Pa glupi mi je reci, Nikad necu u politiku. Ljudi koji su sposobni, treba da se ukljuce u politiku i da pomognu u kreiranju politickih stranaka.Kikibombona wrote: ↑17/12/2019 18:54Nije normalno da kompletan narod bude stranacki angazovan. Svakako imamo previse stranaka i previse ljudi u politici.zlajaBHF wrote: ↑17/12/2019 11:25Zasto ovo?
"Kiki nikad nije i nikad nece biti clan nijedne stranke. To je princip cvrst kao stijena."
Ovo je stvarno glupost. Moram ti to reci. Svako koga interesuje politika, a trebalo bi mnog eda interesuje, treba da bude clan neke stranke i da pokusava kroz istu da pozitivno utice.
Drugo pitanje, zasto smatras da je SDP bolji stranka od SDA.
Osim toga sto se recimo bolje slazes sa ideologijom SDP-a?
Mislis da su manji lopovi? (Nase mjerilo za dobre i lose politicare)
Mislis da su sposobniji da BiH izvedu na pravi put?
Sposobniji da se bore za prava naroda koji ih bira,z anci probosanskih orijentisanog naroda u BiH?
Veoma je vazno imati veliku NEZAVISNU bazu. U Americi, nezavisni odlucuju izbore. Dio glasa za Demokrate - dio za Republikance, dok nezavisni odlucuju pobjednika.
Ja sam glasac NS, do sada. I veliki kriticar NS. Meni nije bio problem jebati Forti od-do kada je hinjski pokusao uzeti pausal. Meni nije problem napisati mail Sanji Renic, za koju sam glasao, da se ne igra sa NK Celik. Sve to mogu jer sam nezavisan. Od NS nemam nista, glasam samo ako dobro rade. Ovdje podrzavam Platformu, podrzavam NiP, podrzavam i SDP kada uradi nesto dobro. Sve mogu jer sam NEZAVISAN. Sutra ako se pojavi neka druga, bolja opcija, imat ce moj glas. Na izborima sam glasao za NS i Hadzikadica. Birao sam Hadzikadica jer sam smatrao da je bolji izbor od NS kandidata Borise Falatara. Dakle...
...
SDA je vrh piramide zla. Od njih nema niko gori. Trenutno nemam vremena, poslije mogu objasniti ako te zanimaju detalji.
Sve drugo je glupost i manjak uzimanja odgovornosti prema drustvu u kojem zivis.
Ja licno sam kao i ti, znaci nikad nisam pripadao nekoj steanci, niti sam i jednog politicara gledao kao bozanstvo. Glasat cu za one za koje smatram da su najbolji za drzavu i njene gradjane. Dosta manje me zanima ime stranke i ideologija. Mi nemamo taj luksuz da gledamo na ideologiju u danasnjim vremenima.
Zanima me po cemu je bolji SDP od SDA.
kad gledam kadar tih stranaka, ne mogu reci da ima mnogo razlike. Ako gledamo na SDP, ja bi rekao da ljudi nemaju niti jednu osobu u vrhu stranke, za koju bi mogao reci da ima viziju za buducnost ove drzave. Niksic apsulutno to nema. On je tipicni primitivac sa Balkana.
Cijeli program stranke se svodi na borbu protiv SDA, umjesto da se koncenrisu na svoju politiku, da kuju svoju politiku, koja ce dati odgovore na odredjene probleme sa kojima se narod suoceljava.
Ja u Hadzikadicu vidim nadu zato sto se fokusirao na dvije najvaznije stvari. Znanje i postenje.
NIKO od drugih te dvije stvari enma ni medju prvih 30 stvari po vaznosti.
Ja mislim, da je jedini izlaz ovoj drzavi da pronadje kadar koji ima znanje i postenje, koji ce istu voditi.
Sa sposobnim i postenim politicarima na vlasti bi se izvukli iz govana u roku od 10 godina.
Ljudi koji su cijeli svoj zivot odrasli u nasem drustvu misle da je to nemoguce. Znanje vide u mangupima tipa Konakovic, i takve smatraju strucnima. Postenje se kod nas vidi kao izraz naivnosti. Zato mora neko doci sa strane, kao Hadzikadic koji ima drugacija iskustva i pogled na zivot.