Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#9976 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Jel ovo esmeralda u sred kruznog :lol: :lol:

Koji smo mi bijednici.
Frajer prosirio ilegalno 300m2, dobija sad 100% divlji izlaz na kruzni tok jos ce mu i platiti dusevnu bol.

Hvala Bogu na svemu, policija ruča dobro tamo :lol:
insaneinthebrain

#9977 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by insaneinthebrain »

jel ovo nema kruzni is kasindolske, nek ima kod esmeralde :-)
Hajvan

#9978 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Hajvan »

mozda je kruzni za ulice koje su sad ili slijepe (od Tibre) ili imaju ilegalne prikljucke (sa suprotne strane)?!?
JavierBosnia

#9979 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

Bingo dobio novi prikljucak na kruzni, haj to razumljivo mora se rjesiti puno ljudi tu ide, ali kod esmeralde.. :shock:

Jel ovo kruzni kod aerodroma ce isto dobiti novi ulaz. Na deugoj slici se vidi prikljucak jedan na livadu, moguce da ce sa drugevstrane napraviti ulaz
Haris.ba

#9980 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

Dobiće i Kasindolska kružni. Nije njima nepoznato dešavanje naroda. Ponekada i sa razlogom.

Isto tako i Tibra. Osim ako ne dovuku servisnu cestu sa kružnog na cestu za Tibru. ispašće glupi ako ne budu prijetili protestima.

A ako pilićari dobiju kružni - motaj kablove..... :D
Logovan

#9981 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Logovan »

Najbolje naredati kružne gdje treba i ne treba, napraviti priključke recimo za svaki drugi objekat, semafore poredati svako malo i hajmo voziti. :roll: :roll:
insaneinthebrain

#9982 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by insaneinthebrain »

na kraju ce napraviti 10 kruznih do granice s rs-0m :run:
JavierBosnia

#9983 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

insaneinthebrain wrote: 23/12/2019 19:49 na kraju ce napraviti 10 kruznih do granice s rs-0m :run:

Kruzni kod granice sa rsom isto nepotreban
Qler

#9984 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Qler »

Pa nije bas nepotreban, dosta ljudi iz dobirnje tu izlazi.
JavierBosnia

#9985 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by JavierBosnia »

Qler wrote: 23/12/2019 21:45 Pa nije bas nepotreban, dosta ljudi iz dobirnje tu izlazi.
Ko hoce prema Stupu nek ima traku za ukljucenje i vozdra, isto ko hoce iz pravca I.Sarajeva na dobrinju nek moze tu skrenuti
Ko hoce odatle prema Lukavici i tom dijelu ili nek ide na aerodrom ili nek okrene gore prema hotelu Espana

Sto se mora svakome ugoditi da ima ulaz i izlaz na koju god pozeli stranu. Nek se navikne voziti koju minutu duze ako hoce u tom pravcu

Al haj ne pravi taj neki aman zaman problem smanjuje se na 1 traku i ima prostora, al eto. Onaj kod Esmeralde ne smije biti
mistek

#9986 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mistek »

Ma nema šanse da neko normalan ovo projektuje ovako. ovdje je odlična stvar da se napravi nova pristupna saobraćajnica aerodromu, tj. da se s kružnog za Aerodromsko direktno ide i na aerodrom.

Kasindolska može proći bez kružnog, ako već hoće da ostave otvorenu dionicu što više. Tu ćeš imati samo desno skretanje, širu ulicu, i nadam se samo da neće staviti ni semafor. Kad hoćeš u Kasindolsku, moraš na kružni, izvrtiti se pa doći na desno skretanje. To mi je sasvim ok, samo bez semafora i bez ijednog divljeg priključka usput.

Kružni kod Binga glupost. Ista stvar ko sa Kasindolskom, samo je tu logičnije. Odnosno, bolje onda praviti kružni na Kasindolskoj, a za Bingo ostaviti mogućnost samo desnog skretanja i to je to.

Kružni na izlasku s petlje je glupost stoljeća. Time će nulirati sve što urade na ovom pravcu.
nepass1

#9987 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

Pa ko ima iq preko 50 nece staviti kruzni kod esmeralde
dadoka84

#9988 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by dadoka84 »

Ja sam za zid armirano betonski između saobraćajnica. Makar 2 metra visok. Od stupske petlje do kasindolske i kruznog toka. 2 minute se provozas i okrenes i furaj dalje.
mayab

#9989 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mayab »

dadoka84 wrote: 24/12/2019 00:35 Ja sam za zid armirano betonski između saobraćajnica. Makar 2 metra visok. Od stupske petlje do kasindolske i kruznog toka. 2 minute se provozas i okrenes i furaj dalje.
Takođe :thumbup:
elk

#9990 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by elk »

Ja bih i 3 metra metno tog zida. Ne potcjenjuj bosnju nikad,sta znas :D
Kod aerdodroma kruzni obavezan(najvaznije), kasindolska po meni isto treba kruzni. Plus, moraju i tibra favelase nekako rijesiti. Ovaj na liniji razgranicenja je nepotreban,bude guzva samo vikendom ponekad. Kod esmeralde kruzni bi bio vrhunac nase gluposti.
Ali samo da pocnu da rade. Haos je tamo. I dobro neko rece, ni meni nije jasno kako nema vise sudara.
dadoka84

#9991 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by dadoka84 »

Uspore ljudi da gledaju koke kako se vrte pa zato nema sudara :D
Naslovnica

#9992 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

dadoka84 wrote: 24/12/2019 09:54 Uspore ljudi da gledaju koke kako se vrte pa zato nema sudara :D
Vazda mi je bilo fascinantno koliko se kokoša vrti tamo u svako doba dana i noći, i jope se izgleda sve proda. :-)
So What!

#9993 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Taj dio grada, od aerodroma do Stupske petlje ja volim nazvati Kandahar, tačno vrlo malo s Evropom ima, a mnogo više sa Bliskim Istokom.
So What!

#9994 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Uskoro izgradnja isključne trake sa ceste Zapadni prilaz gradu u naselju Osijek
Image

Vlada FBiH donijela je Rješenje kojim se dozvoljava korisniku eksproprijacije Općini Ilidža, ulazak u posjed nekretnina prije isplate naknade za više nekretnina potpuno eksproprisanih rješenjem Službe za imovinsko-pravne, stambene, geodetske poslove i katastar nekretnina Općine Ilidža, u katastarskim općinama Donji Butmir i Osijek.

Postupak eksproprijacije vođen je s ciljem izgradnje isključne trake, trake za usporenje sa ceste Zapadni prilaz gradu u naselju Osijek, nakon što je Regulacionim planom Kamenjače utvrđen javni interes za izgradnju ove trake.
Akta
Naslovnica

#9995 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Gledam ovu mafiju što lafo pripremaju trasu za proširenje Džemala Bijedića...
Posijekli drveće. Hajde, ako su već morali, ali je upečatljivo što nisu posjekli svo drveće nego samo ono DEBELO, a ona tanka ostavili.
Tačno se vidi da su birali.
Seljačine sebi usjekle za zime, kakva priprema i qrtzi-palci.
+ fima uzela avans.
Sram ih bilo.
maxell_sarajevo

#9996 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by maxell_sarajevo »

Dovoljna su samo dva kruzna, jedan između binga i Stupske (cesta prema tibri) i kod aerodroma.
Ovaj prvi bi povezao i Aleju Bosne srebrene cestom pored rasadnika.
od Binga do kruznog kod aerodroma je cca.1000m.
Kasindolskoj uopšte nije potreban kruzni tok , ostaviti samo desno skretanje, pa ko hoce iz kasindolske prema gradu lijepo na kružni kod aerodroma pa biraj A transferzalu ili povratak prema stupskoj.
Ko želi iz sa Dobrinje prema Kasindolskoj lijepo na kruzni kod binga i nazad.
Znaći dva gore navedena KT bi riješila Kasindolsku, Aleju bosne srebrene, Stupsku.
Hajvan

#9997 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Hajvan »

Naslovnica wrote: 24/12/2019 11:41 Gledam ovu mafiju što lafo pripremaju trasu za proširenje Džemala Bijedića...
Posijekli drveće. Hajde, ako su već morali, ali je upečatljivo što nisu posjekli svo drveće nego samo ono DEBELO, a ona tanka ostavili.
+ fima uzela avans.
Sram ih bilo.
postoji i vjerojatnija mogucnost da su ostavili mladice jer se mogu presaditi.

#samokazem #nemorauvijekbiticrno
Thorgerson

#9998 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Thorgerson »

Naslovnica wrote: 24/12/2019 11:41 Gledam ovu mafiju što lafo pripremaju trasu za proširenje Džemala Bijedića...
+ fima uzela avans.
Sram ih bilo.
Ta mlada stabla su ostavljena zbog presađivanja. To je i bilo najavljeno.

S tim da sam ja očekivao da će broj tih stabala koja će se presaditi biti veći od 3-4 koliko ih je ostavljeno, barem koliko sam ja vidio.

Međutim, oni sigurno nemaju potrebnu mašineriju za presađivanje većih i starijih stabala.
Naslovnica

#9999 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Izvinjavam se ondaK!
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
P308

#10000 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by P308 »

So What! wrote: 24/12/2019 11:17 Taj dio grada, od aerodroma do Stupske petlje ja volim nazvati Kandahar, tačno vrlo malo s Evropom ima, a mnogo više sa Bliskim Istokom.
Kad budu cetiri trake, pa zeleni pojas i drvored, izgledat ce pristojno. Jos ako nesto od onih objekata mora da se rusi, jos bolje.
Post Reply