Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#25251 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
non stop se zvace isto ,vec davno prezvakano,ali neki degenerici nikako da shvate da smetaju nekome ko vozi normalno i hoce da prodje i stigne do svog odredista u najkracem vremenu.upravo pojedinci koji guslaju imaju vremena napretek.sta radite s vremenom guslaci? kad ga tolko imate sto smetate po cesti? vozite se autobusima i tramvajima kad vam nije bitno za koliko cete doci negdje,ne smetajte ljudima koji imaju posla i nemaju vremena na bacanje.
da ne bude zabune ovo se odnosi na degenerike koji voze 35-40 na glavnoj u srednjoj i lijevoj traci.ako vec zelite guslat i drkat po mobitelu radite to u desnoj traci ona je rezervisana za puzeve.ako to radite na otvorenoj cesti maknite se na prvo prosirenje i propustite ljude kojima ne date da voze normalno.na kraju krajeva sta vas boli q da li neko vozi 100 na sat .makni se da prodje i ne smetaj .
da ne bude zabune ovo se odnosi na degenerike koji voze 35-40 na glavnoj u srednjoj i lijevoj traci.ako vec zelite guslat i drkat po mobitelu radite to u desnoj traci ona je rezervisana za puzeve.ako to radite na otvorenoj cesti maknite se na prvo prosirenje i propustite ljude kojima ne date da voze normalno.na kraju krajeva sta vas boli q da li neko vozi 100 na sat .makni se da prodje i ne smetaj .
- bitanga_sa_otesa
#25252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
usporavas i ometas mene koji vozim 65 ,smetas mi da prodjem,a neces da se maknes.veliki_ah wrote: ↑26/12/2019 18:19
Ako neko vozi 55 tamo gdje je ogranicenje 60 on NE USPORAVA saobracaj nego vozi brzinom koja je prerdvidjena za taj put. Drugi je par rukava sto se to tebi ili nekome ne svidja, ali i ti treba da postujes pravila iako te briga i za koga u voznji. Npr, da ista znas o voznji znao bi da treba obracati paznju na druge ucesnike u saobracaju.
-
Naslovnica
#25253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na ograničenju od 30 vozi na štangasu, uz kočnicu, dozirano. 
- seoBIH
#25254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To meni i jeste najčudnije. Kako može tako čvrsto biti pri stavu postoji gornja tolerancija, a u isto vrijeme ne postoji donja tolerancija? Kako je moguće da jedno postoji, drugo ne? Ne samo u vožnji, već u svemu što nas okružuje treba biti tolerantan.
Ja stvarno ne znam zašto ste toliko negativni i zašto se pokrenula rasprava o minimalnom voženju ispod maksimalne dopuštene brzine. Što je najgre od svega ni u jednom postu niste stavili ono ALI, niste ni jednom naveli da neko može opravdano voziti ispod ograničenja. Pa majku mu nismo svi isto sposobni, što opet ne znači da treba ići presporo, ali brzina od 55km/h nikako ne može biti spora, ako je ograničenje 60km/h.
Na svakoj raskrsnici ja usporim ispod maksimalne brzine, jer uvijek pazim na mogućnost prolaska kroz crveno, ili pješaka koji se nalazi gdje ne treba. Da li i to smeta uvaženoj gospodi?
Da se razumijemo, niko ne priča o budalama koji voze 30-40km/h i nešto rade po autu, osim vožnje, već o nekim minimalnim odstupanjima od najveće dozvoljene brzine.
Ja stvarno ne znam zašto ste toliko negativni i zašto se pokrenula rasprava o minimalnom voženju ispod maksimalne dopuštene brzine. Što je najgre od svega ni u jednom postu niste stavili ono ALI, niste ni jednom naveli da neko može opravdano voziti ispod ograničenja. Pa majku mu nismo svi isto sposobni, što opet ne znači da treba ići presporo, ali brzina od 55km/h nikako ne može biti spora, ako je ograničenje 60km/h.
Na svakoj raskrsnici ja usporim ispod maksimalne brzine, jer uvijek pazim na mogućnost prolaska kroz crveno, ili pješaka koji se nalazi gdje ne treba. Da li i to smeta uvaženoj gospodi?
Da se razumijemo, niko ne priča o budalama koji voze 30-40km/h i nešto rade po autu, osim vožnje, već o nekim minimalnim odstupanjima od najveće dozvoljene brzine.
- bitanga_sa_otesa
#25255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
samo jos da upitam kako su ti nesposobni prosli ljekarski i dobili dozvolu ?i zasto voze kad su nesposobni i nesigurni? plati taxi,autobus,tramvaj i vozi se.
-
NediM17
#25256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja se sklanjam samo vozilima pod rotacijom, dakle hitnoj i muriji. Ostali ce morati potraziti svoju sansu na nekom pogodnom mjestu za preticanje. 
-
avijon
-
NediM17
#25258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne valja ti zakljucak, ja sam od onih sto voze +10 preko ogranicenja, nekad i +20, bitno je da ne ide dozvola.
Ko moze brze, bujrum, vec rekoh.
Last edited by NediM17 on 26/12/2019 18:40, edited 1 time in total.
-
zdruzdjo
#25259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moze biti I jeste ako se npr na cesti sa tri trake u jednom smjeru odvija u srednjoj I krajnjoj lijevoj traci I stvara iza kolonu auta. Isto tko moze biti spora I jeste ako na dvosmjernoj cesti ucesnik radi isto a stvara kolonu od dva I vise auta iza sebe. Sta god da razlog bio za takav stil voznje, to ne treba uticati na ostale vozace i usporavati tok saobracaja.
-
NediM17
#25260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dva auta nisu kolona. 
- escobar__
#25261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako voziš tako kako kažeš onda aferim, nikad ti ne bih svirao, blicao, psovao ili bilo šta. Ne moraš čak ni tih preko ograničenja, sve dok voziš oko ograničenja je po meni uredu - problem je ako je ograničenje 70, a ti guslaš 40.
-
Zijo77
#25262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
"Spori" vozači, tj. oni koji voze 10 ili 20 km/sat ispod ograničenja, uzrokuju veliki broj udesa. Samo se to nikad ne sazna. "Sporači" naprave iza sebe kolonu i onda neko nervozan krene da pretiče.
Često ispod ograničenja voze početnici ili antitalenti. Ali, ima i onih sa nespravnim kočionim ili upravljačkim uradjajima pa voze kao po jajima!
Često ispod ograničenja voze početnici ili antitalenti. Ali, ima i onih sa nespravnim kočionim ili upravljačkim uradjajima pa voze kao po jajima!
- escobar__
#25263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najjači su oni što po krivinama guslaju po 30 km/h, a onda na ono malo dionica gdje govno možeš preteć on ubrza i vozi 5-10 km/h preko ograničenja, pa ti praktično moraš otić debelo u crveno sa prekoračenjem da bi govance prestigao - ili vozit iza njega do prvih krivina kad će guslaĆ opet na ugodnih 30 km/h.
Takvima bih šlajdrao po njušci.
-
NediM17
#25264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki se ne bi slozili s tobom. Po njima ako i uz takvu voznju napravis kolonu treba da se sklonis.
- bitanga_sa_otesa
#25265 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
s merakom ja izjebem takve degenerike kad ih preteknem i kad imam viska vremenaescobar__ wrote: ↑26/12/2019 18:47 Najjači su oni što po krivinama guslaju po 30 km/h, a onda na ono malo dionica gdje govno možeš preteć on ubrza i vozi 5-10 km/h preko ograničenja, pa ti praktično moraš otić debelo u crveno sa prekoračenjem da bi govance prestigao - ili vozit iza njega do prvih krivina kad će guslaĆ opet na ugodnih 30 km/h.
- escobar__
#25266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa i treba jebem im okot maloumni i MUP koji izda vozačku.bitanga_sa_otesa wrote: ↑26/12/2019 18:50s merakom ja izjebem takve degenerike kad ih preteknem i kad imam viska vremenaescobar__ wrote: ↑26/12/2019 18:47 Najjači su oni što po krivinama guslaju po 30 km/h, a onda na ono malo dionica gdje govno možeš preteć on ubrza i vozi 5-10 km/h preko ograničenja, pa ti praktično moraš otić debelo u crveno sa prekoračenjem da bi govance prestigao - ili vozit iza njega do prvih krivina kad će guslaĆ opet na ugodnih 30 km/h.
Takvima bih šlajdrao po njušci.![]()
-
zdruzdjo
#25267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nesto sad razmisljam kako bi dobro bilo ove nase likove sa ovakvim razmisljanjima prebaciti u njemacku i raspustiti ih po auto-putevima da malo voze srednjom ili lijevom trakom ispod max ogranicenja 10-20 i da ga onda spuca z-guza kakav lola sa sl klasom od 2xx.xxx eura i da ode na sud sa ovim rezonom.
-
NediM17
#25268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Laki je malo nervozan. 
-
tempuser
#25269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Razlika je sto ti ne citas sta ja pisem, jer ja pisem iskljucivo o 60 kmh, odnosno o tebi koji srednjom ili lijevom trakom vozis 55 i ometas mene koji bi vozio 60, odnosno o tebi koji sa 55 kmh na otvorenoj cesti stvaras kolonu iza sebe!
- Optimist
#25270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Veliki procenat tih guslaca rijetko kad napusta svoju kasabu a drzavu nikad. Oni i ne znaju sta je to ispravna voznja i kako je to voziti vani.zdruzdjo wrote: ↑26/12/2019 18:51 Nesto sad razmisljam kako bi dobro bilo ove nase likove sa ovakvim razmisljanjima prebaciti u njemacku i raspustiti ih po auto-putevima da malo voze srednjom ili lijevom trakom ispod max ogranicenja 10-20 i da ga onda spuca z-guza kakav lola sa sl klasom od 2xx.xxx eura i da ode na sud sa ovim rezonom.
Pa u njemackoj na dionici autoputa bez ogranicenja, lijeva traka je za one 200+ dok srednjom niko ne ide ispod 150. Ako hoces da vozis sporije od toga onda bjezis u krajnju desnu.
-
tempuser
- Dope_Man
#25272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Takvi se vjerovatno ne smiju ukljuciti ni na nas AP, a kamoli da bi stisnuli da se ukljuce na AP u Njemackoj. Kako neko iznad napisa, to rijetko napusta svoju kasabu, eventualno malo od grada do grada prodje i usput se preznoji milion puta jer se boji voznje umjesto da sjedne u bus i uziva u krajoliku.zdruzdjo wrote: ↑26/12/2019 18:51 Nesto sad razmisljam kako bi dobro bilo ove nase likove sa ovakvim razmisljanjima prebaciti u njemacku i raspustiti ih po auto-putevima da malo voze srednjom ili lijevom trakom ispod max ogranicenja 10-20 i da ga onda spuca z-guza kakav lola sa sl klasom od 2xx.xxx eura i da ode na sud sa ovim rezonom.
-
zigson
#25273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa usporavas ne znam sta ti nije jasno.. 5kmh je velika razlikaseoBIH wrote: ↑26/12/2019 14:57 Zašto je to relevantno za ovu diskusiju? Kada vam je predočeno da 8% nije usporavanje saobraćaja i kada ste sučeni sa licemjerjem gdje je sasvim uredu voziti 10% iznad ograničenja spominjete neku toleranciju. Gdje je ta tolerancija za "sporiju" voznju?
Nazalost toleranciju imate samo kada vama odgovara.
To da te usporavam sa 55km/h na ograničenju od 60km/h možeš samo tipkati ovdje na forumu. Možeš me prijavit i policiji![]()
-
BadBoy
#25274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svaka na mjestu od riječi do riječi pogotovu boldani dio. Tek kad više ljudi shvati sve ovo što si napisao i počne ovako razmišljati nastat će mrak na cesti...Travnički Noćni Šetač wrote: ↑26/12/2019 15:23 Upravo se vratio iz Zenice...Odmah na Lašvi stižem kolonu od 6 vozila ja sedmi... naprijed crveni golf dvojka, kasnije ću vidjeti da ga vozi lik koji izgleda apsolutno iznenađeno što drži volan i pokreće se sa mjesta... brzina kolone varira od 35 do 45 km/h... golfu ne pada na pamet nigdje da se skloni... iza mene se nastavlja formirati kolona... poznata situacija naravno...
No tu se javljaju oni vozači koje sam već nekada spominjao, i koji su meni gori nego što je ovaj iznenađeni golfista... naime svih pet auta između golfa i mene voze na razmaku od metra ili manjem... na prvoj isprekidanoj liniji očekujem da neko pretiče... ništa ... na drugoj pokušavam krenuti ali nema mjesta da se ubacim a 6 vozila u komadu u koloni niti smijem po zakonu preteći niti imam prostora za svih šest u komadu...
Do ulaza u Vitez uspio sam po jednog ili po dvojicu preći na onim malim dijelovima isprekidane linije, a na pravcu prema Fisu konačno i golfa... No ono što me je ljutilo je što sam se morao doslovno gurati između vozila kod vraćanja u svoju traku, iako se na pravcima malo kolona rastegne i kao malo poveća razmak između vozila ali četvorica od petorice su pokušali da ubrzaju da ne bi slučajno došao ispred njih...
...
Znači ljudi koji voze niže od ograničenja 10 i više km/h jesu defintivno problem i to sam se davno složio...
Bez obzira na sve nisam radi toga preticao na punoj i nikada ne bi opravdao svoju namjernu grešku tuđom greškom...
...
Ali ljudi koji se voze u koloni iza sporog vozila i ne drže nikakav a kamoli propisan razmak te tako blokiraju ljudima iza sigurno preticanje nisu nevješti, niti preplašeni već klasični kreteni mnogo gori od ovih preplašenih... takav je spreman da te ostavi u lijevoj traci, i uopšte mu ne pada na pamet da se odmakne na propisano rastojanje, da umanji brzinu ( on je još malo povećava da pribije svoj branik uz onaj od vozila ispred) ili se pomjeri desno...
- Dope_Man
#25275 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma moze nas par pisati sta hocemo ovdje, cinjenica je da ce i sutra, i za 20 godina, na cesti biti ista stvar, i sporaci, i ovi iza njih koji se boje prestici ali se lijepe za branik onom ispred da ni ti koji si na nizoj poziciji ne mozes uzimati jednog po jednog.. ja uvijek kazem da je sreca sto imam slabo auto pa se ne usudjujem zalijetati, ali u tim situacijama popizdim toliko da sasvim razumijem nekog sa 200 konja ko pukne gas da ih svih 5-6 preskoci jer vise nema zivaca peglati se. Necu se praviti neki svetac, da imam 200 umjesto 100 konja u mnogim situacijama bi vjerovatno isto uradio. Ovako sam sebe kontrolisem jer znam sta auto moze a sta ne. Ali onda nastavljas vozidi i pizditi zbog idiota.
A spominjao sam bas nedavno situaciju tu kod Lasve gdje sam se pegla iza lika dugo, konacno docekao pravac i isprekidanu, i lik bez brige i pameti na pola u lijevu predje dok ga prestizem, unutra starudija neka sa vjerovatno porodicom. I sta uraditi nego ga prestici, zakociti ispred, izaci i uraditi remake scene iz Kuma gdje na kraju samo ostane auto puno rupa od metaka na cesti.
A spominjao sam bas nedavno situaciju tu kod Lasve gdje sam se pegla iza lika dugo, konacno docekao pravac i isprekidanu, i lik bez brige i pameti na pola u lijevu predje dok ga prestizem, unutra starudija neka sa vjerovatno porodicom. I sta uraditi nego ga prestici, zakociti ispred, izaci i uraditi remake scene iz Kuma gdje na kraju samo ostane auto puno rupa od metaka na cesti.