Mislim da ti poređenje nije baš na mjestu. Pa BiH je država u kojoj sam rođen, mjesto gdje imam imovinu i veliki krug što bliže i šire familije što prijatelja, mjesto gdje često boravim, čiju ličnu kartu imam i pravo glasa. Zašto sad to porediti sa nekom Austrijom, Njemačkom sa kojom nemam ama baš nikakve veze.shbc wrote: ↑22/12/2019 10:02Zato sto ne mozes imati citavu sliku preko sredstava informisanja i razgovora sa prijateljima i familijom. Nesto moras i svojim ocima vidjeti. Da su familija i sredstva informisanja dovoljna (o pristrasnosti i namjernom stvaranju lazne slike necu ni da pricam) ti ne bi postavio pitanje koje si postavio. Znao bi za bar 10% stvari koje smo ti nabrojali i ne bi bilo potrebe da pitas.Point. wrote: ↑22/12/2019 09:42
Možda nisam bio dovoljno jasan, nisam bukvalno na tebe mislio ali ima podosta znalaca.
Druga stvar, zašto misliš da mi u dijaspori nemamo baš nikakvog pojma šta se dešava dole, pa nije BiH na Mjesecu odakle dolaze šture ili nikakve vijesti pa da niko ne zna šta se dešava? Putem sredstva informisanja, društvenim mrežama, tv kanalima, štampom, čestim dolascima i razgovorima sa familijom, prijateljima i poznanicima se može stvoriti neka osnovna slika, ne naravno kao neko ko živi dole al opet se može stvoriti kolika tolika slika. Ili?
Mogu i ja imati koliku toliku sliku o Hrvatskoj, Srbiji, Svedskoj, Italiji, Njemackoj.... Ali nikad mi ne bi palo na pamet da nastupam prema njima na ovaj nacin kako ti nastupas na ovom forumu. Zato sto sam svjestan da ne zivim u tim drzavama, mene ne dotice njihova politicka situacija, nemam znanje koliko oni imaju i ne znam sta je bolje za njih.
Ako je ova priča zapravo sarajevska stvar, dakle radi se o vladi KS i građanima u tom kantonu, zašto se ista priča ne priča i nekome iz Bihaćkog, Zeničkog ili šta ja znam, Neretvanskog kantona da ne komentarišu, jer ne osjete rad dotične kantonalne Vlade i ne žive u tom kantonu?
Ne može se shvatiti cijela slika, ali djelimična ili okvir svakako da.