Demokratska fronta Željko Komšić

bunk

#40501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Better Man wrote: 22/12/2019 00:55
hrasno38 wrote: 22/12/2019 00:05 Ova tema neodoljivo podsjeca na onu "Sarajevski derby" i zavrsit ce tako da ce neki vjerovatno vec sljedece sedmice nestati duboko zavuceni u svojim misijim rupama. Nisam reko koji su to ali jedna od dvije opcije ce ovdje sigurno ostati popisana.Naravno uvijek ce biti onih koji se nikada ne zavlace :D Jos sad kad pocne fajt za izborni zakon i pisanje po Covicu pa se opet probude crvene aveti........nema sanse da na forumu budu dosadno u dogledno vrijeme.
I dok bude trajala borba za izborni zakon, Fedracija će biti blokirana od strane fašiste Čoviča, koji je uzgred rečeno koalicioni partner SDA, a samim tim i Željka Komšića i DF.
Ti prijatelju kao da zivis na Jupiterovom mjesecu a ne u BiH. Tko god udje u vlast mora koalirati s jedne strane sa sds ili snsd a s druge s hdz. Nema alternative.
Jer u manjem entitetu ns,sdp nit postoje nit ce postojati.
Isto vrijedi za federaciju tj. njen dio gdje Bosnje nisu vecina.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#40502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by izvrsni direktor »

hrasno38 wrote: 22/12/2019 00:05 Ova tema neodoljivo podsjeca na onu "Sarajevski derby" i zavrsit ce tako da ce neki vjerovatno vec sljedece sedmice nestati duboko zavuceni u svojim misijim rupama. Nisam reko koji su to ali jedna od dvije opcije ce ovdje sigurno ostati popisana.Naravno uvijek ce biti onih koji se nikada ne zavlace :D Jos sad kad pocne fajt za izborni zakon i pisanje po Covicu pa se opet probude crvene aveti........nema sanse da na forumu budu dosadno u dogledno vrijeme.
Hoces reci da neko na ovom forumu ne zeli bih u nato?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#40503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

bunk wrote: 22/12/2019 07:30 Ti prijatelju kao da zivis na Jupiterovom mjesecu a ne u BiH. Tko god udje u vlast mora koalirati s jedne strane sa sds ili snsd a s druge s hdz. Nema alternative.
Jer u manjem entitetu ns,sdp nit postoje nit ce postojati.
Isto vrijedi za federaciju tj. njen dio gdje Bosnje nisu vecina.
Ne kontam ni ja to , kao sa Marsa da padnu što netko koalira sa strankom iz Rs ili HDZ.. ali sve su to navijačke strasti, da ne kažem niske, kad koaliraju moji , moraju koalirat, kad koalira drugi 100 mudrolija, nikad isti aršini kod našeg naroda. Uvijek jedan standard za svoje, drugi za one koje ne volim. Nikad principa, nikad etike, dobro nam i ide kakvi smo...
Styling

#40504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

https://www.atvbl.com/vijesti/bih/gener ... 16-12-2019

General sve pojasnio. Nista ANP , nista NATO, Zeljko je nizasta prodao kanton, a ovaj memorandum su potpisali kako bi krenulo vijece ministara i kako bi im EU oslobodila zamrznuta sredstva.

Izdaja, pa to ti je!
Point.

#40505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

agnostic_front wrote: 21/12/2019 19:06
Point. wrote: 21/12/2019 18:31
agnostic_front wrote: 21/12/2019 18:09

Naravno da je bolje, ne zehru, nego makar dvije. Ali kako ti to mozes znati iz Skandinavije?
Konkretno, šta i na koji način je bolje? Nisam bio u Sarajevu bruku godina, pa me zanima šta je i na koji način bolje nego prije recimo godinu, dvije.
Konkretno, zavrnuta voda tajkunu. Konkretno, Vlada saradjuje sa EPA (God bless America) u vezi energetske efikasnosti. Konkretno, zaustavljena dodjela sredstava PK KS, jer prethodna nisu trosili namjenski. Nabavljena savremena oprema za mjerenje zagadjenosti, da znamo tacno na cemu smo, konkretno. Konkretno, subvencije za za upis djece u privatne vrtice. Konkretno, ruse se objekti na trasi I transferzale (to ti je ova jedna nebitna ulica u Republici Sarajevo). Konkretno, povecan procenat vakcinacije djece. Zapoceta konacno rekonstruckija vodovodne mreze, konkretno. To ti je ono kroz sta voda ide, pa kad se pokvari, konkretno ne bude vode da se mozes rahat posrat. Zapoceta isplata starateljima, konkretno. Konkretno, povecane plate radnicima Rada, radnicima, cistacima ulica. Konkretno dobiju vise novca za svoj rad, ako to sta znaci, jer nije u novcu sve, zar ne? Ulozeno u novu opremu i prostorije za odmor radnika Rada, da se imaju gdje presvuci i da mogu raditi sa boljim masinama, konkretno. Konkretno su subvencionirali racune za plin, nakon sto su zlocinci iz federalne vlade podigli cijenu za konkretnih 30%, bez ikakvog razloga. Al konkretno, jebes to, jel tako, kad mi ne idemo u NATO. Pokretnuta revizija diploma zaposlenih u javnim ustanovama, konkretno. Konkretno, zaposleno osoblje za rad sa djecom sa posebnim potrebama. Konkretno, ocistili Spomen park Vraca, ocistili dzunglu u centru grada, na Kampusu. Uredili At Mejdan, konkretno, bas su ga onako konkretno uredili, imas cak i konkretnih fotografija. Nabavljene koliko-toliko normalne trole, koje nisu donacija od bratske Turske, i konkretno u procesu nabavka potpuno novih, konkretnih trola. To je konkretno, necu o nekim mjerama antikorupcionim i radu Ministarstva pravde, jer ti to vjerovatno nije konkretno.

Eto konkretno, ima jos toga bruku konkretno, al opet tebe boli hasim u Svedskoj.
Hvala na iscrpnom odgovoru.

Za ovo zadnje, ne znam šta da kažem, da me boli hasim u Švedskoj ne bih bio prisutan ovdje niti pratio vijesti na svakodnevnoj bazi.
cvrčak_na_hedonizmu

#40506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

wrote: 22/12/2019 08:42 Komandant Komande združenih snaga NATO u Napulju DŽejms Fogo potvrdio je da Program reformi BiH ne prejudicira članstvo u NATO, te da predstavlja "memorandum o dogovoru".
On je naveo da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik bio veoma jasan u tome da ne želi da pokrene proceduru usvajanja Godišnjeg nacionalnog plana /ANP/, pa smo dobili "Program reformi", memorandum o saradnji.

On je naveo da će sutra biti u Sarajevu i da želi da gradi odnose sa vojnim snagama BiH.

"Stabilnost i bezbjednost koju je NATO donio stvorili su povjerenje kod stranih investitora. LJudi žele da dođu i ulože svoje resurse i novac u budućnost vaše zemlje. Možete to vidjeti u Srbiji. Stopa nezaposlenosti se smanjila, sada je ispod 10 odsto", naveo je Fogo, prenose mediji.

Prema njegovim riječima, ono što NATO želi jeste da doprinese i da bude od koristi za građane zemalja regiona.
Treba neko reci ovom generalu da poslusa Borenovica ili nekog naseg levata analiticara, jer ocito ne razumije sta se desava.

Cuj memorandum o dogovoru :lol:

Rikverc klasicni i izdaja
Point.

#40507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

shbc wrote: 21/12/2019 18:37
Point. wrote: 21/12/2019 17:46 Otkud tebi ideja da sam povrijeđen na bilo koji način? Konstatujem samo da se počesto proziva dijaspora na svaki mogući problem.

Jesu li se stvari imalo poboljšale od kad je posrnula Vlada došla na vlast? Barem zehru bolje?
Za par stepenica bolje. Imamo nove autobuse, nove trolejbuse, obnovljene ceste koje su godinama bile zapustene, cisci grad, vece prisustvo policije na ulicama... To je dio onoga sto mi kao gradjani osjetimo direktno, ne spominjuci neke korake koji su realizovani a ticu se administrativnih stvari. I to sve su postigli za godinu dana, uprkos haosu koji im je ostavljen. Ali, kao sto neko rece, ti to ne mozes znati iz dijaspore. I onda se ljutite kada vam kazemo da se ne mijesate u unutrasnja pitanja druge drzave.
Hvala i tebi na odgovoru. No jedno mi je zapelo za oko a evo i ti spomenu. Ako mi iz dijaspore ne znamo šta se dešava dole kako vi "odozdo" znate da mi ubiremo švedsku socijalu kao što počesto potenciraju pojedini kad maca pojede jezik? Zar to kontradiktorno?
shbc

#40508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

Point. wrote: 22/12/2019 09:21
Point. wrote: 21/12/2019 17:46 Otkud tebi ideja da sam povrijeđen na bilo koji način? Konstatujem samo da se počesto proziva dijaspora na svaki mogući problem.

Jesu li se stvari imalo poboljšale od kad je posrnula Vlada došla na vlast? Barem zehru bolje?
Za par stepenica bolje. Imamo nove autobuse, nove trolejbuse, obnovljene ceste koje su godinama bile zapustene, cisci grad, vece prisustvo policije na ulicama... To je dio onoga sto mi kao gradjani osjetimo direktno, ne spominjuci neke korake koji su realizovani a ticu se administrativnih stvari. I to sve su postigli za godinu dana, uprkos haosu koji im je ostavljen. Ali, kao sto neko rece, ti to ne mozes znati iz dijaspore. I onda se ljutite kada vam kazemo da se ne mijesate u unutrasnja pitanja druge drzave.
Hvala i tebi na odgovoru. No jedno mi je zapelo za oko a evo i ti spomenu. Ako mi iz dijaspore ne znamo šta se dešava dole kako vi "odozdo" znate da mi ubiremo švedsku socijalu kao što počesto potenciraju pojedini kad maca pojede jezik? Zar to kontradiktorno?
Je li ja negdje napisah da ubires socijalu? Jesam li ja napisao ijedan detalj o tvom zivotu i stanju u tvojoj drzavi i gradu? Nisam jer ne znam. Zato sto ne znam ne pametujem i ne solim ti pamet kako vi gore trebate. Trazim isto i od tebe i od svih ostalih dijasporaca. Ne znate - ne pametujte. Vrlo prosto.
Point.

#40509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 21/12/2019 19:10
Point. wrote: 21/12/2019 18:48
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 21/12/2019 18:10

Nisi ti fasista, nego neupuceni Sved koji tabiri politiku strane drzave sa prilicno komplikovanim politicko-drustvenim uredjenjem ( sto je naravno legitimno ), ali ne razumije u potpunosti sta se desava.

Da skratim, Lazov se opet sageo SDA i Bakiru, bez potrebe u Kantonu, pravdajuci to nebulozama. Zato je raja kivna na Lazova i to dobro kivna. Zavrsio je karijeru, barem u Sarajevu. Samo prati.
Eh sad, baška Šved. Imam bh ličnu mogu barem malo biti i Bosanac, ipak glasam redovno na izborima.

Nego, zapravo ja nisam ni ulazio toliko u priču o pravednosti ovog obaranja nego sam više reagovao na etikete koje su pojedini krenuli častiti Komšića, kao npr alkos, lažov, pjandura, Sejfo itd riječi koje se redovno koriste na --- NO LINKS --- i sličnim portalima. Pa sam na trenutak pomislio da je forum promjenio kanton. I onda krenu etikeriranje moje malenkosti te uvrijeđeni dijasporac, fašista, te branioc SDA te vaki te naki.

Pa majka mu stara, valjda se može iznijeti drugačije mišljenje od većine da ne krene etikeriranje i slične gluposti. Da me opet ne prozovu pojedini, nisam uvrijeđen samo pitam. Ja i dalje vjerujem Željki Komšiću. To bi otprilike bilo to.
Pa to i jeste problem, glasas na izborima i vjerujes ovom Ljigavcu, a pojma nemas sta se desava, nit' te zanima, ocito.
Pa to je demokratija, vjerujem kome hoću. Neko vjeruje Obami, neko Trumpu, neko Bakiru, neko Konakoviću, neko ovom nekom onom. Jebiga, bosansko jezero stranaka i kandidata puna ribe, svako bira šta želi. Otkud ideja da me ne zanima šta se dešava?
cvrčak_na_hedonizmu

#40510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Point. wrote: 22/12/2019 09:26
Point. wrote: 21/12/2019 18:48

Eh sad, baška Šved. Imam bh ličnu mogu barem malo biti i Bosanac, ipak glasam redovno na izborima.

Nego, zapravo ja nisam ni ulazio toliko u priču o pravednosti ovog obaranja nego sam više reagovao na etikete koje su pojedini krenuli častiti Komšića, kao npr alkos, lažov, pjandura, Sejfo itd riječi koje se redovno koriste na --- NO LINKS --- i sličnim portalima. Pa sam na trenutak pomislio da je forum promjenio kanton. I onda krenu etikeriranje moje malenkosti te uvrijeđeni dijasporac, fašista, te branioc SDA te vaki te naki.

Pa majka mu stara, valjda se može iznijeti drugačije mišljenje od većine da ne krene etikeriranje i slične gluposti. Da me opet ne prozovu pojedini, nisam uvrijeđen samo pitam. Ja i dalje vjerujem Željki Komšiću. To bi otprilike bilo to.
Pa to i jeste problem, glasas na izborima i vjerujes ovom Ljigavcu, a pojma nemas sta se desava, nit' te zanima, ocito.
Pa to je demokratija, vjerujem kome hoću. Neko vjeruje Obami, neko Trumpu, neko Bakiru, neko Konakoviću, neko ovom nekom onom. Jebiga, bosansko jezero stranaka i kandidata puna ribe, svako bira šta želi. Otkud ideja da me ne zanima šta se dešava?
Vjerujes na osnovu odredjenih argumenata i saznanja. De napisi argumente sto vjerujes Komsicu, a ja kazem da je klasicni lazov, SDA-ova podguzna muha i ubleha samo takva.

Objasnjeno je i zasto, vise puta, konkretnim djelima
sinuhe

#40511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Vjeruje covjeku koji se u parlamentu cetiri godine nije javio za rijec.
Ali zato Komso daje svakodnevno izjave a voli doci i kod Senada.
LLEH

#40512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by LLEH »

sinuhe wrote: 22/12/2019 09:37 Vjeruje covjeku koji se u parlamentu cetiri godine nije javio za rijec.
Ali zato Komso daje svakodnevno izjave a voli doci i kod Senada.
na koju pivu i liniju belog kod senada
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#40513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Haj bas da vidimo. Ima li ista osim eto sami da nije Covic...
Point.

#40514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

shbc wrote: 22/12/2019 09:24
Point. wrote: 22/12/2019 09:21

Je li ja negdje napisah da ubires socijalu? Jesam li ja napisao ijedan detalj o tvom zivotu i stanju u tvojoj drzavi i gradu? Nisam jer ne znam. Zato sto ne znam ne pametujem i ne solim ti pamet kako vi gore trebate. Trazim isto i od tebe i od svih ostalih dijasporaca. Ne znate - ne pametujte. Vrlo prosto.
Možda nisam bio dovoljno jasan, nisam bukvalno na tebe mislio ali ima podosta znalaca.

Druga stvar, zašto misliš da mi u dijaspori nemamo baš nikakvog pojma šta se dešava dole, pa nije BiH na Mjesecu odakle dolaze šture ili nikakve vijesti pa da niko ne zna šta se dešava? Putem sredstva informisanja, društvenim mrežama, tv kanalima, štampom, čestim dolascima i razgovorima sa familijom, prijateljima i poznanicima se može stvoriti neka osnovna slika, ne naravno kao neko ko živi dole al opet se može stvoriti kolika tolika slika. Ili?
LLEH

#40515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by LLEH »

Point. wrote: 22/12/2019 09:42

Druga stvar, zašto misliš da mi u dijaspori nemamo baš nikakvog pojma šta se dešava dole, pa nije BiH na Mjesecu odakle dolaze šture ili nikakve vijesti pa da niko ne zna šta se dešava? Putem sredstva informisanja, društvenim mrežama, tv kanalima, štampom, čestim dolascima i razgovorima sa familijom, prijateljima i poznanicima se može stvoriti neka osnovna slika, ne naravno kao neko ko živi dole al opet se može stvoriti kolika tolika slika. Ili?
veze vi nemate samo kenjate i izazivate one koji nisu dezertirali, zato bolje da ništa ne pišete nego samo na pivu ko željko i jedni drugima egon rik govorite.
Point.

#40516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/12/2019 09:30

Vjerujes na osnovu odredjenih argumenata i saznanja. De napisi argumente sto vjerujes Komsicu, a ja kazem da je klasicni lazov, SDA-ova podguzna muha i ubleha samo takva.

Vjerujem da je svojim ulaskom u Predsjedništvo spriječio daljnje komadanje ove države prvenstveno od strane organizacije okupljena pod imenom HNS, vjerujem da je ovo oko ANP prava priča i da se tim otvara put BiH ka NATO a samim tim i garancija da neće više biti unutrašnjih sukoba ni podjela.

Što neko reče, nekad moraš u koaliciju sa babarogom, posebno u BiH gdje bez SDAHDZSNSD ubleha na žalost ne možeš a vjerujem da sa ulaskom u zagrljaj Bakiru ima neki plan, tj lakše ih kontrolisati, ometati. Vrijeme će pokazati svoje, ko zna možda kroz izvjesno vrijeme i ja budem koristio poskokove riječi za opisati dotičnog. Do tada....

Neki su se skoncentrisali samo na KS.
Last edited by Point. on 22/12/2019 09:58, edited 1 time in total.
Point.

#40517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

.
Last edited by Point. on 22/12/2019 09:58, edited 1 time in total.
bingov buraz

#40518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bingov buraz »

LLEH wrote: 22/12/2019 09:43

veze vi nemate samo kenjate i izazivate one koji nisu dezertirali, zato bolje da ništa ne pišete nego samo na pivu ko željko i jedni drugima egon rik govorite.
Glup ti je post,oni što su "dezertirali" ako su tad imali 25 danas imaju preko 50 godina.
Čisto sumnjam da na ovom forumu ima takvih,uglavnom je druga generacija na forumu.Djeca u ratu i mlađi.

Da dobronamjernima treba objasniti treba sigurno.Point je pitao,odgovoreno mu je i mislim da i on sad ima novi uvid u situaciju.
Point.

#40519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

.
cvrčak_na_hedonizmu

#40520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Point. wrote: 22/12/2019 09:52
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 22/12/2019 09:30

Vjerujem da je svojim ulaskom u Predsjedništvo spriječio daljnje komadanje ove države prvenstveno od strane organizacije okupljena pod imenom HNS, vjerujem da je ovo oko ANP prava priča i da se tim otvara put BiH ka NATO a samim tim i garancija da neće više biti unutrašnjih sukoba ni podjela.

Neki subse skoncentrisali samo na KS.
Kada se Lazov pojavio HDZ je imao cca 40% mandata u kantonalnim skupstinama u odnosu na ostale hrvatske stranke, ostatak su imali HDZ 90, HSP, HSS, Radom za Boljitak i jos jedna, dvije stranke.

Svako naredno kandidovanje je slabilo ostale stranke, a jacalo HDZ pa tako imamo danasnju situaciju gdje su suvereni vladari price.

Vrlo je zanimljivo da je to pokrenuo Lagumdzija ( koji isto ispade SDA igrac ), a ovaj uhljeb jedva docekao da zajase.

Danasnja situacija, sto se tice Hr korpusa, u odnosu na 2006 je drasticna razlika, al jebiga, dzaba pricati.

Pisao sam o tome, lik je SDA igrac, svjesno ili nesvjesno, nebitno je.

A sto se tice NATO puta, samo gledaj ( dabogda ja pisao jesam glup i posipao se pepelom ).

Ps. KS nema veze sa federalnim u drzavnim nivoom, al bukvalno. Osim sto Lazov moze da obori vladu KS i tu ima ruke, dok na vecim nivoima nema i potpuno je nebitan za bilo sta.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 22/12/2019 10:02, edited 1 time in total.
shbc

#40521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

Možda nisam bio dovoljno jasan, nisam bukvalno na tebe mislio ali ima podosta znalaca.

Zato sto ne mozes imati citavu sliku preko sredstava informisanja i razgovora sa prijateljima i familijom. Nesto moras i svojim ocima vidjeti. Da su familija i sredstva informisanja dovoljna (o pristrasnosti i namjernom stvaranju lazne slike necu ni da pricam) ti ne bi postavio pitanje koje si postavio. Znao bi za bar 10% stvari koje smo ti nabrojali i ne bi bilo potrebe da pitas.

Mogu i ja imati koliku toliku sliku o Hrvatskoj, Srbiji, Svedskoj, Italiji, Njemackoj.... Ali nikad mi ne bi palo na pamet da nastupam prema njima na ovaj nacin kako ti nastupas na ovom forumu. Zato sto sam svjestan da ne zivim u tim drzavama, mene ne dotice njihova politicka situacija, nemam znanje koliko oni imaju i ne znam sta je bolje za njih.
Point.

#40522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

bingov buraz wrote: 22/12/2019 09:57
LLEH wrote: 22/12/2019 09:43

Glup ti je post,oni što su "dezertirali" ako su tad imali 25 danas imaju preko 50 godina.
Čisto sumnjam da na ovom forumu ima takvih,uglavnom je druga generacija na forumu.Djeca u ratu i mlađi.

Da dobronamjernima treba objasniti treba sigurno.Point je pitao,odgovoreno mu je i mislim da i on sad ima novi uvid u situaciju.
Ja zahvaljujem svima na odgovorima i vjerovatno imam novi uvid na situaciju u KS, kad je građanima bolje i osjete da ide nabolje naravno treba podržati i pozdraviti. Pa i da je samo jedan tramvaj ili trolejbus, dobro je.

Ako ostavimo KS po strani, i dalje vjerujem da je za državu BiH Komšić dobar političar a u zadnjem postu sam naveo i svoje razloge.
bingov buraz

#40523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bingov buraz »

Point. wrote: 22/12/2019 10:04
Ja zahvaljujem svima na odgovorima i vjerovatno imam novi uvid na situaciju u KS, kad je građanima bolje i osjete da ide nabolje naravno treba podržati i pozdraviti. Pa i da je samo jedan tramvaj ili trolejbus, dobro je.

Ako ostavimo KS po strani, i dalje vjerujem da je za državu BiH Komšić dobar političar a u zadnjem postu sam naveo i svoje razloge.
Prvi put nakon skoro 30 godina se vidjelo neko tanjušno svjetlo na kraju tunela,možda to i nije svjetlo,možda je fatamorgana :mrgreen: ali postoji vjerovatnoća da nikad ne saznamo šta je bilo i to zahvaljujući Komšiću.

To i nije čudno,on je samo jedan u nizu uhljeba i ono što je običnom čovjeku mrak njemu i sličnima njemu je Diznilend sa razlikom da ako u Diznilendu napraviš neki kriminal ideš u tvorza pa je ova naša mrakača još vrijednija njima da ostane mrakača.

Ne možemo ostaviti kantone po strani,mi živimo te kantone svaki dan,kamo sreće da ne postoje ali moja djeca ne mogu živjeti od ljubavi prema domovini,to se ne jede.
Prpa.ba

#40524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /191222033

Evo neka kuknjava kako nema jednakopravnosti. Molim Ma(r)sala Komsica da poslusa samog sebe:
Kukanje je izraz slabosti.
i da ucini nesto za jednakopravnost, osim sto dise. :mrgreen:
agnostic_front

#40525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by agnostic_front »

Point. wrote: 22/12/2019 09:11
agnostic_front wrote: 21/12/2019 19:06
Point. wrote: 21/12/2019 18:31
Konkretno, šta i na koji način je bolje? Nisam bio u Sarajevu bruku godina, pa me zanima šta je i na koji način bolje nego prije recimo godinu, dvije.
Konkretno, zavrnuta voda tajkunu. Konkretno, Vlada saradjuje sa EPA (God bless America) u vezi energetske efikasnosti. Konkretno, zaustavljena dodjela sredstava PK KS, jer prethodna nisu trosili namjenski. Nabavljena savremena oprema za mjerenje zagadjenosti, da znamo tacno na cemu smo, konkretno. Konkretno, subvencije za za upis djece u privatne vrtice. Konkretno, ruse se objekti na trasi I transferzale (to ti je ova jedna nebitna ulica u Republici Sarajevo). Konkretno, povecan procenat vakcinacije djece. Zapoceta konacno rekonstruckija vodovodne mreze, konkretno. To ti je ono kroz sta voda ide, pa kad se pokvari, konkretno ne bude vode da se mozes rahat posrat. Zapoceta isplata starateljima, konkretno. Konkretno, povecane plate radnicima Rada, radnicima, cistacima ulica. Konkretno dobiju vise novca za svoj rad, ako to sta znaci, jer nije u novcu sve, zar ne? Ulozeno u novu opremu i prostorije za odmor radnika Rada, da se imaju gdje presvuci i da mogu raditi sa boljim masinama, konkretno. Konkretno su subvencionirali racune za plin, nakon sto su zlocinci iz federalne vlade podigli cijenu za konkretnih 30%, bez ikakvog razloga. Al konkretno, jebes to, jel tako, kad mi ne idemo u NATO. Pokretnuta revizija diploma zaposlenih u javnim ustanovama, konkretno. Konkretno, zaposleno osoblje za rad sa djecom sa posebnim potrebama. Konkretno, ocistili Spomen park Vraca, ocistili dzunglu u centru grada, na Kampusu. Uredili At Mejdan, konkretno, bas su ga onako konkretno uredili, imas cak i konkretnih fotografija. Nabavljene koliko-toliko normalne trole, koje nisu donacija od bratske Turske, i konkretno u procesu nabavka potpuno novih, konkretnih trola. To je konkretno, necu o nekim mjerama antikorupcionim i radu Ministarstva pravde, jer ti to vjerovatno nije konkretno.

Eto konkretno, ima jos toga bruku konkretno, al opet tebe boli hasim u Svedskoj.
Hvala na iscrpnom odgovoru.

Za ovo zadnje, ne znam šta da kažem, da me boli hasim u Švedskoj ne bih bio prisutan ovdje niti pratio vijesti na svakodnevnoj bazi.
Ma boli te hasim zato sto ti ne mozes znati kakav je svakodnevni zivot. Nista ti ne mijenja ovo sto sam napisao. Tebi je bitan NATO i gotovo. Zasto je uopste postavljen izbor NATO vs KS, to vjerovatno ni Komsic ne zna. Mislim zna, ali nece to nikad kazati.
Post Reply