Takav dunjaluk. Melje ovaj zivot i ne mazi.Njanjavi wrote: ↑19/12/2019 11:21Ne bi trebalo stosta liche na dunjaluku pa se desava.Sanjarko wrote: ↑19/12/2019 11:00Ne bi trebalo tako da bude. Nema veze sto si bolestan ili zdrav psihicki ili narkoman ili pod uticajem necega drugog ili uopste ne pod uticajem bilo cega, trebalo bi da budes isti pred zakonom i da jednako odgovaras kao svi. A ne da se izvlace mnogi za svasta nesto ne samo u vezi ovoga nego i drugih stvari.Njanjavi wrote: ↑19/12/2019 10:48 Nema od te kazne nista. Ona prije x godina sto je spucala starca audijem na raskrsnici za radakovo je ista fora.
Lijecena narkomanka, satro luda, malo na psihijatriju i noga iz bosne.
Eno je radi u nekom spa centru u svici i dan danas.
Sve fol luda, sve fol narkomanka.
Tako ce i ovaj.
Serem ti drzavu i zakonodavstvo.
Takvo je stanje i sta ces.
Velika vecina i nas bi se isto grampala za svoje djete da smo na sličnom polozaju a djete debil poput tog lika i da napravi slično sranje.
Tako ti je kako ti je, insan je takav hajvan i jebat ga.
Lako je tudjim kurcem gloginje mlatit dok se ne nadjes u sličnoj situaciji.
Ja vjerujem da ni toj zeni nije lako sa takvim debilom od djeteta.
Daleko od toga da je branim al velika vecina nas bi slicno postupila da nas zadesi takvo sranje.
Nemos ti narodu ugodit druze kako god okreneš.
Da pusti debila niz vodu opet bi raja iza ledja upirala prstom i srala kakva je to mati.
A danas sutra kad ga iscupa i iz ovog sranja bice opet vakva nakva.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Sanjarko
#38876 Re: Zeničani
-
skoronikako
#38877 Re: Zeničani
Gluposti. Ona kao sudija treba raditi šta je ispravno, a ne šta bi neko rekao. A ispravno je bilo da njeno dijete odgovara za drogu. I tako bi sačuvala drugo dijete. Ispravno bi bilo i sad da ne pokušava ga izvući.
To što bi ti ili većina ljudi u BIH to uradila, ne znači da je to ispravno.
- Njanjavi
#38878 Re: Zeničani
Ne samo u bih, bilo gdje.skoronikako wrote: ↑19/12/2019 11:36 Gluposti. Ona kao sudija treba raditi šta je ispravno, a ne šta bi neko rekao. A ispravno je bilo da njeno dijete odgovara za drogu. I tako bi sačuvala drugo dijete. Ispravno bi bilo i sad da ne pokušava ga izvući.
U sred amerike kakva se sranja, mucke i nepravde desavaju u zakonodavstvu, mi smo mila majka.
Stosta na dunjaluku nije ispravno nit fer.
Na kraju krajeva, niko ne daje ni garancije ni uslove da je zivot fer.
Davno je prošla ta bajkica kad su sudije bile primjer društvene odgovornosti, pravde i morala.
Odavno druze ta bajkica nije aktuelna.
-
skoronikako
#38879 Re: Zeničani
Kako god promatrali život, ovo što radi ova "sutkinja" nije normalno. Život nije fer, ali je na nama da ukažemo da li je nešto ispravno ili nije. Desi se ovakav slučaj svugdje, dešavalo se i gore, ali su zato i reakcije običnih bile gore. Znaš li da su se u Kolumbiji obični ljudi organizovali protiv Pabla Escobara? Lovili njegove ljude po ulicama i ubijali ih.
Mene bi iskreno bilo stid napisati da bih uradio kao i ona.
Mi se moramo boriti protiv nepravde. Ne smijemo govoriti u Americi je...
- Njanjavi
#38880 Re: Zeničani
Jes mozda nakon sto je pao, jes mozda zbog nekih drugih aferima, jes mozda jer su ti isti ljudi kontali da ce ih pricuvati drugi kartel nakon sto escobarove ljude potamane.skoronikako wrote: ↑19/12/2019 12:13 Kako god promatrali život, ovo što radi ova "sutkinja" nije normalno. Život nije fer, ali je na nama da ukažemo da li je nešto ispravno ili nije. Desi se ovakav slučaj svugdje, dešavalo se i gore, ali su zato i reakcije običnih bile gore. Znaš li da su se u Kolumbiji obični ljudi organizovali protiv Pabla Escobara? Lovili njegove ljude po ulicama i ubijali ih.
Poređenje ti je totalni fail, realno pricajuci
I ne druze, ne moram se ja borit protiv nepravde, nisam ja betmen jaraniko.
Bori se eto ti, vidicemo dokle ces dogurat sa borbom.
Najlakse se borit protiv nepravde preko tastature.
Last edited by Njanjavi on 19/12/2019 12:28, edited 1 time in total.
-
zebih62
#38881 Re: Zeničani
Ulica koja od sejmenske dzamije ide prema GGM sa lijeve strane u zgradi gdje imas neku kladionicu, pekaru itd. Nekad se tako zvala a sad nemam pojma .Buba iz Viteza ima tu svoju prodavnicu.
- Njanjavi
#38882 Re: Zeničani
-
skoronikako
#38883 Re: Zeničani
Vidiš moje "poređenje" nije fail jer nije ni poređenje. To je jedan primjer kako se ljudi bore protiv nepravde. Mi se ovdje ne suočavamo sa istim tipom nepravde niti tolikom snagom tih ljudi tako da se to ne može porediti.Njanjavi wrote: ↑19/12/2019 12:27Jes mozda nakon sto je pao, jes mozda zbog nekih drugih aferima, jes mozda jer su ti isti ljudi kontali da ce ih pricuvati drugi kartel nakon sto escobarove ljude potamane.skoronikako wrote: ↑19/12/2019 12:13 Kako god promatrali život, ovo što radi ova "sutkinja" nije normalno. Život nije fer, ali je na nama da ukažemo da li je nešto ispravno ili nije. Desi se ovakav slučaj svugdje, dešavalo se i gore, ali su zato i reakcije običnih bile gore. Znaš li da su se u Kolumbiji obični ljudi organizovali protiv Pabla Escobara? Lovili njegove ljude po ulicama i ubijali ih.
Poređenje ti je totalni fail, realno pricajuci
I ne druze, ne moram se ja borit protiv nepravde, nisam ja betmen jaraniko.
Bori se eto ti, vidicemo dokle ces dogurat sa borbom.
Najlakse se borit protiv nepravde preko tastature.
Po nekim izvještajima je pao zbog njih jer su ti ljudi bilo nemilosrdni kao i on, pa su mu počeli padati bitniji ljudi radi njih.
Ovih i ovakvih primjera ima mnoštvo. Ima onih koji se mogu primjeniti na našu situaciju i samim tim i uporediti.
Ostalo što si napisao je smiješno komentarisati. Tipično naše, nemoj mene, hajd ti. Ima više tipova borbe, ALI jedan od njih NIJE kada kažeš i ja bih tako. Pa barem prešuti i reci da je napravila glupost. Do tad nemaš pravo pričati o tuđim "failovima".
-
Throttle
#38884 Re: Zeničani
Pa mater mu drugim ljudima sredjivala kazne ispod minimalnih a da ne sredi njemu...
-
zebih62
#38885 Re: Zeničani
[/quote]
Ulica koja od sejmenske dzamije ide prema GGM sa lijeve strane u zgradi gdje imas neku kladionicu, pekaru itd. Nekad se tako zvala a sad nemam pojma .Buba iz Viteza ima tu svoju prodavnicu.
[/quote]
Odmut znaci, thx majstore.
[/quote]
NIje Odmut nego ulica od sejmenske dzamije prema KPD
[/quote]
[/quote]
- Njanjavi
#38886 Re: Zeničani
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Pa to je odmut jbmu misha valjda?
Cjela ta mahala je odmut vazda bio il se nesto promjenilo u zadnjih par godina
-
kakavdanakneiskustvu
#38887 Re: Zeničani
slazem seskoronikako wrote: ↑19/12/2019 12:13 Kako god promatrali život, ovo što radi ova "sutkinja" nije normalno. Život nije fer, ali je na nama da ukažemo da li je nešto ispravno ili nije. Desi se ovakav slučaj svugdje, dešavalo se i gore, ali su zato i reakcije običnih bile gore. Znaš li da su se u Kolumbiji obični ljudi organizovali protiv Pabla Escobara? Lovili njegove ljude po ulicama i ubijali ih.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
- anex
- Nindža revizor
-
zebih62
#38890 Re: Zeničani
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Ne znam sta se promijenilo u zadnjih par godina , ali kad sam ja odrastao tamo prije nekih 60-tak godina taj dio se zvao Sejmen a Odmut je bio nesto drugo, ali ne bitno , bitno je da si nadam se skontao gdje je ta prodavnica. Nove generacije novi nazivi ulica novi kvratovi , sasvim normalno
[/quote]
[/quote]
Ne znam sta se promijenilo u zadnjih par godina , ali kad sam ja odrastao tamo prije nekih 60-tak godina taj dio se zvao Sejmen a Odmut je bio nesto drugo, ali ne bitno , bitno je da si nadam se skontao gdje je ta prodavnica. Nove generacije novi nazivi ulica novi kvratovi , sasvim normalno
-
channel10
#38891 Re: Zeničani
Nit je odmut, nit je londza
. Londza je gdje su londza 1 i 2, a odmut je dole iza solajine, iza sljedece jednosmjerne ulice.
Vidim da policija sad svaki dan postavlja radar na dionici ggm gdje je bila zadnja nesreca. Ogranicenje je 50+10, a slika na 61 ( tako je ili ne)?
Je li cijeli ggm sa bulevarom 50+10 ogranicenje?
Vidim da policija sad svaki dan postavlja radar na dionici ggm gdje je bila zadnja nesreca. Ogranicenje je 50+10, a slika na 61 ( tako je ili ne)?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#38892 Re: Zeničani
Tamo kod zatvora je 60channel10 wrote: ↑19/12/2019 16:50 Nit je odmut, nit je londza. Londza je gdje su londza 1 i 2, a odmut je dole iza solajine, iza sljedece jednosmjerne ulice.
-
channel10
#38893 Re: Zeničani
Znaci dole je 60+ tolerancija 10, a na ostalim dionicama je 50+10 osim na ulazima u kruzni gdje je 30+10. Cisto da se zna (mada nikad ne vozim brze od 45-50)...
- Casual's
#38894 Re: Zeničani
Koliko znam cijeli ggm je 60, osim ispred kružnih gdje je 30. 
-
s@mson
#38895 Re: Zeničani
Ja koliko znam i vidim nigdje nema ogranicenje 50 km/h na djidjiemu...
cijelom duzinom je seset osim na prilazima pjesackim...
mogu oni nailovoj materi postavljat i ubrati neku kaznu, kad neko zivot izgubi nije bitno koliko je ogranicenje...
cijelom duzinom je seset osim na prilazima pjesackim...
mogu oni nailovoj materi postavljat i ubrati neku kaznu, kad neko zivot izgubi nije bitno koliko je ogranicenje...
-
skoronikako
#38896 Re: Zeničani
Ja se samo nadam da vlasti nece uraditi najlaksu I najgoru opciju (lezeci). Time bi ubili smisao GGMa.
Opcija koju je postavio Nivelacija (ono sa pojacanim svjetlima na signal ili na taster kad prelazis) je dobro rjesenje uz bolju kontrolu pustanja pjesaka od strane policije.
Opcija koju je postavio Nivelacija (ono sa pojacanim svjetlima na signal ili na taster kad prelazis) je dobro rjesenje uz bolju kontrolu pustanja pjesaka od strane policije.
- kamen spoticanja
#38897 Re: Zeničani
60 je ogranicenje
osim na dionici izmedju kruznog kod lovackog do kruznog kod starog sata
tu ima ogranicenje od 30 na kruznom a onda poslije do sljedeceg kruznog nema drugog znaka
e sad jesu li zaboravili znak,ili se podrazumjeva 60 ili je zaista 30 znat cemo kad na tu dionicu stave radar
osim na dionici izmedju kruznog kod lovackog do kruznog kod starog sata
tu ima ogranicenje od 30 na kruznom a onda poslije do sljedeceg kruznog nema drugog znaka
e sad jesu li zaboravili znak,ili se podrazumjeva 60 ili je zaista 30 znat cemo kad na tu dionicu stave radar
-
channel10
#38898 Re: Zeničani
Vjerovatno su zaboravili, a mislim da je puno tih 60 s obzirom da je svako malo pjesacki prijelaz. Znaci moze se voziti 70km/h, a da se ne plati kazna
. Mislim da je to previse za ovaj ovamo dio grada, od mokusnica pa ovamo prema centru. Hajde onaj dio kod KPD-a, tamo svakako slabo ko i prelazi cestu, ali ovamo 
- anex
- Nindža revizor
#38899 Re: Zeničani
60 je OK, uz radar(e) čitavom dužinom GGMa.
-
Throttle
#38900 Re: Zeničani
Channel10, sa tih svojih 45-50 usporavas saobracaj