Demokratska fronta Željko Komšić

Škobo Habu

#40451 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

hrasno38 wrote: 21/12/2019 14:34

1. Ne mora i po meni ne bi trebala osim sto bi se trebao disciplinovati Dino Konakovica i pustiti Fortu da radi svoj posao. Dino Konakovic nije nikava moralna vertikala kojoj treba zaboraviti sve sto je uradio dok je bio do nedavno clan SDA a pogotovo zaboraviti unistavanje kosarkaskog giganta KK Bosne.
Nije Konaković nikakva moralna vertikala, slažem se. No, ono što je evidentno u svemu jeste ponašanja i pozicija tog istog DF-a.
Ulaziš u koaliciju sa nekim ko ima dosta ozloglašen background, rizikuješ vlastiti politički ugled, da bi zatim ušao ponovo u koaliciju sa onima koji imaju daleko gori, sve ukupno, politički background!?

Gdje tu logika?
Lopov-eliminator

#40452 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lopov-eliminator »

hrasno38 wrote: 21/12/2019 14:34
Lopov-eliminator wrote: 21/12/2019 14:30 Napisah sinoc/danas jedan duzi post, niko od botova se nije smio ni javiti.

Idemo opet s istim pitanjima za fanove DF-a i Zeljka:

1. Zasto ova Vlada KS mora biti oborena da bi nesto proslo na visem nivou sto uopste nije u ingerenciji kantona?

2. Zar se za sve ovo o cemu prica Komsic ne moze boriti na visim nivoima bez rusenja aktuelne Vlade KS?

Dodatak, pitanje br. 3: Koja je, od svih vlada KS koje je predvodila SDA od rata pa do danas, radila bolje od aktuelne vlade KS i zasto?
1. Ne mora i po meni ne bi trebala osim sto bi se trebao disciplinovati Dino Konakovica i pustiti Fortu da radi svoj posao. Dino Konakovic nije nikava moralna vertikala kojoj treba zaboraviti sve sto je uradio dok je bio do nedavno clan SDA a pogotovo zaboraviti unistavanje kosarkaskog giganta KK Bosne.
2. Moze ali ocito da je Kantonalna vlada kolaterlana steta potrebne koalicije samo na drzavnom nivou.
3. NI JEDNA mada je preprano govoriti nakon jedne godine sta je uradila i ova vlada jer vecina stvari je na papiru a u praksi tek ponesto!
Dobro, idemo dalje:

1.Sam kazes da ne mora i po tebi ne bi trebala, osim da se disciplinira Konakovic, ako je tako, sto onda onda DF zbog Konakovica mora pustiti komplet vladu i stranke koje je cine niz vodu ako svi ti ostali nista skrivili nisu? Forto itekako radi svoj posao, sto se tice Konakovica, i on radi, zbog njega su uradjene dobre stvari koje su u vremenu SDA bile nezamislive.

Nije Konakovic zlatan (nije niko ni u ovoj Vladi zlatan), ali u ovakvom rasporedu snaga gdje nema preveliku moc je prinudjen raditi ako hoce da opstane, u protivnom bi dobio nogu, jer nema toliko uhljeba koji bi ga izvlacili sta god da uradi kao sto ima SDA.

Da onima koji ne znaju otkrijem, u nekim institucijama (koje nisu razvikane javno) su se kao direktori konacno poceli pojavljivati kompetentni ljudi koji apsolutno nicim nisu vezani ni za jednu stranku, pa ni za NIP, a u ingerenciji su njihovih ministarstva.

2. Zasto bi Vlada KS bila kolateralna steta, iako si odgovorio da se moze boriti na visem nivou bez njenog rusenja?

3. Eto vidis, NIJEDNA. A Zeljko upravo te iste likove vraca na vlast i ti podrzavas to.

Zeljku nije bilo prerano govoriti kad je pricao da nisu uradili nista.

Dalje, s obzirom na okolnosti, ova vlada radi izuzetno dobro, jer u ministarstvima i drugim javnim institucijama u nadleznosti KS i dalje sjede, velikom vecinom, ljudi iz SDA rasporedjeni hijerarhijski i horizontalno i vertikalno, pocevsi od nadsefa preko sefica pa do portira.

Ti ljudi su upravo oni koji prave opstrukcije na operativnom planu po uputama iz SDA.

Zasto? Zato sto su isti zasticeni internim pravilnicima o radu i Zakonom o radu, cak i ako se nekome zbog ocigledne i lako dokazive teze povrede radne obaveze da otkaz, taj se moze zaliti sudski, a posto je SDA i sud poklopila, to se namjerno moze razvuci u nedogled, cime se onemogucuje zaposljavanje novih ljudi na zakonit nacin i u skladu sa sistematizacijom.

Zbog toga stoji pitanje od milion KM: Koliko je primljeno novih ljudi s duzim ugovorima na odredjeno i ugovora preinacenih na neodredjeno samo nekoliko dana prije imenovanja aktuelne Vlade KS?

S obzirom na to da su sudovi i inspekcijski organi u KS leglo SDA vojske, ova Vlada mora sve raditi polako, postepeno da bi bilo legalno, da ih SDA-ovci ne bi mogli sudski maltretirati i zato je mnogo toga islo sporo.

Forumas @Prpa.ba je negdje na forumu stavio poduzi spisak obecanja iz programa vlVlade s prikazom sta se od toga uradilo,a sta je u proceduri i mnogo toga se i uradilo i stavilo u proceduru.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40453 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

PROGRAM REFORMI
|
SNSD-ov portparol Kovačević: Ovo je uspjeh RS-a, vojna neutralnost je ispoštovana

https://www.klix.ba/vijesti/bih/snsd-ov ... /191221047

Program reformi je prvi dokument usvojen na zvaničnom nivou u BiH i prihvaćen od svih još od 2005. godine u kojem se članstvo u NATO više ne navodi kao cilj BiH već naprotiv se kaže da se članstvo u NATO ne prejudicira odnosno da se uopće ne razmatra, izjavio je za Klix.ba portparol SNSD-a Radovan Kovačević.
podera vas dodoli ko mrkonja ogradu :mrgreen:
bunk

#40454 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Nema vise reda.
Ostala je Makedonija .
I mi.
JThomas

#40455 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

zar nije dokument u sefu, ne smije se pokazati?

ili možda trezoru...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#40456 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Škobo Habu wrote: 21/12/2019 12:10
malakh wrote: 21/12/2019 12:07

buduci da znamo tko je dobio najvise koristi od protesta 2014. godine, za ocekivati je da isti imaju skrivene namjere da nametnu nesto slicno, kako bi krenuli sa spinovima i sataniziranjem dvojke.
Koliko se sjećam 2014. godine najviše je Fahri odgovarao onaj planirani haos.
i 300.000 glasova za sda...
putokaz1

#40457 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Sda profitira iz svega a sad ce poskupiti samo Kifle
Point.

#40458 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Chmoljo wrote: 21/12/2019 09:26
Point. wrote: 21/12/2019 08:07
Chmoljo wrote: 21/12/2019 00:06

i dok vatra pucketa, kraj kamina Čović sav ozaren veli: Sarajevo neće dobiti nove tramvaje...

sit gladnom ne vjeruje. uvijek bilo. vidi se po komentarima ljudi koji više ne žive tu a brane Demagoga.
To se opet loptica baca ka dijaspori?

Možda je Komšić trojanski konj da iznutra oslabi SDA, ko zna.
Jesam li ti osjećaje povrijedio? Dok drvite o visokoj politici gdje samo idiot nije u stanju vidjeti da je najbitnije dokopati se budžeta, i to kantonalnog, dotle moje dijete astmu zarađuje.

Dok pokušavate dati smisao stupidnim objašnjenjima, jer zaboga, ipak je to soliterski ljiljan, dotle meni zavrću vodu jer se kriminalac hoće ugraditi u rekonstrukciju vodovodne mreže. Ne mogu posrati ko čovjek iza 12. Jer je Husi Ćesiru malo i ovo što je nakro.

Dok niko još nije uspio objasniti kakve veze ima kanton sa čovićem, dodikom i NATO putem, dotle mom djetetu nije ponuđena nikakva perspektiva i trebam se već sad spremati da mi neće biti blizu kada bude svoj čovjek.

Da, pričaš iz ugla čovjeka kojeg ne dotiču ove stvari. Nas mnoge dotiču. Pratite izjave visokih zvaničnika, i fingirane, polufingirane članke. Mi živimo njihove retardirane odluke.

Zato mi ne glumi uvrijeđenu mladu kada kažem jednostavnu činjenicu da ne možeš bolje od mene znati kako je meni ovdje, kao što ne mogu ni ja od tebe kako je tebi tamo.

Snowflake.
Otkud tebi ideja da sam povrijeđen na bilo koji način? Konstatujem samo da se počesto proziva dijaspora na svaki mogući problem.

Jesu li se stvari imalo poboljšale od kad je posrnula Vlada došla na vlast? Barem zehru bolje?
Point.

#40459 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 21/12/2019 09:25
Point. wrote: 21/12/2019 08:42
Sarajevo nije cijela Bosna. Bitnije je šta će Željko uraditi za BiH nego šta će Elmedin uraditi samo za Sarajevo. U široj političkoj perspektivi Željko je važniji od nekog kantonalnog političara kojem se politički domet završava na granici Sarajevskog Kantona.

Uostalom, čudi me ovolika podrška FGR bivšem SDA uhljebu koji svako jutro selami svoju suprugu. Ne vjerujem političaru koji mjenja političku viziju. Ili i za njega važi ona "vuk dlaku mijenja ali ćud nikada".
Zeljko ti svakako sjedi u Predsjednistvu nevezano za kanton. Ovo mu je vec deveta godina kako se bori za Bosnu sa tog mjesta i ima jos najmanje 3.

A ziv bio mani se haznadarstine i tih retardiranih stereotipa i svodjenja ove price na ideologiju. :-) nama koji smo ovdje je vazno sta radi vlada kantona u kojem zivimo, a ne kako se ko pozdravlja.
A ja mislio ti u Zenici živiš.
apsidejzi

#40460 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by apsidejzi »

bingov buraz wrote: 21/12/2019 13:38 Baš čudno da Dodikova opozicija kritikuje Dodika.

Po pojedinim forumašima trebali bi reći svaka čast Dodiče jesi ih nadjebo,gasimo stranke,vladaj dovijeka :mrgreen:
Ako to ne kažu pik naša pobjeda.
Istovremeno zanimljivo i da se Dodik ne brani da nije ANP nego kao: Neko se mora boriti za drzavotvornost i te fazone. Ja to postujem i to bi trebao biti default u nasoj komunikaciji. Ja sam svjestan da druga strana ima svoje interese. Neka ih iznese pa cemo se dogovoriti. Sad upravo do Dodik radi i nije krkan kao ranije. To ne znaci da nece biti krkan opet, ali je trenutno zaplesao drugu pjesmu.

Ko je odgovoran za to? Niksic, Kojevic i Konakovic SIGURNO NISU. Tri jebene rucice su to napravile. Moglo ih je biti 7 ali nisu htjele. Sad nek se izjedaju.
apsidejzi

#40461 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by apsidejzi »

Lopov-eliminator wrote: 21/12/2019 14:30 Napisah sinoc/danas jedan duzi post, niko od botova se nije smio ni javiti.

Idemo opet s istim pitanjima za fanove DF-a i Zeljka:

1. Zasto ova Vlada KS mora biti oborena da bi nesto proslo na visem nivou sto uopste nije u ingerenciji kantona?

2. Zar se za sve ovo o cemu prica Komsic ne moze boriti na visim nivoima bez rusenja aktuelne Vlade KS?

Dodatak, pitanje br. 3: Koja je, od svih vlada KS koje je predvodila SDA od rata pa do danas, radila bolje od aktuelne vlade KS i zasto?
1) Vlada KS vjerovatno nije morala biti oborena zbog ANP-a. Ona je oborena zbog promjene u politici i blanko odobravanja diktatoru u usponu: Konakovicu.

2) Moze.
radostan dan

#40462 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by radostan dan »

život zna biti veseo kad se čita borenović i bn portal....
Point.

#40463 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Škobo Habu wrote: 21/12/2019 09:48
Point. wrote: 21/12/2019 08:58
Wow, zadnji pasus je ništa do nasmijati se. Argument vrijedan nula bodova. Ili po talijanskoj verziji zero. Avatar kluba nema nikakve veze ni sa ovom temom ni sa fašizmom. Samo će neuki porediti klub star 120 godina sa nekom navijačkom grupacijom. Kad naučiš razlikovati klub od dijela navijača možemo onda o fudbalu, nema problema. I još poredi sa Zrinjskim :lol:

Jebote, reko bi čovjek skinuli sa vlasti Mahatma Gandhija a ne SDA preletača.
Ti si najobičniji forumski Paolo Di Canio.

Tipična verzija današnjeg mentalnog projekta bošnjačkih boraca za "multikulturu".

Na ovakav način na koji ti braniš Željka, odnosno SDA, brane i džuturumi iz Stava i sličnih medijskih bunara nazivajući jednog Franju Šarčevića ustašom i UZP-ovcem samo što se drznuo kritikovati Komšića.
Prvo su ga ublehaši napali zbog Milinarevićke, samo što je iznio javnu kritiku na temu kršenja načina imenovanja.

Jebo te, takvim kao tebi je jedan Šerčević UZP-ovac, a osoba koja je Bošnjake nazivala "mošnjacima" vam je potaman samo što priča protiv Čovića po nalogu Komšića samo za vaše uši.
Uh, ma šta mi se nagovori. Ne budi neurozan toliko, manje ćeš pisati besmislice.

Jebo te, prozva me fašistom samo zato što, zaboga, imam drugačije mišljenje u vezi Komšića. Je li to ta kultura, tolerancija, prosvjetljenost? To snaga argumenta? Grdne rane.

A šta reći na ove gluposti o SDA, Franji, Stavu, koju poruku poslati? Ono kad izgubiš kompas pa nabrajaš samo, pogađaš pa šta ubodeš. Slabo ti ubode, pajdo moj. Moj prezir prema SDA možeš potražiti na temi dotične stranke, o Franji nemam nikakvo mišljenje jer mi nije poznat, o Stavu mogu samo :lol: jer su to ublehe na kvadrat. Jesam li šta zaboravio?

Haj sad pokušaj prihvatiti tuđa mišljenja bez glupog i besmislenog etiketiranja, prozivanja.
agnostic_front

#40464 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by agnostic_front »

Point. wrote: 21/12/2019 17:46
Otkud tebi ideja da sam povrijeđen na bilo koji način? Konstatujem samo da se počesto proziva dijaspora na svaki mogući problem.

Jesu li se stvari imalo poboljšale od kad je posrnula Vlada došla na vlast? Barem zehru bolje?
Naravno da je bolje, ne zehru, nego makar dvije. Ali kako ti to mozes znati iz Skandinavije?
cvrčak_na_hedonizmu

#40465 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Point. wrote: 21/12/2019 18:04
Point. wrote: 21/12/2019 08:58
Wow, zadnji pasus je ništa do nasmijati se. Argument vrijedan nula bodova. Ili po talijanskoj verziji zero. Avatar kluba nema nikakve veze ni sa ovom temom ni sa fašizmom. Samo će neuki porediti klub star 120 godina sa nekom navijačkom grupacijom. Kad naučiš razlikovati klub od dijela navijača možemo onda o fudbalu, nema problema. I još poredi sa Zrinjskim :lol:

Jebote, reko bi čovjek skinuli sa vlasti Mahatma Gandhija a ne SDA preletača.

Tipična verzija današnjeg mentalnog projekta bošnjačkih boraca za "multikulturu".

Na ovakav način na koji ti braniš Željka, odnosno SDA, brane i džuturumi iz Stava i sličnih medijskih bunara nazivajući jednog Franju Šarčevića ustašom i UZP-ovcem samo što se drznuo kritikovati Komšića.
Prvo su ga ublehaši napali zbog Milinarevićke, samo što je iznio javnu kritiku na temu kršenja načina imenovanja.

Jebo te, takvim kao tebi je jedan Šerčević UZP-ovac, a osoba koja je Bošnjake nazivala "mošnjacima" vam je potaman samo što priča protiv Čovića po nalogu Komšića samo za vaše uši.
Uh, ma šta mi se nagovori. Ne budi neurozan toliko, manje ćeš pisati besmislice.

Jebo te, prozva me fašistom samo zato što, zaboga, imam drugačije mišljenje u vezi Komšića. Je li to ta kultura, tolerancija, prosvjetljenost? To snaga argumenta? Grdne rane.

A šta reći na ove gluposti o SDA, Franji, Stavu, koju poruku poslati? Ono kad izgubiš kompas pa nabrajaš samo, pogađaš pa šta ubodeš. Slabo ti ubode, pajdo moj. Moj prezir prema SDA možeš potražiti na temi dotične stranke, o Franji nemam nikakvo mišljenje jer mi nije poznat, o Stavu mogu samo :lol: jer su to ublehe na kvadrat. Jesam li šta zaboravio?

Haj sad pokušaj prihvatiti tuđa mišljenja bez glupog i besmislenog etiketiranja, prozivanja.
Nisi ti fasista, nego neupuceni Sved koji tabiri politiku strane drzave sa prilicno komplikovanim politicko-drustvenim uredjenjem ( sto je naravno legitimno ), ali ne razumije u potpunosti sta se desava.

Da skratim, Lazov se opet sageo SDA i Bakiru, bez potrebe u Kantonu, pravdajuci to nebulozama. Zato je raja kivna na Lazova i to dobro kivna. Zavrsio je karijeru, barem u Sarajevu. Samo prati.
apsidejzi

#40466 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by apsidejzi »

.
hAZNADAR

#40467 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hAZNADAR »

Chmoljo wrote: 21/12/2019 12:18 Život je predragocjen da se troši na jedače skandinavske socijale.

Odoh gledati Kardašijane.
:lol: Ti stereotipi i jesu najveci politicki domet tebe i slicnih. Mozda jednog dana dodje na tvoje mjesto neki nadrkani antiSarajlija i osokoljeni misevi iza njega. Pa svaki put kada se u diskusiji provali neko da je Sarajlija - da se ospe neki negativan stereotip o Sarajlijama poput grebatori, prevaranti,... sto bi bilo tacno, opravdano, relevantno u temi,... taman koliko i ovo sto ti siris. A tek gdje su drugi nepopularni na listi tvkzv ljevice,... Nema tu politike i to se upravo na ovom zadnjem bastionu potvrdjuje.

SmokingMan wrote: 21/12/2019 12:17 Boga mi Haznadar, onda ti imaš želudac za svašta.
Boga mi pusac - da niste ti i slicni zalutali na podforum. Pa nije politika dzaba zaradila poznat epitet. Razlicite politicke stranke se normalno na nekim nivoima sukobljavaju a na nekim slazu. Na zapadu je normalno da socijalisti i desnica, konzervativni vade oci jedni drugima po nekim pitanjima al u nekim su poput izglasavanja nekog paragrafa, problemu sa migrantima i socijalnom sistemu - zajedno. Jel to rahmetli Nijaz Durakovic imao jak zeludac kada je suradjivao sa SDA i bio jaran sa Alijom? Lagumdzija kada je zarad vlasti koalirao sa SBiH i Hrvatskom novom inicijativom?
Point.

#40468 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

agnostic_front wrote: 21/12/2019 18:09
Point. wrote: 21/12/2019 17:46

Naravno da je bolje, ne zehru, nego makar dvije. Ali kako ti to mozes znati iz Skandinavije?
Konkretno, šta i na koji način je bolje? Nisam bio u Sarajevu bruku godina, pa me zanima šta je i na koji način bolje nego prije recimo godinu, dvije.
shbc

#40469 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

Point. wrote: 21/12/2019 17:46 Otkud tebi ideja da sam povrijeđen na bilo koji način? Konstatujem samo da se počesto proziva dijaspora na svaki mogući problem.

Za par stepenica bolje. Imamo nove autobuse, nove trolejbuse, obnovljene ceste koje su godinama bile zapustene, cisci grad, vece prisustvo policije na ulicama... To je dio onoga sto mi kao gradjani osjetimo direktno, ne spominjuci neke korake koji su realizovani a ticu se administrativnih stvari. I to sve su postigli za godinu dana, uprkos haosu koji im je ostavljen. Ali, kao sto neko rece, ti to ne mozes znati iz dijaspore. I onda se ljutite kada vam kazemo da se ne mijesate u unutrasnja pitanja druge drzave.
kluz franjo

#40470 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Nakon puno godina podignuta osnovica za obračun socijalnih primanja.
Subvencioniranje mjesta u privatnim dječijim vrtićima za djecu koja nisu dobila mjesto u vrtićima JU Djeca Sarajeva.
Subvencioniranje računa za plin korisnicima - kada je SDA htjela da podigne cijenu za 30%.

Eto samo nekih sa konkretnim finansijskim efektima za građane KS.
cvrčak_na_hedonizmu

#40471 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Toliko je Lazov zasro' stvar da je svaki dan na TV-u pravdajuci ( Face Tv, Federalna, Start intervju ) izdajnicki postupak pri cemu mijenja pricu pa je prvo bio sistem vrijednosti i Zukorlic na Face Tv-u, dok je za Start rekao da pristalice ove Vlade ne vole SDA ( ejs Kolumbo ) - bez spominjanja Zukorlica. Sad se prodaje ostalim, jer vidi da ga je u Sarajevu popusio, pricom o Republici Sarajevo va ostatak BiH.

Caka kaze da je DF potpuno nebitan sto se tice glasova i mandata u Parlamentu BiH i Federalnom parlamentu sto ce reci da SDA/HDZ/SNSD mogu da urade sta hoce, imaju dovoljno ruku. U KS DF i Lazov trebaju SDA, jer nemaju dovoljno ruku, zato su ga i pozvali u koaliciju a drzavnom i federalnom nivou nebil' uzeli KS.

Dzaba vadjenje, sve jasno ko imall prati pricu. Poslusati intervju na Face tv prije dva-tri dana i intervju za Start, sve jasno ko dan.

Gnjida izdajnicka
SmokingMan

#40472 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SmokingMan »

hAZNADAR wrote: 21/12/2019 18:20
Chmoljo wrote: 21/12/2019 12:18 Život je predragocjen da se troši na jedače skandinavske socijale.

:lol: Ti stereotipi i jesu najveci politicki domet tebe i slicnih. Mozda jednog dana dodje na tvoje mjesto neki nadrkani antiSarajlija i osokoljeni misevi iza njega. Pa svaki put kada se u diskusiji provali neko da je Sarajlija - da se ospe neki negativan stereotip o Sarajlijama poput grebatori, prevaranti,... sto bi bilo tacno, opravdano, relevantno u temi,... taman koliko i ovo sto ti siris. A tek gdje su drugi nepopularni na listi tvkzv ljevice,... Nema tu politike i to se upravo na ovom zadnjem bastionu potvrdjuje.

SmokingMan wrote: 21/12/2019 12:17 Boga mi Haznadar, onda ti imaš želudac za svašta.
Boga mi pusac - da niste ti i slicni zalutali na podforum. Pa nije politika dzaba zaradila poznat epitet. Razlicite politicke stranke se normalno na nekim nivoima sukobljavaju a na nekim slazu. Na zapadu je normalno da socijalisti i desnica, konzervativni vade oci jedni drugima po nekim pitanjima al u nekim su poput izglasavanja nekog paragrafa, problemu sa migrantima i socijalnom sistemu - zajedno. Jel to rahmetli Nijaz Durakovic imao jak zeludac kada je suradjivao sa SDA i bio jaran sa Alijom? Lagumdzija kada je zarad vlasti koalirao sa SBiH i Hrvatskom novom inicijativom?
Izvini, ja nisam takav profil ličnosti, nisam u životu mogao podnosit svašta pa sam radije odacio društvo u velikoj mjeri i ostajao sam. Vidim, pratim situaciju, mnogo se nerviram jer nemam kapaciteta da promjenim nešto, pa čak ni na nivou mjesne zajednice, vjerujem ako ovako nastavim da će mi otići zdravlje. Da ne zalazimo dublje u problematiku današnjeg društva i odsustvu empatije, etike. Ono što su oni sve do sada radili to njima ide na čast (većinI) (ako su je ikada i imali), i to nema nikakve veze ni sa tobom ni sa mnom. Kamo sreće da su nešto iza sebe ostavili vrijedno pomena, a Boga mi skoro i da nisu ništa, osim što su ostavili utaban put omladini za zemlje zapadne Eurpe kao jedinu priliku za nekim prosperitetnijim životom. Ako je ovde nekada i postojala nada, ona je defintivno umrla, samo se tačno ne zna kada. Žalim što se nije vie pružilo prostora vladi KS, a taman se počeo nazirati neki blagi pomak...
Last edited by SmokingMan on 21/12/2019 18:48, edited 1 time in total.
Point.

#40473 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 21/12/2019 18:10
Point. wrote: 21/12/2019 18:04

Nisi ti fasista, nego neupuceni Sved koji tabiri politiku strane drzave sa prilicno komplikovanim politicko-drustvenim uredjenjem ( sto je naravno legitimno ), ali ne razumije u potpunosti sta se desava.

Da skratim, Lazov se opet sageo SDA i Bakiru, bez potrebe u Kantonu, pravdajuci to nebulozama. Zato je raja kivna na Lazova i to dobro kivna. Zavrsio je karijeru, barem u Sarajevu. Samo prati.
Eh sad, baška Šved. Imam bh ličnu mogu barem malo biti i Bosanac, ipak glasam redovno na izborima.

Nego, zapravo ja nisam ni ulazio toliko u priču o pravednosti ovog obaranja nego sam više reagovao na etikete koje su pojedini krenuli častiti Komšića, kao npr alkos, lažov, pjandura, Sejfo itd riječi koje se redovno koriste na --- NO LINKS --- i sličnim portalima. Pa sam na trenutak pomislio da je forum promjenio kanton. I onda krenu etikeriranje moje malenkosti te uvrijeđeni dijasporac, fašista, te branioc SDA te vaki te naki.

Pa majka mu stara, valjda se može iznijeti drugačije mišljenje od većine da ne krene etikeriranje i slične gluposti. Da me opet ne prozovu pojedini, nisam uvrijeđen samo pitam. Ja i dalje vjerujem Željki Komšiću. To bi otprilike bilo to.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40474 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

hAZNADAR wrote: 21/12/2019 18:20

Ono o stereotipima našlo pričati...

Obraze, jeftin li si...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#40475 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Zamisli hanzas bude forum administrator, madner dozivotni ban koliko sutra :lol:
Post Reply