Demokratska fronta Željko Komšić

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#40626 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

_BataZiv_0809 wrote: 22/12/2019 23:54 Kaze od druga nana dobar je Komsic ne da im da prave Republiku Sarajevo kao sto vec postoji Republika Srpska
Stvar je druze sto onaj ko ne zeli da shvati sta se kaze svjesno jer mu to odgovara rijeci shvata bukvalno. Tako su tumacili i da je Zeljko rekao da nece Zukorlica u kantonu kao da je Zukorlic trebao da sjedi u kantonu. Tako je isto prica o Republici Sarajevo koja je jasna kao dan ko zeli da shvati a ko ne zeli moze tumaciti sta hoce ali ne postoji nista vaznije od drzave BiH.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#40627 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Htjedoh reci da najnoviju Zeljkovu pricu puse samo politicke analfabete.
hrasno38

#40628 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

_BataZiv_0809 wrote: 23/12/2019 00:00 Htjedoh reci da najnoviju Zeljkovu pricu puse samo politicke analfabete.
Za Zeljkinu pricu ti ne treba prevodioci i da budes politicar posto je sve vrlo jasno i otvoreno kao dan. On rijeci ne uvija u celofan kao vecina politicara osim Dodika.
madner

#40629 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

hrasno38 wrote: 22/12/2019 23:32
Better Man wrote: 22/12/2019 23:19
hrasno38 wrote: 22/12/2019 23:11

Ma nemoj trebao sa kao ostatak ljevice uvuci u misiju rupu i posreti se na moj i jos 90.000 glasova! To rade oni za koje ti navijas a oni za koje ja navijem ne. CUJ LJEVICE :lol: :lol: :lol: :lol: Ako je ovo ljevica mi vise ne postojimo kao ljudi!
Pa on se upravo i posrao na tvoj glas jer ga je vrlo jeftino prodao mafiji iz SDA. I sad tvoj glas nije bio za promjene, već ostanak mafije na vlasti i upravo si ti jedan od mnogih zbog kojih će nas idalje mafija iz SDA pljačkati i sve dok ne promjenite sklop u svom mozgu, ovdje će vladati mafija i bit ćemo najnerazvijenija i najsiromašnija zemlja u Evropi.
To je tako iz tvoje perpektive a iz moje nije. Ajmo sad stvari postaviti ovako. Slozit cemo se da je SDA losa stranka za BiH i sigurno se slazemo da bi nam bez njih bilo puno bolje. Ali to ne misli vecina gradjana i daje im i dalje glasove i to sto je najgore jos uvijek najveci broj glasova. Dakle kao sto kazes mafija, lopovi itd itd i Zeljku kao nije mjesto u toj kolaiciji.
Ali mu je mjesto kao u Kantnu Sarajevo sa dojucerasnjom SDA perjanicom i sasvim sigurno izuzetno radikalnim i velikim nacionalsitom Dinom Konakovicem kojeg je ta ista SDA stvorila i koji je i te kako ucestvovao u svim tim mafijaskim potezima, plajcki itd itd. Samo zato sto je izasao iz SDA ispade on jos malo pa ljevicar. I pored svega toga od 2015 -2018 bio premijer Kantona u kojem nije uradio apsolutno nista nego se pokacio u stranici oko pozicija jer je ocekivao kao izuzetno ambiciozan da ce biti drugi covjek iza Bakira i popusio ga.
I sad je kao Dino vertikala a SDA kao ne valja. Dino postenjacina a daje mafijasu iz Srbije 60.000 lafo za BANU a SDA mafiozi sto i jesu. Na jednoj strani petorka sa Dinom a na drugoj strani Zeljko sa SDA. U biti i jedni i drugi sa SDA.
Naravno svi ovdje TROLCINE od SDP/NS/NIP nece ni da spomenu sto BH Blok nije isao u vlast kada je to Zeljko nudio pa bi ga SDA popusila.
Odgovorio sam vec na ovu tezu, SDA ga ne bi pusila. SDA se preko HDZa i SNSD osigurala da ce biti dio koalicija na visim nivoima. Tako da je BH blok samo imao mogucnost da bude sa SDA u vlasti. Tu tezu poteze samo Komsic da se opravda.

Zbog 60 000 za udruzenje omoguciti SDA da prezivi u kantonu je tako glup potez da mi jos nije jasno kako ga neko smije pravdati.

SDA nije kao ne valja, SDA ne valja. Na kantonalnom nivou je to nesto najgore. Dino i NiP valjaju zbog rezultata u prosloj godini dana.

I nemojte biti smjensi sa mafijasom iz Srbije, pa covjek ubacuje Scepu i Baketa u igru i vraca im kontrolu nad drustvenim resursima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#40630 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

hrasno38 wrote: 23/12/2019 00:04
_BataZiv_0809 wrote: 23/12/2019 00:00 Htjedoh reci da najnoviju Zeljkovu pricu puse samo politicke analfabete.
Za Zeljkinu pricu ti ne treba prevodioci i da budes politicar posto je sve vrlo jasno i otvoreno kao dan. On rijeci ne uvija u celofan kao vecina politicara osim Dodika.

Lik laze.
cvrčak_na_hedonizmu

#40631 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Dodaj jos penzionere i dijasporu.

Nego, trebal' nani drustvo, kontam da ucinimo dobro djelo i malo rasteretimo forum, sevap je
hrasno38

#40632 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

_BataZiv_0809 wrote: 23/12/2019 00:05
hrasno38 wrote: 23/12/2019 00:04

Lik laze.
Aha rekli u SDP-u, NS i NIP-u :lol: :lol: :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#40633 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

hrasno38 wrote: 23/12/2019 00:09

Ima nas kojima stranka ne oblikuje stvarnost.
hrasno38

#40634 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

madner wrote: 23/12/2019 00:04
Better Man wrote: 22/12/2019 23:19

Pa on se upravo i posrao na tvoj glas jer ga je vrlo jeftino prodao mafiji iz SDA. I sad tvoj glas nije bio za promjene, već ostanak mafije na vlasti i upravo si ti jedan od mnogih zbog kojih će nas idalje mafija iz SDA pljačkati i sve dok ne promjenite sklop u svom mozgu, ovdje će vladati mafija i bit ćemo najnerazvijenija i najsiromašnija zemlja u Evropi.
To je tako iz tvoje perpektive a iz moje nije. Ajmo sad stvari postaviti ovako. Slozit cemo se da je SDA losa stranka za BiH i sigurno se slazemo da bi nam bez njih bilo puno bolje. Ali to ne misli vecina gradjana i daje im i dalje glasove i to sto je najgore jos uvijek najveci broj glasova. Dakle kao sto kazes mafija, lopovi itd itd i Zeljku kao nije mjesto u toj kolaiciji.
Ali mu je mjesto kao u Kantnu Sarajevo sa dojucerasnjom SDA perjanicom i sasvim sigurno izuzetno radikalnim i velikim nacionalsitom Dinom Konakovicem kojeg je ta ista SDA stvorila i koji je i te kako ucestvovao u svim tim mafijaskim potezima, plajcki itd itd. Samo zato sto je izasao iz SDA ispade on jos malo pa ljevicar. I pored svega toga od 2015 -2018 bio premijer Kantona u kojem nije uradio apsolutno nista nego se pokacio u stranici oko pozicija jer je ocekivao kao izuzetno ambiciozan da ce biti drugi covjek iza Bakira i popusio ga.
I sad je kao Dino vertikala a SDA kao ne valja. Dino postenjacina a daje mafijasu iz Srbije 60.000 lafo za BANU a SDA mafiozi sto i jesu. Na jednoj strani petorka sa Dinom a na drugoj strani Zeljko sa SDA. U biti i jedni i drugi sa SDA.
Naravno svi ovdje TROLCINE od SDP/NS/NIP nece ni da spomenu sto BH Blok nije isao u vlast kada je to Zeljko nudio pa bi ga SDA popusila.
Odgovorio sam vec na ovu tezu, SDA ga ne bi pusila. SDA se preko HDZa i SNSD osigurala da ce biti dio koalicija na visim nivoima. Tako da je BH blok samo imao mogucnost da bude sa SDA u vlasti. Tu tezu poteze samo Komsic da se opravda.

Zbog 60 000 za udruzenje omoguciti SDA da prezivi u kantonu je tako glup potez da mi jos nije jasno kako ga neko smije pravdati.

SDA nije kao ne valja, SDA ne valja. Na kantonalnom nivou je to nesto najgore. Dino i NiP valjaju zbog rezultata u prosloj godini dana.

I nemojte biti smjensi sa mafijasom iz Srbije, pa covjek ubacuje Scepu i Baketa u igru i vraca im kontrolu nad drustvenim resursima.
BH Blok kojem bi vjerovatno na drzavnom nivou pristupile i jos neke stranke sa SDS-om i PDP-om u Parlamentu BiH ....SNSD i SDA bi ga mogle flautati A HDZ bi se mogao ucjenjivati iz vana. Ali jebo to sta bi bilo kad bi bilo.
Nije to samo 60.000 nego je u pitanju sam nacin rada u kojem je pravi premijer Forto niko i nista....lutka sa naslovne strane. Jel ti fakat mislis da SDA ne bi srusila ovu vladu i bez DF-a??? Ti si komican decko jer ti ljudi imaju sve moguce poluge koje im zatrebaju i ono sto je najvazniej pare. Pa eno Scepo objavljuje presretnute poruke Dine Konakovica gdje prijeti direktorima ili bolje receno radi ono sto je naucio u SDA skoli......vi ste fakat jedna smijesna grupica sa svojim komentarima na Klixu. Izadjite ako imate muda na ulice pa mijenjajte vlast....ah da zaboravio sam da i za to treba imati muda i najbolje bi bilo kad bi to uradio neko drugi. Branite kanton ako mislite da treba, protestvujte...radite nesto u svojim zivotima da promjenite nesto u ovoj zemlji ako kazete da ne valja a ne samo filzofiranje i pametovanje po internetu. Ali problem je sto ste i vi svjesni da vas je MALO koji tako razmisljate jer vase razmisljanje nije spontano nego naruceno.
Sutra odmah pred kanton, transparenti i "NEDAMO DINU! Hiladu cu puta jos napisati ne daj boze da danas izbije rat i da nas danasnje generacije brane!
hrasno38

#40635 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

_BataZiv_0809 wrote: 23/12/2019 00:11
hrasno38 wrote: 23/12/2019 00:09

Ima nas kojima stranka ne oblikuje stvarnost.
Image
Hajlac

#40636 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hajlac »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/12/2019 09:59 Kada se Lazov pojavio HDZ je imao cca 40% mandata u kantonalnim skupstinama u odnosu na ostale hrvatske stranke, ostatak su imali HDZ 90, HSP, HSS, Radom za Boljitak i jos jedna, dvije stranke.

Svako naredno kandidovanje je slabilo ostale stranke, a jacalo HDZ pa tako imamo danasnju situaciju gdje su suvereni vladari price.

Vrlo je zanimljivo da je to pokrenuo Lagumdzija ( koji isto ispade SDA igrac ), a ovaj uhljeb jedva docekao da zajase.

Danasnja situacija, sto se tice Hr korpusa, u odnosu na 2006 je drasticna razlika, al jebiga, dzaba pricati.

Pisao sam o tome, lik je SDA igrac, svjesno ili nesvjesno, nebitno je.

A sto se tice NATO puta, samo gledaj ( dabogda ja pisao jesam glup i posipao se pepelom ).

Ps. KS nema veze sa federalnim u drzavnim nivoom, al bukvalno. Osim sto Lazov moze da obori vladu KS i tu ima ruke, dok na vecim nivoima nema i potpuno je nebitan za bilo sta.
I znas sta je jos meni jedna velika enigma - ona prekretnica koju je i sam Lagumdzija u jednom intervjuu potvrdio a i jos neko od jakih igraca iz datog perioda u drugom intervjuu naglasio a vezano je za naprasno preobracivanje Dodika iz 'progresivnog' pro-Zapad politicara, socijal-demokrate i pragmatika itd. u goreg od svih SDS-ovaca od Karadzica pa na ovamo.

Dakle, receno je kako su uz pomoc stranaca negdje oko 2006-2007-e trebale ove snage/stranke centra i lijeve orijentacije napraviti pro-bosansku koaliciju na citavom teritoriju i IZGURATI nacionalisticki "tronozac" ali je Lagumdzija ODBIO da SDP udje u taj projekat i Dodik mu je (cini mi se u Holiday Innu) povisenim tonom i iznerviran uzviknuo E SAD CES VIDJETI KAKO SE PRAVI DRZAVA te okrenuo pricu za 180 stepeni fokusiranjem na entitet RS a sve dalje od BiH...

I iz toga se vidi koliko je Lagumdzija(slicno kao i pulen mu Komsic) zapravo SDA trojanski konj u "ljevici", koji (obojica) imaju krajnje namjere cuvanja 'ledja' istoj kriminalno-nacionalistikoj bulumenti (a samim tim i drugim dvjema 'nogama' u Mostaru i BL).

I Lagumdzija i Komsic su koketiranjem sa SDA zapravo radili, i rade, totalno PROTIV GRADJANSKOG i SEKULARNOG a ZA etno-nacionalisticko, vracajuci SDA svaki put kad bi grohnuli, a ovaj drugi ocito i Covicu isao i ide na ruku. Ponajvise jer je i Hercegovcima jasno kako se ne radi o nezavisnom a probosanskom Hrvatu vec Bakirovom igracu.
hrasno38

#40637 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Hajlac wrote: 23/12/2019 00:24
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/12/2019 09:59 Kada se Lazov pojavio HDZ je imao cca 40% mandata u kantonalnim skupstinama u odnosu na ostale hrvatske stranke, ostatak su imali HDZ 90, HSP, HSS, Radom za Boljitak i jos jedna, dvije stranke.

Svako naredno kandidovanje je slabilo ostale stranke, a jacalo HDZ pa tako imamo danasnju situaciju gdje su suvereni vladari price.

Vrlo je zanimljivo da je to pokrenuo Lagumdzija ( koji isto ispade SDA igrac ), a ovaj uhljeb jedva docekao da zajase.

Danasnja situacija, sto se tice Hr korpusa, u odnosu na 2006 je drasticna razlika, al jebiga, dzaba pricati.

Pisao sam o tome, lik je SDA igrac, svjesno ili nesvjesno, nebitno je.

A sto se tice NATO puta, samo gledaj ( dabogda ja pisao jesam glup i posipao se pepelom ).

Ps. KS nema veze sa federalnim u drzavnim nivoom, al bukvalno. Osim sto Lazov moze da obori vladu KS i tu ima ruke, dok na vecim nivoima nema i potpuno je nebitan za bilo sta.
I znas sta je jos meni jedna velika enigma - ona prekretnica koju je i sam Lagumdzija u jednom intervjuu potvrdio a i jos neko od jakih igraca iz datog perioda u drugom intervjuu naglasio a vezano je za naprasno preobracivanje Dodika iz 'progresivnog' pro-Zapad politicara, socijal-demokrate i pragmatika itd. u goreg od svih SDS-ovaca od Karadzica pa na ovamo.

Dakle, receno je kako su uz pomoc stranaca negdje oko 2006-2007-e trebale ove snage/stranke centra i lijeve orijentacije napraviti pro-bosansku koaliciju na citavom teritoriju i IZGURATI nacionalisticki "tronozac" ali je Lagumdzija ODBIO da SDP udje u taj projekat i Dodik mu je (cini mi se u Holiday Innu) povisenim tonom i iznerviran uzviknuo E SAD CES VIDJETI KAKO SE PRAVI DRZAVA te okrenuo pricu za 180 stepeni fokusiranjem na entitet RS a sve dalje od BiH...

I iz toga se vidi koliko je Lagumdzija(slicno kao i pulen mu Komsic) zapravo SDA trojanski konj u "ljevici", koji (obojica) imaju krajnje namjere cuvanja 'ledja' istoj kriminalno-nacionalistikoj bulumenti (a samim tim i drugim dvjema 'nogama' u Mostaru i BL).

I Lagumdzija i Komsic su koketiranjem sa SDA zapravo radili, i rade, totalno PROTIV GRADJANSKOG i SEKULARNOG a ZA etno-nacionalisticko, vracajuci SDA svaki put kad bi grohnuli, a ovaj drugi ocito i Covicu isao i ide na ruku. Ponajvise jer je i Hercegovcima jasno kako se ne radi o nezavisnom a probosanskom Hrvatu vec Bakirovom igracu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ima li jos sta iz crvene kuhinje. Jos ce Dodik ispasti socijaldemokrata i veci prijatelj ove drzave od Zeljka i Bakira :-)
madner

#40638 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

hrasno38 wrote: 23/12/2019 00:21
madner wrote: 23/12/2019 00:04

BH Blok kojem bi vjerovatno na drzavnom nivou pristupile i jos neke stranke sa SDS-om i PDP-om u Parlamentu BiH ....SNSD i SDA bi ga mogle flautati A HDZ bi se mogao ucjenjivati iz vana. Ali jebo to sta bi bilo kad bi bilo.
Nije to samo 60.000 nego je u pitanju sam nacin rada u kojem je pravi premijer Forto niko i nista....lutka sa naslovne strane. Jel ti fakat mislis da SDA ne bi srusila ovu vladu i bez DF-a??? Ti si komican decko jer ti ljudi imaju sve moguce poluge koje im zatrebaju i ono sto je najvazniej pare. Pa eno Scepo objavljuje presretnute poruke Dine Konakovica gdje prijeti direktorima ili bolje receno radi ono sto je naucio u SDA skoli......vi ste fakat jedna smijesna grupica sa svojim komentarima na Klixu. Izadjite ako imate muda na ulice pa mijenjajte vlast....ah da zaboravio sam da i za to treba imati muda i najbolje bi bilo kad bi to uradio neko drugi. Branite kanton ako mislite da treba, protestvujte...radite nesto u svojim zivotima da promjenite nesto u ovoj zemlji ako kazete da ne valja a ne samo filzofiranje i pametovanje po internetu. Ali problem je sto ste i vi svjesni da vas je MALO koji tako razmisljate jer vase razmisljanje nije spontano nego naruceno.
Sutra odmah pred kanton, transparenti i "NEDAMO DINU! Hiladu cu puta jos napisati ne daj boze da danas izbije rat i da nas danasnje generacije brane!
Ne bi, jer je SDA u DN osigurala SNSDu 4 rukice iz RSa. Kako tako valjas gluposti bez da imas pojma o cemu pricas? HDZ se ne bi mogao ucjenjivati jer je takodje imao kontrolni paket rukica u Domu Naroda.
To je opet cista suplja, nacin rada i dojam kao problem. Kome tacno i zasto?

Ne znam, sasvim sigurno znamo da je Zeljko bio cvrsto planiran kao SDA igrac. Samo sto Zeljko to nije naglasio prije izbora, pa da ljudi znaju na cemu su. Nije problem, dobit ce racun na sljedecim izborima.
Zalis se na covjeka iz SDA a plan ti je da zamjenis 40% SDA i SBB glasova sa 80% SDA i SBB glasova. Pa to je stvarno vrhunski plan, logika na visokom nivou.

Ti si malo frustriran sto malo znas pa kao Zeljko probas sa jeftinim spinom. Ja o laznim tvrdnjama, ti o nekim demonstracijama i sili. Klasicni pokusaj da se promjeni teza i tema. Znaci prvo da utvrdimo gradivo, BH blok jeste mogao biti dio vlade i imati premijera federacije ALI samo u koaliciji sa SDA, HDZ i SNSDom.
Hajlac

#40639 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hajlac »

hrasno38 wrote: 22/12/2019 12:48 Ne skreci pricu na drugi kolosijek. Niko i nikada nije spomenuo nikome iz KS st je pomagao bilo sta po BiH. Prije nesto postanete trolovi malo idite u stranke na edukaciju. Ja koliko znam pravo BANU nije u BiH a kao drugo Zukorlic nije iz BiH a kao trece Zukorlic pliva u parama i ponasa se krajnje nedostojno svoga poziva. BANU je sve samo ne Bosnjacka akademija nauke i umjetnosti jer je cini 10-15 najvecih radikala a ne najpametnijih ljudi iz Bosnjackog korpusa. Fuad Muhic naprimjer koji je bio jedan od najzescih protivnika Alije kada su mu sudili......."Fuad Muhic je pisao najpogubnije jer je instalirao termin "etnicki cista Bosna", "…sto prakticki znaci zahtjev za etnicki cistom Bosnom", bio je zakljucak njegovih elaboracija nekih teza Islamske deklaracije. Tekst pod naslovom "Duboki korijeni, opasni planovi", objavljen u Oslobodjenju, upravo je zavrsavao ovakvim zakljuckom. Na zaprepastenje optuzenih i njihovih advokata, takva formulacija nije bila nigdje u optuznici. "Etnicki cistu Bosnu niko od optuzenih nije trazio, ID najmanje, ni etnicku cistu ni etnicki mijesanu, ona nikakvu Bosnu ne spominje", pisat ce Izetbegovic u svojoj zalbi Saveznom sudu u Beogradu".

Pa onda na pricam o istoricaru Ibrahimu Pasicu itd itd. To je upravo krug kojem pripada i Konakovic. Zar nije logicno da BANU bude u BiH u kojoj zivi skoro 2 miliona Bosnjaka?
Kakvo baljezganje... :-)

prof. Muhic je upozoravao jos od sredine 80-ih na SANU veliko-srpski projekat, dok je u isto to vrijeme Alija Izetbegovic drugovao sa glavnim ideologom istog tog SANU osinjeg gnijezda - Cosicem, koji ga je podrzavao kao "disidenta, borca za svoj narod, vjerske slobode" bla bla
Zapitate li se vi sljepci ikada zasto je za velikosrpski projekat i za ono huskanje naroda na budjenje nacionalizma vjesto smisljenom propagandom u medijima o "turcima", premetanju kostiju itd. trebao neko poput Alije Izetbegovica sa svojom Islamskom deklaracijom i vjersko-politicka organizacija Mladi muslimani?
Cak su 1992-e ovi gore izvrsili i atentat na profesora Muhica, kad su ojacali i izasli iz zatvora, zbog njegovog bukvalno vizionarskog upozoravanja na pogubnost etnizacije bh drustva i uvodjenja vjerskih podjela u politiku... Sto su 80-ih JEDNAKO radili i Milosevicevi u Srbiji, kao i ovaj 'tronozac' Boban, Karadzic, Izetbegovic u BiH te Tudjmanovi i Suskovi u Hrvatskoj.
Inace, prefriganog Cerica i jos goreg Zukorlica ne mogu smisliti... :-x
Last edited by Hajlac on 23/12/2019 02:09, edited 4 times in total.
MUNAFIK

#40640 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MUNAFIK »

_BataZiv_0809 wrote: 22/12/2019 23:54 Kaze od druga nana dobar je Komsic ne da im da prave Republiku Sarajevo kao sto vec postoji Republika Srpska
Jel rekla nece oni nama ovdje Zukorlica stavljat mi hocemo Nenadica :-)
Leverage

#40641 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Evo sad je i Bakir prijatelj države :lol:
xoklix

#40642 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by xoklix »

Better Man wrote: 22/12/2019 23:16 Zukorlić je obično smeće od čovjeka i nije vrijedan ni trenutka pažnje, ali isto tako i u samoj IZ se nakotilo raznoraznih kriminalaca i lopopva i zato sam da se vjerske zajednice odvoje od politike i da im se zabrani da javno bilo koga podržavaju i da na hutbama i misama nemaju pravo da vjernicima vaze o plotici i političarima i koga treba da podržavaju, već da se bove onim što zaista jeste njihov posao.
Zukorlić je možda i najinteligentnija osoba na ovim prostorima,ali bez zezancije.
Imao sam i ja predrasude prema njemu dok ga nisam čuo u jednoj beogradskoj tv emisiji.
Tu sam ga počeo malo više pratiti.
Redovno ih pomete i začepi u svakoj emisiji.
Škobo Habu

#40643 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

hrasno38 wrote: 22/12/2019 23:57
Stvar je druze sto onaj ko ne zeli da shvati sta se kaze svjesno jer mu to odgovara rijeci shvata bukvalno. Tako su tumacili i da je Zeljko rekao da nece Zukorlica u kantonu kao da je Zukorlic trebao da sjedi u kantonu. Tako je isto prica o Republici Sarajevo koja je jasna kao dan ko zeli da shvati a ko ne zeli moze tumaciti sta hoce ali ne postoji nista vaznije od drzave BiH.
Ima nas malo stariji, koji pamtimo i kako je Alija sa SDA rušio u ratu "Republiku Tuzlu", u doba Selima Bešlagića.
I njega su optuživali da je ovakav, onakav, ratni profiter, švercer naftom, pa, na koncu, Selim ispade neko ko je izašao iz rata sa najmanje oraha u đepovima, ali je, za raliku od nekih, sačuvao obraz.

Niko ne zna izdati i zabiti nož u leđa ko SDA.
Styling

#40644 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

apsidejzi wrote: 22/12/2019 21:34
Styling wrote: 22/12/2019 17:44 Provociranjem Serba sa Kosovom samo zakuhava i namjerno dize tenzije u drzavi.
Na koji je nacin provocirao srbe? (Ne moras mi slati link procitao sam vijest. Interesuje me koji dio te vijesti je provociranje srba i sta je trebao uraditi po tvom misljenju na pitanje o nezavisnosti Kosova?)
Kao clan troclanog predsjednistva treba da zastupa zvanicnu politiku drzave dok se ne promijeni tj. dok BIH zvanicno ne prizna samostalnost Kosova. Svi mi znamo kakav je ststus Kosova, ali isto tako znamo i sta je zvanicni stav drzave. Ovu temu ne treba da komentarise bez konsenzusa u Predsjednistvu. Nije isto kada tako nesto u javnosti izjavim ja kao obicni geadjanin i clan Predsjednistva drzave. To ima drugu tezinu.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#40645 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

izvrsni direktor wrote: 22/12/2019 22:35
malakh wrote: 22/12/2019 21:45 netko ga pita sta misli o kosovu, on kaze ono sto velika vecina diplomatskog svijeta misli i odmah potpiruje vatru, izaziva sukobe i sto vec ne...

trebaju pitati niksica i kojovica sto misle po pitanju kosova... mislim da bi odgovor bio isti, ali komsic je na odstrijelu, pa ce mu se svaka rijec 10 puta analizirati.
Neko? Pitanje naruceno, odgovor stranackim medijima hitno proslijedjen. Nada da ce se skrenuti paznja od silnih izdaja zbog kojih je dobio nadimak bakirov analni cep.
Nazalost ushiceni narodni povici "nek si im reko komso" " po prstima cetnike" su ovaj put izostali.
Cekamo novu radikalnu izjavu protiv srba a mozda i hrvata
covjece kakva gnusna uvreda. sve da je uradio ne znam ti sto, nije vrijedno ovakvih uvreda...

to samo pokazuje koliko su novokomponirani sdpovci i sljedbenici trenutno vodjstva sdpa, agresivni i ljuti.
Point.

#40646 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

nikad_vise wrote: 22/12/2019 22:59
Koga boli kurac šta ovaj poslanik druge, neprijateljske države misli o Komšiću. E čuj Zukorlić.
Point.

#40647 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 22/12/2019 23:07
Point. wrote: 22/12/2019 21:52

Četnici su nas većinu protjerali iz svojih domova mimo naše volje, otišli smo teška srca napuštajući naše domove, živote, familiju, prijatelje i sada, 25 godina poslije vi želite da nam zabranite i ono kontakta i veze sa domovinom što imamo. Zašto? Šta je to bh dijaspora toliko loše uradila da je pojedini toliko preziru i prozivaju? Pa dijaspora ne želi nikome dole koji žive u BiH zlo. Nikakvu lošu namjeru. Čak naprotiv, svako dobro Bosno i Hercegovino. Zašto tolika želja za odricanjem sopstvenog naroda? Pa upravo je naše moralno i svako drugo pravo da ne zaboravimo ko smo i šta smo, da se ne odričemo svoje domovine i svog nasljeđa i veza sa svojim narodom u BiH. I to pravo ima dijaspora sve i jedne države u svijetu i niko nema problem sa tim osim u BiH. Haj ti meni pokušaj reći što je to tako.
Vrati se jaraniko. Cetnici su razoruzani, vojne i politicke vodje im robijaju, papire imas, imovinu imas, rodbinu imas, hajmo skupa graditi ovu drzavu. Dje zapelo?
I to ima veze sa mojim napisanim kako?
Styling

#40648 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Point. wrote: 23/12/2019 09:18
nikad_vise wrote: 22/12/2019 22:59
Koga boli kurac šta ovaj poslanik druge, neprijateljske države misli o Komšiću. E čuj Zukorlić.
Obzirom da je covjek javno prozvan kao neprijatelj ocekivano je da se i oglasi.
sinuhe

#40649 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

:D Zar Zukorlic nije jedan od vidjenijih Bosnjaka? Udara komunjara Komso na din islam. Tako su se komunisti i 1983 za vrijeme stabilizacije sjetili Alije Izetbegovica.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#40650 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Zukorlić, čovjek vrlo upitnog morala. STRANI DRŽVALJANIN,vlasnik NRPEIZNATOG univerziteta, mnogoženac, poslanik u Parlementu Srbije, onom istom koji je odbio rezoluciju o Srebrenici, štovatelj Emira Kusturice, Vučičev koalicijski partner je postao moralna vertikala. :jbt: A najbolje od svega je da postavljaju njegove klipove isti koji kmeče "Šta ste se svezali Zukorlića"
Post Reply