opĆi clusterfuckJoseMujica wrote:ma ljudi zar ne vidite da nazočimo čistom bisex gang-bangu ...ne zna se čij je u čijoj
Demokratska fronta Željko Komšić
- Alfons Kauders
#10676 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
Hafis
#10677 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa sasvim normalno, kako bi inače i drugačije u Beogradu nasred zemlje Srbije. Pametno dijete, na tatu."grande_mire"]
Ne znam sta se Avazovci cude, da i oni imaju kcerku iz prvog braka u Beogradu non stop od pocetka rata do danas i oni bi bili vlaske pudlice. Kako se izjasnjava kcerka od Zlatka Lagumdzije iz prvog braka, kao Srpkinja?
- lerdi
#10678 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zlatko i Bakir su u paktu i to je sada kristalno jasno. Veze između njih su preduboke i datiraju godinama unazad pa spašavanje SDA od strane SDP-a nakon izbora 2010. sada već izgleda kao sasvim normalna stvar. Meni je drago što su se ove stvari već sada pokazale, iako nas Bakir 60 minuta pokušava uvjeriti da postoji još uvijek SDP na lijevici i SDA na desnici te da će tu biti kao neke borbe, jer u oktobar se ulazi sa koliko toliko otvorenim kartama. DF i nažalost SBB su na drugoj strani. Kažem nažalost jer nemam baš pozitivno mišljenje o SBB-u i Fahri. Ipak i ovakav kakav jeste isti je napredak u odnosu na SDA i SDP koji su nas svojom politikom doveli tu gdje smo danas. Iza Albanije
. Kome je dobro, tj. ko se snašao kako bi drugi Bakir rekao, nek glasa za prvi blok dok ovi ostali, mislim na ove koji se nisu snašli, bi trebali glasati za promjene. Bezbroj puta do sada trenutni vlastodršci dokazaše da nas mogu voditi samo prema dnu a ko zna možda ni dno nije granica. U oktobru je jako, jako važno napraviti promjene i postaviti druge ljude jer ova žabokrečina se mora napokon razdrmati. Društvo se mora trgnuti jer u suprotnom ostaje nam patnja, ne rahat jer je rahatluk davno napustio ove prostore, koja može dovesti samo do još večih problema pa čak i večih nemira nego onih koje smo vidjeli početkom godine.
- Opetja033
#10679 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mene je samo iznenadilo kako su clanovi DF-a toliko dugo uspjeli da sakriju tu cinjenicu jer je Damir van stranke bio vise od dvije sedmice prije nego je ova vijest izasla u javnost.-LIBERO- wrote:Isto me iznenadila info da je Marjanovic fakticki izvan stranke.
Zbog toga sam im i ja 08.07. postavio pitanje ovdje na temi "na koju ce im listu Marjanovic", malo peckajuci jer sam ja - koji nemam veze sa DF-om - vec desetak dana znao da je napustio stranku. Ali se niko od njih nije upecao.
Fakat mi je fascinantno da su toliko dugo uspjeli drzati ovo u tajnosti jer je, koliko ja znam, o Marjanovicevom odlasku bio upoznat najveci dio aktivnog clanstva stranke - od najvisih do najnizih struktura.
Last edited by Opetja033 on 15/07/2014 13:14, edited 1 time in total.
- madner
#10680 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa bilo je tu jos perpetija, hoce nece, malo sebe covjek precjenio.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#10681 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opetja033 wrote:Mene je samo iznenadilo kako su clanovi DF-a toliko dugo uspjeli da sakriju tu cinjenicu jer je Damir van stranke bio vise od dvije sedmice prije nego je ova vijest izasla u javnost.-LIBERO- wrote:Isto me iznenadila info da je Marjanovic fakticki izvan stranke.
Zbog toga sam im i ja 08.07. postavio pitanje ovdje na temi "na koju ce im listu Marjanovic", malo peckajuci jer sam ja - koji nemam veze sa DF-om - vec desetak dana znao da je napustio stranku. Ali se niko od njih nije upecao.
Fakat mi je fascinantno da su toliko dugo uspjeli drzati ovo u tajnosti jer je, koliko ja znam, o Marjanovicevom odlasku bio upoznat najveci dio aktivnog clanstva stranke - od najvecih do najnizih struktura.
nova je stranka i većina ih je tamo u folu : Mi sami protiv svih ...... uz to ide visok nivo samodoscipline i samoobmanjivanja da treba u mnogim stvarima stisnut pakaš radi "viših interesa"
-
weredsf
-
VjecitiStudent
#10683 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zašto misliš da su bivši članovi SDA i SBiH sada okupljeni u SBB-u bolji od SDA i SBIH-a?lerdi wrote:Zlatko i Bakir su u paktu i to je sada kristalno jasno. Veze između njih su preduboke i datiraju godinama unazad pa spašavanje SDA od strane SDP-a nakon izbora 2010. sada već izgleda kao sasvim normalna stvar. Meni je drago što su se ove stvari već sada pokazale, iako nas Bakir 60 minuta pokušava uvjeriti da postoji još uvijek SDP na lijevici i SDA na desnici te da će tu biti kao neke borbe, jer u oktobar se ulazi sa koliko toliko otvorenim kartama. DF i nažalost SBB su na drugoj strani. Kažem nažalost jer nemam baš pozitivno mišljenje o SBB-u i Fahri. Ipak i ovakav kakav jeste isti je napredak u odnosu na SDA i SDP koji su nas svojom politikom doveli tu gdje smo danas. Iza Albanije. Kome je dobro, tj. ko se snašao kako bi drugi Bakir rekao, nek glasa za prvi blok dok ovi ostali, mislim na ove koji se nisu snašli, bi trebali glasati za promjene. Bezbroj puta do sada trenutni vlastodršci dokazaše da nas mogu voditi samo prema dnu a ko zna možda ni dno nije granica. U oktobru je jako, jako važno napraviti promjene i postaviti druge ljude jer ova žabokrečina se mora napokon razdrmati. Društvo se mora trgnuti jer u suprotnom ostaje nam patnja, ne rahat jer je rahatluk davno napustio ove prostore, koja može dovesti samo do još večih problema pa čak i večih nemira nego onih koje smo vidjeli početkom godine.
Fahrina karizma i poštenje ih vadi ili ima i nešto treće?
- lerdi
#10684 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Treče,četvrto,peto... Ove dvije stranke su ogrezle u korupciji, kriminalu i liče na sve osim na političke stranke koje se bore za prava građana što bi im trebao biti osnovni posao. Ljudi u SBB-u nisu tek onako izašli iz tih stranaka što znači da bi samim dolaskom na vlast i ponekla veća glava mogla pasti iz čistog revanšizma. Dalje jako je bitno da dođu drugi jer će tek tad ovi skontati da im guzice nisu ekserima pričvršćene za fotelje a i ovim koji dođu će to biti znak da ukoliko se budu ponašali kao prethodnici mogu biti smjenjeni na isti način. Ovo je najbitnije od svega jer kao što rekoh ova žabokrečina se mora pokrenuti pa kako god. Nažalost u ovom sivilu osuđeni smo glasati za manje zlo, a kad skontaš da je SBB upravo to manje zlo tek ti bude jasno gdje smo i šta smo. Ipak kolo se mora pokrenuti pa makar i sa tim SBB-om.VjecitiStudent wrote:Zašto misliš da su bivši članovi SDA i SBiH sada okupljeni u SBB-u bolji od SDA i SBIH-a?lerdi wrote:Zlatko i Bakir su u paktu i to je sada kristalno jasno. Veze između njih su preduboke i datiraju godinama unazad pa spašavanje SDA od strane SDP-a nakon izbora 2010. sada već izgleda kao sasvim normalna stvar. Meni je drago što su se ove stvari već sada pokazale, iako nas Bakir 60 minuta pokušava uvjeriti da postoji još uvijek SDP na lijevici i SDA na desnici te da će tu biti kao neke borbe, jer u oktobar se ulazi sa koliko toliko otvorenim kartama. DF i nažalost SBB su na drugoj strani. Kažem nažalost jer nemam baš pozitivno mišljenje o SBB-u i Fahri. Ipak i ovakav kakav jeste isti je napredak u odnosu na SDA i SDP koji su nas svojom politikom doveli tu gdje smo danas. Iza Albanije. Kome je dobro, tj. ko se snašao kako bi drugi Bakir rekao, nek glasa za prvi blok dok ovi ostali, mislim na ove koji se nisu snašli, bi trebali glasati za promjene. Bezbroj puta do sada trenutni vlastodršci dokazaše da nas mogu voditi samo prema dnu a ko zna možda ni dno nije granica. U oktobru je jako, jako važno napraviti promjene i postaviti druge ljude jer ova žabokrečina se mora napokon razdrmati. Društvo se mora trgnuti jer u suprotnom ostaje nam patnja, ne rahat jer je rahatluk davno napustio ove prostore, koja može dovesti samo do još večih problema pa čak i večih nemira nego onih koje smo vidjeli početkom godine.
- damskot
#10685 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izvuce ga tajne agencije . Nebi rekao da je on svoj covjek .
Krediti, trziste, ma... tonu nakih pogodaka nema logike
Kao da dobijes 3 puta milion na lotu .
-
VjecitiStudent
#10686 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da budem konkretniji, možeš li mi objasniti razliku kadrova između SDA/SBiH i SBB objasniti na primjeru Muniba Jusufovića, generalnog sekretara SBB-a?lerdi wrote:Treče,četvrto,peto... Ove dvije stranke su ogrezle u korupciji, kriminalu i liče na sve osim na političke stranke koje se bore za prava građana što bi im trebao biti osnovni posao. Ljudi u SBB-u nisu tek onako izašli iz tih stranaka što znači da bi samim dolaskom na vlast i ponekla veća glava mogla pasti iz čistog revanšizma. Dalje jako je bitno da dođu drugi jer će tek tad ovi skontati da im guzice nisu ekserima pričvršćene za fotelje a i ovim koji dođu će to biti znak da ukoliko se budu ponašali kao prethodnici mogu biti smjenjeni na isti način. Ovo je najbitnije od svega jer kao što rekoh ova žabokrečina se mora pokrenuti pa kako god. Nažalost u ovom sivilu osuđeni smo glasati za manje zlo, a kad skontaš da je SBB upravo to manje zlo tek ti bude jasno gdje smo i šta smo. Ipak kolo se mora pokrenuti pa makar i sa tim SBB-om.VjecitiStudent wrote: Zašto misliš da su bivši članovi SDA i SBiH sada okupljeni u SBB-u bolji od SDA i SBIH-a?
Koji talenti odlikuju Muniba pa mu je Fahro dao to važno unutarstranačko mjesto?
- lerdi
#10687 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Iskreno da ti kažem morao sam tražiti da vidim o kome se radi, pa bi bilo glupo da bilo šta komentarišem. U životu se pokušavam voditi onom: "Mali ljudi pričaju o drugim ljudima. Prosječni ljudi pričaju o događajima. Veliki ljudi pričaju o idejama!" Previše se baviš ljudima u politici. Nije da nisu bitni, ali puno su bitnije ideje koje stoje iza njih. Nisam naivan pa da mislim da su oni koji su krali u SDA prestati to raditi u SBB-u. Naravno da ne. Radi o tome da ako neko iz SDA nakon što ga svrgneš sa vlasti produži u Zenicu, Boga mi će i ovaj iz SBB-a doboro razmisliti hoće li se upustiti u nešto nelegalno. Događaj u kojem jedna stranka kao što je SDA ide u opoziciju a njeni kadrovi potom sjedaju u optuženičke klupe je tektonski poremečaj koji kompletnu situaciju izvrće naopako. Dokazi o lopovluku oko nas se skoro pa mogu skupljati po ulici i narod je toga svjestan. Zbog toga je bitno da narod napokon traži promjene pa skim god one došle. Bio to DF, SBB, NS nije ni bitno. Bitno je da se promjene dese. U suprotnom ostaje nam samo da trošimo vrijeme na ovom svijetu, a vremena za potrošiti je sve manje i manje.VjecitiStudent wrote:Da budem konkretniji, možeš li mi objasniti razliku kadrova između SDA/SBiH i SBB objasniti na primjeru Muniba Jusufovića, generalnog sekretara SBB-a?lerdi wrote:Treče,četvrto,peto... Ove dvije stranke su ogrezle u korupciji, kriminalu i liče na sve osim na političke stranke koje se bore za prava građana što bi im trebao biti osnovni posao. Ljudi u SBB-u nisu tek onako izašli iz tih stranaka što znači da bi samim dolaskom na vlast i ponekla veća glava mogla pasti iz čistog revanšizma. Dalje jako je bitno da dođu drugi jer će tek tad ovi skontati da im guzice nisu ekserima pričvršćene za fotelje a i ovim koji dođu će to biti znak da ukoliko se budu ponašali kao prethodnici mogu biti smjenjeni na isti način. Ovo je najbitnije od svega jer kao što rekoh ova žabokrečina se mora pokrenuti pa kako god. Nažalost u ovom sivilu osuđeni smo glasati za manje zlo, a kad skontaš da je SBB upravo to manje zlo tek ti bude jasno gdje smo i šta smo. Ipak kolo se mora pokrenuti pa makar i sa tim SBB-om.VjecitiStudent wrote: Zašto misliš da su bivši članovi SDA i SBiH sada okupljeni u SBB-u bolji od SDA i SBIH-a?
Koji talenti odlikuju Muniba pa mu je Fahro dao to važno mjesto?
-
VjecitiStudent
#10688 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Proguglaj malo, za razumijevanje SBB-a, Munib je idealan primjerak.lerdi wrote: Iskreno da ti kažem morao sam tražiti da vidim o kome se radi, pa bi bilo glupo da bilo šta komentarišem. U životu se pokušavam voditi onom: "Mali ljudi pričaju o drugim ljudima. Prosječni ljudi pričaju o događajima. Veliki ljudi pričaju o idejama!" Previše se baviš ljudima u politici. Nije da nisu bitni, ali puno su bitnije ideje koje stoje iza njih. Nisam naivan pa da mislim da su oni koji su krali u SDA prestati to raditi u SBB-u. Naravno da ne. Radi o tome da ako neko iz SDA nakon što ga svrgneš sa vlasti produži u Zenicu, Boga mi će i ovaj iz SBB-a doboro razmisliti hoće li se upustiti u nešto nelegalno. Događaj u kojem jedna stranka kao što je SDA ide u opoziciju a njeni kadrovi potom sjedaju u optuženičke klupe je tektonski poremečaj koji kompletnu situaciju izvrće naopako. Dokazi o lopovluku oko nas se skoro pa mogu skupljati po ulici i narod je toga svjestan. Zbog toga je bitno da narod napokon traži promjene pa skim god one došle. Bio to DF, SBB, NS nije ni bitno. Bitno je da se promjene dese. U suprotnom ostaje nam samo da trošimo vrijeme na ovom svijetu, a vremena za potrošiti je sve manje i manje.
Ako se dobro sjećam, nisi ti od SDP-a pobjegao zato što je pogrešna ideja bila u pitanju, već što su je loše tj. nikako vrlo konkretni članovi SDP-a sprovodili.
Također, nikakve promjene sa likovima koji debele pare od politike zarađuju sve ove godine se NEĆE desiti.
Vrana vrani oči ne kopa!
- Alfons Kauders
#10689 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mnogi su haman ponijeli stare navike u novu strankuVjecitiStudent wrote:Proguglaj malo, za razumijevanje SBB-a, Munib je idealan primjerak.lerdi wrote: Iskreno da ti kažem morao sam tražiti da vidim o kome se radi, pa bi bilo glupo da bilo šta komentarišem. U životu se pokušavam voditi onom: "Mali ljudi pričaju o drugim ljudima. Prosječni ljudi pričaju o događajima. Veliki ljudi pričaju o idejama!" Previše se baviš ljudima u politici. Nije da nisu bitni, ali puno su bitnije ideje koje stoje iza njih. Nisam naivan pa da mislim da su oni koji su krali u SDA prestati to raditi u SBB-u. Naravno da ne. Radi o tome da ako neko iz SDA nakon što ga svrgneš sa vlasti produži u Zenicu, Boga mi će i ovaj iz SBB-a doboro razmisliti hoće li se upustiti u nešto nelegalno. Događaj u kojem jedna stranka kao što je SDA ide u opoziciju a njeni kadrovi potom sjedaju u optuženičke klupe je tektonski poremečaj koji kompletnu situaciju izvrće naopako. Dokazi o lopovluku oko nas se skoro pa mogu skupljati po ulici i narod je toga svjestan. Zbog toga je bitno da narod napokon traži promjene pa skim god one došle. Bio to DF, SBB, NS nije ni bitno. Bitno je da se promjene dese. U suprotnom ostaje nam samo da trošimo vrijeme na ovom svijetu, a vremena za potrošiti je sve manje i manje.
Ako se dobro sjećam, nisi ti od SDP-a pobjegao zato što je pogrešna ideja bila u pitanju, već što su je loše tj. nikako vrlo konkretni članovi SDP-a sprovodili.
Također, nikakve promjene sa likovima koji debele pare od politike zarađuju sve ove godine se NEĆE desiti.
Vrana vrani oči ne kopa!
-
sanjin_1
#10690 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Drug nisam siguran da razumijem sta mi odgovaras.Alfons Kauders wrote:pa sanjo to i jest problem... sto se ispostavi da su te "izmisljotine" zapravo istina... kao za SBB... prvo nekoliko sedmica prica kako SBB nije partner, a onda odbrana lika & djela tornjaka...sanjin_1 wrote:Boldano je kompletna izmisljotina. 90-tkom DA, HDZ-om nidje veze...I ovo ti govori covjek koje nema ama nikakve politicke veze sa DF-omAlfons Kauders wrote:
ko ih blati? ovdje se mahom iznose cinjenice uz poneku neprovjerenu informaciju... dakle blate sami sebe
nisam ja izmislio surovanje sa SBB-om zbog kojeg sam odlucio zaobici DF... to su sami napravili, kao i ovo sa HDZ-om
a sad? eto nije covic vec raguz... hm... a covic u krevetu s radoncicem... nesto tu ne stima drug
Sa sigurnoscu ti mogu reci, taj nekakav sastanak izmedju HDZ i DF nikada se nije desio (ustvari nije se sigurno desio u posljednjih 5-6 mjeseci, a za ranije zaista nemam pojma). Marjanovic aludira na izostanak stranacke podrske u slucaju njegove kandidature i preusmjeravanju iste prema 90-tkinom kandidatu ali sta zna dijete o koalicionom kapacitetu neke stranke...uostalom nebitno, niti sam njihov glasac niti aktivista DF-a. Neka sami "biju svoje bitke"..ha ja..
O SBB-u nisam ni slova napisao a koliko vidim sve je to na dugu stapu...Gdje ce ti bola Omer Cevra donijeti izbornu pobjedu...nidje veze
- lerdi
#10691 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Munib je samo jedan od mnogih nažalost. Ali nije stvar Muniba. Munib je u kompletnoj priči zanemariv. Stvar je percepcije političara prema narodu i tog istog naroda prema političarima. Da se iz vlasti SDA češće izbacivala nebi ovoliko Muniba ni bilo. Ne zato što bi isti postali pošteni već što se ne bi smijeli tako slobodno ponašati tako kako se ponašaju. Ideja u kojoj narod nagrađuje vlast za dobar posao novim mandatom i kažnjava ih smjenom je osnova demokratije.VjecitiStudent wrote:Proguglaj malo, za razumijevanje SBB-a, Munib je idealan primjerak.lerdi wrote: Iskreno da ti kažem morao sam tražiti da vidim o kome se radi, pa bi bilo glupo da bilo šta komentarišem. U životu se pokušavam voditi onom: "Mali ljudi pričaju o drugim ljudima. Prosječni ljudi pričaju o događajima. Veliki ljudi pričaju o idejama!" Previše se baviš ljudima u politici. Nije da nisu bitni, ali puno su bitnije ideje koje stoje iza njih. Nisam naivan pa da mislim da su oni koji su krali u SDA prestati to raditi u SBB-u. Naravno da ne. Radi o tome da ako neko iz SDA nakon što ga svrgneš sa vlasti produži u Zenicu, Boga mi će i ovaj iz SBB-a doboro razmisliti hoće li se upustiti u nešto nelegalno. Događaj u kojem jedna stranka kao što je SDA ide u opoziciju a njeni kadrovi potom sjedaju u optuženičke klupe je tektonski poremečaj koji kompletnu situaciju izvrće naopako. Dokazi o lopovluku oko nas se skoro pa mogu skupljati po ulici i narod je toga svjestan. Zbog toga je bitno da narod napokon traži promjene pa skim god one došle. Bio to DF, SBB, NS nije ni bitno. Bitno je da se promjene dese. U suprotnom ostaje nam samo da trošimo vrijeme na ovom svijetu, a vremena za potrošiti je sve manje i manje.
Vrana vrani oči ne kopa!
SDP je privatizovao ideju socijaldemokratije i nažalost skoro su je uništili svojim ponašanjem. I dan danas ćeš čuti kako SDP-ovci između redova samo sebe vide kao predstavnike socijaldemokratije. Svi drugi su ništa. Analogija sa Čovićem i Hrvatima se sama po sebi nameće. Tu je ono gdje sam se ja okrenuo od SDP-a. Njihovi kasniji potezi su pokazali da sam bio upravu te da su lični interesi pojedinaca ipak ispred ideje u koju se kunu.
Slažem se da vrana vrani oči ne kopa, ali isto tako smatram da u kombinaciji DF/SBB ima puno, puno manje vrana nego u kombinaciji SDA/SDP. Opet kažem druge opcije pored SBB-a DF realno nema. Kako god okreneš ostaju ili oni ili SDA/SDP, a izbor ovih zadnjih znači i političko samoubistvo. Dakle izbor je vrlo jednostavan. Ili ćeš primiti par šamara i udaraca, ili ćeš skoćiti sa zgrade. Na volju ti.
-
palermo
#10692 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa političko samoubojstvo ste već počinili. Sklapanjem pakta sa Fahrom...lerdi wrote:
Slažem se da vrana vrani oči ne kopa, ali isto tako smatram da u kombinaciji DF/SBB ima puno, puno manje vrana nego u kombinaciji SDA/SDP. Opet kažem druge opcije pored SBB-a DF realno nema. Kako god okreneš ostaju ili oni ili SDA/SDP, a izbor ovih zadnjih znači i političko samoubistvo. Dakle izbor je vrlo jednostavan. Ili ćeš primiti par šamara i udaraca, ili ćeš skoćiti sa zgrade. Na volju ti.
A nije bila opcija ići sam u izbornu kampanju, uz to obezbijediti recimo pritajenu podršku 1.Marta, onda par nekompromitovanih a uglednih javnih ličnosti.....al eto...
Poletejelo se, neko vas (ih) je slagao....
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#10693 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tornjak kao puno manja vrana
brilijantno
-
PAZI
#10694 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Malo si me iznenadio..Ne znaš Muniba Jusufovićalerdi wrote:Munib je samo jedan od mnogih nažalost. Ali nije stvar Muniba. Munib je u kompletnoj priči zanemariv. Stvar je percepcije političara prema narodu i tog istog naroda prema političarima. Da se iz vlasti SDA češće izbacivala nebi ovoliko Muniba ni bilo. Ne zato što bi isti postali pošteni već što se ne bi smijeli tako slobodno ponašati tako kako se ponašaju. Ideja u kojoj narod nagrađuje vlast za dobar posao novim mandatom i kažnjava ih smjenom je osnova demokratije.VjecitiStudent wrote:Proguglaj malo, za razumijevanje SBB-a, Munib je idealan primjerak.lerdi wrote: Iskreno da ti kažem morao sam tražiti da vidim o kome se radi, pa bi bilo glupo da bilo šta komentarišem. U životu se pokušavam voditi onom: "Mali ljudi pričaju o drugim ljudima. Prosječni ljudi pričaju o događajima. Veliki ljudi pričaju o idejama!" Previše se baviš ljudima u politici. Nije da nisu bitni, ali puno su bitnije ideje koje stoje iza njih. Nisam naivan pa da mislim da su oni koji su krali u SDA prestati to raditi u SBB-u. Naravno da ne. Radi o tome da ako neko iz SDA nakon što ga svrgneš sa vlasti produži u Zenicu, Boga mi će i ovaj iz SBB-a doboro razmisliti hoće li se upustiti u nešto nelegalno. Događaj u kojem jedna stranka kao što je SDA ide u opoziciju a njeni kadrovi potom sjedaju u optuženičke klupe je tektonski poremečaj koji kompletnu situaciju izvrće naopako. Dokazi o lopovluku oko nas se skoro pa mogu skupljati po ulici i narod je toga svjestan. Zbog toga je bitno da narod napokon traži promjene pa skim god one došle. Bio to DF, SBB, NS nije ni bitno. Bitno je da se promjene dese. U suprotnom ostaje nam samo da trošimo vrijeme na ovom svijetu, a vremena za potrošiti je sve manje i manje.
Vrana vrani oči ne kopa!
SDP je privatizovao ideju socijaldemokratije i nažalost skoro su je uništili svojim ponašanjem. I dan danas ćeš čuti kako SDP-ovci između redova samo sebe vide kao predstavnike socijaldemokratije. Svi drugi su ništa. Analogija sa Čovićem i Hrvatima se sama po sebi nameće. Tu je ono gdje sam se ja okrenuo od SDP-a. Njihovi kasniji potezi su pokazali da sam bio upravu te da su lični interesi pojedinaca ipak ispred ideje u koju se kunu.
-
VjecitiStudent
#10695 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svi bi odmah prve godine po osnivanju u vlast po svaku cijenu, u upravne i nadzorne odbore, direktorska mjesta.palermo wrote:Pa političko samoubojstvo ste već počinili. Sklapanjem pakta sa Fahrom...lerdi wrote:
A nije bila opcija ići sam u izbornu kampanju, uz to obezbijediti recimo pritajenu podršku 1.Marta, onda par nekompromitovanih a uglednih javnih ličnosti.....al eto...
A mi se ostali poslije pitamo, zašto su svi isti.
-
VjecitiStudent
#10696 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaju oni sve jako dobro, proguglaju se svi naši Munibi za pet minuta, no namjerno su ćoravi kad god treba navijati.PAZI wrote:Malo si me iznenadio..Ne znaš Muniba Jusufovićalerdi wrote:Munib je samo jedan od mnogih nažalost. Ali nije stvar Muniba. Munib je u kompletnoj priči zanemariv. Stvar je percepcije političara prema narodu i tog istog naroda prema političarima. Da se iz vlasti SDA češće izbacivala nebi ovoliko Muniba ni bilo. Ne zato što bi isti postali pošteni već što se ne bi smijeli tako slobodno ponašati tako kako se ponašaju. Ideja u kojoj narod nagrađuje vlast za dobar posao novim mandatom i kažnjava ih smjenom je osnova demokratije.
Slažem se da vrana vrani oči ne kopa, ali isto tako smatram da u kombinaciji DF/SBB ima puno, puno manje vrana nego u kombinaciji SDA/SDP. Opet kažem druge opcije pored SBB-a DF realno nema. Kako god okreneš ostaju ili oni ili SDA/SDP, a izbor ovih zadnjih znači i političko samoubistvo. Dakle izbor je vrlo jednostavan. Ili ćeš primiti par šamara i udaraca, ili ćeš skoćiti sa zgrade. Na volju ti.tog barda Bošnjačke politike...Pa on je idejni kreator,odnosno pokretač incijative(naravno od ostale kalakotre jedva dočekane i usvojene)"bijeli hljeb"..Tada je doduše bio član SBIH,..taj morbidni kepec,bio je generalni sekretar i kod Harisa,sve do izbornog fijaska..Mora se Munib znat..nije on mala karina...mislim ono u cjelosti
![]()
- vee-jay
#10697 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa dobro, reci(te) ako nece sa SBBom, sa kim ce? Ako dogovore kombinaciju sa SDA ljudi ce se buniti jer ce sve ostati isto, ako dogovore kombinaciju sa SDPom ljudi nece imati uopste razloga da glasaju za DF. Dakle jedino ta kombinacija sa SBBom znaci nesto "novo"...palermo wrote:Pa političko samoubojstvo ste već počinili. Sklapanjem pakta sa Fahrom...lerdi wrote:
- vee-jay
#10698 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo zato bi najbolji potez bilo koje stranke bio kada bi unaprijed rekli da sa odredjenim strankama nece praviti vlast, mada to znacilo da vlasti nece vidjeti.VjecitiStudent wrote:Svi bi odmah prve godine po osnivanju u vlast po svaku cijenu, u upravne i nadzorne odbore, direktorska mjesta.palermo wrote:Pa političko samoubojstvo ste već počinili. Sklapanjem pakta sa Fahrom...lerdi wrote:
-
L u c i f e r
#10699 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eh, upravo ovo ja govorim od starta.vee-jay wrote:Upravo zato bi najbolji potez bilo koje stranke bio kada bi unaprijed rekli da sa odredjenim strankama nece praviti vlast, mada to znacilo da vlasti nece vidjeti.VjecitiStudent wrote: Svi bi odmah prve godine po osnivanju u vlast po svaku cijenu, u upravne i nadzorne odbore, direktorska mjesta.
Nije poenta ući u vlast, barem valjda ne bi trebala da bude.
Poenta je napraviti zdravu alternativu koja će kroz vlastito djelovanje postepeno dobijati masovnije povjerenje građana, a ne truhlim kompromisima i sađenjem tikvi sa đavolom (čitaj Fahrom).
- vee-jay
#10700 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, samo sto ja ne znam po cemu je to Fahro losiji od SDA.L u c i f e r wrote:Eh, upravo ovo ja govorim od starta.vee-jay wrote:Upravo zato bi najbolji potez bilo koje stranke bio kada bi unaprijed rekli da sa odredjenim strankama nece praviti vlast, mada to znacilo da vlasti nece vidjeti.VjecitiStudent wrote: Svi bi odmah prve godine po osnivanju u vlast po svaku cijenu, u upravne i nadzorne odbore, direktorska mjesta.
Nije poenta ući u vlast, barem valjda ne bi trebala da bude.
Poenta je napraviti zdravu alternativu koja će kroz vlastito djelovanje postepeno dobijati masovnije povjerenje građana, a ne truhlim kompromisima i sađenjem tikvi sa đavolom (čitaj Fahrom).
Btw. imamo primjer SDPa. Ona je kao stranka pobjednica morala praviti vlast. Narod nije htio da idu sa SBBom pa su otisli sa SDA... i napravili veliku gresku koja ce ih vjerovatno kostati ovih izbora. I inace, ona stranka koja ide u koaliciju sa SDA gubi naredne izbore.
Dakle?