Plaćanje vode po članu domaćinstva?
- vjesticanametli
#76 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Pa te naloge si ti popunjavala valjda i imala....vidi imal banka. Ne kontam fakat ili se nas 2 ne razumijemo 
- Evelinda
#77 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Vidi ovako.Bila sam u jednoj banci gdje sam preko mobilne aplikacije placala racune.Valjda to sad 90% ljudi radi tako.Tu ne dobijes nalog,popunis upit i posaljes stigne ti izvjestaj da je uplaceno i to je to.Ne znam Boga mi sta ti nije jasno.Da ja sam popunjavala na toj aplikaciji ali akko rekoh vise nisam u toj banci tako da ja te spremljene naloge nemam.
- Evelinda
#78 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Jutros sam dobila mail na upit odakle dug navodno da sam duzna od marta 2018.Sreca od tada imam racune.Sad cu uslikati i poslati nema sanse da me uhvate na lopovluk.Bar te rezije platim cim dobijem 
- vjesticanametli
#79 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
- Evelinda
#80 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Mogu li traziti da mi sravne sve racune sada da ne cuvam vise uplatnice imam ih i od 2011
Zlo mi je od toga vise treba mi soba za racune.
Zlo mi je od toga vise treba mi soba za racune.
- vjesticanametli
#81 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Mozes ja trazim ios i fin karticu...al opet cuvsm rc jer kontam opet mogu reci nekad ima dug a nase sudstvo ce reci ne vrijedi to sto su rekli tada da je sve plaaceno
punu kutiju rc imam...od rata do danas 
- Evelinda
#82 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Gdje mogu traziti taj ios moze li sa pecetom da je sve placeno do rog dana
- vjesticanametli
#83 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Odes kod njih i ttazibda izvuku fin karticu pecat potpis s danom xy nema duga
- Evelinda
#84 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Moze li se to meilom mozda dobiti?vjesticanametli wrote: ↑24/12/2019 15:43 Odes kod njih i ttazibda izvuku fin karticu pecat potpis s danom xy nema duga
- vjesticanametli
- VladaFBiH
#86 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
na svakom računu za vodu piše stanje bilo da imaš dug ili pretplatu - obrati pažnju na to idući put
- Evelinda
#87 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Vjeruj da to nikad do sada nisam pratila.Hvala bas cu pogledati kada dodje racun
- Evelinda
#88 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Da li neko dobija ispostavu racuna mailom i da li se tada dobija samo mail ili i fizicki racun? Da li se nesto naplacuje?Kod nas se i vazduh placa pa zato
-
boshniak
#89 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Račune čuvajte godinu dana, stariji računi su zastarjeli, i u slučaju spora dovoljno je da se pozovete na zastarjelost, nema potrebe da gomilate račune 10 godina unazad.
- Evelinda
#90 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Ovi za vodu su zaista bezobrazni da im kraja nema.Neki dan mi opet nasli dug od 3 km neke zatezne kamate,hajde kontam platim tu zateznu kamatu i to od 2018 g kad mi danas salju mail koji glasi
danas 05.02.2020 godine ustanovljen je evidentirani saldo za utrošenu vodu na ime .....u iznosu /pretplata/ -1,90 KM, uvećan za triškove utuženja po tužbi broj .... od 20.12.2018 godine u iznosu 20,00 KM. Po navedenoj tužbi izmiren je dug za utrošenu vodu a da bi prijedlog za izvršenje bio povučen potrebno je da izmirite navedenih 20,00 KM. Troškove utućženja uplaćujete pozivom na šifru potrošača ... i naglašavanjem da plaćate TROŠKOE UTUŽENJA.
Jel iko imao isti slucaj jer im ja ne mislim platiti ovaj dug NIKAD ni feninga ni za jedan racun nisam duzna otkud sad ovo?
danas 05.02.2020 godine ustanovljen je evidentirani saldo za utrošenu vodu na ime .....u iznosu /pretplata/ -1,90 KM, uvećan za triškove utuženja po tužbi broj .... od 20.12.2018 godine u iznosu 20,00 KM. Po navedenoj tužbi izmiren je dug za utrošenu vodu a da bi prijedlog za izvršenje bio povučen potrebno je da izmirite navedenih 20,00 KM. Troškove utućženja uplaćujete pozivom na šifru potrošača ... i naglašavanjem da plaćate TROŠKOE UTUŽENJA.
Jel iko imao isti slucaj jer im ja ne mislim platiti ovaj dug NIKAD ni feninga ni za jedan racun nisam duzna otkud sad ovo?
- madesa
#91 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
da li se kucni ljubimci pikaju kao clan domacinstva? kako dokazati i kome prijaviti ? Imam zenu u haustoru i ima 3 kera . Hvala na pomoci
- jasib
#92 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Kerovima se nazivaju lovački psi, a oni ne žive u prostorijama u kojima živi i boravi čovjek. Lovački psi, po pravilu, žive vani, izvan kuće ljudi. Ne znam da li se lovački psi tetiraju kao kućni ljubimci.
Kućne ljubimce i njihovu "pekobrojnost" i sl. uređuju drugi propisi
-
moonca
#93 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Ali, cuke, vlasnik kupa .. kao i dijete.... kolichina potroshene vode je u pitanju..wrote: ↑12/01/2022 12:04 Ne pikaju. Pravo na pitku vodu se ni kućnim ljubimcima ne bi smjelo uskratiti.
-
striker_sarajevo
#94 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Ne ulaze kucni ljubimci u potrosace. Ja sam davno platio svoje mjerilo, racun dolazi za 10tak maraka manje. Investiciju sam isplatio davno. Ukoliko vam dolazi poveci racun, razmislite o toj opciji. Miran san, ne lomis se oko toga koliko studenata neprijavljenih u zgradi ima, kome curi vodokotlic, koliko ko zivotinja ima..
- madesa
#95 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
moze li samo ukratko par pitanja ? Koliko otprilike kosta i kako i gdje se taj mjerac stavlja u stan? Da li prilikom renoviranja kupatila ili moze naknadno .striker_sarajevo wrote: ↑12/01/2022 14:00 Ne ulaze kucni ljubimci u potrosace. Ja sam davno platio svoje mjerilo, racun dolazi za 10tak maraka manje. Investiciju sam isplatio davno. Ukoliko vam dolazi poveci racun, razmislite o toj opciji. Miran san, ne lomis se oko toga koliko studenata neprijavljenih u zgradi ima, kome curi vodokotlic, koliko ko zivotinja ima..
-
striker_sarajevo
#96 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Meni stoji ispred ulaza u stan, postavili su radnici vika. Nisam renovirao unutra nista. Ja sam tad platio oko 300-350 km. Kontaktiraj vik, oni ce ti najbolje objasniti. Prvi racun, dobro se sjecam, je bio manji za 17km. Slucajno sam dosao u posjed prijavljenih stanara, te uvidio da u par stanova gdje ima 5clanova prijavljeno je dvoje. Da postedim sebe natezanja, ugradim svoj. Od tog dana, do danas miranmadesa wrote: ↑12/01/2022 14:08moze li samo ukratko par pitanja ? Koliko otprilike kosta i kako i gdje se taj mjerac stavlja u stan? Da li prilikom renoviranja kupatila ili moze naknadno .striker_sarajevo wrote: ↑12/01/2022 14:00 Ne ulaze kucni ljubimci u potrosace. Ja sam davno platio svoje mjerilo, racun dolazi za 10tak maraka manje. Investiciju sam isplatio davno. Ukoliko vam dolazi poveci racun, razmislite o toj opciji. Miran san, ne lomis se oko toga koliko studenata neprijavljenih u zgradi ima, kome curi vodokotlic, koliko ko zivotinja ima..
- madesa
#97 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
ista situacija. hvala ti puno. kontaktirat cu ViK
-
striker_sarajevo
#98 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
Djaba se nerviras, pogotovo ako je veca zgrada. Ne mozes ti tome stati u kraj. Najgore sorte ljudi su ovi kojij u stanu zive odredjen broj, a prijavi da je jedno ili dvoje. I tako par stanara, nabere se cifra od 20-40 ljudi manjka, ovisno o velicini zgrade. Dalje, neispravna instalacija/curenje vode unutar istih je posebna prica. Pomiris se sa sobom, platis brojilo, placas koliko potrosis. Manje se nervozis, ne stvaras tenzije. Ne mozes ti nekome objasniti da njegovu ustedu od neprijavljivanja clana domacinstva placas ti. Njemu je usteda usteda.
- madesa
#99 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
manja je zgrada i ima ljudi kojima neki clanovi nisu prijavljeni i nije mi smetalo iskreno(2-3 osobe ukupno).Dobijem dijete prije 10 dana i danas na racunu veca cifra i stoji 3 clana. Pa majku li vamstriker_sarajevo wrote: ↑12/01/2022 14:33 Djaba se nerviras, pogotovo ako je veca zgrada. Ne mozes ti tome stati u kraj. Najgore sorte ljudi su ovi kojij u stanu zive odredjen broj, a prijavi da je jedno ili dvoje. I tako par stanara, nabere se cifra od 20-40 ljudi manjka, ovisno o velicini zgrade. Dalje, neispravna instalacija/curenje vode unutar istih je posebna prica. Pomiris se sa sobom, platis brojilo, placas koliko potrosis. Manje se nervozis, ne stvaras tenzije. Ne mozes ti nekome objasniti da njegovu ustedu od neprijavljivanja clana domacinstva placas ti. Njemu je usteda usteda.
-
striker_sarajevo
#100 Re: Plaćanje vode po članu domaćinstva?
To te je prijavio predstavnik stanara, jedino on moze dodavati/oduzimati. Njemu se obracas za te stvari. Meni su izlazili na teren i u hodniku zavrsili sav posao. Brojilo stoji odma do ulaznih vrata, unutra u stanu nije nista dirano. Koja je bila procedura njihovog rada, zaista ne znam. Nije novogradnja. Valjda najdes rjesenje koje ti odgovara.madesa wrote: ↑12/01/2022 14:39manja je zgrada i ima ljudi kojima neki clanovi nisu prijavljeni i nije mi smetalo iskreno(2-3 osobe ukupno).Dobijem dijete prije 10 dana i danas na racunu veca cifra i stoji 3 clana. Pa majku li vamstriker_sarajevo wrote: ↑12/01/2022 14:33 Djaba se nerviras, pogotovo ako je veca zgrada. Ne mozes ti tome stati u kraj. Najgore sorte ljudi su ovi kojij u stanu zive odredjen broj, a prijavi da je jedno ili dvoje. I tako par stanara, nabere se cifra od 20-40 ljudi manjka, ovisno o velicini zgrade. Dalje, neispravna instalacija/curenje vode unutar istih je posebna prica. Pomiris se sa sobom, platis brojilo, placas koliko potrosis. Manje se nervozis, ne stvaras tenzije. Ne mozes ti nekome objasniti da njegovu ustedu od neprijavljivanja clana domacinstva placas ti. Njemu je usteda usteda.. Zvao sam Vik i pitaju me koliko ima vertikala. Jedna vertikala = jedan uređaj