NATO, vec dokument u kojem BiH obecava niz reformi NATO-u. U dokumentu cak ne pise ni s kojim nijjetom BiH obecava te reforme (ne pise da to radi zbog uclanjenja u NATO). E sad, postoji hiljadu i jedan nacin da Dodik blokira nas put u NATO.
a) Prvo, njegovi kadrovi mogu blokirati apsolutno svaku reformu koja je obecana u ovom dokumentu, kako nas NATO ne bi uopce pozvao u clanstvo. Pa evo vise od 10 godina stoji taj put blokiran. Sjecam se dobro da je tamo nekad 2006. se pricalo o 2009. godini kao godini uclanjenja. Nama je NATO odobrio MAP jos 2010. godine i nismo se centimetra pomakli.
b) Drugo pitanje je da li ce nas, cak i da ispunimo sve reforme na koje smo se obavezali, sve clanice NATO saveza htjeti unutra. Nisam siguran da su bas svi spremni uvesti u clanstvo jednu ovako nestabilnu zemlju, prepunu unutrasnjih mehanizama blokada, kontinuiranog predratnog stanja, sa ovim stepenom korupcije i sa autoritarnim likovima poput Dodika. Pogledati kako je NATO put Gruzije neslavno zavrsio.
c) I trece, ako nekim cudom uspijemo u svim reformama (bez blokada iz RS-a) i da sve clanice NATO budu saglasne o tome da nas pozovu u clanstvo, Dodik moze nasu odluku o pristupanju clanstvu blokirati. U najmanju ruku, drzavni parlament mora biti saglasan, a znamo da tamo bez Dodika (ili glavnog cetnika, ko god da je u tom trenutku) se ne moze donijeti nikakva odluka.
Prema tome, daleko je ovaj dokument od bilo kakvog NATO puta.
2. Druga stvar o kojoj grijesis je to da je Ujka Sam zavrnuo ruku. Ima li ikakav dokaz ili isaret koji na to upucuje? Pa Dodik je prije 3 godine stavljen na americku crnu listu, ni milimetra se nije promijenio. Iako je lijepa iluzija da ce nas Amerika spasiti iz kandzi velikosrpske politike i garantovati nam sigurnost, to je ipak samo iluzija. Americku vladu, diplomatsku, vojnu, obavjestajnu i svaku drugu mrezu boli k. za jednom Bosnom. Ako su bili spremni pustiti jednu Gruziju niz vodu i pustiti da im Rusija uzme dio teritorije, bez da je iko trepnuo, ako su bili spremni to isto uraditi sa Ukrajinom, a obje zemlje su neuporedivo strateski bitnije od Bosne, sta mi mozemo ocekivati? Ako gledamo kako kako se ponasaju prema Kurdima u Siriji, koje su samo tako pustili niz vodu i time raskrstili sa svojim utjecajem u Siriji za naredna desetljeca, opet i resursima i geopolitickim polozajem daleko bitnijom zemljom od nas, cemu onda da se mi nadamo?
Ovo nema veze sa Ujka Samom. Radi se o tome da je Dodik bio, u odnosu na SDA i HDZ, u najgoroj pregovarackoj poziciji. SDA i HDZ imaju svoje kadrove u Vijecu ministara, SDA kadrovi su puno bolje pozicionirani nego nakon izbora Telgetije (sa pozicije Predsjedavajuceg + 2 ministra, spadaju na 1 ministra) i sto se njih tice, nova vlast se ne mora do narednih izbora formirati. Sa druge strane, Dodiku se zuri da izbaci Savez za promjene, a instalira svoje nestrpljive kadrove, kojima je unutarstranakcim potezima, ostao duzan. Dakle, nikakva gorka pilula prouzrokovana vanjskim utjecajem, nikakvo zavrtanje ruke, samo slaganje Dodikovih prioriteta. Nikakva dalja saradnja Dodika na NATO putu se treba ocekivati.
Kaligrafija

#905 Re: Draško Stanivuković

Post by Kaligrafija »

RunnerX wrote: 26/12/2019 23:15
Kaligrafija wrote: 26/12/2019 23:02Ne znam ko ste to vi, pa da ti mogu odgovoriti! Ako mislis na nas Bosnjake-muslimane, onda je odgovor da! Zelim da ostanu i Bosanci i Hercegovci pravoslavne i katolicke vjere i svi drugi koji se osjecaju Bosancima i Hercegovcima... A onima kojima je majka Srbija i Hrvatska, zelim da odu kod svojih majki...!

Vi nikako da shvatite da će Srbima i Hrvatima u BiH, matične države uvijek biti Srbija i Hrvatska. Utuvite to sebi u glavu, uvijek će navijati za Srbiju i Hrvatsku u svim sportovima, uvijek će prvo gledati svoje entitetske predstavnike na vlasti, a nakon njih one u Srbiji i Hrvatskoj. Nikada se neće osjećati Bosancima i Hercegovcima, osim određene manjine, koja je marginalna. San će im uvijek biti pripajanje matičnim državama i to se nikada, ali baš nikada, neće promijeniti.

Isto kao što je Bošnjacima recimo u Srbiji, matična država Bosna i Hercegovina. Oni organizovano gledaju utakmice Srbije i Hrvatske svojim gradovima, kao što Bošnjaci u Novom Pazaru gledaju utakmice naše reprezentacije.

Onoga dana kada to u potpunosti shvatite, i kada vam to bude polazna teza, život će vam biti mnogo lakši. To je polazna tačka na kojoj treba bazirati suživot u BiH i treba raditi na tome da se poštuje svoje, a da se ne omalovažava tuđe. Kava bi dostigli taj nivo, moglo bi se reći da smo uspjeli, jer uvijek ćemo živjeti zajedno u našoj lijepoj Bosni i Hercegovini, uvijek.
Znaci po tebi, mi Bosnjaci treba da klepimo usima, da shvatimo da "oni' imaju san da nam rasture drzavu i da se ujedine sa drugim drzavama i zivot ce nam biti laksi i jednostavniji...!?!
Mati mila, rahmet ti dusi, s kim ja razgovaram...

Hocu i ja da se ujedinimo sa USA, Svicarskom ili Kanadom, to je moj san, ali me niko ne jebe...! Pa tako i ja ne jebem te, koji imaju mokre snove...!
RunnerX

#906 Re: Draško Stanivuković

Post by RunnerX »

Kaligrafija wrote: 26/12/2019 23:26Znaci po tebi, mi Bosnjaci treba da klepimo usima, da shvatimo da "oni' imaju san da nam rasture drzavu i da se ujedine sa drugim drzavama i zivot ce nam biti laksi i jednostavniji...!?!

Hocu i ja da se ujedinimo sa USA, Svicarskom ili Kanadom, to je moj san, ali me niko ne jebe...! Pa tako i ja ne jebem te, koji imaju mokre snove...!
Ne razumiješ, džaba.

Budi mi pozdravljen. :thumbup:
Kaligrafija

#907 Re: Draško Stanivuković

Post by Kaligrafija »

Bloo wrote: 26/12/2019 23:15
Bloo wrote: 26/12/2019 23:04

Mislis nas Bosance i Hercegovce islamske vjere, a ne Bosnjake...
Ja ne znam kako se ti izjasnjavas, ja sam Bosanac (malo i Hercegovac sa materine strane) , Bosnjak-musliman...! Pripadnost drzavi, naciji i vjeri... Sto se mene tice, mozes biti i Eskim, ako ti je Bosna i Hercegovina u srcu... Bosnjak asocira na Bosnu i samo na Bosnu... Cim kazes Hrvat, onda si vezan za drugu drzavu ili Srbin... Bas kao sto je i Amerikanac u Bosni, Amerikanac...!
Jbg, prikacise nam je...! :lol:
cadburry

#908 Re: Draško Stanivuković

Post by cadburry »

Kaligrafija wrote: 26/12/2019 23:26

Znaci po tebi, mi Bosnjaci treba da klepimo usima, da shvatimo da "oni' imaju san da nam rasture drzavu i da se ujedine sa drugim drzavama i zivot ce nam biti laksi i jednostavniji...!?!

A koji je tvoj prijedlog? Da ih kulturno pozovemo da napuste svoje domove i odsele su u Srbiju i Hrvatsku ako ih toliko vole? Ili da ih puskama protjeramo u Srbiju i Hrvatsku? Ili imas neki treci prijedlog?
Kaligrafija

#909 Re: Draško Stanivuković

Post by Kaligrafija »

RunnerX wrote: 26/12/2019 23:27
Kaligrafija wrote: 26/12/2019 23:26Znaci po tebi, mi Bosnjaci treba da klepimo usima, da shvatimo da "oni' imaju san da nam rasture drzavu i da se ujedine sa drugim drzavama i zivot ce nam biti laksi i jednostavniji...!?!

Ne razumiješ, džaba.

Budi mi pozdravljen. :thumbup:
Odlicno ja razumijem...
Budi i ti meni pozdravljen...!
Bloo
Globalna šefica

#910 Re: Draško Stanivuković

Post by Bloo »

Kaligrafija wrote: 26/12/2019 23:27

Jbg nemre tako onda.
Il si Bosanac i Hercegovac il si nista..
I amerikanac je amerikanac a ne Ohijanac ili Kansasanac....
horkesh

#911 Re: Draško Stanivuković

Post by horkesh »

Bloo wrote: 26/12/2019 23:32
Jbg nemre tako onda.
:roll:

Ma ja, haj'mo mi malo o važnim stvarima pričati i potpuno strolati temu. Ovo je neki novi nivo netrpeljivosti ove naše fine raje, "ili si kako ja kažem, ili si ništa".

Šta ćemo onda s United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland? Ili si Britanac i Irac ili si ništa? Oj, logiko...
Bloo
Globalna šefica

#912 Re: Draško Stanivuković

Post by Bloo »

horkesh wrote: 26/12/2019 23:36

Jbg nemre tako onda.

Ma ja, haj'mo mi malo o važnim stvarima pričati i potpuno strolati temu. Ovo je neki novi nivo netrpeljivosti ove naše fine raje, "ili si kako ja kažem, ili si ništa".

Šta ćemo onda s United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland? Ili si Britanac i Irac ili si ništa? Oj, logiko...
Pa ako tebi njegova.kognitivna disonanca nije smijesna...
Meni jeste. :mrgreen:

Chill,.dude.
Maraschino

#913 Re: Draško Stanivuković

Post by Maraschino »

rajvosaxo wrote: 26/12/2019 23:13 Da budem iskren, bas sam se nadao da ce se pošaketati cetnici danas :bih:
Sta ti je bolan, to su dvije strane iste kovanice. Jedni drugima korektori a ne da neko voli Sarajevo a ovi im ne daju.
Sve isto samo ispoljavanje razlicito.
Kaligrafija

#914 Re: Draško Stanivuković

Post by Kaligrafija »

cadburry wrote: 26/12/2019 23:28

A koji je tvoj prijedlog? Da ih kulturno pozovemo da napuste svoje domove i odsele su u Srbiju i Hrvatsku ako ih toliko vole? Ili da ih puskama protjeramo u Srbiju i Hrvatsku? Ili imas neki treci prijedlog?
Od svih nabrojanih opcija, duboka hipnoza bi bila najbolja...!
Ako me pitas za rjesenje, 1000 godina engleskog govornog podrucja protektorata! Da naprave od nas Australiju, Hong Kong, Las Vegas, New York, London i sl. I da vezemo konja gdje nam engleski grofovi kazu! Pa da nam je trava pod konac, vrtovi uredni, zivotinje zdrave i nahranjene, svi zaposleni, putujemo po svijetu od zaradjenog, gledamo dobar fudbal i nikoji kurac se ne pitamo, ni po kojem pitanju...!
Zmaj_od_Panonije

#915 Re: Draško Stanivuković

Post by Zmaj_od_Panonije »

moa wrote: 26/12/2019 23:17
Zmaj_od_Panonije wrote: 26/12/2019 23:01
moa wrote: 26/12/2019 22:59

Kad vidim ko sve sjedi u NSRS i koji dolaze ovdje u Sarajevo to su polupismeni ljudi i nasi sad imaju priliku da rasformiraju RS i da naprave drzavu kako treba ali ocigledno ni nasi ne znaju ili ne zele nego su se prepustili onako kako voda nosi.
Znam, baš zato imamo idealnu priliku da neke stvari preokrenemo na svoj mlin. Ja mislim da moramo podržati nove snage na sljedećim izborima, ovi dosadašnji su samo gledali svoj džep. Jadno i žalosno zvuči da neko uzima lični interes iznad nacionalnog i društvenog, ali eto birani su već decenijama, sve dok ne promijenimo ploču slušaćemo iste pjesme.
Teško da ima kod ovih novih snaga te snage da se to izgura kako treba, nema ni kod nas tih kapaciteta, bio je Haris Silajdzic ali su ga Bošnjaci otjerali.
Ja sam lično odlučio da stanem uz Mirsada Hadžikadića. Kroz sve njegove izjave sam upratio da mu je BiH i NATO članstvo prioritet broj jedan. Uostalom, proveo je toliko godina među američkom elitom da je u ovom trenutku on najbolji kandidat za predsjedništvo.

Jedan takav svjetski čovjek koji je nepoznanica u BIH može u vrlo kratkom roku da dobije simpatije američkog kongresa ali i senata. Već se aktivno družio sa senatorima dok je živio u Sjevernoj Karolini, imaju o tome i članci po Internetu.

Neki govore da je on "američki čovjek" u negativnom smislu, ja baš mislim da bi to mogla biti naša "džoker" karta u ovoj igri.

Uz to nema oraha u džepovima ovdje, tako da ga ne može niko ucijenit. Nema ratnu prošlost što je još bolje, ne mogu ga ovi lokalci nazivat ratnim profiterom ili ratnim generalom itd.

P.S. Znam da Hadžikadić trenutno nema jaku stranačku infrastrukturu za korjenite promjene, ali ako bi ga narod "pogurao" na mjesto Člana Predsjedništva, to bi bilo i više nego dovoljno za jedan ozbiljni "kickstart" ovog unutrašnjeg pokreta za "gašenje" o kojem sam pričao u ranijem komentaru. On kao pojedinac može uletjet u predsjedništvo ako iza njega stanu patrioti i narod koji voli ovu zemlju.

Eto im SDA u parlamentu, SDP ili koja god stranka, ne zanima me, ali prioritet Predsjedništva je vanjska politika i odnosi sa svjetskim silama. Tu bi on bio pravi as.
tandmand

#916 Re: Draško Stanivuković

Post by tandmand »

Bloo wrote: 26/12/2019 23:32 Jbg nemre tako onda.
Šta nije jasno ... BiH je domovina Bošnjaka i ostalih poštenih Bosanaca.
Bloo
Globalna šefica

#917 Re: Draško Stanivuković

Post by Bloo »

tandmand wrote: 26/12/2019 23:48
A Hercegovaca?
Kikibombona

#918 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

Zmaj_od_Panonije wrote: 26/12/2019 22:12 Nisam mislio da ću ovo ikad u životu reći, ali treba njima Dodik i nadam se da će ostat na vlasti još jedno 2-3 mandata taman da se ta genocidna tvorevina sama od sebe uruši.

Poznavajući zapadne "mudrolije" možda je to i bio cilj od samog početka. Dovest jednog kabadahiju na vlast (ko kad su pomogli recimo Talibanima da ojačaju u Afganistanu) koji će okupirat cijeli entitet kao privatno vlasništvo, a onda mu izvuć stolicu ispod nogu da tresne i odvede sve to u totalnu nestabilnost. Time se intervencija NATO-a čini kao jedina normalna opcija zbog očuvanja mira. Ovo što sad vidimo izgleda kao veoma dobro izračunata priprema za NATO intervenciju koja će se desit kroz dogledno vrijeme, čim situacija dovoljno sazri za jedan novi angažman.

Sve ovo od samog početka ima miris i ukus CIA operacije i ide po receptu američkog intervencionizma. Inače nisam ljubitelj tih karafeka, ali u ovom slučaju se radi o jednoj evropskoj zemlji i nema šanse da Amerika sebi dozvoli da joj u predgrađu vlada ruska čizma i srpska ideologija.

Srbija je jedina zemlja u Evropi koju su Saveznici bombardovali pored nacističke Njemačke, to nemojte nikad zaboravit. Oni kad nekog zacrtaju, to je to. Sad, ne trebamo ni mi Bošnjaci sjedit skrštenih ruku i čekat da neko spasi dan, već moramo uzet stvar u svoje ruke ali pametno i iz sjene odraditi stvari, baš kao što to rade i zapadnjaci. Ako želimo postat Zapad, onda moramo preuzet i određene doktrine sa Zapada.
Jarane, ti kao da zivis u paralelnom univerzumu i ne vidis sta se desava.

...

O kakvom urusavanju pricas kada se urusava cijela drzava, potpuno ravnomjerno? Kantona Sarajevo, najbogatiji dio BiH, je zaduzen milijardu maraka. Bihacki kanton se raspada usljed masovnog iseljavanja. Cijela drzava nestaje, 90% mladih razmislja o odlasku.

Bosnjaka danas ima oko 1.5 miliona u katastrofalan natalitet i masovna iseljavanja. Usljed iseljavanja taj broj veoma brzo moze pasti ispod 1 milion. Taman da se odrzi sarajevska i zenicka kotlina, Tuzla i nesto malo oko Mostara.

Belgija je duplo manja od BiH a ima 12-13 miliona stanovnika. :idea:

Ako ovako nastavimo Bosnjaka ce za 2 decenije biti 800 000, Srba 400 000 a Hrvata 100 000. I to ce biti najstariji narodi na svijetu.

FBiH je prebacila penzioni fond na budzet sto je pokazatelj da se PIO raspao i da propali realni sektor ne moze servisirati penzije. Nije ni do sada mogao, zaduzujemo se da isplatimo penzije sto je nevidjena katastrofa i siguran put u propast.

Tvoja prica bi imala smisla da Bosnjaka ima 10 miliona i da je ekonomija stabilna.

...

Price o CIA projektima su fantazije. Amerika i Evropa za 7 dana mogu srusiti RS da zele. Ne trebaju im tajne, stogodisnje operacije.

BiH je NATO zona i to je gotova prica. Rusima je BiH apsolutno nebitna i ovdje nemaju nikakve aktivnosti, ni vojne ni ekonomske. BiH je strateski nebitna zemlja, jednako kao Srbija. Zakljucane drzave, okruzene, bez izlaza na more (bez luke). Vaznija je Crna Gora nego BiH, Srbija i Makedonija zajedno.

...

A zapadna doktirana je garant kada Bake kaze da je Bog poslao Erdogana. :D

https://m.youtube.com/watch?v=OnAzp1VHJwk
cadburry

#919 Re: Draško Stanivuković

Post by cadburry »

Kaligrafija wrote: 26/12/2019 23:40
cadburry wrote: 26/12/2019 23:28

Od svih nabrojanih opcija, duboka hipnoza bi bila najbolja...!
Ako me pitas za rjesenje, 1000 godina engleskog govornog podrucja protektorata! Da naprave od nas Australiju, Hong Kong, Las Vegas, New York, London i sl. I da vezemo konja gdje nam engleski grofovi kazu! Pa da nam je trava pod konac, vrtovi uredni, zivotinje zdrave i nahranjene, svi zaposleni, putujemo po svijetu od zaradjenog, gledamo dobar fudbal i nikoji kurac se ne pitamo, ni po kojem pitanju...!
Samo da u tom svemu ne zavrsimo kao Somalija, Nigerija ili neka druga manje sretna britanska kolonija. Mislim da u ovom trenutku bi uzimanje BiH pod protektorat bilo kao kad bi ti sad usvojio dvoje romske djece sto prose na semaforu. Plemenito, ali realno ti moze donijeti visr glavobolje, nego koristi.

Posto to nije realna opcija, a ne bi opet promijenila stanje u ljudskim glavama, imamo li jos neko rjesenje?
hAZNADAR

#920 Re: Draško Stanivuković

Post by hAZNADAR »

Bloo wrote: 26/12/2019 23:38

Chill,.dude.
Tebe je na ovoj temi ubolo samo to sto je neko spomenuo Bosnjake muslimane a ne Bosance muslimane. Mlogo bitno,... Chill babe
RunnerX

#921 Re: Draško Stanivuković

Post by RunnerX »

cadburry wrote: 26/12/2019 23:54Posto to nije realna opcija, a ne bi opet promijenila stanje u ljudskim glavama, imamo li jos neko rjesenje?
Naravno da nemamo. Mislim na neko šablonsko rješenje.

Samo improvizacija, stpljenje i treba da prođe još dosta vremena.

I mnogo veći neprijatelji od nas su se vremenom izmirili i počeli poštovati jedni druge.
Bloo
Globalna šefica

#922 Re: Draško Stanivuković

Post by Bloo »

hAZNADAR wrote: 26/12/2019 23:56

Tebe je na ovoj temi ubolo samo to sto je neko spomenuo Bosnjake muslimane a ne Bosance muslimane. Mlogo bitno,... Chill babe
Svi smo mi Bosnjaci, dude.
tandmand

#923 Re: Draško Stanivuković

Post by tandmand »

Bloo wrote: 26/12/2019 23:51
tandmand wrote: 26/12/2019 23:48
A Hercegovaca?
U Njemačkoj i Hercegovci kažu da su Bosanci, jer zbog korišćenja kolokvijalnog naziva "Bosna", švabe nemaju pojma šta je to Hercegovac.
Tako da sve te posebnosti stanu u Bosanca .. htjeli ne htjeli.

Ali da se mi vratimo na reformske snage Jelenu i Stanivukovića.
Kaligrafija

#924 Re: Draško Stanivuković

Post by Kaligrafija »

Bloo wrote: 26/12/2019 23:38
Jbg nemre tako onda.

Chill,.dude.
Bgm ja konflikt nemam, ni sa sobom, ni po pitanju drzavnosti, nacionalnosti, ni po pitanju vjere... Razlozio sam ti na atome, gdje ti vidis konflikt!? U Hercegovini!? Ja bi je ponistio, nakacili su nam je kao sto rekoh...! :D

Logicnije je da smo Bosna i Humska, nego Hercegovina... Stjepan Kosaca je sam sebi dodao naziv Herceg, zbog toga sto mu se svidjalo, a Fredrik lll ga je zvao Hercog, pa je tako narodski nastalo Herceg... koja je izvedenica iz Herceg Novi, kojim je tada vladao... E pazi sad ovog konflikta, Hercegovina, izvedenica, a Herceg Novi u drugoj drzavi, Crnoj Gori... A Herceg Vukcevic Stjepan Kosaca, rodjeni Focak ili Gorazdak, znaci Bosanac...! Sta kazes na to!? :lol:
swanfilter

#925 Re: Draško Stanivuković

Post by swanfilter »

Dobar Klix - Drasko trabunjao uz pjesmu rokera i wannabe cetnika Corbe :lol:.

Ko ga ugosti, podrzi, ili ne daj boze, pozove u Sa na bilo kakav doagađaj, treba ga Vuku kuci poslati ...
Post Reply