Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
Roccohljup

#6876 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Roccohljup »

kluz franjo wrote: 26/12/2019 14:20 Ljudi šta vam je?
Bakir, Željko i Fahro zaslužuju šansu da završe projekat "Buroj ozone".
http://ba.n1info.com/Vijesti/a113535/Po ... -City.html
Uz prisustvo visokih zvaničnika SDA i SBB, danas je na lokalitetu Prečko Polje, općina Trnovo, postavljen kamen temeljac za Buroj Ozone City, kako investitori najavljuju, najvećeg turističkog grada u jugoistočnoj Evropi.
Ih, fahro se vec poceo prati od toga :D

https://avaz.ba/vijesti/bih/532875/grad ... d-novinara
Škobo Habu

#6877 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Škobo Habu »

refffko wrote: 26/12/2019 13:56
A je li rekla-kazala da ga je uhljebio u predsjednistvo, lago savjetnik za vanjsku politiku :izet: :izet: :izet:
Je li rekla-kazala da Sejdo kod njega svako ljeto ide na jahtu na Jadranu?
Aman-zaman, pa rekoh da je sve vezano za Komšića već odavno cirkus.
lerdi

#6878 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by lerdi »

Styling wrote: 26/12/2019 14:19
lerdi wrote: 26/12/2019 14:14 Realno ne možeš po Šanki pljuvati a Konakovića uzdizati. :D

Za Konakovića važi ona "Da ima nešto već bi robijao", a za ovog drugog ne važi. Hipokrizija kažem vam ja.
Ja, iskreno, o Sanki nemam nikakvo misljenje lik je bezlican, ali znam da je za kafanu u Ferhadiji ostao duzan gomilu para i da je bio zbrisao u Sloveniju. Sta je na kraju sa svim tim bilo, ne znam
Mutni i jedan i drugi. Jedan ostao dužan za kafanu u Ferhadiji, drugi za kafanu u Zetri. Puni marifetluka i jedan i drugi zato i kažem.
Styling

#6879 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

lerdi wrote: 26/12/2019 14:52
lerdi wrote: 26/12/2019 14:14 Realno ne možeš po Šanki pljuvati a Konakovića uzdizati. :D

Za Konakovića važi ona "Da ima nešto već bi robijao", a za ovog drugog ne važi. Hipokrizija kažem vam ja.
Ja, iskreno, o Sanki nemam nikakvo misljenje lik je bezlican, ali znam da je za kafanu u Ferhadiji ostao duzan gomilu para i da je bio zbrisao u Sloveniju. Sta je na kraju sa svim tim bilo, ne znam
Mutni i jedan i drugi. Jedan ostao dužan za kafanu u Ferhadiji, drugi za kafanu u Zetri. Puni marifetluka i jedan i drugi zato i kažem.
Ovaj drugi se izgleda dozv'o tobe. Za ovog prvog nisam sigurna.

Isti nisu jer je Dino odlucio da se uhvati u kostac sa kriminalom svojih dojucerasnjih stranackih kolega dok Sanko i dalje pliva u zabokrecini i opravdava nadimak.
Ludzak

#6880 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Ludzak »

kluz franjo wrote: 26/12/2019 13:18 Dva jednostavna pitanja:
1. Koja kantonalna vlada i većina je u zadnjih 20 i kusur godina imala više rezultata?
2. Smatra li neko ozbiljno da će koalicija SDA/SBB i DF uraditi u kantonu više u odnosu na dosadašnju?

Realizacija mjera iz koalicionog sporazuma Vlade KS.
https://vlada.ks.gov.ba/sites/vlada.ks ... data_0.pdf
Nisu bitni rezultati, bitno je da je SDA u vlasti.
lerdi

#6881 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by lerdi »

Kikibombona wrote: 26/12/2019 14:18
lerdi wrote: 26/12/2019 14:15
Kikibombona wrote: 26/12/2019 14:00

Mislim da nisi dobro sagledao dva slucaja.

1. Gospodin Radoncic je ZAVRSIO Pecikozu daleko od ociju javnosti. Samo su izasli u javnost i rukovali se. Sta je dovelo do dogovore mi ne znamo. Da li politicka uvjerenja Pecikoze ili novac, mi ne znamo.

2. U drugom slucaju NiP, SDP i NS POZIVAJU zastupnike da odluce prema savjesti, da ne ruse vladu koja radi dobar posao.

Dvije bitne razlike.
Daj bolan kiki nismo djeca a ne živimo ni u Šveckoj. :D
Pa vidi, NiP, SDP i NS nisu kupili nijednog poslanika, a trebao im je samo jedan.

Da su izvalili milion kupili bi.

...

Sta mislis, da li je Budnji i drugoj SDA-ovskoj zgadiji puno izdvojiti par stotina hiljada maraka za Pecikozu?
Nisu još i nezna se hoće li. To ne znači da neće i ne znači da se to od njih ne traži. Pa ima ih na ovom forumu koji to predlažu. Ja samo govorim da je to licemjerno jer isti Pecikozu nazivaju papkom a da je obratan slučaj bio bi heroj. Nešto tu ne štima. Aršini očito nisu isti za sve.
cvrčak_na_hedonizmu

#6882 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

lerdi wrote: 26/12/2019 15:46
Nisu još i nezna se hoće li. To ne znači da neće i ne znači da se to od njih ne traži. Pa ima ih na ovom forumu koji to predlažu. Ja samo govorim da je to licemjerno jer isti Pecikozu nazivaju papkom a da je obratan slučaj bio bi heroj. Nešto tu ne štima. Aršini očito nisu isti za sve.
Ukratko, SDA ponjava, to vidiš kad se pogledaš u ogledalo. Jebiga, obraz , etika i čast ne vrijede puno kod nas.

Znaš i sam, samo sebe lažeš, a zapravo si SDA ponjava ko i stranka ti
lerdi

#6883 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by lerdi »

Styling wrote: 26/12/2019 15:05
lerdi wrote: 26/12/2019 14:52

Ovaj drugi se izgleda dozv'o tobe. Za ovog prvog nisam sigurna.

Isti nisu jer je Dino odlucio da se uhvati u kostac sa kriminalom svojih dojucerasnjih stranackih kolega dok Sanko i dalje pliva u zabokrecini i opravdava nadimak.
E čuj došao tobe. :D Haj neko prije neko kasnije što kažu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6884 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

licemjerom nazivasH lika koji jedno misli, drugo govori a trece radi... Peca se ubi za tu karakternu osobinu Pizda vazda Izda...
lerdi

#6885 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by lerdi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 26/12/2019 15:48
Ukratko, SDA ponjava, to vidiš kad se pogledaš u ogledalo. Jebiga, obraz , etika i čast ne vrijede puno kod nas.

Prijatelju ono što ja vidim u ogledalu je daleko više od propalog klix forumaša koji ni za skoro 9 godina nije naučio šta je forum. Vjeruj da neko ko po čitav dan sjedi i liječi frustracije na forumu ima najmanje materijala da bilo kome šta kaže. Haj sad odskakutaj i tako diskutuj sa ovi istim kao ti samo sa druge strane. Svakako ste jedni drugim potrebni za zadovoljavanje dnevnih potreba dokazivanja moralne i etičke superiornosti jednih nad drugim. :skoljka:
putokaz1

#6886 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Ja se Pece sjecam kad je govorio sve protiv SDA
cvrčak_na_hedonizmu

#6887 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

lerdi wrote: 26/12/2019 15:56
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 26/12/2019 15:48

Prijatelju ono što ja vidim u ogledalu je daleko više od propalog klix forumaša koji ni za skoro 9 godina nije naučio šta je forum. Vjeruj da neko ko po čitav dan sjedi i liječi frustracije na forumu ima najmanje materijala da bilo kome šta kaže. Haj sad odskakutaj i tako diskutuj sa ovi istim kao ti samo sa druge strane. Svakako ste jedni drugim potrebni za zadovoljavanje dnevnih potreba dokazivanja moralne i etičke superiornosti jednih nad drugim. :skoljka:
Nemoj sebi laskati, nisi propali klix forumaš nego SDA ponjava, kao i DF;

Jebiga, tako ti grah pao

Može i kondom umjesto ponjave, figurativno mislim :stidljiv:
Kikibombona

#6888 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

lerdi wrote: 26/12/2019 15:46Nisu još i nezna se hoće li. To ne znači da neće i ne znači da se to od njih ne traži. Pa ima ih na ovom forumu koji to predlažu. Ja samo govorim da je to licemjerno jer isti Pecikozu nazivaju papkom a da je obratan slučaj bio bi heroj. Nešto tu ne štima. Aršini očito nisu isti za sve.
Znaci, tebi su ISTO oni sto nisu nikad kupili papka sa onima koji patentirali kupovinu i kupili stotine papaka do sada?

Je li za tebe ista kategorija kradljivac zvake i pljackas banaka?

...

Je li tebi ista kategorija Nasa stranka koja kaze da nikad nece u vlast sa SDA i to obecanje biracima ispostuje i Zeljko Komsic koji je 100 puta rekao da nece u vlast sa SDA i opet usao svaki put kada su ga pozvali?

...

Ti se sluzis istom politikom kao Srbi: svi smo isti.
cvrčak_na_hedonizmu

#6889 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Tako je govorio @lerdi pet godina prije
lerdi wrote: 15/07/2014 12:48 Zlatko i Bakir su u paktu i to je sada kristalno jasno. Veze između njih su preduboke i datiraju godinama unazad pa spašavanje SDA od strane SDP-a nakon izbora 2010. sada već izgleda kao sasvim normalna stvar. Meni je drago što su se ove stvari već sada pokazale, iako nas Bakir 60 minuta pokušava uvjeriti da postoji još uvijek SDP na lijevici i SDA na desnici te da će tu biti kao neke borbe, jer u oktobar se ulazi sa koliko toliko otvorenim kartama. DF i nažalost SBB su na drugoj strani. Kažem nažalost jer nemam baš pozitivno mišljenje o SBB-u i Fahri. Ipak i ovakav kakav jeste isti je napredak u odnosu na SDA i SDP koji su nas svojom politikom doveli tu gdje smo danas. Iza Albanije :skoljka: . Kome je dobro, tj. ko se snašao kako bi drugi Bakir rekao, nek glasa za prvi blok dok ovi ostali, mislim na ove koji se nisu snašli, bi trebali glasati za promjene. Bezbroj puta do sada trenutni vlastodršci dokazaše da nas mogu voditi samo prema dnu a ko zna možda ni dno nije granica. U oktobru je jako, jako važno napraviti promjene i postaviti druge ljude jer ova žabokrečina se mora napokon razdrmati. Društvo se mora trgnuti jer u suprotnom ostaje nam patnja, ne rahat jer je rahatluk davno napustio ove prostore, koja može dovesti samo do još večih problema pa čak i večih nemira nego onih koje smo vidjeli početkom godine.
Tužno

a sada posta SDA ponjava
Kikibombona

#6890 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 26/12/2019 16:06 Tako je govorio @lerdi pet godina prije
lerdi wrote: 15/07/2014 12:48 Zlatko i Bakir su u paktu i to je sada kristalno jasno. Veze između njih su preduboke i datiraju godinama unazad pa spašavanje SDA od strane SDP-a nakon izbora 2010. sada već izgleda kao sasvim normalna stvar. Meni je drago što su se ove stvari već sada pokazale, iako nas Bakir 60 minuta pokušava uvjeriti da postoji još uvijek SDP na lijevici i SDA na desnici te da će tu biti kao neke borbe, jer u oktobar se ulazi sa koliko toliko otvorenim kartama. DF i nažalost SBB su na drugoj strani. Kažem nažalost jer nemam baš pozitivno mišljenje o SBB-u i Fahri. Ipak i ovakav kakav jeste isti je napredak u odnosu na SDA i SDP koji su nas svojom politikom doveli tu gdje smo danas. Iza Albanije :skoljka: . Kome je dobro, tj. ko se snašao kako bi drugi Bakir rekao, nek glasa za prvi blok dok ovi ostali, mislim na ove koji se nisu snašli, bi trebali glasati za promjene. Bezbroj puta do sada trenutni vlastodršci dokazaše da nas mogu voditi samo prema dnu a ko zna možda ni dno nije granica. U oktobru je jako, jako važno napraviti promjene i postaviti druge ljude jer ova žabokrečina se mora napokon razdrmati. Društvo se mora trgnuti jer u suprotnom ostaje nam patnja, ne rahat jer je rahatluk davno napustio ove prostore, koja može dovesti samo do još večih problema pa čak i večih nemira nego onih koje smo vidjeli početkom godine.
Tužno

a sada posta SDA ponjava
BH stvarnost.

Izgleda se zaposlio...
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#6891 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 26/12/2019 12:14
izvrsni direktor wrote: 26/12/2019 12:10
bunk wrote: 26/12/2019 10:42

Kad si u koaliciji sa likom koji Bosance i Hercegovce naziva ruralcima i psuje majku neistomisljenicima..onda je to ok ,urbano ,gradjanski,haj ne prosipaj se..
Cekaj, o kome se radi? To nesto nvo danas bilo? Nemam pojma o cemu pises sad
:lol: ma sve ok
Pobogu mozes odgovorit. Ko je kad rekao da su bosanci i herc ruralci
cvrčak_na_hedonizmu

#6892 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Kikibombona wrote: 26/12/2019 16:15
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 26/12/2019 16:06 Tako je govorio @lerdi pet godina prije
Tužno

a sada posta SDA ponjava
BH stvarnost.

Izgleda se zaposlio...
Ima još bisera

ima još materijala, salto mortale u usta, vlastita
lerdi wrote: 15/07/2014 15:39
VjecitiStudent wrote:
Zašto misliš da su bivši članovi SDA i SBiH sada okupljeni u SBB-u bolji od SDA i SBIH-a?
Fahrina karizma i poštenje ih vadi ili ima i nešto treće?
Treče,četvrto,peto... Ove dvije stranke su ogrezle u korupciji, kriminalu i liče na sve osim na političke stranke koje se bore za prava građana što bi im trebao biti osnovni posao. Ljudi u SBB-u nisu tek onako izašli iz tih stranaka što znači da bi samim dolaskom na vlast i ponekla veća glava mogla pasti iz čistog revanšizma. Dalje jako je bitno da dođu drugi jer će tek tad ovi skontati da im guzice nisu ekserima pričvršćene za fotelje a i ovim koji dođu će to biti znak da ukoliko se budu ponašali kao prethodnici mogu biti smjenjeni na isti način. Ovo je najbitnije od svega jer kao što rekoh ova žabokrečina se mora pokrenuti pa kako god. Nažalost u ovom sivilu osuđeni smo glasati za manje zlo, a kad skontaš da je SBB upravo to manje zlo tek ti bude jasno gdje smo i šta smo. Ipak kolo se mora pokrenuti pa makar i sa tim SBB-om.
Kakav gigant
lerdi wrote: 15/07/2014 16:08
Iskreno da ti kažem morao sam tražiti da vidim o kome se radi, pa bi bilo glupo da bilo šta komentarišem. U životu se pokušavam voditi onom: "Mali ljudi pričaju o drugim ljudima. Prosječni ljudi pričaju o događajima. Veliki ljudi pričaju o idejama!" Previše se baviš ljudima u politici. Nije da nisu bitni, ali puno su bitnije ideje koje stoje iza njih. Nisam naivan pa da mislim da su oni koji su krali u SDA prestati to raditi u SBB-u. Naravno da ne. Radi o tome da ako neko iz SDA nakon što ga svrgneš sa vlasti produži u Zenicu, Boga mi će i ovaj iz SBB-a doboro razmisliti hoće li se upustiti u nešto nelegalno. Događaj u kojem jedna stranka kao što je SDA ide u opoziciju a njeni kadrovi potom sjedaju u optuženičke klupe je tektonski poremečaj koji kompletnu situaciju izvrće naopako. Dokazi o lopovluku oko nas se skoro pa mogu skupljati po ulici i narod je toga svjestan. Zbog toga je bitno da narod napokon traži promjene pa skim god one došle. Bio to DF, SBB, NS nije ni bitno. Bitno je da se promjene dese. U suprotnom ostaje nam samo da trošimo vrijeme na ovom svijetu, a vremena za potrošiti je sve manje i manje.
Poentirao momak
Kikibombona

#6893 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 26/12/2019 16:18Ima još bisera

ima još materijala, salto mortale u usta, vlastita
lerdi wrote: 15/07/2014 15:39
VjecitiStudent wrote:
Zašto misliš da su bivši članovi SDA i SBiH sada okupljeni u SBB-u bolji od SDA i SBIH-a?
Fahrina karizma i poštenje ih vadi ili ima i nešto treće?
Treče,četvrto,peto... Ove dvije stranke su ogrezle u korupciji, kriminalu i liče na sve osim na političke stranke koje se bore za prava građana što bi im trebao biti osnovni posao. Ljudi u SBB-u nisu tek onako izašli iz tih stranaka što znači da bi samim dolaskom na vlast i ponekla veća glava mogla pasti iz čistog revanšizma. Dalje jako je bitno da dođu drugi jer će tek tad ovi skontati da im guzice nisu ekserima pričvršćene za fotelje a i ovim koji dođu će to biti znak da ukoliko se budu ponašali kao prethodnici mogu biti smjenjeni na isti način. Ovo je najbitnije od svega jer kao što rekoh ova žabokrečina se mora pokrenuti pa kako god. Nažalost u ovom sivilu osuđeni smo glasati za manje zlo, a kad skontaš da je SBB upravo to manje zlo tek ti bude jasno gdje smo i šta smo. Ipak kolo se mora pokrenuti pa makar i sa tim SBB-om.
Kakav gigant
lerdi wrote: 15/07/2014 16:08
Iskreno da ti kažem morao sam tražiti da vidim o kome se radi, pa bi bilo glupo da bilo šta komentarišem. U životu se pokušavam voditi onom: "Mali ljudi pričaju o drugim ljudima. Prosječni ljudi pričaju o događajima. Veliki ljudi pričaju o idejama!" Previše se baviš ljudima u politici. Nije da nisu bitni, ali puno su bitnije ideje koje stoje iza njih. Nisam naivan pa da mislim da su oni koji su krali u SDA prestati to raditi u SBB-u. Naravno da ne. Radi o tome da ako neko iz SDA nakon što ga svrgneš sa vlasti produži u Zenicu, Boga mi će i ovaj iz SBB-a doboro razmisliti hoće li se upustiti u nešto nelegalno. Događaj u kojem jedna stranka kao što je SDA ide u opoziciju a njeni kadrovi potom sjedaju u optuženičke klupe je tektonski poremečaj koji kompletnu situaciju izvrće naopako. Dokazi o lopovluku oko nas se skoro pa mogu skupljati po ulici i narod je toga svjestan. Zbog toga je bitno da narod napokon traži promjene pa skim god one došle. Bio to DF, SBB, NS nije ni bitno. Bitno je da se promjene dese. U suprotnom ostaje nam samo da trošimo vrijeme na ovom svijetu, a vremena za potrošiti je sve manje i manje.
Poentirao momak
Odlicno receno boldano. :thumbup:

Slijedeci ovu logiku mi trebamo podrzati NiP. I vec imamo rezultate, NiP je udario na Budnju, Hubijara i druge SDA tajkune sto SBB nikad nije uradio.

A narocito trebamo podrzati NS jer u kriminalu nikad nisu ucestvovali.
Last edited by Kikibombona on 26/12/2019 16:31, edited 1 time in total.
lerdi

#6894 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by lerdi »

Vidi znao sam koju pametnu i prije 6 godina napisati, al se tačno može isčitati nainost koja je bila prisutna kao kod pojedinaca danas ovdje. Ja sam tada vjerovao u mogućnost promjene sa SBB-om a vi danas vjerujete u promjenu sa NIP-om. Hajd valjda evoluirate i vi jedan dan. Meni je trebalo par godina. :D
Kikibombona

#6895 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

lerdi wrote: 26/12/2019 16:31 Vidi znao sam koju pametnu i prije 6 godina napisati, al se tačno može isčitati nainost koja je bila prisutna kao kod pojedinaca danas ovdje. Ja sam tada vjerovao u mogućnost promjene sa SBB-om a vi danas vjerujete u promjenu sa NIP-om. Hajd valjda evoluirate i vi jedan dan. Meni je trebalo par godina. :D
Znaci, sad znas da SDA nema alternativu? :D

Bas si napredovao, svaka cast.

Dusmani bi pomislili da si se ugradio.
cvrčak_na_hedonizmu

#6896 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

lerdi wrote: 26/12/2019 16:31 Vidi znao sam koju pametnu i prije 6 godina napisati, al se tačno može isčitati nainost koja je bila prisutna kao kod pojedinaca danas ovdje. Ja sam tada vjerovao u mogućnost promjene sa SBB-om a vi danas vjerujete u promjenu sa NIP-om. Hajd valjda evoluirate i vi jedan dan. Meni je trebalo par godina. :D
Zato je SDA konstanta :ljulja:

Provaljuješ se, nemoj više, samo preskoči
lerdi

#6897 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by lerdi »

Kikibombona wrote: 26/12/2019 16:33
Znaci, sad znas da SDA nema alternativu? :D

Bas si napredovao, svaka cast.

Dusmani bi pomislili da si se ugradio.
Zaboli me za dušmane iskreno. :D
Ne nego sam shvatio da ljudi ovdje žele SDA i da je promjena moguća samo preko nje, tj. u saradnji sa istom. Tektonski poremećaji u kojima SDA ide u zaborav teško da će se desiti za naših života pa bi bilo dobro otrjezniti se, konsolidovati i pokazati snagu kako je npr. DF predlagao NS i SDP-u. I sada smatram odustajanje od toga lošim potezom jer SDP će nakon svega loše proći a NS neće iz ovoga nešto vele profitirati. NIP bi mogao i onda ćemo doći u situaciju da SDA i SDA 2018 prave ponovo vlast a da ovi ostali mogu samo kmečati iz opozicije. Al pred nama je što kažu. Živi bili pa vidjeli.
lerdi

#6898 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by lerdi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 26/12/2019 16:33

Ubjedi me da nije. :skoljka:
kluz franjo

#6899 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Čitavu godinu dana je jedna ideološki veoma šarolika koalicija sa solidnim uspjehom pokazala da SDA nije i ne mora biti konstanta.
Željku i njegovim "pretorijancima" tako nešto očigledno ne odgovara.
Sada, kada su bez ikakvog suvislog objašnjenja ŽK i DF odlučili da "SDA ipak mora biti konstanta", onda još traže da se njima nešto objašnjava i da ih se ubjeđuje.
Fantastično...
cvrčak_na_hedonizmu

#6900 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

lerdi wrote: 26/12/2019 16:43
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 26/12/2019 16:33

Ubjedi me da nije. :skoljka:
Nemam pametnija posla :lol: Sve si pogazio što si pisao, doslovno. Baš žalosno.

lerdi wrote: 15/07/2014 16:46
Munib je samo jedan od mnogih nažalost. Ali nije stvar Muniba. Munib je u kompletnoj priči zanemariv. Stvar je percepcije političara prema narodu i tog istog naroda prema političarima. Da se iz vlasti SDA češće izbacivala nebi ovoliko Muniba ni bilo. Ne zato što bi isti postali pošteni već što se ne bi smijeli tako slobodno ponašati tako kako se ponašaju. Ideja u kojoj narod nagrađuje vlast za dobar posao novim mandatom i kažnjava ih smjenom je osnova demokratije.

SDP je privatizovao ideju socijaldemokratije i nažalost skoro su je uništili svojim ponašanjem. I dan danas ćeš čuti kako SDP-ovci između redova samo sebe vide kao predstavnike socijaldemokratije. Svi drugi su ništa. Analogija sa Čovićem i Hrvatima se sama po sebi nameće. Tu je ono gdje sam se ja okrenuo od SDP-a. Njihovi kasniji potezi su pokazali da sam bio upravu te da su lični interesi pojedinaca ipak ispred ideje u koju se kunu.

Slažem se da vrana vrani oči ne kopa, ali isto tako smatram da u kombinaciji DF/SBB ima puno, puno manje vrana nego u kombinaciji SDA/SDP. Opet kažem druge opcije pored SBB-a DF realno nema. Kako god okreneš ostaju ili oni ili SDA/SDP, a izbor ovih zadnjih znači i političko samoubistvo. Dakle izbor je vrlo jednostavan. Ili ćeš primiti par šamara i udaraca, ili ćeš skoćiti sa zgrade. Na volju ti.
Javi kad budeš skakao, sa tornja...

Kao što rekoh, etika, moral i čast su vrlo jeftini kod nas, loš kvalitet ljudi, veoma, prodaju se jeftino, zato nas nema nigdje. Zasluženo.
Locked